OSM Taktikleri
-
Merhaba arkadaşlar. Lig bu gün başladı ve ilk maçımı 4-3-3b şeklinde menajeri olmayan takıma karşı galibiyetle tamamladım. Hazırlık sürecin de 40 m ye yakın kadro değeri arttırdım. Ancak taktik konusun da çok tecrübeli değilim ilerleyen süreçler de kadro değeri yüksek takımlara karşı taktik önerinizi alabilir miyim ? Aynı zaman da kadro değeri ve takım kalitesi düşük yada benim takımın dengin de ki maçlar için taktik alabilir miyim. Teşekkürler
-
@m-murad maçı kısır döngüye sokup oynamak istiyorsan 4-2-3-1 kgv öneririm. Rakip çok fazla şut çekemez fakat sende iyi orta saha oyuncuların varsa rakibi zorlarsın.
-
@iichoosensii güncellemeden sonra 4-2-3-1 öyle pek etki göstermiyor
-
@m-murad o zaman kesin bir şey diyemeyeceğim , o kadar sana saldırıyorsa sende o kadar ona saldır. Antreman kampı bas ne de olsa senin sahanda
-
Sivasspor takımımın şuan da 125m kadro değeri var 2 gün sonra Beşiktaş ile maçım var onun kadro değeri 80m ancak adam 4-2-3-1 ile oynuyor bu taktiğe karşı hangi taktik ile oynamam gerekiyor ? Bu arada maç benim evimde.
-
@can-bey97 433a iyi gidiyor. 343b pas oyunu da iyi gider. Ben 433a oynardım
-
4-3-3A – Kanatları Kullan
Önceki yazılarımın arasında bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bu maçı denedim gayet başarılı bir sonuç aldım. Bir lig maçında da denemeyi düşünüyorum ileride.
Baskı 61 - Ofansif 61 - Tempo 55 - Alan Markajı- Ofsayt taktiği yok-Mücadele Normal
Forvet sadece hücum - Orta saha defansa yardım et – Defans geride kal
Takım Kaptanı Orta saha kanat oyuncularından ve takımın en iyi oyuncusu
Dostluk Maçı - Saha avantajı %2
(Kadro Kalitesi 81) Ankaragücü 3 - 0 Başakşehir (Kadro Kalitesi 68)
Başakşehir Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-2-3-1) (Kaleyi Görünce Vur)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Agresif)4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur
3-3-4A’ya karşı ligimdeki maçları incelediğimde 4-3-3A , 4-2-3-1, 4-4-2B oynayan takımlar başarı elde etmiş, ben de 4-2-3-1’i denedim.
Baskı 65– Ofansif 65 –Tempo 55 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele normal
Takım Kaptanı Orta saha en iyi oyuncusu
Lig Maçı – Saha Avantajı %2
(Kadro Kalitesi 81) Ankaragücü 2 - 0 Kayserispor (Kadro Kalitesi 64)
Kayserispor Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(3-3-4A) (Uzun Top)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği var)(Mücadele Normal)
Oyundan çok memnun kalmadım açıkçası yakın bir maç geçti. Yorumcu taktikler konusunda yorum yapmadı maalesef. -
4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur(KGV)
Bu taktiğin bazen 4-3-3A’ya karşı çok üstün bazen de çok güçsüz olduğunu gördüm. Fakat sanırım bu farklılığı yaratanın ne olduğunu anladım. 4-2-3-1 kgv’ye karşı 4-3-3A oynanırken kanat oyunu tercih ederse karşılaşma 4-3-3A lehine(avantajına), 4-3-3A paslı oyun oynanırsa 4-2-3-1 lehine oluyor.
Baskı 65– Ofansif 65 –Tempo 55 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele normal
Dostluk Maçı – Saha Avantajı %2
(Kadro Kalitesi 81) Ankaragücü 4 - 1 Hatayspor (Kadro Kalitesi 72)
Hatayspor Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-3-3A) (Paslı Oyun)(Adam Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Normal)4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur(KGV)
Dostluk Maçı – Saha Avantajı %0
(Kadro Kalitesi 72) Hatayspor 1 - 1 Ankaragücü (Kadro Kalitesi 81)
(4-3-3A) (Paslı Oyun)(Adam Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Normal)
Hatayspor maç kazanamasa da kadro kalitesi olarak geride olduğu bir takıma karşı bu taktikle berabere kalmayı başardı.4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur(KGV)
Dostluk Maçı – Saha Avantajı %2
(Kadro Kalitesi 81) Ankaragücü 3 - 0 Trabzonspor (Kadro Kalitesi 74)
(4-3-3A) (Kaleyi Görünce Vur)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Agresif)
4-2-3-1 kgv taktiği 4-3-3A kgv’ye karşı da üstünmüş sanırım. Bu taktikler oyundaki bilgisayar(bot) menajerlerin de normal oyuncu menajerlerin de çok kullandığı taktikler. Bu konuda daha çok deneme yapacağım ve paylaşacağım.4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur(KGV)
Lig Maçı – Saha Avantajı %0
(Kadro Kalitesi 73 Gaziantep 0 - 0 Ankaragücü (Kadro Kalitesi 81)
Gaziantep Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-3-3A) (Paslı oyun)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Normal)
Diziliş ve stil için uyumlu güzel yorumunu yaptı oyun. Fakat üzücü bir beraberlik aldık. Yine oyun kaptanlık seçiminde hata yaptığımı söyledi bunu daha öncede söylemişti fakat dikkate almamıştım. Tek hata buydu sanırsam. -
3 yıldır uyguladığı taktik işe yaramıyor 433b ya da 433a güncel taktik öneriniz var mı
-
@yersen_6 maça göre taktik yapmak lazım. tek taktik oynarım diyorsan 451kgv tercih ederim. en azından zaafları az bir taktik.
