OSM Taktikleri
-
@sütlüpizza Eskisi gibi değiş hiç bir şey. ben 2008-2011 arasında 3 yıl oynadım ve daha sonra bıraktım. 2 yıldır tekrar başladım. gerçekten eskisine göre simulasyonlar daha gerçekçi çünkü sağlam bir taktik ile senden daha iyi bir takımı alt edebiliyorsun,eskiden böyle değildi. bu yüzden her takıma karşı sabit bir taktik ile oynamak yerine KARŞI TAKTİK ve özellikle son dakika taktik değişiklikleri gibi kurnazlıklarla daha başarılı sonuçlar alabilirsin.
-
Allah rızası için küçük takımla büyük takımları yenebileceğim sağlam bi taktik verin
-
Takım değeri en pahalı başlayan takım hangisi?
-
@hope262626 böyle bir şey pek mümkün değil normal de defansif oynamaktan başka çaren yok
kgv sistemleri ile oyna 30 25 35 şeklin de -
Tek santraforlu sistemde, en ileri uçta düz SF Mbappe mi(99) oynamalı, yoksa formda altın kart SĞA Bale mi(101) ? Bu altın kart arkadaş her maç yedi sekiz tane kaçırırken, düz Mbappe(99) bombalıyor. Bu oyuncuların yan mevkileri, sf, sağ açık sol açık olmaları ileri uçtaki performansını etkiler mi yoksa farketmeden en güçlü mü koyulmalı ?
-
Öncelikle merhaba. Şampiyonlar kupası maçım var. Grubumdaki takımların kadrosu beni kadromdan bir tık daha iyi. Sıradaki maçımda rakip 3-4-3A / Paslı Oyun / Ofsayt Tuzağı:Evet / Adam Markajı şeklinde oynuyor. Ben ise şimdiye kadar 4-3-3B taktiği ile oynadım. Bu rakibe karşı aynı taktikle devam mı etmeliyim yoksa farklı bir taktikle mi sahaya çıkmalıyım? Detaylı taktik önerisi verirseniz sevinirim.
-
433e karşı sağlam taktiği olan var mı
-
Merhaba. Deplasmanda Man City ile oynayacağım. City Genelde 4-3-3 A oynuyor. City Değeri 580 M. Bende Leicester City Var ve Kadro Değerim : 484 M
Bende genelde 4-3-3 B Paslı oyun Ofsayt Evet Agresif Oynuyorum Hakeme Göre.
Deplasmanda Taktiğimi Bozmadan Bu şekilde mi oynamalıyım ?.Kendi arkadaş çevremiz ile lig kurduk orada oynuyoruz. Benim için çok önemli
-
Arkadaşlar selam Deplasman maçı oynayacağım rakibimden üstünüm ama rakibimin sahası 3 level 4-3-3A ofansif paslı bir taktikle oynuyor 1 puan alsam bile yeterli benim için nasıl bir kadro ve taktik uygulamalıyım
Bu benim kadrom
Bu da rakibimin (Kalesi 92)
-
Şu 3lü forvet 4 maçta 1 gol attı sadece. Hepsi doğru pozisyonda oynuyor ama gol atamiyorlar. Millette 80 85lik adamlar her maç atıyor bunlar atamıyor önerileriniz var mı satıp yeni oyuncu almak için -
@atillaturker4141 hücüm oynat 79 çek hücümü orta sahalarda yardım etsin
-
@atillaturker4141 Forvetleri sorgulamadan önce bence orta saha oyuncularını sorgula forvetlere gol pası veren onları pozisyonlara sokan orta sahalardır.Orta sahanda mutlaka hücum gücü yüksek os ve oos tipinde oyuncular bulundur.Forvet oyuncularının en çok verim verdiği dizilişiler 433 442 343 dür.Bu dizilişleri de çok iyi kurgulamak gerekiyor istenilen verimi almak için.Orta sahalarında da bir sorun yoksa defanslar geriden topu oyuna sokup orta sahaya aktarmada önemlidir.Stoperlerinin hücum değerleri 10 ve üzeri olursa oyun kurulumuna daha iyi katkı verir ve bu da ofanstaki oyuncuların skor katkısını artırır.Hücum değeri 10 altındaki oyuncular ayakları düzgün olmayan oyun kurulumunda sıkıntılı olan oyunculardır.Hatta yerine göre hücüm gücü 20-25 dolaylarında olan bek oyuncularını da stoper olarak kullanmanı tavsiye ederim.Oyunda yazan pozisyonların pek bir önemi yok ona takılmamanı tavsiye ediyorum.Bütün bunları gözden geçirip sorun olmadığını düşünüyorsan o zaman taktiklerini gözden geçirmeni tavsiye ederim.Formasyona ve formasyonda kullandığın oyuncalara göre taktik yapmak oldukça önemlidir.Özellikle transfer yaparken verilen 3 değeride(hücum savunma orta saha)kontrol etmen gerekiyor.Bu her mevki için geçerlidir çünkü hepsinin kendi içinde bir algoritması var.
