FORMOZA - topik wyborczy (Wybory na selekcjonerów reprezentacji Polski OSM Maj 2021)
-
@formoza nie wiedziałem że w kadrze jest coś takiego jak bitwy 5 na 5 ale dzięki za info ale jak wtedy planujesz? Grać tylko 5 graczy (juz kadra wyselekcjonowana) czy np w tym czasie grać np 3 takie bitwy aby sprawdzić 15 graczy do kadry?
-
@jasiuk88 said in FORMOZA - topik wyborczy (Wybory na selekcjonerów reprezentacji Polski OSM Maj 2021):
Co do limitu graczy grupy sie zgadzam nie można powiedzieć że tylko 2 graczy z grupy bo skoro będzie w tej grupie więcej lepszych graczy to czsmu ich nie powołać?
Zgodnie z obecnym Regulaminem Nations Cup żadna reprezentacja nie może wystawić do gry więcej niż 2 graczy z tej samej grupy .
-
@jasiuk88 said in FORMOZA - topik wyborczy (Wybory na selekcjonerów reprezentacji Polski OSM Maj 2021):
@formoza nie wiedziałem że w kadrze jest coś takiego jak bitwy 5 na 5 ale dzięki za info ale jak wtedy planujesz? Grać tylko 5 graczy (juz kadra wyselekcjonowana) czy np w tym czasie grać np 3 takie bitwy aby sprawdzić 15 graczy do kadry?
No właśnie nie ma czegoś takiego. To była domena starych bitew, więc nie wiem czy to niedoinformowanie kandydata, (oby nie bo ciężko sobie wyobrazić, że kandydat na selekcjonera nie zna aktualnych zasad gry), czy może jakiś inny problem. W każdym razie takie bitwy są surowo zabronione, więc nie wiem jak takowy sparing miałby wyglądać. Towarzyską ligę można zagrać i zaprosić kilku graczy z innych krajów w formie np jak KWG. I do tego takie ligi wiele nie dadzą bo co z tego, że nawet będziemy wiedzieć jak grać przeciwko azerom, jak w mistrzostwach czy u21 rywalizujesz z 15 reprezentacjami jednocześnie. Wobec tego mam pytanie, jak te "bitwy", o których mówisz miałyby wyglądać wobec zasad jakie nam stawia gb?
-
Witam kandydata ja mam pytanie dość banalne ale istotne mianowicie jak wygląda sytuacja z dostępnym czasem u Ciebie? Funkcja selekcjonera reprezentacji (zwłaszcza U-21) to ciągła obserwacja graczy. Liczymy że pod obserwacją będzie chociażby każdy gracz z top10 polskich grup (z rankingu Troczka) to mamy co najmniej 200 managerów do obserwacji plus gracze z mniejszych grup lub bez grupy. Wychodzi z tego całkiem pokaźna liczba graczy do obserwacji i analizy.
Zapewne przypominasz sobie że za czasów gdy Łukasz Kowalski był selekcjonerem to te ważniejsze bitwy w kadrze grali praktycznie ciągle ci sami , a ustalanie składu rozpoczynał sam od siebie. I nikomu to wtedy nie przeszkadzało . A teraz nowy selekcjoner ma ogarnąć co najmniej 200 menadżerów ? Czy to nie przypadkiem za duże oczekiwania ?
-
@formoza ale czekaj grasz w OSM chyba, akceptowałeś regulamin, wiesz, że teraz zaszły zmiany. Nie jesteś pierwszym lepszym graczem. Zgadzam się nikt nie jest alfą i omegą, ale regulamin gry to chyba podstawa jest. Poza tym napisałem kandydat na selekcjonera, nie selekcjoner jak coś
-
@cezarro A czego oczekujesz po selekcjonerze? Że będzie miał 20 graczy a najlepiej 15 których ciągle będzie w kółko powoływał? Co do czasów Łukasza nie wypowiadam się bo nie śledziłem poczynan kadry, przez pracę nie angażowałem się w grę, nie byłem w żadnej grupie i byłem bardzo nisko w rankingu. Teraz skoro już są takie wybory chce się dopytać i rozwiać swoje wątpliwości bo chyba po to jest ten wątek. Do tego jedne kandydatów pytał jakie są przyczyny słabszej formy kadry i według mnie to właśnie za mała liczba graczy i chyba każdy z kandydatów się zgadza z tym bo sami piszą o obserwacjach dużej liczby graczy i współpracy z szefami grup. Więc nie rozumiem czemu uważasz że to za duże wymagania i patrząc na wsystkie czynniki jakie biorą się w wyborze kadry to nie uważam aby było możliwe mieć nawet 20 stałych kandydatów i tylko nimi grać. Poza tym nie mówimy tu zs jeden selekcjoner ma to robić ale od tego ma asystentów.
