🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
POWOŁANIA REPREZENTACJA POLSKI
Jerzy Brzęczek powołał zawodników z klubów zagranicznych na mecze z:- Finlandią (07.10., 20:45, Gdańsk)
- Włochami (11.10., 20:45, Gdańsk)
- Bośnią i Hercegowiną (14.10., 20:45, Wrocław).
Nominacje z polskiej ligi zostaną podane 28 września.
-
3-0 do przerwy z Finlandią i hat-trick Grosickiego. Dobrze zaczynamy.
-
@ToomAnyWays Mecz na plus, w końcu konstruowaliśmy jakieś składne przemyślane akcje
-
Polska 5: 1 Finlandia
Najlepszy mecz polskiej reprezentacji za kadencji Jerzego Brzęczka. Oby nie gorzej grali w następnych meczach. -
Dziś odbyła się konferencja prasowa reprezentacji Polski. Udział w niej wzięli: Jerzy Brzęczek oraz Kamil Glik.
-
Remisujemy z Włochami 0-0
-
@ToomAnyWays said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Remisujemy z Włochami 0-0
Przed meczem bralibyśmy go w ciemno Po meczu... też
-
Dzisiejszy mecz Polska vs Bułgaria w eliminacjach do Mistrzostw Europy U-21, będzie ostatnim meczem Czesława Michniewicza w roli selekcjonera naszej młodzieżówki. Krążą pogłoski, że zastąpi go Jacek Magiera, ale na razie to tylko spekulacje.
-
@Damian_Skinek said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Dzisiejszy mecz Polska vs Bułgaria w eliminacjach do Mistrzostw Europy U-21, będzie ostatnim meczem Czesława Michniewicza w roli selekcjonera naszej młodzieżówki. Krążą pogłoski, że zastąpi go Jacek Magiera, ale na razie to tylko spekulacje.
Czesio711 zawsze słynął z nienagannej fryzury, ale to nic dziwnego , przecież 711 razy dzwonił do Fryzjera
-
Wczoraj odbyła się konferencja prasowa reprezentacji Polski. Udział w niej wzięli trener Jerzy Brzęczek oraz występujący na co dzień w Leeds United - Mateusz Klich. Selekcjoner reprezentacji Polski wypowiedział się m.in. o stanie zdrowia Roberta Lewandowskiego, sytuacji Arkadiusza Milika oraz dzisiejszym meczu z Bośnią i Hercegowiną.
Dzisiejszy mecz Polska - Bośnia i Hercegowina rozpocznie się o godzinie 20:45. Transmisja w TVP1, TVP Sport oraz Polsat Sport.
-
Ciekawe jaki styl zaprezentujemy, mam nadzieję, że spróbujemy zagrać wysokim pressingiem, tak jak w meczu z Finlandią
-
@Mati-Colchoner Ważne, że gramy dwoma napastnikami i to przyniesie Naszym wygraną 4:1 Dla Polski
-
@Dino-Ligenza Ważne, żeby nasi strzelili o jedną bramkę więcej
-
@Dovco_HandF Jaką jedną, minimum dwie więcej
-
@Dino-Ligenza Chciałeś zdecydowanego zwycięstwa... proszę bardzo
-
Wiem że 3/4 meczu graliśmy w przewadze, ale mi się mecz podobał, bardzo fajnie kontrolowaliśmy przebieg spotkania. Akcja bramkowa zakończona strzałem głową Karola Linettego, miodzio
-
Wypowiedzi po meczu Polska - Bośnia i Hercegowina(3:0)
Wideo z pomeczowej konferencji prasowej
-
@Mati-Colchoner said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
@Dino-Ligenza Chciałeś zdecydowanego zwycięstwa... proszę bardzo
Jakie chciałem, ja tego się spodziewałem! Jak byś wiedział ile kosztowała ta kartka...
@Mati-Colchoner said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Wiem że 3/4 meczu graliśmy w przewadze, ale mi się mecz podobał, bardzo fajnie kontrolowaliśmy przebieg spotkania. Akcja bramkowa zakończona strzałem głową Karola Linettego, miodzio
Zgadzam się, mecz miły dla oka biorąc pod uwagę akcję i okazje. Linetty jak prawdziwy egzekutor "główka" poziom światowy, ale nie można zapomnieć jego piętki, gdyby tylko Lewy trafił...
-
Trener reprezentacji Polski do lat 21 Maciej Stolarczyk ogłosił pełną listę zawodników powołanych na zgrupowanie i mecz kwalifikacji do turnieju finałowego mistrzostw Europy UEFA EURO U-21 2021. Biało-czerwoni zagrają z Łotwą 17 listopada o godz. 17:30 na Stadionie Miejskim w Łodzi.
Lista powołanych zawodników:
Bartosz Białek (VfL Wolfsburg)
Bartosz Bida (Jagiellonia Białystok)
Mateusz Bogusz (UD Logrones)
Szymon Czyż (S.S. Lazio)
Patryk Dziczek (UD Salernitana 1919)
Karol Fila (Lechia Gdańsk)
Marcin Grabowski (Bruk-Bet Termalica Nieciecza)
Adrian Gryszkiewicz (Górnik Zabrze)
Robert Gumny (FC Augsburg)
Jakub Kamiński (Lech Poznań)
Jakub Kiwior (MSK Żilina)
Patryk Klimala (Celtic FC)
Sebastian Kowalczyk (Pogoń Szczecin)
Dawid Kurminowski (MSK Żilina)
Marcel Lotka (Hertha BSC)
Radosław Majecki (AS Monaco)
Cezary Miszta (Legia Warszawa)
Maik Nawrocki (Werder Brema)
Kamil Piątkowski (Raków Częstochowa)
Przemysław Płacheta (Norwich City)
Mateusz Praszelik (Śląsk Wrocław)
Tymoteusz Puchacz (Lech Poznań)
Michał Skóraś (Lech Poznań)
Bartosz Slisz (Legia Warszawa)
Przemysław Wiśniewski (Górnik Zabrze)
Maciej Żurawski (Pogoń Szczecin)Robert Gumny i Jakub Kamiński, powołani także na zgrupowanie reprezentacji Polski A, dołączą do kadry U-21 12 listopada, dzień po towarzyskim meczu z Ukrainą.
-
Skład reprezentacji Polski na dzisiejszy mecz z Ukrainą.