Głos OSM - rozmawiam z...
-
Cześć Wam...
Wpadłem na pomysł, aby zrobić parę wywiadów z wami.
Osobami które już tu trochę są... ale też z tymi które stosunkowo niedawno do nas dołączyły.Pod każdym z wywiadów, jeżeli tylko macie ochotę zadajcie pytanie naszemu gościowi, ewentualnie wyraźcie swoje zdanie na temat wypowiedzi naszego rozmówcy.
Życzę Wam miłej lektury
-
Na pierwszy ogień nasz Szef wszystkich Szefów, Jerzy z okolic Leeds (prawie to brzmi jak Krzysztof Jerzyna ze Szczecina ...
Miłej lektury. Warto doczytać do końca... Na samym końcu widać prawdziwą twarz Dovco i jego pięknej żony.1. Witaj Jerzy. Jesteś byłym selekcjonerem Reprezentacji Polski, zarazem twórcą dwóch silnych polskich grup PAM i AMP. Parę medali mistrzowskich zdobyłeś. Czy możesz zdradzić, kto według Ciebie jest głównym kandydatem do zdobycia tytułu Indywidualnego Mistrza Polski 2022?
Cześć Tomek. Jest wielu menadżerów, wg mnie, którzy mają szansę powalczyć o miano indywidualnego mistrza wśród mistrzów polskiej społeczności OSM. I tych menadżerów ciągle przybywa, napływa świeża krew, oni zdobywają doświadczenie i cierpliwość... OSM to gra wymagająca dużej cierpliwości. Czasem masz przewagę w statystykach, a przegrywasz mecz za meczem.
To może być frustrujące dla wielu początkujących graczy, którzy szybko mogą się zniechęcić.
Do faworytów w bieżącej edycji wg mnie należą zawsze groźny, dwukrotny indywidualny mistrz Polski: @Mati-Colchoner. Z Polish Legends: @john adams_2, @konix1982, @tristan1982, @pb1984, @Xin-Li, @Łysy-Bolcownik czy @borynos. Może też błysnąć ktoś inny z tej mistrzowskiej grupy. Z eks-grupy Husarya_PL stawiałbym na wiecznie głodnego sukcesu i ostatniego jej szefa przed fuzją z Polish Patriots: @daroo933. Ze starej gwardii HPL może namieszać jeszcze @damśli7, @cogito czy @Łowkiet-Łukasz. Z Polish Patriots niewykle mocny jest @maniek_56 jak i @Koshaolin czy @kiler1979. Z Polish Valhalla na pewno zawalczą weteran @jasiuk88 i jej szef @troczek13. @Majkelowich ma szansę na mistrzostwo z całą plejadą przebudowanej Polskiej Akademii Menadżerówz jednym jej byłych szefów: @Janex123 czy nowymi gwiazdami jak @mikina_1 i @adiceglihno, a dalej niezwykle mocni są @hasdrabul, @Marek-Overmars, @Zbrzyzny-Tomek, @Byku-Duma-Warmii, @Ravvuu, @Marcin-kolasa i wielu innych. Z akademii PAM, po raz drugi z rzędu zdecydowanie najlepszej spośród polskich akademii w MPG- Akademii Menadżerów PL spróbuję ja coś wywalczyć - sukcesem byłby finał. @Ochroniarz_123 szefujący Polish Sparta też może być groźny. @Docencik z Polish Warriors i @ToomAnyWays z Polish Eagles robią różnicę. I jestem pewien, że nie wymieniłem jeszcze wielu innych graczy.
2. Czy uważasz że jest wśród uczestników jakiś 'czarny koń', który może zaskoczyć wszystkich i zgarnąć tytuł? A może jest takich paru graczy?
Jak napisałem wyżej - jest wielu świetnych menadżerów w polskiej społeczności, dochodzą nowi i walka z roku na rok jest coraz bardziej zacięta, a o końcowym sukcesie zadecyduje najwyższa forma w końcówce roku. Tu nie ma łatwych lig i łatwych awansów w tym turnieju, na każdym etapie gry. A półfinały to będzie prawdziwa jatka. Zagra w nich 64 menadżerów, a do finału wywalczy awans zaledwie 10! Bez wątpienia to będą same tuzy polskiej sceny OSM, a kto - pożyjemy, zobaczymy. O ile w 1 rundzie gra
jest bez transferów, o tyle w 2 rundzie mamy już budowanie zespołów w oparciu o transfery i to też już trochę inna gra niż w ligach Nostalgii.3. Niedawno zakończyły się Mistrzostwa Polski Grup. Zarówno PAM i AMP zaliczyły dobre występy w nich. Co o nich nam powiesz? Ty je stworzyłeś. Czy jest inna drużyna, która zaskoczyła Ciebie pozytywnie?
Od ponad 5 lat Polska Akademia Menadżerów liczy się na polskiej oraz międzynarodowej scenie OSM, walcząc z najlepszymi o różne trofea. To twór powstały z niczego. Wcześniej byłem szefem Polish Eagles, nie podobało mi się, że PE idzie w ilość, a nie w jakość i postanowiłem założyć od podstaw nową grupę. W sprawie tej konsultowałem się dużo z @Byku-Duma-Warmii, wówczas
szef Polish Legends, który też szukał nowych wyzwań dla siebie. Rekrutację przeprowadziłem spośród graczy, którzy nie byli "skażeni" grą w żadnej z grup. Po krótkim czasie dołączył też z PE @kryminalksg jak zobaczył, że nie żartuję z nowym projektem. Też nie podobało mu się, w którą stronę szła PE. Po kilku miesiąciach dołączył też @Byku-Duma-Warmii, można śmiało powiedzieć, że współodpowiedzialny za powstanie i wspieranie mnie na początku drogi w PAM. Jeden z pierwszych graczy, wielki
maniak biegania w realu: @pawelzylicz odbudowuje swoją formę obecnie w akademii PAM: Akademii Menadżerów PL.Jak doszło do powstania AMP? Jak nas już było za dużo w PAM coraz więcej głosów pojawiło się o założeniu akademii. W związku z tym, że nikt nie chciał opuszczać głównej grupy, ja zdecydowałem się zająć nowym projektem. Prowadzenie PAM przekazałem @Magic-89 (po tym jak porzucił grę, grupą sterował z powodzeniem @Janex123). Do współpracy przy tworzeniu akademii zaprosiłem @huzar-shakir (po roku nas opuścił, ale jego wkład w szkolenie nowych graczy nigdy nie zostanie zapomniany) oraz @ŁukSal (obecny szef AMP). Obaj dużo mi pomogli na początku. Szybko liderem w nowej grupie został @Majkelowich, któremu potem przekazałem prowadzenie akademii, gdyż nikt tak nie był zaangażowany w rozwój nowej grupy jak on. Obecnie jest szefem głównej
grupy: PAM, gdzie zajął miejsce @Janex123. Tyle w telegraficznym skrócie. Akademia Menadżerów PL wypuszcza wielu świetnych menadżerów, którzy głównie zasilają grupę-matkę PAM, ale przechodzą też do innych grup, co jest naturalne i do nikogo o to nie mam pretensji. Trzeba znaleźć swoje miejsce i być tam, gdzie jest nam dobrze.Ja zaczynałem grę w bitwach w Husarya_PL pod okiem ś.p. @sniki26. Potem była nieistniejąca już gupa Polish Magic Falcons (PMF). Sporo czasu tam spędziłem, przechodząc wszystkie szczeble, od gracza do szefa grupy. Do przejścia do kolejnej grupy namówił mnie Sir Marek Myjchrzak (nie gra już w OSM), jedyny polski indywidualny Mistrz Świata OSM. Wtedy jeszcze moja żona ze mną grała i razem przeszliśmy do Polish Eagles z takimi asami w OSM jak @Łukasz-Kowalski czy @Roomanoo (nie gra już w OSM). Wiele się od nich nauczyłem. I też przeszedłem drogę od gracza do szefa grupy, przeżywając wiele, wspaniałych i niezapomnianych chwil.