-
4-3-3A Kanatları Kullan
Baskı 65– Ofansif 72–Tempo 61 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele dikkatli
Forvet sadece hücum - Orta saha forveti destekle – Defans bekler ileri
Takım Kaptanı Takımın en yaşlısı defanstan
(Kadro Kalitesi 66 Erzurumspor 0 - 4 Ankaragücü (Kadro Kalitesi 82)
Erzurumspor Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(3-3-4A) (Uzun Top)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Normal)
4-3-3A kanat taktiği zaten herkesin dilinde olan klasik bir taktik. Oyundaki yorumcu da taktiğe bayıldım yorumu yapıştırdı zaten. Daha önceki yazılarımda da görmüşsünüzdür 3-3-4A’ya karşı çok güçlü olduğunu söylemiştim. Böyle kolay bir maçta görünce yapıştırdım hemen ve farklı galibiyeti almak kolay oldu.4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur(KGV)
Takım Kaptanı En Yaşlı oyuncu
Dostluk Maçı – Saha Avantajı %4
(Kadro Kalitesi 81) Ankaragücü 4 - 0 Gaziantep (Kadro Kalitesi 73)
(4-3-3A) (Paslı oyun)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Normal)
Dediğim gibi dün akşam yaptığım hatayı düzelttim takım kaptanını değiştirdim inanılmaz fark ettirdi. 4-3-3 eğer paslı oyun oynanıyorsa 4-2-3-1 kgv’yi tavsiye ediyorum.4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur(KGV)
(Kadro Kalitesi 73) Gaziantep 0 - 4 Hatayspor (Kadro Kalitesi 72)
(4-3-3A) (Paslı oyun)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Normal) -
Arkadaşlar yardım 150m değerim var crystal palace yönetiyorum takımda 100 ronaldo zaha ve sane var nasıl bir diziliş yapmalıyım acil ligde ilk 3 e girmeliyim.
-
@ardacanxxx standart bir taktik yok maçına göre değişir. rakibin taktiği. kimin güçlü oldugu. hakem gibi faktörler var.
-
@darkmohikan rakip ile değerimiz aynı 4 3 3 b taktiği kullanıyor
-
@ardacanxxx ev ise 442b pas oyunu dep ise 451kgv oyna. baskıyı hakeme göre ayarla. stil dengeli. olsun. tempo evse topa hakim ol dep ise hızlı hücum
-
5-4-1B Kontra atak
Baskı 65– Ofansif 50 –Tempo 71 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele normal
Forvet orta sahayı destekle - Orta saha pozisyon koru – Defans bekler ileri
(Kadro Kalitesi 81) Ankaragücü 2 - 0 Fenerbahçe (Kadro Kalitesi 73)
Fenerbahçe Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-3-3B) (Kaleyi Görünce Vur)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Agresif)
Fenerbahçe'nin daha önceden de 4-3-3B kgv oyununu 6-3-1A kontra atakla cezalandırmıştım kadro değerim ondan düşükken. Bu akşam Fenerbahçe ile kupa maçım var muhtemelen kontra atak oynayacağım dostluk maçı sonuçlarıma göre. Sonuçları yarının postundan takip edebilirsiniz.Aynı Taktiği Hatayspor’u yöneten menajer arkadaşımla taktiği 4-3-3A’ya karşı denemek istedik. Fakat kadro kalitesi farkının da etkisi ile pek işe yaramamış gibi durdu.
