Koloseum - Wojna Gladiatorów/ turniej Polskiego Personelu OSM
-
Kolejka 25
-
-
-
Wielki Finał trwa w najlepsze i już niebawem poznamy imię „pierwszego” w imperium, ale już dzisiaj spieszę ogłosić, że Koloseum sezon 2023-24 rozpoczyna zapisy na edycję Styczniową właśnie teraz!. Jak wiemy po śmierci @Xin-Li w cesarstwie panuje bezkrólewie, dlatego organizatorem pierwszej edycji w tym roku będzie Prefekt Pretorianów, który zaprasza Gladiatorów z wszystkich czterech stron świata na bitwę o sławę, marzenia i zapisanie się w historii Imperium na wieki.
KWG Styczeń 2023 - Zapisy
Zapisy potrwają od dziś (12 lutego) do 15 najpóźniej 16 do godziny 18:00
START 17 luty ok. 19-23:00
16 lutego - Losowanie poprowadzi człowiek KADR @ToomAnyWays Brawo Ty!
forma zapisu:
- Karta Moderatora
- Nick Gracza/Gladiatora
forma zapisu dla Gladiatora z frakcji/grupy:
- Nazwa Grupy/Akademii
- Nick Gracza/Gladiatora
Ave Wy!
-
@Rafal_Zurawski tutaj się nie zapisuje graczy. Masz do tego osobny wątek na forum (link masz podamy powyżej).
-
Rozpoczynamy inaugurację Koloseum roku Anno Domini 2023, gdzie do wywalczenia są dwa tytuły Gladiator Stycznia, Stalowy Gladiator i dwa bilety na kolejny Wielki Finał. Areną zmagań będzie ziemia Wikingów , która nie jedną jatkę już widziała, a 16 śmiałków będzie miało okazje ją zaskoczyć walecznością i wolą zwycięstwa. Jarla wciąż poszukujemy do poprowadzenia cyrku
LOSOWANIE — dzisiaj
Gladiatorzy Stycznia:
Jacek Jaworski 111
radzio133
Czooołg
Ayonex
huzar shakir
ZixeN_mt
Przemo97
Papasybimbasy
Menago 1939
martin343
Patryk19b
Jastrzębskii
Ochroniarz_123
Mymonekxd11
borynos
Don Marqito
Ave Wy!
-
@Dino-Ligenza mogę odpalić ligę jak coś
-
Dziękuję.
Mam zaszczyt przedstawić Jarla areny Styczniowej @borynos Chwały Mu! Jutro pojawi się instrukcja w podsumowaniu.
-
Jak to w życiu bywa, nie zawsze planowanie się sprawdza. Dlatego też losowanie dzisiaj po 16, a start klasycznie 19-00:00. Chyba że chcecie przesunąć start na sobotę?
-
Z opóźnieniem, ale jest
-
Podsumowanie:
Zasady:
- Jeden gracz może wziąć udział w trzech turniejach w roku.
Dozwolone:
-
transfery
-
treningi
-
mecze towarzyskie
-
rozbudowa stadionu
-
lekarz, prawnik, skaut, analityk (szpieg)
-
transfer błyskawiczny (za 5 monet)
-
eventy (bonusy) oferowane przez grę
-
utajniony trening
Zakazane:
-
kupno zawodnika od innego gracza z własnej ligi
-
zgrupowania
Kary:
-
Wybór złej drużyny -15PKT, kolejny taki błąd kosztuje dyskwalifikacją na rok
-
Za każdy transfer wewnątrz ligi -3PKT (prekursor @przemas1122 )
Liga:
-
Liga + Puchar
-
Norwegia z szesnastoma klubami
- Gladiatorzy:
@Jacek-Jaworski-111
@radzio133
Czooołg
@Ayonex
@huzar-shakir
@ZixeN_mt
@Przemo97
Papasybimbasy
@Menago-1939
@martin343
Patryk19b
Jastrzębskii
@Ochroniarz_123
Mymonekxd11
@borynos (PM)
@Don-Marqito
Tytuły:
- Gladiator Miesiąca (wygranie ligi)
- Gladiator Roku/ (najlepszy w ciągu 12 miesięcy) Po zakończeniu ostatniej edycji Koloseum (12) Każdy Gladiator Miesiąca oraz Stalowy Gladiator zmierzą się o tytuł Gladiatora Roku! w lidze bez pucharu. Gladiator, który zdobędzie to miano, nie tylko odzyska „wolność” ale zostanie nowym cesarzem, jego nick i herb (zaprojektujemy według uznania) będzie widniał przez kolejne 12 miesięcy na grafice promującej Koloseum, w miejscu obecnego cezara.
- Stalowy Gladiator (za puchar ligi)
@borynos założy ligę 19-00:00
Wytyczne dla Ciebie:
Nazwa Ligi: KWG Styczeń 2023
Koło zębate
Opcje ligiPotwierdź
POWODZENIA
-
Dziękujemy @ToomAnyWays
-
Z wizytą w Wielkim Finale
-
Oki liga odpalona, zaproszenia wysłanepowodzenia
-
Obraz powyżej przedstawia dwóch graczy, którzy wybrali niewłaściwy klub i osobę, która z tego powodu musiała wybrać inną drużynę (Molde)
Czooołg -15PKT
@Menago-1939 -15PKT
UZASADNIENIE Wybór złej drużyny -15PKT, kolejny taki błąd kosztuje dyskwalifikacją na rok
-
@Dino-Ligenza Serio? Dostałem zaproszenie lecz nie dostałem żadnej informacji powtórzę żadnej ze mam wybrac jakiś konkretny zespół i że 100% pewnością wnioskuje o cofnięcie tej zaskakującej kary.
-
Teraz widzę że jest lista z przypisanymi zespołami. Tak czy siak wybrałem słabszy zespół z mniejszymi dochodami. Nie wchodze na forum codziennie więc nie miałem pojęcia że mam przypisany zespół. Pierwszy raz biorę udział w koloseum a 15 PTK to jest naprawdę sroga kara za nieświadomy błąd zresztą i tak nie na moją korzyść.
-
Czyli ja zabrałem drużynę czołgowi, czołg Jackowi a Jacek zamiast celu 12 dostał cel 1 który to ja miałem mieć. Nie wiem na jakim etapie czołg wybrał tamten ale to ja wybrałem zespół nie świadomie więc może chociaż jemu nie zabierajcie bo ja to zrobiłem.
-
@Menago-1939 W każdej edycji Koloseum przeprowadzane jest losowanie drużyn, a to już trzeci sezon tego turnieju. Dlatego nie rozumiem Twojego uzasadnienia, bo jeśli nigdy nie brałeś udziału w Koloseum, to przed startem należało zajrzeć na forum i poznać zasady obowiązujące w koloseum oraz zobaczyć krok po kroku jak wygląda proces startu edycji. Jeśli jednak gracz startujący czeka na informację i to poddane na srebrnej tacy, to nie do mnie powinien kierować swoje oburzenie, ale do swojego szefa, kapitana, który powinien poinformować go jaką drużyną zagra. Jedyny powód, który przemawia na Twoją korzyść, to to, że losowanie odbyło się tego samego dnia, co start, ale i to jestem w stanie usprawiedliwić, bo 3h przed startem ligi losowanie się pojawiło i tym samym lista z przypisanymi klubami, czyli czas na zapoznanie się był.
-
Czooołg zapoczątkował tę aferę, bo to on pierwszy wybrał niewłaściwą drużynę.