-
@cezarro A czego oczekujesz po selekcjonerze? Że będzie miał 20 graczy a najlepiej 15 których ciągle będzie w kółko powoływał?
Po co 15 czy 20 graczy skoro w Nations Cup występuje tylko 4 ? Można powołać do kadry 20 graczy tylko gdzie oni będą grać skoro Nations Cup jest rozgrywany tylko 1 raz w roku. Poza tym tegoroczną edycję Nations Cup mamy już za sobą . Teraz trzeba się skupić na Nations Cup U21 które zaczynają się bodajże w czerwcu .
-
W repce mają grać najlepsi wyselekcjonowanie 20 czy 30 graczy do pierwszej repki na początek tzw listę krajowa stworzyć to optymalny scenariuszgrupy jak polish valhalla będą obserwowane są w elicie Polskich grup wiec napewno będziecie bacznie obserwowaniod tego będzie u 21 gdzie będą mogli selekcjonerzy sprawdzić alternatywy dla pierwszej repkitakie są realiawiem że podczas pytania które grupy każdy, selekcjoner będzie obserwował wymienił was też ale naprawdę według mnie to, trzeba się napracować w kilku turniejach osiągnąć wyniki żeby zagrać do kandydatów na selekcjonera wiem że to jest dyskusja wiem ze każdy chce jak największą liczbę głosów każdy che wygrać ale musicie być stanowczy bardziej w swoich planach według mnie póki co jeden kandydat trzyma się swojego zdania póki co dla mnienie dajcie sobie narzucić presji
-
@cezarro said in FORMOZA - topik wyborczy (Wybory na selekcjonerów reprezentacji Polski OSM Maj 2021):
@cezarro A czego oczekujesz po selekcjonerze? Że będzie miał 20 graczy a najlepiej 15 których ciągle będzie w kółko powoływał?
Po co 15 czy 20 graczy skoro w Nations Cup występuje tylko 4 ? Można powołać do kadry 20 graczy tylko gdzie oni będą grać skoro Nations Cup jest rozgrywany tylko 1 raz w roku. Poza tym tegoroczną edycję Nations Cup mamy już za sobą . Teraz trzeba się skupić na Nations Cup U21 które zaczynają się bodajże w czerwcu .
@Cezarro Dobre pytanie gdzie oni będą grać, nie sztuka powołać kadrę, ale jak z niej wyselekcjonować najlepszą czwórkę? Co brać pod uwagę? Ale to już powinny być pytania zadane do kandydata na selekcjonera Co do reszty zgoda, teraz przed nami u21 i do niego trzeba się przygotować, czasu mało więc podejrzewam, że temu miało służyć pytanie ostatnie przed mową wyborczą. Na czerwcowy turniej niestety nie ma czasu sprawdzać kogo powołać tylko trzeba działać tu i teraz
-
Nie rozumiem wytykasz mi jakieś regulaminy zamiast się mądrzyć trzeba było wystartować pokazać jak to wszystko ogarniasz na tip top pewnie byłbyś super selekcjonerem takim z prawdziwego zdarzenia i nie gadaj mi tu że to twoje pytania bo bardziej widzę tutaj szukanie okazji by sie przyjebac o najmniejszy szczegół a jak przeczytałeś cały regulamin osm to chwała ci za to bo wątpię że przeczytała go chociaż 1/3 graczy. Zasady turnieju zmieniają się z roku na rok a jak nie gram w reprezentacji to chyba oczywiste że nie sprawdzam osm codziennie tak jak ty Janex czy coś się zmieniło.
-
@formoza said in FORMOZA - topik wyborczy (Wybory na selekcjonerów reprezentacji Polski OSM Maj 2021):
Nie rozumiem wytykasz mi jakieś regulaminy zamiast się mądrzyć trzeba było wystartować pokazać jak to wszystko ogarniasz na tip top pewnie byłbyś super selekcjonerem takim z prawdziwego zdarzenia i nie gadaj mi tu że to twoje pytania bo bardziej widzę tutaj szukanie okazji by sie przyjebac o najmniejszy szczegół a jak przeczytałeś cały regulamin osm to chwała ci za to bo wątpię że przeczytała go chociaż 1/3 graczy. Zasady turnieju zmieniają się z roku na rok a jak nie gram w reprezentacji to chyba oczywiste że nie sprawdzam osm codziennie tak jak ty Janex czy coś się zmieniło.