Polish Patriots mnie zaskoczyli pozytywnie. To nowa grupa, której przewodzi @maniek_56, niezwykle silna osobowość w świecie OSM i doskonały menadżer. Ich drugie miejsce w debiucie zaszokowało mnie. Trzecie miejsce odradzającej się Husarya_PL pod przeodnictwem Darka (@daroo933), który przejął liderowanie grupy po tym jak Covid-19 nagle zabrał nam @sniki26, też było
dużym pozytywnym zaskoczeniem. Teraz te dwie grupy dokonały fuzji i bójcie się wszyscy, bo powstała moim zdaniem, niezwykle silna grupa, która z każdym może rywalizować o najwyższe cele i to nie tylko na polskiej scenie OSM.4. A występ której uważasz za pewnego rodzaju porażke?
Na pewno grupę Polish Warriors pod przewodnictwem Adriana ( @Dino-Ligenza, mój najlepszy Moderator Forum. Czasem myślę, że on w ogóle nie śpi czuwa nad wszystkim w OSM 24 h na dobę) stać na dużo, dużo więcej. Polish Eagles jest delikatnie mówiąc w nie najlepszej formie, a jakiś czas temu dominowali jako grupa w wielu zawodach. Polish Sparta, najstarsza polska grupa, również poniżej możliwości i oczekiwań. Z drugiej strony każdy ma wzloty i upadki. I ważne jest, aby się podnieść, zreformować grupę jak trzeba i grać dalej, ponieważ łatwo jest coś zburzyć, a o wiele trudniej zbudować.
5. Któryś występ indywidualny może zapadł ci w pamięć?
W MPG 2022 podziwiałem grę @MariuszKill z Polish Legends Academy. Grałem z nim w MPG22-R2-Liga 5. Grał jak natchniony i był dla reszty graczy z tej ligi poza zasięgiem.6. Niedługo zaczynamy Puchar Polski Grup. Czy którąś grupę uważasz za murowanego kandydata do zwycięstwa?
Pierwsze co mi przychodzi do głowy to drużyny z TOP 100 grup w bitwach rankingowych będą dzielić i rządzić w tej nowej, ciekawej rozgrywce, gdzie będą grane jednocześnie dwie bitwy. Polish Legends, Polish Patriots (dawan Husarya_PL), Polska Akademia Menadżerów, Polish Eagles... W tym nowym turnieju jedna ekipa gra niebieską drużyną, a w drugiej czerwoną. Co znaczy, że zaangażowanych będzie jednocześnie 10 zawodników z każdej grupy, a nie pięciu. To nam pokaże, kto ma jaki mocny szeroki skład. Możliwe, że jakaś grupa sprawi niespodziankę i dotrze do strefy medalowej. A kto, to zobaczymy.
7. Czy też jest jakaś nowa grupa której się obawiać powinni wszyscy?
Każda ekipa uczestnicząca w turnieju PPG 2022 tak naprawdę ma szansę sprawić niespodziankę, gdyż turniej oparty jest o zasady obowiązujące w bitwach rankingowych, w których grupy uczestniczą na codzień.
8. Na koniec napisz nam kilka słów o sobie, kim jesteś i co robisz w realu. Jak trafiłeś do OSM?
Community Manager_PL w: Online Soccer Manager od 28 lutego 2017 r. – do obecnie. Poprzednie stanowiska: Support Staff 17 września 2015 r. –17 lutego 2017 r. oraz Moderator forum: 05 listopada 2013 r. – 17 września 2015 r. Tyle w liczbach.
Wszystkich gier na czterech profilach klubowych grubo ponad 10 tysięcy. Zaprosił mnie do gry kolega z Hattricka, on zresztą zagrał tylko jedną ligę i zrezygnował... bo jej nie wygrał. Ja zacząłem ligę w wersji 1.0. Widzewem Łódź i strasznie mnie wkurzyło, że przegrałem finał Pucharu ligi z botem, ale zostałem zgodnie ze starą, niepisaną zasadą, że co nas w życiu (grze) nie zabije, to nas wzmocni. Moja cudowna żona dołącza do każdej z gier w jakie gram, żeby zobaczyć o co chodzi, więc i w OSM grała ze mną jakiś czas. Zrezygnowała jak zlikwidowano bilety i wprowadzono monety szefa w wersji 3.0. Ale rozumie moją pasję do OSM i wspiera mnie cały czas, czasem nawet rozmawiam z nią o różnych ludziach z OSM. Była ze mną w HPL, a potem jeszcze w PE.
Rocznik 1968, w przeszłości reporter i redaktor w czasopismach. Ja mieszkam od 2006 roku w Anglii, niedaleko Leeds z żoną, czwórka dzieci (dwoje dorosłych sprowadziłem do Anglii. Dobrze zarabiają, podróżują po całym świecie w czasie wakacji, córka ostatnio była na Dominikanie, a po drodze "zahaczyła" Miami i Nowy Jork, zanim wylądowała w Londynie. Życie w Anglii dla ludzi, którzy z pasją oddają się pracy jest... inne niż w Polsce. Tu nikt nie myśli jak zapłacić rachunki. Rachunki są gdzieś
w tle. Ja zawsze mówię tak: benzyna kosztuje tyle samo w Anglii i w Polsce, jest tylko jedna zasadnicza różnica: przeciętny Anglik zarabia pięć razy tyle co przeciętny Polak. Tu w Anglii jak masz stałą pracę, kupisz sobie dom czy mieszkanie, i przebierasz w ofertach. A w Polsce? Sami wiecie jak jest w Polsce. Ja zostaję tu do końca życia, znalazłem swoje miejsce na ziemi, jestem szczęśliwy, a więc po co to zmieniać? Ale rozumiem tych, co planują życ i pracować w Polsce, moje dwoje pozostałych dzieci, ani myśli opuszczać kraju nad Wisłą. Ja uważam, że to jest każdego indywidualny wybór.Wracając do OSM, przeszedłem tu wszystkie szczeble kariery. Kiedy właściciel gry zaproponował mi objęcie posady Community Manager PL (nie jest to płatny etata, w ramach wynagrodzenia dostajemy trochę monet szefa, ja oczywiście najwięcej, Moderatorzy Forum trochę mniej. Raz do roku mamy też prezenty świąteczne. Moi Moderatorzy w tym roku otrzymali bardzo ładny extra zastrzyk z monet szefa, a ja... właściciel gry sponsorował mi kilkudniowy pobyt w hotelu nad Morzem Północnym w
Witby, w Anglii.) - nie wahałem się ani chwili. Dzięki pasji do OSM wypracowałem sobie u właściciela gry dobra markę i na przestrzeni tych kilku lat zostałem jednym z najlepszym CMów w grze, wpływając na niektóre zmiany. Zamierzam pozostać na tym stanowisku do moje emerytury w realu, a może nawet do samej śmierci. Zobaczymy, czy zdrowie pozdrowi, bo żona pozwala i
rozumie mnie. Zawsze jest obok w pokoju zajęta w necie swoimi sprawami. To jest rada dla was: jak chcecie spokojnie spędzać czas w OSM czy w innej grze, niech wasz partner znajdzie sobie alternatywne zajęcie/zajęcia w necie - wtedy nikt nie poczuje się odsunięty lub zaniedbywany. Na facebooku mam kilka osób z OSM wśród znajomych. Na dziś wystarczy tego mojego gadulstwa, dziękuję Tomku za rozmowę i pozdrawiam całą polską społeczność OSM. Pamiętajcie, że jestem tu dla was z całym moim zespołem wsparcia Polskiego Personelu.Dziękuję Ci Jerzy za tak wyczerpujące/pełne odpowiedzi... Na koniec życzę powodzenia w IMP jak i PPG.
-
Cześć Wam...
