🏴 [Futbol] Premier League, angielska piłka, piłkarze...
-
@ToomAnyWays Szkoda go zdobył historyczny triumf a teraz go zwolnili. Ale może wyjdzie im to na dobre bo chyba w poprzednim sezonie wycisnął z chłopaków wszystkie możliwe soki
-
@ToomAnyWays Nie zgadzam się z tą decyzją
-
@PepGuardiola-FCB Jednak Leicester ma spore braki, szczególnie w obronie. Nie postarali się o solidnego ŚO, a Huth i Morgan nie są najmłodsi i najmobilniejsi. Poza tym środek pomocy też nie jest jakoś super mocny, po odejściu Kante stracili sporo na jakości. Do tego jeszcze słaba forma Mahreza i Vardy'ego. Do tego na wyjazdach grają tragicznie - tylko 3 remisy (gorsze jest tylko Burnley, które za to jest jedną z najlepszych drużyn u siebie ). Będzie cięzko im się utrzymać.
Przynajmniej Kapi może zadebiutuje wreszcie w Premier League -
@ToomAnyWays Ciekawe kto zostanie nowym szkoleniowcem. Oczywiście w tej sytuacji Bartek może być największym wygranym bo ani Albrighton ani Musa nie przekonują.
-
@ToomAnyWays dla mnie kompletnie niezrozumiała decyzja, jak na ligowym podwórku dajesz 5 meczy szansy druzynie ktora od 15 kolejek nie wygrała meczy i nara!! Chore
Za to co zrobił rok temu powinni go na rękach nosić! Druzyna jest juz oklepana i każdy zna jej styl, do tego wypuścili Kante, gak ktoś zaraz powoe że jeden zawodnik nie tworzy zespołu ale tu jednak tak było a ja sam tego nie widziałem bo jak oglądałem mecze Lisów rok temu to raczej skupiałem sie na grze Mahreza , Vardiego, Okazaki, Drinkwatera i Fuchs. Wielu ekspertów twierdzi że tak dobra postawa Chelsea w tym sezonie to zasługa Kante. No poprostu jest wszędzie tak jak kiedyś Makelele! Nie wiem jaka była polityka transferowa zespołu ale wypuścili najlepszego defensywnego gracza i nikim go nie zastąpili, Slimani bez formy ( chociaż najlepszy strzelec zespołu) Kapustka szkoda gadać...w zasadzie nie kupili nikogo do lini obronnej a jeszcze teraz sprzedali Schlupa ktory nie qiem czemu grzał ławę?? Huth i Morgan zreszta Simpson grali w tamtym sezonie nadzwyczaj dobrze ale chyba bardziej sercem niż umięjetnościami. Najlepsze lata maja za sobą a teraz juz nie grają z takim zaangażowaniem zreszta jak cały sezpól Lisów. No i nie ma Kante który naprawiał każdy błąd lini defensywnej i tu widzę klucz do porażki !! Aż głowa boli ze nic nie zrobili zeby to naprawic w okienku zimowym -
Sory za ten referat
-
@Przemek-Kaszti Masz rację, do tego Vardy, Mahrez bez formy i mamy kandydata na spadkowicza.
-
@ToomAnyWays
Zobaczymy jak to będzie. Przyjdzie nowy trener i może to jeszcze jakoś poukładać, bo sezon jest długi i kto wie czy to nie pomoże Lisom w utrzymaniu się w Premier League. Moim zdaniem skończą gdzieś w środku tabeli A co do zwolnienia Ranieriego to była to dla mnie dość zaskakująca decyzja, bo nigdzie wcześniej nie pisali o tym, że jest zagrożony odejściem, a tu takie buuum i zwolnienie, widać w Anglii nikt nie ma łatwego życia. -
@Byku-Duma-Warmii No lekkie zaskoczenie było.
-
Ciekawy mecz miał miejsce w Hull. Ciekawy dla Kamila Grosickiego.Hull City podjęło Burnley FC, czyli zespół, który latem ubiegłego roku był bardzo bliski pozyskania Kamila. Mecz zakończył się remisem 1:1, a Kamil był jednym z wyróżniających sie piłkarzy a boisku .
-
Po arcyciekawym meczu wygrana Czerwonych Diabłów :clap_tone1: :muscle_tone2:
Man Utd 3:2 Southampton
EFL Cup - Final 2017,Wembley StadiumMan Utd:
Zlatan Ibrahimovic 19
Jesse Lingard 38
Zlatan Ibrahimovic 87Southampton:
Manolo Gabbiadini 45 +0:30
Manolo Gabbiadini 48 -
@Dovco_HandF
Tutaj mam skrót z meczu, dla osób, które nie oglądały tego pięknego i emocjonującego meczu GG MU
link text -
Macie link do strony, bo coś nie mogę wstawić tego skrótu
link text -
@mihau1878 Najgorszy mecz Zlatana w United. Nawet nie wiecie jak darłem ryja w końcówce meczu XD
-
@ToomAnyWays a widzisz...Niektórych cieszy słaba postawa Szweda
-
@huzar-shakir Mnie akurat nie.
-
Boruc MVP meczu! United nie dało rady słabiutkiemu dziś rywalowi. Zlatan był do zmiany juz po 30 min i nie rozumiem decyzji dlaczego po tym incydencie z końcówki pierwszej połowy, wyszedł w ogóle na drugą.....
-
@ToomAnyWays Lubię Manchester, ale ten drugi
-
Jako że dziś zdałem licencje na kolejną runde wiosenną w sędziowaniu pozwolę sobie ocenić że całą tą sytuacje sprowokował sędzia.
Puścił korzyść na 17 metrze po faulu na Rooney'u ( nie wiadomo dlaczego, piłka poszła do tyłu a w polu karnym pełno ludzi,żadnej wolnej strefy do dalszej dobrej akcji) a co się dalej wydarzyło widzimi w powtórkach bo nawet ja sam tego nie zauważyłem.
Nie był to może jakiś rażący błąd ( chciał dobrze) nie mogł sadzić że takie będą konsekwencje jego decyzji. Pewnie to go nauczy że nie daje się korzyśći na 17 metrze na wprost bramki.
Nie rozumiem.tez czemu Ibra nie dostał czerwonej bo to że Mingd chcial wdeptać twarz szweda w murawę jak kamień węgielny mógł nie zauważyć, ale łokieć Ibry miał jak na widelcu wszystko dokładnie widział. Nie dziwię się reakcji Króla Artura