Mistrzostwa świata załóg w zakładach bukmacherskich
-
Witam... Otworzyłem społeczność bukmacherską na mundial (mundial zaczyna się 11/20) i chcemy wyłonić "Króla Tipów Mistrza Świata Crew". Gra bukmacherska jest darmowa, nie ma stawek i chodzi o honor .
Całość działa za pośrednictwem aplikacji "Kicktipp" i można tam również grać przez przeglądarkę. Aplikacja ta jest również dostępna w wielu językach.
Na razie weźmie w niej udział około 40 menedżerów z zaprzyjaźnionych ekip niemieckich i jednej francuskiej. Prowadzony będzie ranking indywidualny oraz ranking drużynowy z udziałem min. 5 managerów z każdej ekipy.
Aby było trochę bardziej międzynarodowo, piszę obecnie do kilku ekip spoza Niemiec, takich jak Ty teraz .
Czy chcecie wziąć udział z kilkoma swoimi managerami i czy chcielibyście zapytać wewnętrznie? Byłoby mi bardzo miło powitać kilku z Was na naszych światowych mistrzostwach w typowaniu. Im więcej będzie uczestników, tym większa będzie zabawa dla wszystkich .
Jeśli jest zainteresowanie proszę o kontakt. Przesłałabym Wam link ze społeczności typerskiej. Wpis musi być wtedy zgłoszony przez daną osobę, a następnie zatwierdzony przeze mnie. Tak aby żaden "obcy" nie mógł się po prostu pobawić. Dlatego bardzo dobre byłoby krótkie info od Was z wyprzedzeniem, kto prawdopodobnie się zarejestruje, żebym mógł go przydzielić.
Z rejestracją są tylko trzy "warunki". Osoba musi być w waszej ekipie. Jako nick powinna być zarejestrowana z imieniem + skrótem załogi (dużymi literami). Tak abyśmy mogli rozdzielić załogi i nie było tak wiecznie długich nicków. Służy to do przeglądów. No i oczywiście należy uczestniczyć do końca i nie przegapić żadnej gry.
Przykład jak to powinno wyglądać przy rejestracji... DiegoABC
Czekamy na Wasze opinie.... Pozdrawiam, Marco ️.
Oto również krótkie wyjaśnienie, jak to działa z tą aplikacją. W rzeczywistości jest to dość proste. Trzeba wpisać wszystkie mecze mistrzostw świata. Należy to zrobić najpóźniej do faktycznego rozpoczęcia meczu. Po rozpoczęciu gry nie można już obstawiać.
Jeśli postawiłeś zakład, możesz jeszcze zmienić wynik do momentu rozpoczęcia gry, jeśli chcesz.
Ponadto do momentu rozpoczęcia Mistrzostw Świata musisz odpowiadać na pytania bonusowe. Np. kto będzie mistrzem świata, kto będzie zwycięzcą poszczególnych grup, kto dojdzie do półfinałów itp. Po rozpoczęciu 1. meczu na MŚ nie można już zmieniać pytań bonusowych. Za każdą poprawną odpowiedź przyznawany jest jeden punkt.
W poszczególnych meczach zgaduje się dokładny wynik. Mecz otwarcia Katar vs Ekwador jako przykład. Ja typuję 1:0, Ty 2:0, trzeci 4:2, czwarty 3:1, a piąty 2:1. Mecz kończy się 4:2.
Ja z moim 1:0 otrzymuję wtedy punkt. Ponieważ wytypowałem poprawnego zwycięzcę. Podobnie menedżer 5 ze swoim 2:1.
Ty i menedżer 4 dostajecie dwa punkty, ponieważ poprawnie wytypowaliście zwycięzcę, ale także prawidłową różnicę bramek.
Menadżer 3 dostaje 3 punkty, ponieważ zgadł dokładny wynik.
Tak więc punkty są sumowane z meczu na mecz, a ten kto ma najwięcej punktów, wliczając w to punkty z pytań bonusowych na koniec Mistrzostw Świata, wygrywa.
Czas, który trzeba poświęcić jest minimalny, ponieważ wystarczy wprowadzić do aplikacji kilka wyników dziennie. Teoretycznie można też wprowadzić wszystkie mecze mundialu naraz.
Nie mam przy tym żadnego dodatkowego wysiłku, bo aplikacja oblicza wszystko automatycznie i przyznaje punkty.
Po rozpoczęciu danego meczu można też zobaczyć wskazówki innych. Ale nie przed rozpoczęciem meczu.
Naprawdę fajnie jest śledzić na bieżąco. Bawimy się w to w naszej ekipie również nadal przy rozgrywkach Bundesligi, Europy i Ligi Mistrzów z ponad 50 menedżerami .
-
@Bembelmän Nieautoryzowany topik przez Polski Personel OSM. Zamykam .
-