FORMOZA - topik wyborczy (Wybory na selekcjonerów reprezentacji Polski OSM Maj 2021)
-
@jasiuk88 Jeśli chodzi o rozmowy z szefami poszczególnych grup jak najbardziej bendzie na to miejsce rankingi nie grają mamy bardzo dużo polskich grup w osm dużo jest też nowych więc rozmowy benda prowadzone ale licza się wyniki osiągane nie tylko przez członków grup mamy wielu świetnych menadzerów którzy nie grają w żadnej grupie a osiągają bardzo dobre wyniki w MPP czy MP są też turniej międzynarodowe jak MŚ więc każdy kto potrafi się pokazać oraz bendzie wykazywał aspiracje do gry dla kadry może liczyć że bendzie brany pod uwagę tak jak pisałem do kadry nie bierzemy za zasługi każdy zaczyna u mnie od zera z czysta karta a kto zasłuży na powołanie to nie zależy odemnie tylko od wyników jakie osiągnie dany menadżer.
-
@dovco_handf said in FORMOZA - topik wyborczy (Wybory na selekcjonerów reprezentacji Polski OSM Maj 2021):
Jesli chodzi o powyższe zasady wraz z asystentem prowadzilibyśmy staranne obserwacje wyróżniających się menedżerów nie tylko w mpp, mp, mpg ale także w turniejach które są międzynarodowe. Każdy menadżer zaczyna u mnie z czystą kartą i nie ma to znaczenia czy ma 50 meczy czy 5000.
Pytanie do Kandydata:
Jak dokładnie miałyby wyglądać obserwacje menadżerów i na jakiej podstawie odbywałaby się selekcja? Trzeba pamiętać, że o sile menadżera świadczy nie tylko to jak zaprezentuje się w danym turnieju, ale jaki trzyma poziom przez dłuższy czas i jak radzi sobie z problemami i wyzwaniami. Przykładowo masz 10 menadżerów załóżmy mniej znanych, którzy się wyróżniają osiągnięciami w zawodach, jeden ma świetne wyniki np w MPP, IMP czy KGW, a inni np w ccwe, i masz wybrać załóżmy 4 jak będzie więc wyglądała selekcja? Trzeba pamiętać, że każdy turniej ma inną specyfikę i ktoś komu świetnie pójdzie np KGW, niekoniecznie może dobrze poradzić sobie w IMP i na odwrót.
Pozwoliłem sobie zaznaczyć fragment Twojej wypowiedzi bowiem szalenie interesujące z tego fragmentu jest zdanie 2. Myślę, że to tak motywacyjnie napisane wszakże dostałeś pewne wytyczne, które przywołane liczby nie spełniają
-
@kaemik92 Zawsze jestem otwarty na współpracę nie ważne czy to bendzie grupa czy indywidualny gracz selekcjoner jeśli widzi potencjał jakiegoś gracz grającego w grupie lub solo zawsze bendzie brał pod uwagę współpracę czy to z graczem czy to z jego grupa są turnieje które się na siebie nakładają więc jeśli trafi się mecz między narodowy i np MPG to razem z szefami grup bendziemy rozmawiać jeśli np dany gracz z grupy bendzie zasługiwał na powołanie a jego gra dla kadry bendzie kolidować z grą w np MPG to wtedy wspólnie z szefem grup bendziemy ustalać czy lepiej by gracz zagrał w reprezentacji czy lepiej jak pomoże grupie. Mamy w Polsce wielu menadzerów którzy zasługują na powołanie nie każdy bendzie mógł dostać szanse to normalne ale bendziemy starali powoływać się graczy którzy zapracują na powołanie pokażą ze mogą być wzmocnieniem kadry i godnie reprezentować Polskę na arenie między narodowej.
Jeśli chodzi o atmosferę sądzę że z każdym bendziemy potrafili znaleźć wspólny język kadra to nie gra indywidualna tutaj liczy się cały zespół i każdy musi wspierać się od początku do końca. -
@janex123 Selekcja bendzie prowadzona nie tylko z 1 turnieju mamy MPP. IMP. MPG turnieje grupowe Bende staral sie wraz z asystentem sprawdzac jeśli np. Dany gracz znajdzie się w finałowej 18 w IMP a okaże się że ma raptem na koncie 100 męczy w osm to bendzie oznaczało że albo jest mega dobry albo miał szczęście brane benda pod uwagę 2 turnieje jeden grupowy drugi rangi mistrzowskiej. Akurat jeśli chodzi o IMP i naprzyklad Bitwa w MŚG lub IMŚ wychodzi nawet mniej męczy niż 50.
-
-
Zdradź proszę listę kandydatów na twojego asystenta jeśli to nie tajemnica zadna
-
@kaemik92 Powiem szczerze że jeśli chodzi o kandydatów jeszcze nie brałem nikogo pod uwagę chciałem zrobić tak że kto ma czas chęć i ogarnia kwestie organizacyjne może zgłosić swoją chęć na asystenta selekcjoner i z pośród osób które się zgłoszą wybiorę tą która według mnie bendzie odpowiednią na to stanowisko.