Dziś mam dla Was parę zdań od @Mati-ColchonerJesteś aktualnym obrońcą tytułu Indywidualnego Mistrza Świata, zarazem szefem najlepszej polskiej grupy Polish Legends, której udało się obronić tytuł Mistrzostw Polski Grup. Nie ukrywajmy jesteś jednym z głównych kandydatów do zdobycia,a zarazem obrony tytułu IMP.
Czy widzisz wśród startujących, gracza który może popsuć Ci plan obrony tytułu?
Bardzo się cieszę że potrafiłem przełożyć umiejętności oraz zdobyte doświadczenie na dwa Indywidualne Mistrzowskie tytuły, to już jest dla mnie niesamowite osiągnięcie, dlatego do kolejnych mistrzostw podchodzę bez presji na wynik, tym bardziej że obecnie skupiam się przede wszystkim na rozwoju grupy.
Myślę że poziom graczy jest bardzo wyrównany, nie wymienię jednej osoby która mogłaby zdobyć tytuł, ponieważ tylko wśród moich kompanów z grupy widzę co najmniej kilku/kilkunastu kandydatów do zwycięstwa którzy są obecnie w wybornej formie. W
pozostałych grupach, w dobrej dyspozycji są m.in @jasiuk88 , @Majkelowich, Sebastian Corby, @Łowkiet-Łukasz , @Pansushe którzy jeśli wstrzelą się z doborem odpowiednich taktyk, mogą osiągnąć sukces.Czy oprócz niego jest według Ciebie ktoś kto może zaskoczyć wszyskich i wygrać IMP? Taki 'czarny koń' turnieju, a może uważasz, że jest paru takich graczy?
Zdecydowanie @Benio-Team oraz @MariuszKill. Chłopaki mają ogromny potencjał, Benio gra na bardzo wysokim poziomie, miałem przyjemność grać z Nim w kilku ligach, zawsze potrafi zbudować kapitalne kadry zespołów, jeśli poszerzy swój repertuar taktyczny, ciężko będzie go pokonać. Z kolei Mariusz to przyszła gwiazda Legends, zalicza stały progres, już teraz posiada umiejętności dzięki którym potrafi rozpracować taktycznie najbardziej wymagających rywali, może namieszać w tegorocznej edycji.
Niedawno zakończyły się Mistrzostwa Polski Grup, w których udało wam się obronić mistrzowski tytuł. Czy coś cię w nich pozytywnie zaskoczyło? A co negatywnie?
Oczywiście dla mnie najważniejszym pozytywem jest fakt, że z kompanami z grupy osiągnęliśmy coś niesamowitego, trzeci rok z rzędu zdobyliśmy najważniejsze trofeum w Polsce, jestem dumny z systematycznej pracy która została wykonana żebyśmy byli w tym miejscu, kapitanowanie tak wspaniałej ekipie to wielki zaszczyt.
Podoba mi się również rozwój Lions of Poland, utrzymują formę, opierając swój skład na osobach niedoświadczonych, którym dają przestrzeń do rozwoju, to się ceni.
Jest kilka grup które moim zdaniem zaliczyły regres, ale nie będę oceniać organizacji, w których mogę się tylko domyślać co dzieję się w środku. Każdemu może przytrafić się słabszy okres, najważniejsze żeby przeanalizować co poszło nie tak, i wyciągnąć odpowiednie wnioski na przyszłość.
Indywidualnie w MPG najbardziej wyróżniali się @Xin-Li , @Wodzu1902 , @tristan1982 , @gorkins , @MariuszKill , @Ochowiak, John Adams_2, @Łowkiet-Łukasz , @Maniek_56, @Trzeciabaza, @jasiuk88. Każdy z nich może wygrać IMP.Za parę dni zaczynamy Puchar Polski Grup. Już wiemy że uczestniczycie, co oznacza że jesteście głównym kandydatem do zdobycia tytułu.
Nie zgadzam się ze stwierdzeniem że jesteśmy głównym faworytem do zdobycia pucharu, trafiliśmy na bardzo mocnych oponentów w grupie, do tego walczymy na wielu frontach, a najbliższe miesiące posłużą przede wszystkim do zmian organizacyjnych oraz zgrywaniu ekipy. Dlatego nie sposób nie zgodzić się z kolegami z PLP, którzy opisali siebie jako potwora który może wygrać z każdym, zdecydowanie PLP ma ogromny potencjał który powinien zostać wykorzystany. W końcu siły połączyły dwie organizacje które zdobyły medale tegorocznego MPG, to Oni automatycznie stają się głównym kandydatem do zdobycia tytułu.
Czy zdradzisz nam skład który Polish Legends wystawią?
Jeszcze nie skompletowaliśmy składu na pierwszą bitwę.Czy jest jakaś drużyna której się obawiacie?
Nie ma takiej grupy.W ramach sprostowania wypowiedzi Mateusza... To JA nazwałem PLP, POTWOREM, oni to tylko potwierdzili
Dzięki wielkie i powodzenia w IMP i PPG.
-
Cześć Wam,
Dziś szybka rozmowa z selekcjonerem Reprezentacji Polski U-21 - @FORMOZA , zapracowany z niego człowiek, ale dla nas znalazł chwilkę.
Już parę lat grasz czy możesz zdradzić kto według Ciebie jest głównym kandydatem do zdobycia tytułu Indywidualnego Mistrza Polski?
Według mnie nie ma głównego kandydata do Mistrzostwa poziom jest na tyle wysoki że każdy moze zostać Mistrzem Polski.
Niedawno zakończyły się Mistrzostwa Polski Grup. Twoja grupa, powiedzmy miała występ poniżej oczekiwań, ale jest może grupa której występ Ciebie pozytywnie zaskoczył?
Mamy wiele grup w Polsce jedne znikają, drugie powstają, ale trzon każdego turnieju tworzą AMP, PAM, PW, PE, PL czasami dołączają do nich mniejsze grupy, ale podium od lat wygląda tak samo.
Niedługo zaczynamy Puchar Polski Grup. Czy uważasz że jest drużyna która jest murowanym faworytem i idzie po ten puchar jak po swoje?
W PPG murowanym faworytem jest oczywiście PW liczę ze okażemy się najlepsi w stawce
Możesz nam powiedzieć jak trafiłeś do OSM,i czym się zajmujesz w realu?
Mam na imię Konrad z zawodu jestem stolarzem Cieśla meblowym i ogólnie nie pracuje w zawodzie co do pracy nie ma się co rozpisywać nic specjalnego. Do osm pierwszy raz trafiłem w 2007 roku miałem wtedy inne konto pograłem trochę i mi się znudziło ponownie moją przygoda zaczęła się w 2011 roku na koncie RZELEK pożegnałem się wtedy z gra w dość dziwnych okolicznościach ale było minęło ten temat mam już za sobą. Aktualnie zajmuje się trochę you tubem gram w CS GO i MW. Mam Żonę i 19 miesięczna Córeczkę.
Dzięki wielkie i powodzenia w IMP i PPG
-
Zapraszam na rozmowę z ... @troczek13
Cześć Troczek jesteś założycielem Polish Valhalla, zarazem graczem, który gra od ponad 11 lat. Uczestnikiem nie jednego turnieju organizowanego przez polski personel osm.
Czy możesz zdradzić kto według Ciebie jest głównym kandydatem do zdobycia tytułu Indywidualnego Mistrza Polski?
Witaj. Ciężko jest wytypować jedną osobę do zwycięstwa w IMP. Myślę, że @Mati-Colchoner jest w stanie to obronić ale będzie o to piekielnie ciężko. Jest mnóstwo graczy, którzy ostatnio błyszczą formą i wymienić wszystkich nie ma sensu a kogoś pominąć byłoby nie fair.
Czy uważasz że jest wśród uczestników jakiś 'czarny koń' który może zaskoczyć wszystkich i zgarnąć tytuł? A może jest takich paru gracz?
