OSM Taktikleri
-
iç sahada 5-3-2'ye karşı nasıl çıkılır
-
@mohukerem-2 akşam 23:50 de maç sonuçlanıyor ben de buraya atarım. peki orta saha sabit mi yapmalıyım yoksa forvete yardım et mi? sen böyle dedin diye defansı 104 olan orta saha aldım usta inşallah kazanırım bu maçı kazanmak demek ligi kazanmak demek
442 a mı b mi olmalı -
@threshq Hocam orda detaylı anlatım 442A olacak tüm mevkiler de sabit olacak.Sonuç olarak bu bir oyun yani ben de kendi tecrübemi aktarıyorum sana iç saha olduğu için ve kadro kaliten daha iyi olduğu için ofans çıkmak mantıklıdır ama yüzde yüz galibiyet verir de diyemem.İnşallah kazanırsın.Sonuçlandığı zaman ben de merakla bekliyorum hakkında hayırlısı olsun :).Hocam kadroyu kurmadan önce önceki postumu iyice bir daha okuyun detaylı bir biçimde anlattım atlamadan okuyun yararınıza olur.
-
@ardaninkocasi_0 Hocam kadro kaliteniz daha iyiyse 343A ile saldırın.Rakip daha üstünse 451 ayrıntılı taktik için kadrolar hakkında bilgi verirseniz daha iyi olur.
-
@mohukerem-2 maç sonu istatistikleri paylasicam dediğin gibi 4-5-1 en kanser taktiklerden birisi. kazansam da kaybetsem de umarım sonuçlar forumdaki herkes için tecrübe olur. 4-5-1 hegomanyasini yıkmak için elimize tüyolar geçmiş olur. şans faktörü bugün maçın kaderini belirler gibi duruyor çok teşekkürler tecrübelerini aktardığın için. Haydi bakalım
-
5 3 1 1 kontra takimina karsi en en net sonuc verecek taktik hangisidir sizce? Takimim 4 3 3 oynamaya yatkin oyuncu ratingleri olarak. Ama bazi yerlerde 3 lu savunma onerileri gorunce dengeli bir 3 lu savunma acaba daha mi sonuc verir diye ikilemde kaldim. Kadro degerlerimiz rakibimle tam olarak esit ama ev sahibi avantajim var 3.seviye stadyum ile birlikte. Sizce en dogrusu ne olur
-
Hocam kadro değerlerinin bir önemi yoktur.O tamamen finansal bir değerdir bence herhangi bir anlamı olmayan bir şey.Önemli olan takım güçleri oluyor.Sorunuza da gelecek olursak spesifik olarak şudur denilecek bir taktik yoktur.Takımızın güçlü ve zayıf olduğu taktiklere göre değişir.Her maçın kendi içinde bir kompozisyonu oluyor.Tavsiyem rakibinizin zayıf karnını iyice tespit edip ona göre oynamanız.Eğer rakip defans çok güçlüyse 433 oynadığınız gol atamadığınız gibi ileride kaybettiğiniz top arkanız da kontra atak oynayan rakibe harika alan bırakır.
-
@mohukerem-2 İyi akşamlar maçı kaybettim
orta sahaya 104 defansı olan oyuncu takviyesi stopere de 103 oyuncu satın aldım maçtan önce
parayla iç saha yüzdesini %6ya çıkardım
rakibin en iyi stoperi 25. dakikada sakatlandı. yerine 78 defans girdi
rakibin en iyi orta sahası da 67 de kırmızı kart yedi
buna rağmen 10 kişi rakibe maçı kaybettim skor 0-1
her maç gol olup yağan oyuncular kaleye yaklaşamamış bile
şans faktörü mü desem ne desem bilemedim
4-5-1 kanser etmeye devam ediyor.