-
Ok następne pytanie.
Każdy z kandydatów był i grał w reprezentacji.
Obejmując stanowisko na pewno będziesz miał "szkielet" graczy na których przynajmniej na początku będziesz opierał powołania. Poprosiłbym cie o napisanie graczy którzy aktualnie znajdują się na liście krajowej do powołań -
Witam kandydata ja mam pytanie dość banalne ale istotne mianowicie jak wygląda sytuacja z dostępnym czasem u Ciebie? Funkcja selekcjonera reprezentacji (zwłaszcza U-21) to ciągła obserwacja graczy. Liczymy że pod obserwacją będzie chociażby każdy gracz z top10 polskich grup (z rankingu Troczka) to mamy co najmniej 200 managerów do obserwacji plus gracze z mniejszych grup lub bez grupy. Wychodzi z tego całkiem pokaźna liczba graczy do obserwacji i analizy. Rozumiem że część obowiązków spadnie na asystentow ale mimo wszystko to trzeba poświęcić mnóstwo czasu na takie analizy. Każdy z nas ma swoje życie prywatne, rodziny, szkole, pracę i czy pośród tego wszystkiego uda się znaleźć czas aby wnikliwie obserwować graczy? Bo nie chciałbym aby po wyborach okazji się że kadrę tworzą gracze którzy byli wcześniej tylko dlatego że nie było wystarczająco czasu aby analizować innych graczy. Oczywiście w OSM czy prawdziwej kadrze Polski zawsze będą sytuacje że nie każdy się z wyborami zgadza ale myślę że to selekcjoner musi wiedzieć że wystawia się na dużą presję bo patrząc chociażby na MPP i tabele mamy bardzo wyrównany poziom o zawsze się ktoś będzie czuł pokrzywdzony.
-
@jasiuk88 Powiem tak na pierwszym. Miejscu jest Rodzina i praca dopiero gra. Jeśli chodzi o analizę graczy nie bende analizował 200, 300 czy 500 menadzerów bo nikt tego nie robi moje założenia są proste wyznacznikiem do gry w reprezentacji są turnieje jeśli ktoś pokaże się w MPP i MP, MPG, CCW to bendzie przezemnie analizowany wyznacznikiem gry w reprezentacji nie mogą być tylko gry w grupie czy szybkiej bitwie. Ktoś musi się pokazać by można było brać takiego menadzera pod uwagę kadra to nie gra dla własnej grupy czy solo to kopletnie inny o wiele wyższy poziom gry. Więc jeśli dany menadzer pokaże się w jakimś turnieju z dobrej strony bendzie w orbicie moich zainteresowań do gry w kadrze.
-
Cześć Konrad,życzę ci szczerze powodzenia,i bardzo się cieszę ze z hpl ktoś składa kandydaturę.Powodzenia,oto kilka pytań ode mnie...
-
Jakie cechy wg. ciebie powinien mieć dobry selekcjoner reprezentacji Polski?...
-
Czy nie uważasz że taką funkcję powinien pełnić ktoś,kto ma doświadczenie w zarządzaniu grupą(jak sniki26,Dovco_Handf.Jest intuicyjny,a zarazem pewny swoich możliwości.I w razie nie trafnego powołania podciągnie team do gory mimo wszystko.Zdajesz sobie z odpowiedzialnosci tej funkcji.jesteś w stanie to udżwignąć?..
3.Kontakt z menadżerami polskich grup jest oczywisty,w jaki sposob zamierzasz kontrolować nasze podworko.By z czystym sumieniem móc wyselekcjonować najlepszych z najlepszych?..
-
-
4.Jaki wpływ twoim zdaniem będą miały monety w grze reprezentacyjnej>?Kiedyś bilety nie miały takiego przełożenia na funkcje które są nie zbędne w tej grze/
5..Ile czasu twoim zdaniem zajmie ci wyselekcjonowanie optymalnego składu,i co myślisz o utworzeniu kadry młodzikow-tak jak jest to w realu.Gdzie chłopaki z meczu na mecz walą z kopa do drzwi kadry A?..
6.Moim zdaniem na grupy powinny być nałożone ograniczenia,co do ilości zawodnikow ktorzy mogą dane crew reprezentować(maks do dwoch)Mamy bardzo duże podworko,i w każdej grupie znajdzie się ktoś interesujący.
Co o tym myślisz?..7.Potrzebną rzeczą są sparingi,czy myślisz o ew. by sprawdzić swoje możliwości i możliwości chłopaków.Jeśli tak to z kim i kiedy mieli byśmy zagrać?..
- Łukasz Kowalski bardzo wysoko zawiesił poprzeczkę,nie boisz się ew. fiasku jaki min. zaliczył Brzęczek porywając się z motyką na słońce.Jeśli bierzesz to pod uwagę to rozpatrujesz coś takiego jak dymisja-czy jakie jest twoje podejście do tego?..