Moim "czarnym koniem" jest @Benio-Team , ponieważ to jego pierwszy taki indywidualny turniej, a jest mega mocny, być może najmocniejszy z mojej grupy.
Niedawno zakończyły się Mistrzostwa Polski Grup. Twój zespół uplasował się w środku stawki, uważam że może to pozostawiać lekki niedosyt. Jest tak ?
Nawiązując do pytania o MPG to faktycznie, był lekki niedosyt bo wiemy, że mogło być lepiej. Niestety problemy osobiste, który wynikły w trakcie turnieju nie pozwoliły na pełne skupienie moim niektórym graczom ale nie nikt nie miał do nich o to pretensji bo wiadomo, że życie prywatne jest zawsze ponad grą.
Występ której drużyny uważasz za największe pozytywne zaskoczenie?
Bardzo dobry występ zaliczyli Polish Patriots ale to nie było dla mnie zaskoczeniem. Mają bardzo silną kadrę, podium było im pisane. Szczerze to im kibicowałem i miałem nadzieję, że wygrają.
A występ której uważasz za pewnego rodzaju porażkę?
Nie będę tu mówił o porażkach bo każdy zespół sam wie jak wypadł i sam ocenia swój występ wedle własnych możliwości na tamtą chwilę.
Niedługo zaczynamy Puchar Polski Grup. Czy którąś grupę uważasz za murowanego kandydata do zwycięstwa?
Faworyci do PPG? Myślę, że walka rozegra się głównie między drużynami z czuba tabeli Polskiego Rankingu Grup aczkolwiek nikogo nie można lekceważyć. Mam nadzieję, że po raz kolejny będzie dobra zabawa i będzie jak najmniej spornych sytuacji.
Pamiętajcie, że Polski Personel OSM zawsze stara się o jak najlepsze wyjście z danej sytuacji, nie ma mowy tam o stronniczości i proszę o zachowanie spokoju oraz cierpliwości bo Organizatorzy jak i reszta personelu poświęcają swój wolny czas na każdy turniej, na każdą sporną sytuację na forum i trzeba to uszanować bo oni NIE muszą a CHCĄ. Warto o tym pamiętać.
Dziękuję i pozdrawiam wszystkimNa koniec powiedz nam kilka słów o sobie, kim jesteś i co robisz w realu. Jak trafiłeś do OSM?
Jak trafiłem do OSM? Nie pamiętam dokładnie, było to prawie 12 lat temu, pierwszy raz wyjechałem do Holandii - kraju pochodzenia OSM. Pamiętam jak grałem na komputerze, jak się płaciło co miesiąc za to, żeby mieć dodatkowe sloty. Zbierałem wszystkie screeny z ukończonych lig, robiłem jakieś statystyki co do piłkarzy i własnych postępów. Miałem nawet przez jakiś czas swoją grupę "Troku Dream Team", graliśmy bitwy w Polsce i na CCL.
Niestety musiałem wrócić do Polski i z braku czasu nie dałem rady długo prowadzić międzynarodowej grupy. Tak, moja grupa wtedy miała wielu graczy z całego świata, wyciągałem ich po rankingach krajowych. Później już przygody z polskimi ekipami jak Husarya, PE, Spartacus.
Później przez kilka lat grałem już w OSM tylko rekreacyjnie, najlepsze ligi na początku sezonów, gdy aktualizowali składy, nie chciałem się w nic poważnego
angażować bo wiedziałem, że mnie to znowu pochłonie ale stało się. Ówczesny Kapitan Sparty długo mnie namawiał żebym dołączył do nich i w końcu uległem.Wróciłem do gry na najwyższym poziomie. No i tak już od prawie trzech lat gram regularnie, byłem w ostatnich trzech finałach mistrzostw Polski, udało się znowu stworzyć coś własnego, poznać po raz kolejny znakomitych ludzi, nie tylko w Sparcie czy Valhalli ale i w innych grupach mam wielu przyjaciół. Wiem, że mogłem być mocno kontrowersyjną postacią na forum w początkowych latach ale dzięki funkcji moderatora forum i zaufaniu do mojej osoby poprzez @Dovco_HandF nabrałem sporo pokory i ogłady.
Dziękuję za tą szanse Jerzy, to był zaszczyt!
Co tu więcej o Ciebie?
Aktualnie wróciłem do Polski po 7 latach pobytu w Niderlandach, czekam aktualnie na przyjęcie do Policji Polskiej ( @Wybitny będziesz miał funfla w pracy ). Poza tym to od małego kibicuje Juve (paru fanów tego zespołu tutaj znamy) ale to żadna tajemnica.
Dziękuję za zainteresowanie moją osobą, było mi niezmiernie miło i poczułem się wyróżniony jak do mnie napisałeś.Pozdrawiam wszystkich i życzę sukcesów! Do zobaczenia na placu boju!
Dzięki wielkie i powodzenia w IMP i PPG
-
-
Czas na rozmowę z... @Dino-Ligenza
Jesteś szefem grupy Polish Warriors, zarazem też należysz do członków moderatorów forum OSM. Już parę lat grasz czy możesz zdradzić kto według Ciebie jest głównym kandydatem do zdobycia tytułu Indywidualnego Mistrza Polski?
Witam. Pytanie to nie należy do łatwych, gdyż system rozgrywania IMP jest specyficzny, w którym większe znaczenie ma taktyka od wartości, ale nie w takim stopniu jak w MPP, gdzie wszelaki sposób podnoszenia kadry jest zakazany. Kandydatów jest wielu, nie ma już słabych graczy, każdy może sprawić niespodziankę pokroju Aled Smith z 2020, który zaczynał tamte mistrzostwa od fazy eliminacyjnej i z każdą kolejną rundą wyrastał na czarnego konia, a w drodze do zwycięstwa pokonał legendy Polskiej sceny OSM, którzy mieli łatkę faworytów na samym starcie mistrzostw. Owszem rok później obyło się bez niespodzianek i zwyciężył @Mati-Colchoner , ale trzecie miejsce przypadło sensacyjnie zawodnikowi @Everlast933 i to w debiucie. Dlatego nie za bardzo chcę się bawić w wyrocznie, bo to szczęście tasuję tu karty, a los jest krupierem przy tym stole.
Zaryzykuj i podaj jednego z graczy.
Najedzony Lew, a mimo to nadal głodny sukcesów Mati Colchoner.
Czy uważasz że jest wśród uczestników jakiś 'czarny koń' który może zaskoczyć wszystkich i zgarnąć tytuł? A może jest takich paru gracz?
Nie mamy tyle miejsca ani czasu.
Niedawno zakończyły się Mistrzostwa Polski Grup. Twoja grupa, powiedzmy miała występ poniżej oczekiwań, ale jest może grupa której występ Ciebie pozytywnie zaskoczył?
Masz rację. Stać Nas było na więcej, ale boisko zweryfikowało Nasze zapędy. Zdecydowanie największą niespodzianką MPG była grupa Polish Patriots, która powstała tuż przed turniejem i w tym, że debiucie została WiceMistrzem kraju. Trzeba też oddać cesarzowi co cesarskie, czyli zwycięstwo, a zarazem Obrona tytułu Polish Legends, utrzymać się na szczycie to nie lada wyzwanie. Warto też tutaj wspomnieć o Husarya_PL, która „zdziesiątkowana” przez skutki największej tragedii w OSMPL (za mojej kadencji) zdobyła na pożegnanie trzecie miejsce w mistrzostwach grup po niełatwej walce z PAM.
A wystep której uważasz za pewnego rodzaju porażke?
Oczywiście, że Naszą i biorę to na siebie, ale za rok będziemy mądrzejsi.
Któryś występ indywidualny może zapadł ci w pamięć?
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale @Wodzu1902 nowa twarz, dwa razy miał cel 5 i dwa razy zwyciężył w swoich ligach/rundach, to musi robić wrażenie i to na każdym.
Niedługo zaczynamy Puchar Polski Grup, czy zdradzisz nam skład drużyny?
