Puchar Polski Grup 2020 - Dyskusja (PPG 2020)
-
Dzieki Wielkie Liga niesamowicie wyrównana!
-
@Janex123 Dzięki za gratulacje Polish Legends wygrało zdecydowanie obie rundy, jako lider grupy, jestem mega zadowolony
Dlaczego zagraliśmy drugą rundę w lidze "Historia - liga klubów"? Śpieszę z odpowiedzią Do drugiej rundy, nie zapisało się kilka grup, które zagrały w pierwszej rundzie, więc ustaliliśmy, że z uwagi na mniejszą ilość graczy w drugiej rundzie, (Pierwsza runda: 140 osób, druga runda 120 zgłoszonych osób) najlogiczniejszym rozwiązaniem będzie gra w 12 zespołowej "Historia - liga klubów", czyli cel 6 plus równe wartości zespołów dla każdego z uczestników sprawiły, że w drugiej rundzie zdecydowanie łatwiej było nadrobić stratę z pierwszej rundy
Przy założeniu, że drugą rundę rozgrywalibyśmy w ligach 14 zespołowych ze zróżnicowanymi wartościami drużyn, z dwoma, trzema botami w każdej z nich, nie byłoby to sprawiedliwym rozwiązaniem.
Mam nadzieje, że każdy rozsądnie myślący człowiek, przyzna, że wybrnęliśmy z tej nieoczekiwanej sytuacji najlepiej jak mogliśmy
-
Na wstępie gratuluję Polish Legends wygrania PPG
Jeżeli zaś chodzi o organizację to według mnie jest kilka rzeczy do poprawy na przyszły rok.
Po 1 skoro @Mati-Colchoner piszesz, że zgłosiło się mniej zespołów do drugiej rundy to równie dobrze można było zrobić 12 zespołowe ligi z celami (chyba takie są). I tu nie chodzi o punkty (przynajmniej mi) czy łatwiej czy trudniej byłoby nadrobić 1 rundę tylko chodzi o zmiany zasad w trakcie gry. Tak się po prostu nie robi. Ustalacie coś na początku i się tego trzymajcie. Jeżeli sądzicie, że za dużo grup zrezygnowało po 1 rundzie to może trzeba pomyśleć o zrobieniu 1 większej rundy lub zmianie formatu rozgrywek.
Po 2 prezentacja wyników w trakcie turnieju pozostawia wiele do życzenia. Ja rozumiem, że jest sporo uczestników i lig, ale jak się już organizuje taki turniej to powinno się wrzucać wyniki całego turnieju przynajmniej co kilka dni. W CCWE jest jeszcze więcej lig i uczestników a organizatorzy wrzucają wyniki na bieżąco. A jeżeli tabelka do punktów jest skomplikowana to obmyślić łatwiejszą lub jak wcześniej pisałem zmienić format rozgrywek.
Po 3 to ukrywanie ligi jaką gramy do samego końca. Podawać składy nie wiedząc w jakiej lidze się będzie grało. Takiej bzdury nie widziałem w żadnym turnieju. Tak na szybko to wszystkoNie piszę tego, żeby zrobić komuś na złość, bo mimo tych kilku niedociągnięć wyrażam wielki szacunek dla organizatorów, gdyż poświęcają swój prywatny czas, żeby stworzyć duży turniej. Piszę dlatego, żeby nie osiadać na laurach i nie pisać, że wszystko było super skoro nie było. Jest teraz wiele czasu do kolejnej edycji i można przemyśleć sporo różnych możliwości.
Najfajniej (pewnie sfera marzeń ) gdyby można było grać między grupami jak w szybkich bitwach. Wtedy myślę byłoby najsprawiedliwiejJeszcze raz gratulacje dla zwycięzców i wszystkich uczestników.
Pozdrawiam wszystkich! -
@Wojtyn84 no mają niby wprowadzić w grupach bitwy towarzyskie, i to by rozwiązało cała sytuację, jeżeli chodzi ci o bitwy grupowe 5 vs 5 typu (MPG)
-
-
-
@Rusewicz Brawo za spostrzegawczość. Poprawione
-
@Language-PL
Gratulujemy wszystkim
Nagrody grupowe będą dziś lub jutro wieczorem
Nagrody indywidualne będą pod koniec przyszłego tygodnia
-
kurcze...nie chce marudzić ale wygraliśmy PPG w 2 ale przez regulamin nie wygraliśmy bo wygraliśmy w 6- ktorego realnie nie wygraliśmy:) dużo wysiłku wlozylem w te zawody i wygrana w 2 byłaby super..no trudno.. (pewnie top 2 też wygrali legends..uprzedza riposte:) )
-
-
-
-
-
-
-
@Dino-Ligenza Super grafika
GRATULACJE dla wszystkich medalistów. To była pierwsza edycja, jeszcze nie w pełni dopracowana, ale za rok będzie lepiej!
-
@Dino-Ligenza mega grafika, gratulacje!!!
-
Dziękuję. Również Gratuluję Zwycięzcą i Grupą na podium, a także każdej Grupie i każdemu z osobna, za podjęcie rękawic i walkę do końca. Brawo!
-
@Language-PL
Gratulujemy wszystkim
Nagrody indywidualne będą dziś wieczorem
Podsumowanie turnieju 20.09.2020