IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@Bartishio_V8 My sobie całe lata łamiemy głowy nad tym jakie są najlepsze ustawienia i taktyki, a ty wyskakujesz jak Filip z konopii z pytaniem, czy warto nad tym łamać sobie głowę? Chyba już odpowiedź znasz Ale zrób sobie prosty test: nie ustawiaj nic, zagraj całą ligę domyślnym ustawieniem i taktyką, jaką ci narzuci komputer w jakiejś lidze z menadżerami i sam ocenisz po wynikach czy warto się głowić nad taktyką, czy nie.
-
Hejka,
jakie jest najlepsza kontra na taktykę 433B? Nie wiem jaką taktyką grać w bitwach. Przeważnie większość gra 433B, a mamy podobne składy pod kątem wartości. Jakie polecacie ustawienia i taktyki w meczach u siebie, a na wyjeździe? -
@Crawcuuu Cześć, najlepsza kontra moim zdaniem to 5-3-1-1. Suwaki, można sporo kombinować z pressingiem, natomiast nastawienie ustawiłbym w przedziale 19-30, a tempo 59-79.
Niema złotej taktyki, zarówno u siebie jak i na wyjeździe, musisz analizować jak prawdopodobnie zagra rywal, zobacz jak Twój oponent grał w ostatnich kilku meczach, spójrz jaką kadrę zespołu ma do dyspozycji i spróbuj jak najlepiej dostosować swoją taktykę, tak żeby przechytrzyć rywala -
Panowie przeciwko 4-4-2A na wyjeździe czym dobrze będzie zagrać. Wartosc składu przeciwnika 220mln moja wartość 350mln
-
@zkrystian Patrz wyżej: 5-3-1-1 kontra, poćwicz, surówkę Mati podpowiedział
-
Jak przygotować się na mecz gdy gram na wyjeździe, a przeciwnik jest niewiele słabszy? Jego formacja dotychczas w 4 meczach zawsze 4-3-3 A. Moje formacje wyrównane lub niewiele mocniejsze od niego. Śmiało mógłbym zaryzykować podobną formacją mając też 3 dobrych napastników? Czy nie ryzykować i dać 4-5-1?
-
@Jechać-ulane-Kurły Na wyjeździe to lepiej defensywnie, czyli 451, np. to:
Jak sędzia nie jest czerwony/pomarańczowy to śmiało można grać idź na całość. -
Nie wiem czy w tym temacie mogę, ale temat składania ofert za graczy botów. Jest wgl szansa, że sprzedadzą mi za ich wartość rynkową czy trzeba zdecydowanie więcej milionów oferować?
-
@Jechać-ulane-Kurły Nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek bot zaakceptował moją ofertę, niezależnie od jej wysokości. Za to w drugą stronę, owszem, zdarza się, że bot składa ofertę za piłkarzy, najczęściej za ok 150% rynkowej wartości
P.S. oryginalny nick
-
@Mati-Colchoner
Kojarzy mi się z Parisem -
W jakiej sytuacji warto zastosować formacje z 4 napastnikami? Przychodzi mecz z botem, który na papierze powinien dostać oklep nawet jakbym połowy składu nie wystawił, ale wiadomo gra to gra i stąd pytanie czy mimo wszystko pójście w aż taką ofensywę jest złudne?
-
@Jechać-ulane-Kurły
Oczywiście, nie ma co lekceważyć komputera, niby można wystawić rezerwowy skład oraz ofensywniejszą taktykę, ale bez przesady. -
@Jechać-ulane-Kurły said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
W jakiej sytuacji warto zastosować formacje z 4 napastnikami? Przychodzi mecz z botem, który na papierze powinien dostać oklep nawet jakbym połowy składu nie wystawił, ale wiadomo gra to gra i stąd pytanie czy mimo wszystko pójście w aż taką ofensywę jest złudne?
Jak chcesz 4 napastników to polecam 424 skrzydłami, tylko z zastrzeżeniem, że tym należy grać vs 5 lub 6 obrońców
-
Siemanko, mam pytanie odnośnie stadionu. Co waszym zdaniem się opłaca najbardziej rozbudowywać. Wiem że trening i murawa bo zauważyłem że liczba miejsc nie daje jakiś wielkich przychodów. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Pozdo! -
@Pvtrokles W krótkich ligach jak bitwy rankingowe lub ligi 10, 12zespołowe to ja najpierw zaczynam od murawy, a w długich ligach - od bazy treningowej.
-
@Dovco_HandF A w takich ligach jak np hiszpańska ?
-
I czy w ogóle opłaca się budować liczbę miejsc czy po prostu zostawić to na sam koniec jak już murawa i trening będzie zrobiona na 3 gwiazdki.
Przy okazji że już napisałem mam pytanie o kadrę.
Czy dobrze żeby każdy miał swojego zmiennika czyli oprócz podstawowej zrobić 2 jedenastkę słabszą żeby zagrała mecz ze słabszym rywalem a 1 zespół odpoczął?
I przy objęciu nowego klubu kogo najlepiej sprzedawać w pierwszej kolejności. Chodzi mi o zespoły raczej z celem 16 itp.
Z góry dzięki za odpowiedź! -
Większy wpływ meczu towarzyskiego na rozwój piłkarzy resetuje się zaraz po każdym meczu czy dopiero po północy?
-
@Jechać-ulane-Kurły said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Większy wpływ meczu towarzyskiego na rozwój piłkarzy resetuje się zaraz po każdym meczu czy dopiero po północy?
Mecz towarzyski podwyższa ci wartości teningowe u zawodników, zaraz po zakończeniu meczu. Pierwszy daje najwięcej, drugi mniej i każdy kolejny jeszcze mnie. Wszystko się resetuje po kolejnej rundzie ligowej i od nowa grasz mecze towarzyskie: pierwszy ci da najwięcej treningu, drugi mniej i każdy kolejny jeszcze mniej. Itd w kółko Macieju.
-
@Pvtrokles said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
- I czy w ogóle opłaca się budować liczbę miejsc czy po prostu zostawić to na sam koniec jak już murawa i trening będzie zrobiona na 3 gwiazdki.
Przy okazji że już napisałem mam pytanie o kadrę. - Czy dobrze żeby każdy miał swojego zmiennika czyli oprócz podstawowej zrobić 2 jedenastkę słabszą żeby zagrała mecz ze słabszym rywalem a 1 zespół odpoczął?
- I przy objęciu nowego klubu kogo najlepiej sprzedawać w pierwszej kolejności. Chodzi mi o zespoły raczej z celem 16 itp.
4.Z góry dzięki za odpowiedź!
- Zostawić na sam koniec.
- Dobrze jest mieć 1, 2 zmienników. I nie, nie gra się drugą słabsza 11-tką, bo można przegrać 5:0 z botem. Gra się zawsze najsilniejszym składem i wymienia tylko kontuzjowanych, wykartkowanych lub zajechanych kondycyjnie zawodników.
- W celach z celem niskim zaczynamy sprzedawać od najlepszych zawodników, żeby jak najszybciej jak najwięcej zarobić na nowych graczy. Cały skład jest na sprzedaż. Non stop powinno być 4 zawodników na TL-u.
- Nie ma co.
- I czy w ogóle opłaca się budować liczbę miejsc czy po prostu zostawić to na sam koniec jak już murawa i trening będzie zrobiona na 3 gwiazdki.