Z tego, co wiem to mam jeszcze czas, dlatego zachowam nutkę tajemniczości.
Po słabym występie w MPG, raczej niestety nie należycie do grona faworytów turnieju, ale ewentualnie możecie być "czarnym koniem". Czy uważasz że jest jakaś drużyna która jest murowanym faworytem i idzie po ten puchar jak po swoje?
Faworytami nie jesteśmy, ale trzeba pamiętać, że to bitwa, a nie liga i tutaj może być rożnie. Każdy może być czarnym koniem, a rola faworytów należy do TOP5 Polskiego Rankingu Grup (bitw).
Dzięki za rozmowę i powodzenia w PPG
-
Na dziś mam dla was jeszcze...rozmowę z... @maniek_56
Hej Maniek, jesteś szefem Polish Patriots, niedawno powstałej grupy po fuzji z dawną Husarya_PL. Obecnie jesteście druga siłą w Polsce.Czy możesz zdradzić kto według Ciebie jest głównym kandydatem do zdobycia tytułu Indywidualnego Mistrza Polski?
Myślę że kandydatów jest wielu, można by wymieniać długo. Jednak w mojej ocenie na pewno jest nim @Mati-Colchoner. Natomiast wskazałbym jeszcze na @tristan1982 który od dawna jest czołowym graczem OSM w Polsce. Do tego mam typy z Polish Patriots, ale szczegóły zostaną moją tajemnicą
Czarnych koni może być kilku, bo zawsze nie oczekiwanie ktoś się pojawia. W tym roku myślę że będzie podobnie i kilku graczy nas pozytywnie zaskoczy. Zresztą jak co roku będzie ciężko o wybór "objawienia turnieju".
Niedawno zakończyły się Mistrzostwa Polski Grup. Graliście w nich jeszcze przed fuzją. Patriots zajęli drugie miejsce, a Husarya trzecie. Czyj występ uważasz za pozytywne zaskoczenie i dlaczego?
Akademia Menadżerów PL ponieważ zajęła wysokie 5 miejsce, zaraz za główną grupą PAM, która była czwarta.
A wystep której uważasz za pewnego rodzaju porażkę?
Polish Eagles, myślę że stać było ich na walkę o dużo wyższą lokatę.
Któryś występ indywidualny może zapadł ci w pamięć?
@TrzeciaBaza który wykręcił świetne wyniki w obu rundach będąc zdecydowanym liderem naszej drużyny. Do tego pamiętne 13:1
Niedługo zaczynamy Puchar Polski Grup. Czy którąś grupę uważasz za murowanego kandydata do zwycięstwa?
Kandydatów mam kilku,ale murowanego? Na pewno nie,jest kilka naprawdę silnych ekip które mogą powalczyć o zwycięstwo. Jedni mają większe, inni mniejsze szanse ale na pewno w mojej ocenie nie ma "pewniaka".
Kim jesteś? Skąd się wziąłeś w OSM?
Jestem człowiekiem o specyficznym charakterze oraz poczuciu humoru.Dlatego wiele osób mnie lubi ale również wiele... nie trawi.Prywatnie jestem mężem oraz ojcem trójki pociech. Od niedawna mieszkamy w Kanadzie. W Polsce prowadziłem własną firmę budowlaną lecz ze względu na dzieci oraz przyszłość której nie widzę w Polsce postanowiliśmy znaleźć swoje nowe miejsce na ziemi.
Co do OSM, lubię gry sportowe, zwłaszcza piłkę nożną, od zawsze grałem w FIFĘ czy PES lecz z wiekiem czasu na konsole coraz mniej,pozostaje przeglądarka.
Nie gram od dawna w OSM ale też nie jestem jakimś amatorem.Na początku grałem tak po prostu ponieważ tematyka menadżera jest moją zdecydowanie ulubioną jeśli chodzi o gry.Nie znałem potencjału tej gry dopóki nie dostałem zaproszenia do Sparty od @Seba191995, tak że można powiedzieć że od niego ta przygoda się zaczęła.
Jednak we wszystkie szczegóły gry oraz wszystkie możliwości zagłębił mnie @grzechu111 (ten sam najlepszy rocznik 88) który po dzień dzisiejszy i mam nadzieję że jeszcze długo będzie moim mentorem. Lubię nowe wyzwania oraz wysokie cele dlatego z chłopakami z dowództwa Sparty zdecydowaliśmy się na utworzenie nowej grupy ponieważ są to ludzie mówiący w tym samym języku.
Zdecydowanie na pierwszym miejscu są dla mnie wyniki drużynowe. Indywidualnie nie przywiązuje do gry większej uwagi, fajnie było by coś osiągnąć ale priorytetem są wyniki drużynowe. Lubię tworzyć, lubię współpracować z profesjonalistami dlatego mam głęboką nadzieję na pozostanie w czołówce Polskich ekip na długi czas. Na ogół lubię dużo pisać oraz prowadzić dyskusje, jednak sam o sobie... nie specjalnie.
Ale w razie jakichkolwiek pytań, odpowiem na wszystkie
Dzięki wielkie za wywiad, fajny pomysł jak zawsze.Co do najlepszego rocznika mamy odmienne zdanie
Dzięki wielkie za rozmowę i powodzenia w IMP i PPG. -
Dziś rozmawiam z... @Seba191995
Sebastianem założycielem pierwszej grupy w Polsce. Mowa oczywiście o Sparcie.
Na początek napisz nam kilka słów o sobie, kim jesteś i co robisz w realu?
Jestem Sebastian lat 27.Mieszkam między Poznaniem, a Koninem. Jestem kibicem Lech Poznań i FC Barcelony.
Z zawodu jestem Technikiem-Elektrykiem pracuję w Enerdze. Moje hobby to Dj-ka tam próbuje się odnaleźć i jestem na wysoki technicznym poziomie, bo byłem już chwalony przez polskich znanych dj że super mi to wychodzi jak na chłopaka, który sam się tego nauczył. Brakuję mi własnej produkcji, co dało by dużą promocję mi w Polsce, i trasy w sensie grania po klubach. Dlatego czasem gram imprezki okolicznościowe, a czasem jadę do klubu gdzie czasami udaję mi się wygrać dj contest. Jak ktoś lubi słuchać klubowej muzyki, to zapraszam do odsłuchania jednego z parunastu setów.
https://hearthis.at/sebastian-kasprowicz-5r/naitsabes-best-music-collection-002/Drugim moim hobby jest piłka nożna, kiedyś była to 1 pozycja ale z wiekiem i ukończeniem szkoły, życiem zawodowym spadła na dalszy plan. Kiedyś zapalony piłkarz gdzie się grało w klubach z okręgówki, i czwartej lidze. Dziś to tylko jest czas na gry z przeglądarki m.in. OSM.
A jak trafiłeś do OSM?
Tutaj jest dosyć zabawna historia. Fabryka wytwórni sera jak dobrze pamiętam z Sierpca. "Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska" kiedyś prowadziła konkurs, który był umieszczony na ich stronie, i trzeba było po zakupie wprowadzić kod, który brał udział w losowaniu. Jako dzieciak chciałem spróbować i googlując "OSM" wyskoczyło mi w powiązanych Online Soccer Manager i tak, o to jestem. Taki czysty fart, że grę polubiłem, i w nią gram do dziś.
Potem wkręciłem to znajomych z wsi w której się wychowałem. Od początku moja kariera była mega zacięta, bo każdy chciał udowodnić że jest najlepszy, pół wsi młodych chłopaków w to grało, zawsze 3/4 ligi była wypełniona przez moich znajomych, dziś zostałem tylko ja, oraz moi bracia którzy grają w grę sporadycznie , @Funfel18 czy @Vidzi__.
Można powiedzieć o Twojej osobie, że jest dość kontrowersyjną postacią na polskiej scenie OSM. Powiesz nam jak to było z tymi multikontami w Sparcie za twoich rządów?