-
@mohukerem-2
Orta sahalarim böyle. Defanslar da 103 105 107 95
Orta sahalarim forvetlerden daha fazla gol atmış. Oynadığım still 443b/a kanatları kullan ofsayt hayır alan savunması sayılar da 60 65 69 civarında
Bakalım duzelecekler mi cavaninin ortalaması 5.5 -
This post is deleted!
-
@atillaturker4141 Orta sahaya 2 tane çift yönlü veya 1 çift yönlü bir defansif oyuncu almanı tavsiye ederim.433 b deki gerideki ortasahan defansif ortasaha veya çift yönlü ortasaha olmalı.Geriya kalan 2 ortasaha da ofansif veya çift yönlü ortasahalar olabilir.Maçın önemine göre 2 side ofansi veya 1 ofansif biri çift yönlü kullanabilirsin.Defans içinde görebildiğim sadece upamecano var ve dikkat edersen hücum değeri 19.Geriden oyun kurmaya elverişli olduğunu gösterir bu.Defansın merkezine upameconuyu mutlaka koy yanına da bir tane toparlayıcı oyuncu yani hücum gücü bir tık daha düşük 5-10 arası bir oyuncu almalısın.Bekler konusunda da asimetrik bek kullanmanı tavsiye ederim bir tane bekin ofansif gücü çok yüksek 30-40 ofansif güce sahip bir bek,diğeri ofansif gücü daha az olan 15-20 arasında bir bek olmalı bence.Böyle olursa defanstan oyun kurulumunda büyük verim alırsın.Kanatları kullan taktiği senin de kullandığın gibi dizilişi uygun ama kombinasyonun pek doğru değil.Ortasahaların forvetlerden daha fazla gol atıyorsa forvete top atmak yerine kendileri vurmayı tercih ediyor demektir ki bu da kombinasyonunla alaklı.Eğer kendinden daha zayıf bir rakiple oynuyorsa baskıyı çok rahat bir şekilde 75 e kadar çıkarabilirsin.Kendinle denk bir rakipse 70 ve daha güçlü rakipse 65-70 arası bir noktada bırakman iyi olacaktır.Stil olarak da zayıf rakiplere 75 e kadar çıkmanda hiç bir sorun yok.Rakibinin durumlarına göre her 3 değer için 65-75 arası oynamalar yapmalısın.
Zayıf rakipler için:75-75-75
Denk rakipler için:70-75-70 veya 70-70-70
Güçlü rakipler için:65-70-65
tavsiye edebilirim maçlarına göre kararlar vermelisin rakamlarla kendi düşüncene göre de oynayabilirsin.Mesela rakibin güçlüdür ama sen ofans oynamak istersen ona göre ayarlama yapabilirsin.Bu şekilde forvetlerden max verimi alabilirsin.Ayrıca maçı kazandıktan sonru golü forvet de defans da atsa pek bir önemi yoktur mühim olan doğru taktiği yapmak. -
@mohukerem-2 Yok abi bu oyun ya bozuk yada benim takıma karşı garezi var. Bugun lig sonuncusu ile maçım vardı. 3 puanı 50m kadro değeri var. Tot değil normal aktif menajer kullanıyor takımı.
Takımımda bolca forvet olduğu için 424 cıkmak istedim. 424 uzun top ofsayt hayır forver saldır diğerleri pozisyonu koru. sayılar da 75 75 75 şeklinde. Maç onun sahasındaydı ve 0-0 bitti. 15 Şut çekmiş takım 0 isabet var. Spikerler maç sonu her şey çok iyi bence forvetleri sorgulanmalı diyor. Oynattığım 4 lü cavani (111-15-63 4 maç 0gol 0 asist 6.3 ort) lazano (104 40 72 4 maç 1 asist 0 gol 7 ort) agüero (96 14 55 4 maç 1 asist 0 gol 7 ort) mikel oyarzebal (86 49 67 3 maç 2 asist 8 ort)
Forvetler bu şekilde ve hepsinin pozisyonu doğruydu. Hakem maviydi agresife aldım. Görevler doğruydu her şeyi doğru ayarladım.