5-4-1B Kontra atak
Baskı 65– Ofansif 50 –Tempo 71 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele normal
(Kadro Kalitesi 75) Hatayspor 0 - 1 Ankaragücü (Kadro Kalitesi 82)
Ankaragücü Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-3-3A) (Kaleyi Görünce Vur)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Agresif)4-2-3-1 Kaleyi Görünce Vur
Forvet sadece hücum - Orta defans yardım – Defans bekler ileri
(Kadro Kalitesi 75) Hatayspor 0 - 2 Trabzonspor(Kadro Kalitesi 73)
Trabzonspor Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-3-3A) (Kaleyi Görünce Vur)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Agresif)4-4-2B Kanatları Kullan
Baskı 65– Ofansif 61 –Tempo 65 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele normal
Forvet orta sahaya yardım et - Orta pozisyonu koru – Defans bekler ileri
(Kadro Kalitesi 82) Ankaragücü 4 - 0 Beşiktaş(Kadro Kalitesi 71)
Beşiktaş Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-3-3A) (Kaleyi Görünce Vur)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Agresif)
Ligimizde yenilmeyen bir 4-3-3A Kaleyi görünce vur taktiği vardı Trabzonspor ve Beşiktaş tarafından buna karşı 4-4-2B’nin sadece galibiyet alabildiğini gördük ve denedik başarılı sonuç aldık.4-4-2B Kanatları Kullan
Baskı 65– Ofansif 61–Tempo 65 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele dikkatli
Lig Maçı – Saha Avantajı %4
(Kadro Kalitesi 82) Ankaragücü 2 - 1 Trabzonspor(Kadro Kalitesi 73)
Trabzonspor Bilgi Analisti(casus) sonuçları
Kırmızı kart yememe rağmen galibiyet almayı başardık.4-4-2B Kanatları Kullan
Baskı 65– Ofansif 61–Tempo 65 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele normal
(Kadro Kalitesi 71) Beşiktaş 0 - 2 Hatayspor (Kadro Kalitesi 75)
Beşiktaş Bilgi Analisti(casus) sonuçları
Sonuç olarak 4-4-2B > 4-3-3A Kgv -
4-3-3A Paslı Oyun
Baskı 65– Ofansif 65 –Tempo 65 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele Agresif
Forvet Sadece Hücum - Orta saha Forveti Destekle – Defans bekler ileri
Takım Kaptanı takımın iyi oyuncularından 32 yaşında (orta saha)
(Kadro Kalitesi 82) Ankaragücü 2 - 0 Hatayspor (Kadro Kalitesi 75)
Antrenman Kampında (4-3-3A)(Kaleyi Görünce Vur)
Baskı 39– Ofansif 39 –Tempo 55 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele Agresif
Forvet orta sahaya yardım - Orta saha defansa yardım et – Defans bekler ileri5-4-1B Kontra atak
Baskı 49– Ofansif 40 –Tempo 55 – Adam Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele normal
Forvet sadece hücum - Orta saha defansı destekle – Defans bekler ileri
Hatayspor antrenman kampında
Takım Kaptanı bilinmiyor
(Kadro Kalitesi 75) Hatayspor 0 - 2 Ankaragücü (Kadro Kalitesi 82)
Ankaragücü Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-3-3A) (Kaleyi Görünce Vur)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Agresif)4-4-2B Kanatları Kullan
Baskı 65– Ofansif 72–Tempo 61 – Alan Markajı – Ofsayt taktiği yok
–Mücadele çok agresif
Forvet orta sahayı destekle - Orta saha defansa yardım et – Defans geride kal
Takım Kaptanı 32 yaş iyi bir orta saha
Kupa Maçı – Tarafsız Saha
(Kadro Kalitesi 72) Fenerbahçe 0 - 3 Ankaragücü (Kadro Kalitesi 82)
Fenerbahçe Bilgi Analisti(casus) sonuçları
(4-3-3B) (Kaleyi Görünce Vur)(Alan Markajı)(Ofsayt Taktiği yok)(Mücadele Agresif)6-3-1A Kontra atak
Baskı 40– Ofansif 40 –Tempo 60 – Adam Markajı – Ofsayt taktiği yok –Mücadele normal
Forvet sadece hücum - Orta saha defansı destekle – Defans geride kal
Takım Kaptanı 33 yaşında ortalama defans oyuncusu
Kupa Maçı – Tarafsız Saha
(Kadro Kalitesi 72) Galatasaray 1 - 2 Hatayspor (Kadro Kalitesi 76)
Hatayspor antrenman kampı kullandı
Galatasaray Bilgi Analisti(casus) sonuçları
Yorumcu adam adama için az defans yorumunu yaptı halbuki oyunda daha fazla defans oyuncusu seçmek mümkün değilken -
1.lik maçım var. Kendi evimde oynuyorum maçı. Rakibimin kalecisi 132 defansı 116 orta sahası 118 forveti 122. Şu an lider durumda ikimizde büyük ihtimalle 4-3-3 çıkacağız taktik verebilir misiniz?
Kalecim:119 defansım:118 orta saham: 130 hücumum: 12
-
@kripton23_9 4-3-3 A mı çıkacak rakip B mi çıkacak ? Taktik olarak ne oynuyor kaleyi görünce vur mu ? paslı mı ? kanat mı ? hepsine göre maç tavsiyeleri paylaştık aşağıda bakabilirsin