To było jeszcze przed Spartą, te multikonta to trochę sytuacja sporna.Mieszkając pod jednym dachem z rodzeństwem, nie dało się rywalizować mając w domu, wspólny internet czy komputer, aby IP było różne, internetu czy urządzenia dlatego czasem ban wpadł.
Uważam że niesprawiedliwie. Jak wspominałem wcześniej grało z nami pół wsi, które grało z nami w piłkę, każdy chciał w grze udowodnić że jest najlepszy. Nie znając wcześniej specyfiki gry, umiejętności transferowania po czasie każdy załapał tryb "szkolny cwaniak" - wpadł na pomysł i zakładał multikonto. Wtedy dołączał do ligi, gdzie odsprzedawał z danego klubu sobie najlepszych piłkarzy za najniższą cenę. Z początku rywalizacja była bardzo fair,ale jak ktoś przegrał jedną, drugą ligę to z czasem na kolejną ligę oszustów przybywało. Doszło nawet do takiej sytuacji że jak każdy się poznał na rzeczy to też zaczął tak robić nawet ja, nikt święty nie był. Historia jest o tyle śmieszna, że zabawa skończyła się w momencie gdy na wsi zaczęło dochodzić do ustawek, mało kto się nie pobił o grę i została nas garstka w OSM-ie. I tak do dzisiejszego dnia ta garstka się wykruszyła. Potem powstała Sparta, bo gra się mi nudziła i postanowiłem utworzyć w 2011 roku Pierwszą Polską ambitną grupę.Za nami jest pierwsza runda Indywidualnych Mistrzostw Polski. Czy zaskoczył Cię brak awansu któregoś z graczy?
Tak, jak zdążyliśmy zauważyć do dziś nie wiemy czy @Gorkins awansuje dalej z 6 pozycji, a był faworytem w opinii innych użytkowników jako menadżer który mógłby to zwyciężyć.
Jestem zdziwiony że nie udało się awansować dalej @KomendaNuta, @Josue-Antonio czy @Janex123 bardziej bym stawiał że dojdą przynajmniej do półfinału, ale to pokazuje jak poziom tej imprezy jest wysoki, jak takie nazwiska odpadają w pierwszej fazie.A może jesteś zaskoczony awansem danego zawodnika?
Może nie zupełnie, ale jestem zaskoczony odbudowaniem formy przez gracza @OnlyDybi, który kończył z grą, z przyczyn zawodowych. Dla mnie czarnym koniem tej imprezy, to menadżer którego wcześniej chyba nie widziałem w turniejach - @Pastusiak1. Ten menadżer wyrasta w mojej opinii na czarnego konia turnieju.
Kto według Ciebie ma największe szanse na zdobycie tytułu Indywidualnego Mistrza Polski? I czemu on?
@Mati-Colchoner jest dla mnie głównym faworytem do wygrania tego turnieju. Pokazywał to już wielokrotnie, również w turnieju Sparty, gdzie zdobył tytuł najlepszego zawodnika. Moim drugim typem jest @Ochroniarz_123, gdyż jest świetnym taktykiem.
Właśnie rozpoczęliśmy PPG, czyli Puchar Polski Grup. Największe szansę na zwycięstwo mają? I dlaczego oni?
Według mnie to Polish Legends to marka sama w sobie która jest stabilna, ma świetne osoby, które lubią stabilizację, nie zmiany i szukania czegoś nowego to daje tej ekipie mega zgranie są stabilni w formie i słowach. Mają świetnych menadżerów i idą cały czas w rozwoju do przodu co pokazują wyniki owych chłopaków, dla mnie faworyt tej imprezy.
Część z nas na pewno wie, że to ty jesteś założycielem pierwszej w Polsce grupy. Czy możesz nam opowiedzieć jak to było z tą Spartą na początku?
Tak jak wspominałem wcześniej, Sparta powstała wtedy, gdy w grze zawiało nudą, a że lubiłem zaglądać na zagraniczne fora dowiedziałem się jak utworzyć zespół i stworzyłem Spartę w 2011 roku. Zebrałem paru menadżerów i zaczynaliśmy swoją przygodę. Na początku było bardzo trudno na rynku o walkę między ekipami, bo nikt nie wiedział o co w tym tak naprawdę chodzi.Uczyliśmy się z zagranicznego forum zasad battlepedii i bitw czy gry w turniejach. Wszystko przez tłumacz google, nieraz źle przetłumaczone zasady i zrozumiane, przynosiły sprzeczki i punkty minusowe, był ranking bitewny do którego trzeba było zgłosić, każda rozegrana bitwę,by móc w nim zaistnieć. Bitwę aby móc rozegrać robiło się zaczepki po grupach i proponowano grę ,trzeba było dogadać się co do lig,wyszukać aktualizacje celów danej ligi oraz zrobić podział zespołów między dowódcami danej ekipy, a następnie dopiero wyznaczone zespoły trafiały na biurko danej grupy do podziału.Wszystko było trudniejsze i ludzie grali, myślę że teraz przy takim rozwoju na świecie technologi i w grze nikt by się tego nie podjął.Problemem było gdy każdy poznał system gry i trzeba było niższym celem oddać 3pkt w starciu bezpośrednim zawodnikowi z swojej grupy, niektórzy tego nie akceptowali i odbywała się selekcja.W późniejszym czasie stworzyłem ekipę która się zgrała. Wystartowały po czasie pierwsze IMP 2011 jak dobrze pamiętam organizatorami byli fifikaka i chmurek, następne już prowadził z tą ekipą nasz zawodnik z grupy @Rafael_mourinho. Kolejne mistrzostwa pomagali tworzyć @Łukasz-Kowalski i CoreThe. I w tym roku z naszej ekipy w finale zagrał stelon, emil2111 oraz ja. Dużo nazwisk wymieniłem, ale dzięki nim powstawało IMP.
Następnie po IMP nastąpiła przerwę w grze nie spodziewałem się że usuną profil naszej kadry, jak będzie mniej niż 5 menadżerów. Ktoś opuścił grupę nie pamiętam niestety nazwy i pod moją nieobecność profil został usunięty, gdy wróciłem w 2012 kontynuowałem projekt Spartacus Legend, który jest do dzisiaj. Wrócił do nas emil2111, stelon oraz pojawili się nowi gracze tacy jak busshead, mycio22, roomannoo , @grzechu111, @bylus22 wszyscy oni zagrali w finale IMP 2012. Był niższy poziom, ale to też jest jakiś rekord i poprzeczka wysoko ustawiona dla innych ekip by pobić ten rekord, by z danej ekipy zagrało tylu menadżerów w finale.
Jak są już takie rekordy fajnie byłoby gdzieś o tym poczytać. Busshead świetny gracz nauczył mnie kodowań strony profilu, fajna w sumie funkcja, która się przydaje w prowadzeniu ekipy, miał doświadczenie z zagranicznej ekipy w której grał, był Angliko-Polakiem i to wtedy pomogło w zdobywaniu rywali w bitwach i komunikacji. Ważna postać Sparty o której nikt nie wie do dzisiaj. Dalej nie będę pisał bo się rozpisałem, każdy zna historię Sparty najstarszej ekipy w Polsce. Przejdę do historyjki.
Anegdota, która mogę się jeszcze podzielić to będzie dość ciekawa dziwna sytuacja/sprawa.Powstanie grupy o nazwie Polish Legends wynika również trochę z mojego pomysłu i starszego brata o nazwie @Funfel18. Z tego względu ,że ekip w Polsce było jak na lekarstwo, przed rokiem 2012 powstała ekipa Polish Legends. Została założona przez mojego brata, chcieliśmy stoczyć swoją pierwszą bitwę polskich ekip.
