🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆Puchar Polski Grup, 2 edycja (2022)🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
-
@maniek_56 policzył pkt 75 + 8 bilans bramkowy =83
-
@dino-ligenza to bilans też liczymy???
-
@maniek_56
◉ 9 - Punktacja9.1 - Wynik końcowy pojedynku będzie sumą zdobytych punktów oraz bramek (strzelonych i straconych) dla obu bitew.
-
@maniek_56 said in Puchar Polski Grup, 2 edycja (2022):
@ochowiak
37+38 - 75
27+32 - 59 (-30) = 29Tak mi to wyszło
Wszystko fajnie, ale wg regulaminu liczą się jeszcze bilanse bramkowe
-
@dino-ligenza aaaaaaaa
Czyli na chwilę obecną w naszej bitwie mamy 55 pkt i bramki +29, rywale 13 pkt i -29 to wynik wynosi
84 : -16 -
@ochowiak said in Puchar Polski Grup, 2 edycja (2022):
@maniek_56 said in Puchar Polski Grup, 2 edycja (2022):
@ochowiak
37+38 - 75
27+32 - 59 (-30) = 29Tak mi to wyszło
Wszystko fajnie, ale wg regulaminu liczą się jeszcze bilanse bramkowe
@daroo933 said in Puchar Polski Grup, 2 edycja (2022):
@ochowiak W tabelkach masz że zdobyliście 38+37 co daje 75 chyba, że jakoś inaczej liczysz lub coś pominięte zostało.
@Darooo dobrze to interpretuje. Suma zdobytych punktów + suma bramek (strzelonych i straconych) dla obu bitew. @Ochowiak interpretuje to tak, że liczy i punkty i bramki razem. Tak nie liczymy.
Jeżeli drużyna A gra z druzyną B dwie bitwy i takie są wyniki:
A 100:50 B bramki- 50:30
i
A 50:100 B bramki 35:46
to wynik starcia (suma zdobytych punktów oraz bramek (strzelonych i straconych) wynosi:
A 150:150 B, bramki 85:76Przy remisie decyduje o wygranej, kto strzelił więcej bramek, a więć wygrywa drużyna A. O to chodzi z tymi bramkami. Być może trzeba to bardziej precyzyjnie w Regulaminie zapisać, albo podać przykład jak powyżej. Opieramy się na zasadach ustalonych w bitwach rankingowych, które wszyscy gramy.
-
@dovco_handf czyli najprościej mówiąc wg standardowych zasad liczą się punkty a bramki dopiero w przypadku remisu.
-
@maniek_56 Dokładnie, najpierw zawsze bierzemy pod uwagę punkty, potem dla celów statystycznych i tabel bramki, a w przypadku remisu punktowego, kto strzelił więcej bramek - wygrywa podwójną bitwę jak w bitwach rankingowych. Ale nie liczymy tego razem. Wtedy wiele wyników miałoby znak minus, a nie o to nam chodzi .
-
@dovco_handf super
-
WYNIK OGÓLNY
KOLEJKA 5/10 -
-
@pawel02121 @Zbyysiu-v2 to się nazywa wyrównana bitwa, na pewno będę wiernym obserwatorem Waszych zmagań.
-
@pawel02121 said in Puchar Polski Grup, 2 edycja (2022):
I to jest właśnie przykład, gdzie bierzemy pod lupę bilans bramkowy. Gdyby takim podobnym remisem zakończyła się ta podwójna bitwa, o zwycięstwie decydowałoby to, kto strzelił w sumie więcej bramek.
-
To jest pilotażowy turniej pn. PPG. Na bieżąco będziemy poprawiać Regulamin tak, aby dla wszystkich był jasny i prosty do zrozumienia. Zmodyfikowałem punkt 9 i brzmi on teraz tak:
◉ 9 - Punktacja
- 9.1 - Wynik końcowy pojedynku będzie sumą zdobytych punktów oraz w przypadku remisu: ilość strzelonych bramek dla obu bitew.
Przykład:
Jeżeli drużyna A gra z druzyną B dwie bitwy i takie są wyniki:
A 100:50 B bramki- 50:30
i
A 50:100 B bramki 35:46
to wynik starcia (suma zdobytych punktów oraz bramek (strzelonych i straconych) wynosi:
A 150:150 B, bramki 85:76Przy remisie decyduje o wygranej, kto strzelił więcej bramek, a więc wygrywa drużyna A.
-
9.2 - Przy remisie w ilości strzelonych bramek mają zastosowania zasady bitew rankingowych czyli wygrywa drużyna, która strzeliła więcej bramek w którejś z bitew.
-
9.3 - Jeżeli nie nastąpi rozstrzygnięcie - rozgrywana będzie dodatkowa bitwa z udziałem pięciu zawodników spośród dziesięciu, którzy grali w obu bitwach, aż do rozstrzygnięcia rywalizacji.
Mam nadzieję, że teraz już ten punkt nie pozostawia złudzeń co do interpretacji. Zgłaszajcie swoje uwagi, komentarze i propozycje poprawek, tak aby dopracować wszystko na tip top do końca turnieju @language-pl.
-
@dovco_handf
Chciałem pochwalic ten format rozrywek, bardzo fajnie to wygląda wszystko -
@dino-ligenza
Będzie walka do ostatniej kolejki
Nawet podobny bilans bramek strzelonych -
@pawel02121 Oo czekaj, lece po popcorn i zimne piwko
-
@pawel02121 mam i paczka lepiej dwie powinny na dziś wystarczyć. Teraz już tylko Wasza bitwa, Powodzenia
-
PAM PLV