Sorun ne anlayamadım 500m kadro değerim var ama bir türlü kazanamıyor takım. değerleri Çok yüksek olduğu için de satılmıyor acaba direkt jetonla mı satsam hiçbiri gol atamadı. -
@atillaturker4141 Şimdi hocam dediğim gibi her taktiğin kendi içinde ayrı formasyonları var.424 oynayıp 75 75 75 le kazanma şansınız yok hatta yenilmemiş olmanız mucize.Rakibin zayıf olmasından dolayı yenilmemişsiniz bir tık daha iyi bir takım olsa farklı mağlup bile olabilirdiniz.Rakamlar gerçekten bu işte çok önemli. 2 tane orta sahayla çıkıp rakip yarı alanda bu derece baskılı oynarsanız rakibiniz orta sahayı çok rahat geçer bir iki kontrayla golü bulur üzerine yatar maçı alır.424 gibi bir sistem de bir kere orta sahayı kesinlike defansa çekmeniz gerekiyor.Uzun top yerine kontra atak ve düşük baskı defansif veya dengeli bir futbol ve oldukça hızlı bir paslaşmayla çıkmalısınız.Oyuncularınız ne kadar kaliteli olursa olsun kullandığınız formasyonun mentalitesine uygun taktiğiniz yoksa kazanmak bir yana en kötü rakiplere puan kaybedersiniz.Taktik geliştirmek her diziliş için ayrı ayrı içerik üretmek gerekiyor.Ama deneme yanılma aşamalarında böyle sorunlar muhakkak oluyor.Taktiğinizin içeriğini belirlemeden kullandığınızı formasyonu çok iyi analiz etmelisiniz.Bu formasyonu mevcutta uygulayan futbol takımlarını(reel dünyada)analiz etmeli onlardan yola çıkarak taktiğinizi uyarlamalısınız.Kullanılan oyuncu tiplerine varan karana dikkat edilmesi gereken bir çok husus var.Ama deneye deneye oturtulacak şeyler bunlar.
-
Arkadaşlar böyle bir kadrom var 4 3 3 A kanat sadece hücum hücumu destekle geride kal agresif alan markajı ofsayt hayır 79 69 79 oynatıyorum yarın deplasman maçım var. Rakip 4 3 3 b kanat oynatıyor hemen hemen denk bir takım antreman kampına gidemiyor ben gittim vermek istediğiniz bir taktik veya tüyo varsa çok sevinirim.
-
@piccedmund48 Maç deplasmanda olduğu için biraz sıkıntılı gibi takımlar denkse bu gibi durumlarda stadyum seviyesine de bağlı olarak ev sahibi takımlar bir tık daha avantajlı oluyor ama kampa gittiğin için ibre de bu sefer sana dönüyor.Ben şahsen maçların orta saha hakimiyetle kazandığını düşünüyorum.Rakibine orta sahada üstünlük kurduğun takdirde maçı kazanam olaslığın daha fazladır.Kesin kazanırsın diyemem burdakiler tamamen şahsıma ait düşünceler ve tecrübelerdir.Kendi kişisel tavsiyelerimdir.Aklınıza yatarsa alır uygularsanız yatmazsa da kendi taktiklerinizi kullanırsınız.Kazanma garantili hiçbir şey söylemiyorum bunlar tamamen opsiyoneldir.Tavsiyem 442b oynamaktır.Paslı oyun tercih etmelisiniz.Orta sahada yazan oyunvcu pozisyonlarına uymalısınız(dos yazan yerde dos oos yazan yerde oos mutlaka oyanamalı geriye kalan iki oyuncu size bağlıdır)Forvetinizde de bir tane tipik sf bir tane de kanat oyuncusu tavsiye ediyorum sla veya sğa.İkisi de sf yazıyor ama dediğim gibi yaparsanız daha iyi verim alırsınız.60-65-70 olarak içeriğinizi de ayarlayın.Uzmanları da tamamlarsanız sizin için daha iyi olur.
-
This post is deleted!