Pomogłem mu w stworzeniu grupy i wyselekcjonowaniu graczy m.in. jak dobrze pamiętam @kondziowa1, @jepsztel parę innych nazwisk możliwe, że grają i nie pamiętam. To gracze, którzy zostali w tej grupie znalezieni przez moją osobę i tego nie wiedzą do dzisiaj. Historię jest łatwo sprawdzić, bo pierwsza bitwa Polish Legends odbyła się ze Spartą. Potem brat przestał grać po dwóch bitwach Sparty. Menadżer @kondziowa1 bądź @jepsztel kontynuowali projekt aż któregoś czasu Polish Legends zaczęła gonić Spartę, dołączył @Mati-Colchoner stworzyli swój nowy profil grupy, bo wcześniej przy nazwie widniał twórca grupy (nick mojego brata). Ja po czasie się spostrzegłem że jest już @Mati-Colchoner to oni najlepiej będą pamiętać sytuację w której stworzyli Polish Legends na nowo, można w sumie dla ciekawości to odświeżyć jak to się działo u nich na początku gdy zaczął dowodzić Mati. Myślę że fajna historia która zaciekawi graczy osm, którzy lubią przebywać na forum.Ja z tego miejsca chce podziękować za wywiad i zadane mi pytania. Super było sobie odświeżyć starą szufladę zapisków w mózgu, jak to wszystko się toczyło, aż się styki zagrzały, kupa lat. Dziękuję raz jeszcze i życzę powodzenia wszystkim niech wygra najlepszy i ktoś w końcu niech pobije rekord Sir Marka.Z roku na rok potencjał wśród graczy jest coraz większy, ale właśnie w tamtym czasie Bambin i Sir Marek Myjchrzak siali postrach na arenie polskiego OSM. Grali w grupie holenderskiej która była w rankingu 1-3, byli przed nami wszystkimi 10 razy do przodu z wiedzą.Polska była w tyle, więc dołączając do tych mistrzostw każdy czuł przed nimi respekt. Powodzenia
Dzięki Sebastian i powidzenia w IMP i PPG.
-
Przyszedł czas na rozmowę z... @Ochroniarz_123
Hej Kamil, jesteś szefem Polish Sparta i reprezentantem Polski U-21. Czy możesz zdradzić kto według Ciebie jest głównym kandydatem do zdobycia tytułu Indywidualnego Mistrza Polski?
Witaj. Jak już nie raz historia indywidualnych mistrzostw Polski pokazała każdy ma chrapkę na tytuł, łącznie ze mną . Jednak za faworyta/faworytów uważam dwie legendy Polskiego OSM i jest to @Mati-Colchoner oraz @Tristan1982. Wśród faworytów można jeszcze upatrywać zawsze groźnego @konix1982.Czy uważasz że jest wśród uczestników jakiś 'czarny koń' który może zaskoczyć wszystkich i zgarnąć tytuł? A może jest takich paru gracz?
Wśród "czarnego konia" turnieju każdy może nim zostać, myślę i nawet mocno kibicuje tej osobie żeby tak się stało i żeby ten turniej wygrał lub zdobył medal @mikina_1 .Za nami jest pierwsza runda Indywidualnych Mistrzostw Polski. Czy zaskoczył Cię brak awansu któregoś z graczy?
Dla mnie osobiście wielkim zaskoczeniem jest na pewno odpadnięcie z turnieju takich graczy jak @kondziowa1 czy @wodzu1902 czy @Mateusz-nujo (obydwoje są mistrzami Polski par). Jednak IMP jest nie przewidywalne tutaj jest potrzebny odpowiedni plan dyspozycja dnia oraz wiele innych czynników które pracują na sukces . Coraz więcej graczy pojawia się na scenie polskiej osm co daje nam na pewno większą rywalizację i takie niespodzianki będą się pojawiać .Zaczęliśmy Puchar Polski Grup. Czy którąś grupę uważasz za murowanego kandydata do zwycięstwa?
Puchar Polski Grup jest to dosyć specyficzny turniej jak na realia obecne które trwały. Tak naprawdę każdy może zaskoczyć i wygrać turniej dobrze obmyślonym planem na grę. Ale za faworytów stawiam na pewno ciągle głodnych sukcesów i dominacji w Polsce Polish Legends.Obecnie jesteś reprezentantem Polski U-21.Turniej jest w fazie grupowej, koledzy niestety (wraz ze mną) przegrali pierwszą bitwę z Wenezuelą (która obecnie wygrywa z Maroko). Wszystko wskazuję na to że obecne starcie wygracie. Macie jakieś założenia na bitwę z Maroko? Może masz jakąś własną sugestie co do składu zespołu na tę bitwę?
Jak sam wiesz, też jesteś w reprezentacji atmosfera jest mega w grupie (pomimo różnych grup które reprezentujemy) cel jest tylko jeden rozgromić Maroko i każdego rywala który stanie na naszej drodze. W rajdzie do wielkiego finału. Cel na tę mistrzostwa jest jeden, zdobycie złotego medalu. Jeśli zaś chodzi o sugestie co do składu nie mam takich. @Formoza i @Dino-Ligenza wykonują świetną robotę ufam im i wiem że wybiorą najlepszy wariant graczy na Maroko.Można powiedzieć o Twojej osobie, że jest dość kontrowersyjną postacią na polskiej scenie OSM. Duża część naszego grona wie, że posiadałeś inne konta na OSM. Powiedz dlaczego tyle kombinowania z tymi zmianami? Spora część graczy uważa cię za multikonciarza, czy słusznie?
Nie chcę za bardzo roztrząsać tej kwestii. Odpowiem tak, albo się mnie kocha albo nienawidzi. Wiem doskonale że większość graczy najchętniej usunęła by mnie z gry oraz z polskiej społeczności. Cóż na to mogę poradzić ?? Z drugiej strony niech rzuci kamień pierwszy ten który jest bez winy .... Nie mówię teraz o multi kontach ale powiedzmy, język nienawiści, knucie za plecami, oczernianie przed liderami, straszenie banem definitywnym to wszystko było, nie chce zajmować się głupotami teraz, gdyż mam sporo pracy jako lider Polish Sparta. Na koniec dodam tylko tyle, że łatka została przyklejona, trudno jakoś sobie z tym poradzę, ale co jest gorsze przyznanie się do błędu (kto ich nie popełnia) odpokutowanie czy gadanie za plecami i tworzenie wyimaginowanych historyjek. Na tym zakończę temat.Kim jesteś? Skąd się wziąłeś w OSM?
Mam na imię Kamil mam 30 lat. Pochodzę z Tomaszowa Mazowieckiego. W życiu zawodowym przeważnie byłem związany z ochroną, oraz służbami mundurowymi. Skąd się wziąłem w osm? Wszystko dzięki @pb1984. To on mi pokazał tą grę, oraz wciągnął do grupy Polish Legends Academy. Pamiętam jak grałem swoje pierwsze indywidualne mistrzostwa Polski, jeszcze bez przydziału grupowego, bez przygotowania żadnego i wtedy @gorkins zlał mnie w pierwszej kolejce bodajże 8-0. Dużo szkolenia podstawowego czyli transferowania oraz taktyki nauczyłem się właśnie od Pawła. Po rozstaniu z Polish Legends zacząłem iść swoją drogą, zacząłem nawiązywać kontakty nie tylko z polską społecznością, ale również z chłopakami z zagranicy. To właśnie od nich dostałem sporą lekcje pokory i teraz patrzę na grę trochę inaczej niż wszyscy co daje mi w miarę przyzwoite rezultaty.Zdradź nam komu kibicujesz?
Kibicuje od dziecka w Polsce, Widzewowi. Za granicą zaś kibicuje również od dziecka FC Barcelonie, są to moje dwa kluby które od dziecka uwielbiam.Niedługo zaczynają się XXII MŚ w piłce nożnej. Kogo uważasz za faworyta tego turnieju?