-
@threshq Hocam öncelikle geçmiş olsun.Yani maç öncesinde de belirttiğim gibi 451 oyunun yenilmesi en zor taktiği.Ben kendim de evimde 451 gelen rakiplere karşı üstünsem çıkıp ofans oynuyorum.İstatistkleriniz inceledim aslında başa baş bir oyun geçmiş şutlar 7-8.Toplam oynama kısmında zaten biz ofans oyunu oynadağımız için rakibin 5 ortasahayla top hakimiyetini alması normal biz hızlı bir şekilde kaleye gidip gol arayan bir taktikle oynuyoruz amacımız topu ayağmızda tutmak değil.Kaleye yaklaşamamış bile değil bence 7 şut atmışssınız.Rabiniz de 8 atmış dengeli maç olmuş.Kırmız kart olayı muhtemelen rakibiniz kartı golünü bulduktan sonra yemiştir.451 çok dirençli bir taktik olduğunda geriye kalan 20 dakiakda da golü bulamamışsınız bu tamamen şans faktörüdür bana göre.7korneriniz var bu da ne kadar etkili hucüm ettiğinizi gösteriyor.Ayrıca oyun bölgeleri yüzde 23 rakip kalede geçmiş.Şans faktörü derim ben duruma.Ama dediğim gibi ben karşınıza yenilmez bir taktik iddiasıyla çıkmadım.Yenilmenize de kendim kaybetmiş kadar üzüldüm ne olur kusurma bakmayın.Ama ben burda tamamen yardım amaçlı uzun yıllardır oyunu oynayan biri olarak tecrübelerimi paylaştım.Güvenip inanıp uygulamanızdan da memnun oldum keşke daha iyi bir sonuç alabilseydik.Ama bugün de benim maçım var rakibim 451 gelecek ben de aynı taktikle çıkıcam.Osm nin böyle şeyleri oluyor..Bu taktikle ben zamanında 451 karşı yüzde 60 top oynyıp 3-0 yenildim.Şampiyonluğum gitti son maçta.Taktiğin arkasındayım belki braz oynamalar yapmak gerekir.Geçmiş olsun tekrardan.Profilinizi de inceledim daha ilk haftalardasınız can sıkacak bir şey yok hala liginizde her a her şey olur.
-
451 e karşı 4231 denenebilir ben öyle çıkan biri olursa 4231 i denicem yani ev sahibiyseniz ve bi tık öndeyse kadronuz, 4231 gayet iş görüyor belki 451 i de kırabilir ama sayıları iyi ayarlamak lazım bir de hücüm orta saha ve defansın yerini
-
@bayburt-il-ozel-idare hocam 4231 451 karşı işlevsiz geliyor bana evimde üstünsem açık futbol oynamayı seçerim hep.Yenileceksek de yakışan şekilde yenilelim diye düşnüyorum.4231 deplasmanda belki olabilir.
-
@mohukerem-2 o da bir seçenek ama adam 451 i çok iyi kurduysa büyük ihtimalle galip gelemezsin öyle ama bazıları oyuna yeni başlıyo öylesine 451 seçebiliyo onlar çok bişey değil de deneyimli kişilerin kurduğu 451 e dengeli çıkmak fena olmaz
-
This post is deleted!
-
Merhaba arkadaşlar, uzun bir aradan sonra tekrar osm oynamaya başladım. Yarınki rakibim Galatasaray. Kadro olarak üst düzeyde bir gücü yok ama deplasmanda olduğum için 4-5-1 taktiği denemek istiyorum. Ana taktik Kaleyi Görünce Vur, Forvet(Sadece Hücum), Orta Saha(Defansı Destekle), Defans(Sabit Kal), Alan Markajı ve Ofsayt Taktiği Yok. Rakip 4-2-3-1 taktiğiyle oynamış hep.
Siz ne önerirsiniz? Özellikle çizgi oyununda eksiği olduğunu düşünüyorum.
Kadrom da şöyle;
@Bayburt-Il-Ozel-Idare hocam sizin bilgilerinizden de faydalanmak isterim.
-
@tash72 liginizi inceledim gs menajeri oyuna girmiyo gibi moraller düşük artı kadronuz daha iyi bence ofansif oynayın 433a ya da b ama dengeyi bırakmak istemezseniz 442b paslı oyun oynayabilirsiniz
-
Gs'yi incelediğimde 4 3 3 B taktiğiyle oynayan takımlara karşı hep yenilmiş. İkinci planda 4 3 3 vardı. O zaman korkmadan gerekeni yapalım. Çok teşekkür ederim.
-
- Sizce en iyi deplasman taktiği hangisidir?
-
@tr-online-soccer-мanager valla değişiyor ama kendi adıma 523 en iyisi veya 5311
-
@tr-online-soccer-мanager bu iş rakibin taktiğine göre değişir bana göre rakip ne çıkıyorsa ona göre çıkmak çivi çiviyi söker hesabı
-
Savaş Liginde aktif savaşmak isteyenler ekibimize gelebilir