OSM Taktikleri
-
selamun aleyküm yarın mancity ile şampiyonluk maçım var liverpool um ikimizde antrenman basacaz deplasmandayım
rakip 433 b paslı oyun(orta saha kanatları defansif)
kadro değerlerimiz hemen hemen aynı ne önerirsiniz Eyvallah... -
@alieknx_1 70lerde bırakabilirsiniz sayıları. 433a ve 433b hem pas hem kanata uygundur. Tercihini o anki ilk 11inize bakarak yapmalısınız. Paslı oyun merkez forvete şans tanır, kanat oyunu köşedeki oyunculara. Herkes sabit öneririm
-
@ismailaltnsk12 evde her sayı 70lerde, deplasmanda baskı dengeli diğerleri aynı gene. Herkes sabit. 30 +hücum bekler varsa bekler ileri olabilir
-
@Danqer aynı sorular sık sık soruluyor az biraz önceki sayfaları okusanız bulacaksınız ama kısa özet geçeyim.
433 ofansif tercih. Evde tüm sayılar 70lerde. (depte baskı dengeli) alan markajı, ofsayt kapalı. Herkes sabit. İyi hücumlu bekler varsa bekler ileri olabilir.442 dengeli tercih. Tüm sayılar her türlü dengeli. Diğerleri üsttekiyle aynı
451 defansif tercih. Baskı ve stil düşük (30) tempo yüksek (75). Deplasmandaysa dengeli baskı, defansif ve yavaş oyun kur olabilir. Orta saha defansa gelecek diğerleri sabit.
-
şampiyonlar liginde finaldeyim. Rakibim geçen maç 433a oynamış. Kadrom ona göre bir tık daha iyi nasıl bir taktik ile çıkmalıyım ?
-
@61ÖZKANCA61 şampiyonluk maçıysa 451i denk oynamayı öneririm bir de deplasman maçıymış 433 çıkarsanız rakip ev sahibi bonusuyla kendi 433üyle üstün çıkar. 451 aklınıza yatmazsa 442 denk oynayın bence
-
@Bahadır-K kgv uygun mudur hocam ?
-
Arkadaşlar herkese merhabalar iki sorum olacak sizlere lütfen yardımcı olun. İlk olarak gerçek hayatta sol bek oynayan sol ayaklı bir oyuncu osmde sağ bekte oynar mı aynı verimi alabilir miyim? Ya da gerçek hayatta sol bek oynayan sol ayaklı osmde hücumu 23, orta sahası 61 olan bir oyuncu sağı solu fark etmeden stoperde oynar mı?
-
@BoraUlu bu soru da daha önce sıkça soruldu hatta YouTube kanalımda osm videoları çekiyorum bir videomun başlığı "hangi oyuncu nerede oynar"dı. Orada derinine inip açıkladım özet geçeyim. Gerçekle bir ilgisi yok o sol sağ olayının. Sadece sayılarına (hem defans hem hücum) bakarak oyuncu en iyi performansı nerede verir onu seçiyoruz. Onun dışında sol bek sağ bek de oynar performansı aynı olur. Sağ kanat sol kanat da oynar aynı oynar. 25+ hücumlu defanslar bek, 25-15 arası çok yönlü, 15- hücumlu olanlar da stoper oynar benim gözlemim böyle. Ha her zaman her oyuncuya ana mevkisini veremezsiniz bazen dizilişle diğer kişilere göre uymaz. Her oyuncu kendi mevkisinin her yerinde oynar. Ama iyi oynar ama kötü oynar ama oynar yani. En mantıklısı ilk 11i dizdikten sonra o 11 oyuncuyu uygun pozisyonlara koymak.
-
@Bahadır-K bir soru daha soracaktım. Yarın güçlü hücum oyuncuları olan bir arkadaşla maçımız var. Benim bir bekimin hücumu 37, defansı 93 ve orta sahası 65. Diğer bekimin ise hücumu 23, defansı 99 ve orta sahası 61. Ve ben taktik olarak defansı geride kal olarak kullanıyorum yani bekleri ileri çıkarmıyorum. Sizce defansı fazla olanı mı yoksa hücumu fazla olanı mı beke koymalıyım?
-
@BoraUlu beklerin aşırı defans olmasına gerek yok. Hücumu en iyi olan 2 defansı kenarlara koyun. Tercihen kenarı güçlü kanat ve güçlü kanat forvetin köşesine koyun. 25+ olursa iki bek, ileri çık yapılabilir ofansif ve dengeli taktiklerde. Defansif taktikte iş görmez.
-
@Bahadır-K tamamdır dediklerinizi uygulayacağım teşekkürler
-
@Bahadır-K hacı paslı mı oynayayım bende birde sayıları verebilir miisn
-
@61ÖZKANCA61 451den bahsediyorsanız forvet güçlüyse paslı olur sayılar denk hepsi
-
@Bahadır-K youtube kanalının adını söyler misin