OSM Taktikleri
-
**Arkadaşlar konuyu şöyle açıklıyayım 13 kişi buluşup kağıtlara yazdığımız italya takımlarını kura usulü çektik ve herkes kendisine çıkan takımları alacak.
Bana Atalanta çıktı ve ben atalanta ile neler yapabilirim maçlarda genel anlamda nasıl bi taktik uyguluyabilirim transfer yöntemim nasıl olmalı en güçlü oyuncuları satarak mı başlamalıyım yoksa güçsüzleri satarak mı?
Tecrübesi olan arkadaşlar veya iyi bilgiye sahip olduğunu düşünen arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.
Herkese iyi günler şimdiden teşekkürler.**
-
BEN 352 B VEYA 4231 KULLANIYORUM İKİSİNDE DE BAŞARI ORANI GAYET İYİ.
-
@ssosa11 aslında taktik olarak bu tamamen senin oyun felsefine bağlı mesela ben dengeli oyun ve kalabalık orta saha kullanmayı seven biri olarak kaliteli orta sahalar alıyorum takıma ve rotasyon anlamında da kadroyu geniş tutmak çok önemli yorgunluklar ve sakatlıklar kart cezaları illahaki oluyor.Ama eğer ofansaf oyanamayı seven bir yapın varsa takımını 433 442 343 gibi taktiklere yönelik kurmalısın.En az 5 tane en çok 6 tane kaliteli forvet ve her tipten(pivot santrafor sahte 9 kenar forvet gibi)oyuncuları kadro derinliğinde bulundurmalısın.Orta sahanda da forvetini besleyecek yaratıcı oyunculardan genellikle ofansif ve çift yönlü oyunculardan oluşmalı.1 veya 2 tane orta alanda direnç katacak savaşçı dos oyuncusu da bulundurmalısın.Ofans oynayacaksan kanat beklerin çok etkili olmalı(eğer kanat hücumu tercih ediyorsan)stoperlerin de geriden oyun kurabilen ayağı düzgün stoperler olmalı ki oyun için kastım hücümü 10-15 aralığındaki oyunculardır.Geriye çakılı stoperler ofans taktiği için çok işe yaramasa da zor maçlar için savunma derinliğinde tutmalısın.Eğer benimki dengeli ve merkezi oyun tercih ediyorsan bu oyun tarzı için de orta alan da oldukça savaşçı ve pasör oyunculara ihtiyacın olur.Ayrıca özellikle orta saha rotasyonun geniş olmalı ki tavsiyem optimum 8 oyuncuyu kadronda bulundurmalısın.Bunların en az 3 en fazla 4 ü çift yönlü box the box dediğimiz tipten oyuncular olmalı iki tane üst düzey oyun kurucu 3 tane de savaşçı dos bulundurmalısın.Bu tarz bir oyun felsefesi oyunu genelde merkeze yıkar merkezden oyun kurmak ve rakibi 2 bölgeden 3 e mümkün olduğu kadar zor geçirmektir.Arkadaki iki stoperinden biri pasör yukarda da anlattığım gibi hücumu 10 ve üzeri olan diğeri de geride son adam olacak şekilde olmalı.Rotasyon açısından 5-6 adet defans oyuncusu bulundurmalısın.Beklerin aşırı ofansif olmamalı ama defansa çok yatmamalı hücumu25-30 arası olan bekler idealdir.Kale kısmı zaten standart çok sağlam iki kalecin olmalı biri mutlaka 20-24 yaş aralığında gelişime açık bir oyuncu olmalı diğeri ise 25-30 yaş aralığında tecrübeli güven veren bir kaleci olmalı.En genel anlamda bunları söyleyebilrim ama her şeyden önce bir oyun felsefesi şarttır.Ya önceden bir felsefe belirleyip o sistematiğe göre oyuncu almalı ya da oyuncuları aldıktan sonra elindeki rotasyona göre en iyi sistemi kurmalısın.
-
@tsiolmayanbera said in OSM Taktikleri:
"Agresif" seçiliyken daha az kart görmek için baskı yüzdesini mi azaltmalıyım yoksa stil yüzdesini mi?
baskı
-
Merhaba arkadaşlar, rakibimle kafa kafayayız kadro kalitesi olarak, full 343b oynadı diğer maçlarında hep, ona karşı hangi taktiği oynamam gerekir ? 3-4-3B karşı taktiği nedir acaba?
-
@kralugur77 said in OSM Taktikleri:
Merhaba arkadaşlar, rakibimle kafa kafayayız kadro kalitesi olarak, full 343b oynadı diğer maçlarında hep, ona karşı hangi taktiği oynamam gerekir ? 3-4-3B karşı taktiği nedir acaba?
433b oynayabilirsin
-
@darkmohikan 4-4-2b tavsiye ederim henüz yenilmedim. ofansif bir anlayışla çık fakat defans geride orta saha yerinde forvet sadece hücum olsun
-
Arkadaşlar oyunda Karşı Taktik oluşturmanın mantığı nedir biri Basitçe açıklayabilir mi? sürekli internetten araştırmak zorunda kalıyorum öyle olunca öğreniyomuş gibi hissedemiyorum.
-
@tsiolmayanbera Taktik oluştururken takımının o maç içerisinde ki stratejin ile taktiğinin uyumlu olması en dikkat etmen gereken detaydır. Mesela defansif bir oyun ile çıkacağın maçta defansif taktiklerden olan 5'li defanslar veya 451 gibi dizilişleri seçmen lazım. Buna uyumlu olarak defansif bir STİL seçmen lazım, kontra atak veya KGV gibi. En son olarakta buna uyumlu sayılarla desteklemen lazım örneğin 30-35-50 gibi.
