🏴 [Futbol] Premier League, angielska piłka, piłkarze...
-
Niestety ostatnio liga angielska coraz bardziej obrywa od reszty Europy w europejskich pucharach i jak się nie mylę to już tylko dwa Manchestery zostały dalej w grze. Mam nadzieję, że następny sezon pokaże już wielką siłę Premier League. A Arsenal już po tym sezonie zdecydowanie powinien się rozstać z Wengerem i piękną rzeczą by było gdyby to Thierry Henry przeją po nim stery w drużynie
-
@mihau1878 Stoke dało radę
-
@ToomAnyWays
Bardzo dobrze, że Stoke urwało punkty dla City, tylko żeby teraz United wykorzystało jego potknięcie -
http://www.manutd.pl/2017/03/11/kane-guardiola-zdobywcami-nagrod-premier-league-luty/
Wczoraj w ćwierćfinale FA Cup Manchester City pokonał 2:0 Middlesbrough, Arsenal rozgromił zespół Lincoln City 5:0
Dziś Tottenham zagra z Millwall, jutro "hitowy" pojedynek między Chelsea a Manchesterem United -
@mihau1878
City miało cały mecz pod kontrolą i wynik mógł wyglądać znacznie lepiej, a skończyło się na 2:0 przez brak ich skuteczności. Arsenal zaś wygrał z 5-ligowcem i wynik pokazuje, że było to raczej łatwe zwycięstwo, choć przy wyniku 0:0, goście zmarnowali sytuacje stu procentową i kto wie jak by się to skończyło, gdyby nie obrona Petra Cecha, a tak Theo Walcott strzelił pierwszą bramkę i zaczęła się kanonada strzelecka Arsenalu. Dziś czekam na pojedynek Kogutów, które też raczej powinny się zameldować w półfinale, a jutro mam nadzieję, że United zrewanżują się za porażkę w lidze Chelsea i wyrzucą ich z pucharu Anglii -
Jutro super mecz !!!
-
@Przemek-Kaszti Oby wygrany
-
@ToomAnyWays nie ma innej opcji jutro czerowna strona Manchesteru będzie świętować awans
-
@Przemek-Kaszti
Raczej płakać -
@pimus1910 oj kusiło mnie żeby ci to zminisować Barca nie dała rady i jesteś złośliwy
-
-
@ToomAnyWays @Przemek-Kaszti Nie ma co ukrywać będzie bardzo ciężko... Ale trzeba być dobrej myśli GG MU!
-
@ToomAnyWays
Mam nadzieję, że Miki na szpicy, ale dochodziły mnie dziś słuchy, że podobno Mourinho będzie chciał zagrać z Fellainim jako napastnik. No nic nam nie pozostaje jak czekać do 20 na potwierdzenie tych informacji i obejrzenie wielkiego meczu w ćwierćfinale Pucharu Anglii -
@Byku-Duma-Warmii Oby nie Fella, bo będzie kiepsko.
-
@ToomAnyWays haha widze ze tezn nienprzepadasz za afro i słusznie;)
-
@Przemek-Kaszti No nie przekonuje mnie jakoś jego upychanie na siłę do składu. Jestem skłonny nawet powiedzieć że Basti powinien mieć więcej minut na boisku niż Fella. Ale na końcówki jest niezły, szczególnie jak trzeba gonić wynik.
Poza tym Fella na ataku to duża strata na jakości. Nie ma dryblingu, szybkości, zwrotności, strzał też raczej średnio (chyba że z głowy), no może jeszcze jako tako potrafi utrzymać się przy piłce. Tak więc nie ma cech typowego napastnika. Miki to najlepsze wyjście. -
@ToomAnyWays
No w końcu to Mourinho jest na miejscu trenera, a nie my i wiemy, że jest bardzo mądrym trenerem i na pewno wymyśli coś świetnego by zaskoczyć Chelsea -
@ToomAnyWays jednak bez Fellainiego