Fantasy Premier League 21/22
-
@toomanyways ja już coś tam wybrałem, i zmieniać już nie będę. Konto ma już jakiś czas, jednak nigdy nie grałem więcej niż parę kolejek. A że teraz w grupie to na pewno będę grać cały czas.
-
@toomanyways
A skład jakiś taki wymyśliłem
-
@toomanyways mój tak wygląda ;))
-
@Fajresss tez pierwszym moim był Richarlison, ale właśnie olimpiada, choc jak teraz spojrzałem to Watkins i Calvert Levin wypadają, hehe
-
@babaduk-sarri
@Dooshek
Fajnie skladziki panowie, co na ich temat jak i o moim powie Pan @ToomAnyWays?BTW. Fajną robote co do Fantasy PL robi "Angielskie Espresso" warto poczytać ich tematy, mozna sie duzo dowiedziec na temat FPL.
Przegląd pomocników premium (powyżej 8mln+)
Zmiana pozycji zawodników wzgledem poprzedniego sezonu
Przegląd tanich pomocników (poniżej 8mln)
Przegląd tanich obrońców (poniżej 4.5mln)
Polecani bramkarze -
@fajresss dzięki za lekturke
-
@fajresss Ogólnie skład fajny, Krul imo ciekawa opcja, pewnie sporo będzie miał do bronienia. Walkera bym wywalił, za duże ryzyko rotacji, podobnie z Grealishem. Lepiej poczekać z City kilka kolejek i obserwować co Łysy wymyśli. Richarlison może opuścić pierwszą kolejkę, bo był na IO, także jest bez okresu przygotowawczego. Pukki ryzykowny ze względu na ciężki terminarz na początku.
@Dooshek Zrezygnuj z jednego bramkarza. Mendy za 6 na ławce to zbyt droga inwestycja. Schmeichel + ktoś za 4, ew. jak chcesz koniecznie rotować to grający za 4,5 to najlepsza opcja. Tak samo z City bym się wstrzymał, bo Jesus nie ma pewnego placu, Torres również. Dias jest jeszcze ok, ale za 6m są lepsze opcje. Jorginho bym wywalił, bo szkoda 6m, a on wielkich liczb nie robi, nawet jakby miał te karne to i tak są zawodnicy, którzy robią lepsze liczby. Ten podwojony Arsenal też trochę ryzykowny.
@Babaduk-Sarri Za dużo ŚO. Raczej decydowałbym się na jednego obrońcę City albo zdecydowałbym się na bocznych obrońców z innych klubów. Grealish tak jak wcześniej pisałem ma spore ryzyko rotacji. Watkins i DCL na razie kontuzje, także wymieniłbym ich - DCL może zagra, ale to tak 50/50. Watkins raczej na pewno opuści pierwszą kolejkę. I wyłącz Bench Boosta, bo szkoda marnować na pierwszą kolejkę. Będą lepsze okazje do jego wykorzystania.
-
@toomanyways No i takiego czegoś oczekiwałem Konkretnie i w punkt, a ogolnie co sadzisz o Salahu? Jest tu mush have w 1 kolejce? Wiele osob mowi, ze od Salaha to sie zaczyna skład robic bo Liverpool ma swietny terminarz a Salah jak to Salah lubi robic duzo punktów.
EDIT: No i czekamy na Twój składzik
-
Jutro postaram się napisać kilka złotych rad dla FPL-owych 'świerzaków'
-
@toomanyways Ulala, fajniutki. Wszystko elegancko współgra, tez mam Sancheza, musze przemysleć czy Krul czy jednak Sanchez w GW1.
Ja zrobilem maly update
Jest Salah
Jest Son
Jest Bruno
Smith-Rowe jako nowa 10 Arsenalu, moze cos pkt łapać, Gilmour jako uzupełnienie. Musialem troche pokombinowac i niestety lawka troche oslabiona kosztem Salaha ale moze byc warto. -
@toomanyways dzięki bardzo zlote rady, ale pierwszym wyborem tez byli Sanchez, Traore i TAlexander to bylem blisko, idę jeszcze pomyśleć nad składem
-
@babaduk-sarri a i myślałem że, to co kolejkę będzie mozna włączać, fajnie ze chciało Ci sie rzucić okiem
-
@babaduk-sarri Bench Boost (punkty zawodników z ławki wliczają się do całkowitego wyniku pierwszego składu) - jeden na sezon
Triple Captain (punkty zdobyte przez kapitana liczą się potrójnie) - jeden na sezon
Free Hit (można wymienić cały skład, ale tylko na jedną kolejkę - potem powraca nasz normalny skład) - jeden na sezon
Wildcard (można wymienić cały skład w trakcie sezonu bez minusowych punktów) - dwa na sezon; pierwszy można użyć do 31.12, drugi po 1.01Strategii używania chipów jest wiele. Najlepiej z ich używaniem (może oprócz Wildcarda ) wstrzymać się jak najdłużej ze względu na to, że w trakcie sezonu będą tzw. BGW (Blank Gameweeks) i DGW (Double Gameweeks). W BGW jest tylko kilka meczów w kolejce. Ma to związek z tym, że cześć drużyn gra w Pucharze Anglii lub Pucharze Ligi. DGW, czyli podwójne kolejki zdarzają się wtedy gdy dana drużyna, która wcześniej grała w pucharze ma przeniesiony mecz na inną kolejkę. Zawodnicy otrzymują wtedy punkty za dwa mecze w danej kolejce.
-
@toomanyways no i teraz wszystko jasne;))
-
dzięki Toom
-
Jak się zmienia ustawienie w tym fantasy? Bo znaleźć nie mogę.
-
Polecam dobry materiał od Newonce - Kącik Fantazji, prowadzi Michał Gutka, więc człowiek który zna się na Premier League i na FPL.
I mała uwaga dla posiadających Cavaniego - podobno ma nie zagrać w pierwszej kolejce.