Uyum her şeydir. Uyumlu olmayan taktiklerden uzak durun mesela 4-4-2 uzun top uyumlu değildir. Daha fazla sorun olursa cevaplayabilirim.
-
@eren-erulutekin 442 kanat ya da paslı oyun taktiği sanırsam? peki kanat oyunu ile paslı oyun arasındaki farkı nasıl ayırt edecem? yani kk da ya da paslı oyunda neyi değiştirmem gerek? Vb.
-
@tsiolmayanbera said in OSM Taktikleri:
@eren-erulutekin 442 kanat ya da paslı oyun taktiği sanırsam? peki kanat oyunu ile paslı oyun arasındaki farkı nasıl ayırt edecem? yani kk da ya da paslı oyunda neyi değiştirmem gerek? Vb.
kanatlardaki adamların yüksekse kanat. forvetlerin yüksekse paslı oynarsın
-
@tsiolmayanbera Kanat oyunu daha hucumcu stildir. Paslı da hucumcudur ama daha dengeli bir hucumdur. 442'de hangisini şeçmen gerektiğine yine mantıken bakman lazım 442A'da SĞK ve SLK diye 2 tane kanat oyuncusu oynatıyorsun. e mantıken baktıgında 442A'da KK kullanman daha UYUMLUDUR. 442B'de ise orta sahalar pasa daha yakın oldugu icin pas oyunu daha UYUMLU bir tercihtir. Ama unutma bunları ayarlarken sayılarla uyumu da cok onemlidir. Daha detaylı bilgiler ve taktikler için özelden bana yazabilirsin bir twttr sayfası yapıyorum bu bilgiler için. İyi günler, iyi oyunlar dilerim.
-
@eren-erulutekin Peki karşı taktik olustururken rakibin neyine bakmam gerek? Genelde Kanatlara göre diziliş belirliyorum. Mesela rakibin sağ kanadı güçsüz ise sol kanadımı güclü tutup kanat oyunu yapıyorum. Yaptığım doğru mu? Yanlış ise doğrusu nedir? Kısaca Karşı taktik olusturmanın mantığı nedir?
-
@tsiolmayanbera Karşı taktik oluşturmanın bir çok belirleyisi var mesela
1)Rakibin takım gücü ile senin takım gücün arasındaki fark. (Buna göre ofansif-dengeli-defansif oyun stili tercih edebilirsin.)
2)Maçın deplasman mı veya evinde mi olduğu. (Bu da stilini etkileyecek bir unsur, aynı zamanda risk alıp almamanı da belirleyebilir.
3)Rakibinin taktiğinin zayıf yönleri. (Örnek olarak 5 orta saha ile oynayan rakibe karşı uzun top kullanırsan orta sahayı pas gecmek için güzel bir tercih olabiliyor bu tarz etkenler)
Bunların yanında bir çok kucuk etken ekleyerek kendini geliştirebilirsin fakat bunların hepsini burda yazmak uzun bir sure alabilir. Sordukca cevaplarım
-
442B paslı oyuna karşı nasıl bir taktik yapmalıyım
-
Arkadaşlar ben bu taktikleri bir türlü çözemedim bir yardımcı olabilir misiniz? Benden güçlü takımı yeniyorum. sonra benden güçsüz bir takım gelip beni yeniyor. bunu bir türlü çözemedim. bazen botlarla berabere kalıyorum. Genelde 4 3 3 B kanatları kullan oynuyorum. Önceden bu taktikle çok rahat kazanıyordum ama şuan çok kaybediyorum yardımcı olabilir misiniz?
-
@_bigboss_ Her maçın kendi içinde hikayesi ve belirleyici faktörleri vardır. Bu faktörlerin yanı sıra şansta yanında olmalı. Mesela milliyet bonusu olmayan güçlü bir takımı yenebilirsin ama kompakt oynayan ve bütün bonusları etkinleştirmiş küçük bir takım seni yenebilir. Bunlar için bi sayfa oluşturdum. Özelden yazarsan yardımcı olabilirim sorularına.
-
@eren-erulutekin Peki 4 4 2 A KK ya karşı ne yapmam gerek? Yapacağım karşı taktiğin mantığı ney? Ve milliyet bonusu haric başka bir bonus var mı?
-
@tsiolmayanbera 442A taktiğini direkt yenecek taktik diye bir şey yok, şu mantıkla taktik yapabilirsin. 442 oynayan rakip benden güçlü mü? Güçsüz mü? Onun evinde mi benim evimde mi? Eğer evindeysen veya ondan güçlüysen 433 taktiklerini kullanabilirsin. 442 dengeli bir sistem olduğu için eğer rakip senden gucsuzse ona kendi hucum futbolunu kabul ettirip avantaj saglayabilirsin. Veya deplasmandaysan veya rakip guclu ise 451- 4231 gibi kalabalık orta saha oyunu ile 442nin dengeli oyununu kitleyebilirsin.
Milliyet bonusu harici bonuslar su sekilde bulunuyor. Mesela duran topcuları dogru ayarlarsan kucuk bir bonus alıyorsun. Takımında min 2 adet yaslı oyuncu bulunması yine senin icin iyi olur. Oyuncuları kendı mevkilerinde oynatırsan kucuk bir boost daha alabilirsin gibi gibi... tabi cok daha fazla etken var. osmnin eskiden bizlere verdiği boss tipsler vardı bunları arastırmanı onerırırm. Daha fazla bilgi için twtter adresimi ogrenmek isterseniz ozelden sorabilirsiniz.