IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@pimus1910 tak o ten mecz chodzi. Pierwszy mecz na wyjeździe z nim wygrałem 2:0
-
Tak pomyślałem, może podzielę się z wami częścią mojej analizy. Dziwnie mi te ligi retro wychodzą, więc staram się przygotować do MP. Uczestniczyłem w turnieju u Turków i niestety odpadłem zajmując 5 miejsce. Przeanalizowałem po swojemu zwycięzcę grupy, wnioski zachowam dla siebie, a Wy wyciągnijcie swoje:
http://pl.onlinesoccermanager.com/Users/555287785/Profile
-
Piękne opracowanie :ok_hand_tone1:.
-
Wracając do meczu z Romą zakończył się wynikiem 1:1 wcześniejszy 2:0 dla mnie.
No niestety nie udało się. Oto statystyki -
@zkrystian To, że masz remis przy tych statystykach to generalnie twój pech. Miałeś zdecydowaną przewagę w statystykach i powinieneś to wygrać jedną, dwoma bramkami. Jednak remis w takim meczu już nie dziwi. Trzeba to przełknąć i zapamiętać. Jak to mówią, jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jeżeli zagrasz 10 meczów z podbnymi statystykami i z tego będzie większość remisów to znaczy, że cos trzeba zmienić. Po jednym meczu - nie można takich wniosków wyciągać zgodnie z zasadą, że nie da się wszystkich meczów wygrać :thumbsup_tone1:. I dobrze, bo gra wtedy nie miałaby sensu.
-
@kuba-fala Nieprawda. Wyższe umiejętności są często decydujące o sukcesie lub porażce jak gra dwóch dobrych menadżerów. Po to są wyścigi z progresami wartości składów klubów, bo często ten niuans decyduje o wygranej lub przegranej w lidze i osiągnięciu celu. Aczkolwiek jak w życiu realnym to, że masz skład dwa czy trzy razy lepszy nie da ci nigdy gwarancji wygranej. Dlaczego? Bo to jest gra i zawsze musi być jakiś czynnik niepewności. Inaczej gra... nie byłaby grą :ok_hand_tone1: .
-
No tak racja to był pech aczkolwiek jest większe prawdopodobieństwo ,że mistrzostwo jeszcze wpadnie po jutrzejszym meczu Interu z Milanem. Wystarczy tam remis a Inter wydaje się być silniejszy przynajmniej na papierku dodatkowo gra u siebie
@pimus1910 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@zkrystian
Jaka formacja rywala? Obozu nie odpaliłeś?Obóz odpalony a przeciwnik formacja 4-4-2A
-
Panowie przy wartościach zespołu grającego u siebie 90 mln a przykładowo moim 135 mln grając na wyjeździe myślicie ,że taktyka ofensywna przy takiej różnicy czy już defensywna?
-
@zkrystian To też zależy czy słabszy przeciwnik(gracz i poszczególni piłkarze) i jak on gra i czy na samym początku ligi czy kiedy.
-
Grający od początku ligii , jeden grajek max dwóch lekko silniejszy pozostali lekko słabsi od mojej podstawy. Przy np jego taktyce ofensywnej 4-4-2
-
@zkrystian też bym zagrał 4-4-2 i ofensywnie (na pewno pewnie całego stadionu nie ma zrobionego i masz wyższą klasę pewnie piłkarzy) Mam nadzieję, że znasz dobrze taktyki, gdyż jeszcze przy takiej różnicy można zmienić taktyką wynik(błędy taktyczne). Jeśli to dobry gracz można zagrać lekko ofensywnie lub lekko defensywnie. (warto wiedzieć z kim się gra)
-
@Damiś27 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@kuba-fala Przy takich różnicach warto stosować taktyka na taktykę i trochę bardziej ofensywnie. Np. on strzały -Ty podania lub skrzydła
Jak mnie wkurza to że nie można edytować po pewnym czasie -
@zkrystian Ale jak chcesz dokładnie na jakiegoś przeciwnika to lepiej pokazywać składy, gdyż jest większa szansa LEPSZEJ pomocy. Tak jest tylko na domysły