IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@Ochowiak 541, 631, 5311 i kontra oczywiście. Suwaki 15-35%, 25-40%, 50-65%. Suwaki dobierasz w zależności od tego jak masz wytrenowany zespół, im lepiej-tym wyżej. Indywidualnie, bez spalonych, agresywnie lub na granicy faulu - zależy od sędziego.
-
Dobry. Panowie czy ktoś może udzielić porady gdzie popełniłem błędy?
Przeciwnik grał u siebie 4-4-2 B . Ja grając na wyjeździe z podobnym składem pokusiłem się zagrac 4-5-1 strzałami z każdej pozycji. Każdy na swoich pozycjach , indywidualne krycie bez ofsajdu. Suwaki : presja 44 , styl 34 oraz tempo 62. -
@zkrystian said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
4-5-1 strzałami z każdej pozycji. Każdy na swoich pozycjach , indywidualne krycie bez ofsajdu. Suwaki : presja 44 , styl 34 oraz tempo 62.
Suwaki za wysoko wg mnie, bardziej by pasowały do 4231, a druga sprawa; dlaczego grałeś indywidualnie? 451 SoS nie gra się indywidualnym kryciem, no chyba, że ktoś ma na to receptę, ale u mnie strefa bez spalonych to podstawa. Tyle ode mnie
-
Mam nietypowe pytanie (chyba nietypowe). :)Czy ogólnie taktyka jest bardzo ważna i czy trzeba poświęcać temu jakaś wielką uwagę.
-
@Bartishio_V8 Nie wiem czy jest najważniejsza, ale nasuwa mi się inne pytanie: jak chcesz grać bez taktyki?
-
@Bartishio_V8 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Mam nietypowe pytanie (chyba nietypowe). :)Czy ogólnie taktyka jest bardzo ważna i czy trzeba poświęcać temu jakaś wielką uwagę.
Nie chciało mi się szukać odpowiedzi więc jeśli gdzieś jest odpowiedź na to pytanie to przepraszam i proszę o odpowiedź.
Rozumiem że jeśli chcę wygrywać i być dobrym menadżerem to muszę się tym zajmować ale czy mam jakieś szansę nie skupiając się jakoś bardzo na taktyce? -
@Bartishio_V8 My sobie całe lata łamiemy głowy nad tym jakie są najlepsze ustawienia i taktyki, a ty wyskakujesz jak Filip z konopii z pytaniem, czy warto nad tym łamać sobie głowę? Chyba już odpowiedź znasz Ale zrób sobie prosty test: nie ustawiaj nic, zagraj całą ligę domyślnym ustawieniem i taktyką, jaką ci narzuci komputer w jakiejś lidze z menadżerami i sam ocenisz po wynikach czy warto się głowić nad taktyką, czy nie.
-
Hejka,
jakie jest najlepsza kontra na taktykę 433B? Nie wiem jaką taktyką grać w bitwach. Przeważnie większość gra 433B, a mamy podobne składy pod kątem wartości. Jakie polecacie ustawienia i taktyki w meczach u siebie, a na wyjeździe? -
@Crawcuuu Cześć, najlepsza kontra moim zdaniem to 5-3-1-1. Suwaki, można sporo kombinować z pressingiem, natomiast nastawienie ustawiłbym w przedziale 19-30, a tempo 59-79.
Niema złotej taktyki, zarówno u siebie jak i na wyjeździe, musisz analizować jak prawdopodobnie zagra rywal, zobacz jak Twój oponent grał w ostatnich kilku meczach, spójrz jaką kadrę zespołu ma do dyspozycji i spróbuj jak najlepiej dostosować swoją taktykę, tak żeby przechytrzyć rywala -
Panowie przeciwko 4-4-2A na wyjeździe czym dobrze będzie zagrać. Wartosc składu przeciwnika 220mln moja wartość 350mln
-
@zkrystian Patrz wyżej: 5-3-1-1 kontra, poćwicz, surówkę Mati podpowiedział
-
Jak przygotować się na mecz gdy gram na wyjeździe, a przeciwnik jest niewiele słabszy? Jego formacja dotychczas w 4 meczach zawsze 4-3-3 A. Moje formacje wyrównane lub niewiele mocniejsze od niego. Śmiało mógłbym zaryzykować podobną formacją mając też 3 dobrych napastników? Czy nie ryzykować i dać 4-5-1?
-
@Jechać-ulane-Kurły Na wyjeździe to lepiej defensywnie, czyli 451, np. to:
Jak sędzia nie jest czerwony/pomarańczowy to śmiało można grać idź na całość. -
Nie wiem czy w tym temacie mogę, ale temat składania ofert za graczy botów. Jest wgl szansa, że sprzedadzą mi za ich wartość rynkową czy trzeba zdecydowanie więcej milionów oferować?
-
@Jechać-ulane-Kurły Nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek bot zaakceptował moją ofertę, niezależnie od jej wysokości. Za to w drugą stronę, owszem, zdarza się, że bot składa ofertę za piłkarzy, najczęściej za ok 150% rynkowej wartości
P.S. oryginalny nick
-
@Mati-Colchoner
Kojarzy mi się z Parisem -
W jakiej sytuacji warto zastosować formacje z 4 napastnikami? Przychodzi mecz z botem, który na papierze powinien dostać oklep nawet jakbym połowy składu nie wystawił, ale wiadomo gra to gra i stąd pytanie czy mimo wszystko pójście w aż taką ofensywę jest złudne?
-
@Jechać-ulane-Kurły
Oczywiście, nie ma co lekceważyć komputera, niby można wystawić rezerwowy skład oraz ofensywniejszą taktykę, ale bez przesady. -
@Jechać-ulane-Kurły said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
W jakiej sytuacji warto zastosować formacje z 4 napastnikami? Przychodzi mecz z botem, który na papierze powinien dostać oklep nawet jakbym połowy składu nie wystawił, ale wiadomo gra to gra i stąd pytanie czy mimo wszystko pójście w aż taką ofensywę jest złudne?
Jak chcesz 4 napastników to polecam 424 skrzydłami, tylko z zastrzeżeniem, że tym należy grać vs 5 lub 6 obrońców
-
Siemanko, mam pytanie odnośnie stadionu. Co waszym zdaniem się opłaca najbardziej rozbudowywać. Wiem że trening i murawa bo zauważyłem że liczba miejsc nie daje jakiś wielkich przychodów. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Pozdo!