Tak się składa, że nie spełniałem wszystkich wymagań na selekcjonera, ale dzięki, że mnie cenisz Nie sądzę żebym był super selekconerem, na pewno nie podejmowałbym się tego bo czasem czasowo mógłbym nie wyrobić. Wracając nie dramatyzowałbym, że zasady turnieju zmieniają się z roku na rok. W zeszłym roku dopiero zmieniły się, ale to był taki głośny temat na forach, czy ogólnym czy naszym polskim, ożywiona dyskusja była prowadzona na wszystkich forach, we wszystkich grupach, no nie dało się przejść obok tego obojętnie. Kilku, kilkunastu czy nawet kilkudziesięciu menadżerów odeszło z OSM np z polskiej sceny Lhundaion. Była specjalna petycja do władz osm, żeby nie wprowadzać tych zmian, a Ty mi Konrad mówisz, że nic o tym nie wiesz?
I nie nie jest to najmniejszy szczegół, właściwy dobór graczy do reprezentacji i odpowiednia selekcja jest naprawdę ważna, przecież sam o tym pisałeś, więc proszę tutaj nie insynuować niw wiadomo czego. Podjąłem temat bo dyskusja się wywiązała, postanowiłem się wypowiedzieć do czego mam prawo. Ani krzty nie było złośliwości, po prostu stwierdziłem oczywiste fakty. Naprawdę Cię cenię i szanuję, że postanowiłeś wystartować jako kandydat na selekcjonera. Nie każdy by się podjął tego zadania -
Nie grałem niby w reprezentacji, nie grałem w Nations Cup więc nie mam pojęcia ile graczy się wybiera i ilu gra w reprezentacji oraz jak wiele jest turniejów i w jakich odstępach czasowych. Czytam na forum o różnych pomysłach jak jak zgrupowania, sparingi, turnieje więc wydawało mi się że ta grupa będzie trochę większa niż 4 graczy.
@kosa1234567890 ja nie mówię o tym wszystkim po to aby jakoś zwrócić uwagę na naszą grupę w kontekście reprezentacji. Z naszej grupy tylko ja i Troczek awansowalismy w MPP dalej niż 1sza runda, dla mnie to pierwszy turniej mistrzowski od bardzo bardzo dawna i nie pcham się do kadry bo wiem że jest parę dużo lepszych i bardziej ogranych graczy w kadrze.
Trochę nie rozumiem w takim razie po co ten temat do pytań i dyskusji z potencjalnym selekcjonerem bo mam wrażenie że na każdym gdy zadam pytanie i jakaś tezę porusze mnie interesująca aby się dowiedzieć coś więcej na temat działania kadry i potencjalnych zmian to zostaje sprawdzony do poziomu ze od zawsze selekcjoner działał tak samo i po co zmiany.... -
Widzisz źle to odbierasz ja rozumiem promocja promocja chodzi mi bardziej o to że każdy z trójki będzie łudził ze grupy jak wasza czy inna mniejsza będzie brana pod uwagę żeby tylko zdobyć wasze glosy liczy, się uczciwe postawienie sprawy każdy wie jak będzie na początku to wyglądać i ok jak będą wyniki będę kibicował Polsce w turniejach i tyle swojego faworyta LOP ma na którego odda głosy symboliczne i tyle w temacie zero jakieś złej krwi cieszy to że mamy takich graczy jak, ty z ambicja wróży to świetlana przyszlosc
-
@kaemik92 ja potrafię zrozumieć że wybory mają to do siebie że czasem trzeba mówić to co wypada a nie to co się myśli naprawdę ale nie sądzę że to taka konkurencja jest między chłopakami aby dawali jakieś złudne nadzieje co do naszej grupy to każdy będzie głosować według swojego uznania nie mamy kandydata wybranego grupowego więc nie wierzę że dany kandydat tylko tak mówi że będzie brał pod uwagę mniejsze grupy, chociaż myślę że 5ta najlepsza grupę w Polsce to raczej trzeba brać pod uwagę
-
Dziękuję za zaangażowanie w topiku dla @FORMOZA, a wszystkim uczestnikom topiku za rzeczową i kulturalną dyskusję. Na czas głosowania obowiązuje cisza wyborcza. Zamykamy topik. Po wyborach jeszcze go otworzymy do wymiany poglądów.