-
-
Cechy selekcjonera To Odpowiedzialność,odwga,uczciwość wyboru,zangazowanie,współpraca.
-
Funkcja selekcjonera to Bardzo odpowiedzialna praca osoby które mają doświadczenie w prowadzeniu własnej grupy zawsze benda miały łatwiej lecz nikt nie powiedział że osoba nie rzadziaca grupa poradzi sobie gorzej.
-
Jak napisałem wcześniej wyznacznikiem do powołań są dla mnie turnieje jeśli ktoś pokaże się z dobrej strony bendzie w naszym kręgu zainteresowań do powołania.
4.Monety to ciężka sprawa od dawna dla wielu menadżerów sam fakt grania bitew to koszt około 1000 monet transfery,scaut,towarzyskie czy zgrupowania kosztują. Jeśli osoba powołana nie bendzie w stanie zapewnić sobie monet bendzie wybierana na jego miejsce osoba z listy rezerwowych.
5.Wyselekcjonowanie grupy menadżerów do kadry zajmie około 1 miesiąca po zakończeniu MPP będziemy mieli mały zarys osób które bende brał pod uwagę do gry. Jeśli chodzi o kadrę młodzików to wystarczy kadra U21.
- Ja nie bende stosował limitów na grupy jeśli z danej grupy okaże że kadra zostanie zasilona przez 3 graczy PL,PE,HPL,czy inna grupę to tak się stanie jeśli w IMP pierwszych 5 miejsc zajmą gracze np PL czy Laions to nie można zamykać gry w kadrze żadnemu menadżerowi turnieje reprezentacyjne to minimum 3. W 15 osobowej kadrze muszą znalejsc się najlepsi z najlepszych jeśli mamy myśleć o sukcesie reprezentacji.
7.Tu się zgodzę sparingi są potrzebne by można było ocenić wklad danych osób do reprezentacji i ocenić potencjał graczy jak transferują i jaka taktyka graja po to są sparingi.
Jeśli chodzi o rywala to odrazu idziemy na głęboka wodę i chciałbym zorganizować sparing z Turcja,Anglia,Azerbejdżanem,Rumunia,Rosja,Ukraina. Nie zagramy na raz tylu sparingów ale tak chciałbym byśmy zagrali w ciągu całego roku sądzę że jeden sparing co 2 miesiące to dobra opcja.8.Łukasz to legenda osm Jeden z najlepszych graczy i najlepszych selekcjonera w naszej historii nikomu nie uda się wejść w jego buty tak jak nikomu nie uda się wejść w buty Sir Alexa Fergusona to inny poziom nie mówię że nie osiągalny ale startuje by napisać własną historie a nie starać się dorównać Łukaszowi.
-
-
@formoza czyli aby grać w kadrze gracz będzie musiał mieć zapewnione monety? Czy będzie to konkretna liczba czy po prostu zapewnienie z jego strony zs ile trzeba to będzie? Oczywiście brzmi to dość brutalnie że gra za monety w kadrze ale takie są realia OSM teraz i rozumiem to.
Co do sparingów. Jakbyś chciał to zrobić? Np krótka liga 5 na 5? 10 na 10? Jakieś turniej? Czy myślisz że w tych czasach gdzie każdy z czołowych graczy ma turnieje, bitwy znajdzie konto ma takie sparingi?
Ile kont będziesz wymagac aby gracz zapewnił dla kadry?
Co do limitu graczy grupy sie zgadzam nie można powiedzieć że tylko 2 graczy z grupy bo skoro będzie w tej grupie więcej lepszych graczy to czsmu ich nie powołać? -
@jasiuk88 Realia są proste i jak ująłeś brutalne teraz gra w osm jest oparta na monetach i by grać w kadrze lub nawet w grupie turnieje czy towarzyskie trzeba mieć określoną ilość monet tak to wygląda. Wymagam 1 subkonta od reprezentanta więcej nie potrzeba. Jeśli chodzi o towarzyskie bitwa 5x5 najlepiej się sprawdza i w takiej formie gra się turnieje reprezentacyjne.
-
@formoza nie wiedziałem że w kadrze jest coś takiego jak bitwy 5 na 5 ale dzięki za info ale jak wtedy planujesz? Grać tylko 5 graczy (juz kadra wyselekcjonowana) czy np w tym czasie grać np 3 takie bitwy aby sprawdzić 15 graczy do kadry?
-
@jasiuk88 said in FORMOZA - topik wyborczy (Wybory na selekcjonerów reprezentacji Polski OSM Maj 2021):
Co do limitu graczy grupy sie zgadzam nie można powiedzieć że tylko 2 graczy z grupy bo skoro będzie w tej grupie więcej lepszych graczy to czsmu ich nie powołać?
Zgodnie z obecnym Regulaminem Nations Cup żadna reprezentacja nie może wystawić do gry więcej niż 2 graczy z tej samej grupy .