Kibicuje i liczę na niespodziankę naszej reprezentacji oczywiście. Lecz dla mnie głównym faworytem turnieju według mnie oczywiście jest Hiszpania i Francja. W mniejszym stopniu stawiam również na Belgię oraz Anglię. Co do króla strzelców jak Polska odpali liczę że będzie to Nasz Lewy. Sam osobiście jestem ciekaw również czy pojawi się jakiś czarny koń w turnieju i zawojuje mistrzostwa.Dzięki wielkie Kamil za rozmowę... Powodzenia w turniejach
-
Dziś rozmawiam z.... @ŁukSal
Część szefie AMP .... Zdradź nam parę ciekawostek
1.Jesteśmy na początku rozgrywek drugiej rundy IMP. Czy możesz zdradzić kto według Ciebie jest głównym kandydatem do zdobycia tytułu Indywidualnego Mistrza Polski?
Na początek muszę sobie spojrzeć kogo my tam mamy. Pewnie gdybym grał, to bardziej bym obserwował te rozgrywki ale tak wyszło, że trafił się tak paskudny moment, w którym brakowało mi już slotów i coś musiałem odrzucić. Dlatego nie wystartowałem w IMP. Patrząc, kogo my tam mamy, to ciężko orzec, zresztą takie rozgrywki może wygrać każdy, od początku, dlatego ciężko mówić o faworytach. Równie dobrze mogę sobie wylosować mojego faworyta. Chciałby, by był to @mikina_1 , ale czy mu się uda? Swego czasu w turniejach prześladował mnie @kiler-1979 , więc wiem, że to dobry grajek, poza tym @Majkelowich, @Frank Lampard11 11, zawsze mocny w turniejach @Dovco_HandF czy @Jyndrek-Potkon , można by wymieniać.
2.Czy uważasz że jest wśród uczestników jakiś 'czarny koń' który może zaskoczyć wszystkich i zgarnąć tytuł? A może jest takich paru gracz?
Tak jak wspomniałem, tu każdy może wygrać, więc musiałbym tu wymienić dobre pół stawki.
3.Ruszyliśmy z kolejną rundą IMP. Którą grupę uważasz za grupę śmierci? I dlaczego nią?
Może się w żadnej grupie nie pozabijają, żeby to była prawdziwa grupa śmierci. Nie ma grup słabszych i mocniejszych. Więc moja konkretna odpowiedź na to pytanie to grupa A, B, C, D oraz E
4. To strzel kto awansuje z grup do finału. Po dwie osoby z grupy mogą wyjść.
Nie będę strzelał, żołnierzem nie jestem, niech do finału awansują najlepsi.
5.Zaczęliśmy Puchar Polski Grup. Czy którąś grupę uważasz za murowanego kandydata do zwycięstwa? Dlaczego akurat ten zespół?
PAM, bo ich szef, @Majkelowich, dałby mi po głowie jakbym odpowiedział inaczej haha. A tak serio wygra grupa, która przez cały turniej prezentować się będzie najlepiej. Nie chcę wymieniać żadnej grupy, jedyne co mi się marzy to AMP gdzieś tam z przodu.
6.Czy któryś rezultat/rezultaty bitwy w pierwszej rundzie cię zaskoczyły?
Skupiam się przede wszystkim na swojej grupie, nie obserwuję rywali jakoś mocno. Zaskakująca jest przegrana PAM, aczkolwiek wiadomo, gdyby wszystko było normalnie to raczej nie byłoby co zbierać.
7.Czy byś coś zmienił w organizacji turniejów takich jak MPP, MPG, PPG czy IMP?
Po to zgłosiłem się do komitetu IMP, by rzucać swoje propozycje. Na pewno bym jakoś uregulował kwestię założycieli ligi, bo mieliśmy pewne spięcia, zwłaszcza w IMP, a wolałbym, by zawodnicy skupiali się na grze, niż na takich wojenkach. Tak, mówię to ja, który sam swego czasu nie gryzł się w język ale zestarzałem się, zostałem szefem AMP i pewne rzeczy się zmieniły. Poza tym ta zasada każdy na pozycjach.... dopóki to nie jest oddawanie meczu to ja osobiście nie widzę nic przeciwko, by np. w ataku grał pomocnik. Ale to taka moja dygresja.
8.Kim jesteś, czym się zajmujesz po za OSM?
Byłem studentem zarządzania w służbach społecznych, teraz w sumie to pomagam w domu, opiekuję się babcią, której wiek niestety powoli zaczyna dokuczać. Męczę się ze swoją książką, nad którą pracuję, jest napisana ale jeszcze poprawki. Nałogowo gram w snookera, jak nie na żywo, to przez kompa. I oglądać też uwielbiam, moim ulubionym zawodnikiem Matthew Stevens z Walii. Uwielbiam muzykę, i nie ograniczam się, na mojej playliście jest Rammstein, Beethoven i Zenek Martyniuk czy KaeN.
9.Skąd się wziąłeś w OSM?
A kto by to chłopie pamiętał, 10 lat temu to było albo i więcej haahaa. Był to czas, kiedy bardziej się interesowałem piłką nożną, chciałem być trenerem piłkarskim, więc gdzieś tam chyba trafiłem do OSM. Określam siebie zawodnikiem, który nie wykorzystał swojego potencjału i chyba nie wykorzysta, ale grunt to dobra, wspólna zabawa.
10.Zdradź nam komu kibicujesz?
Polskim sportowcom poza piłkarzami. A jeśli chodzi o piłkę nożną to kiedyś bym powiedział że Real Madryt. Teraz też mam jakiś sentyment do nich, ale obecnie moje serce należy do Las Palmas. Nieoczywista odpowiedź, co Poza tym lubię klub jojo w postaci Norwich. Ale ogólnie to teraz mam tak, że raczej kibicuję klubom, które prowadzą moi ulubieni trenerzy. Obecnie więc wskazałbym Cracovię i Koronę Kielce, ale proszę nie wciągać mnie w żadne wojenki, mam znajomych, którzy kibicują Wiśle, więc problemu nie widzę. Tak jak wspomniałem, te kluby prowadzą moi ulubieni trenerzy, dlatego te kluby obserwuję szczególnie
11.Niedługo zaczynają się XXII MŚ w piłce nożnej. Kogo uważasz za faworyta tego turnieju?
Mówisz o tych prawdziwych? To już wszyscy wiedzą, jakie jest moje zdanie. Mistrzem Świata zostanąpieniądzeKatar. A jeśli jakimś cudem ma wygrać piłka... To chciałbym Belgię.Odnośnie Las Palmas to jeszcze mógłbym dodać że chciałbym w te okolice się wybrać na miesiąc miodowy jak znajdzie się jakaś wariatka która mnie zechce
Dzięki wielkie za rozmowę
@ŁukSal wolę grę Ronnie O’Sullivan, wcześniej kibicowałem też Stephen Hendry dopóki na emeryturę nie poszedł. Ronnie już chyba wszystkie jego rekordy pobił. No i jedyny w swoim rodzaju Steve Davis mistrz świata w snookera, bilarda dzięwciobilowego i w trikach.
-
-
This post is deleted!
-
Dziś rozmawiam z... @Majkelowich
Jesteśmy na początku rozgrywek drugiej rundy IMP. Czy możesz zdradzić kto według Ciebie jest głównym kandydatem do zdobycia tytułu Indywidualnego Mistrza Polski?
Na to pytanie bardzo trudno jest udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Wśród uczestników jest wiele osób o znakomitym dorobku indywidualnym i grupowym, które będąc w odpowiedniej formie są w stanie wznieść się na wyżyny. Jest też sporo osób młodych stażem, żądnych krwi doświadczonych graczy, które w każdej chwili mogą odpalić z formą życia. Jeśli jednak miałbym wskazać konkretne „nazwiska” to w roli głównego kandydata do tryumfu należy postawić obrońcę tytułu @Mati-Colchoner. Niemniej jednak uważam, że z pewnością nie będzie miał łatwego zadania. Mocnymi kandydatami będą też z pewnością nasi kadrowicze U-21.
Nawiązując do poprzedniego pytania, czarnych koni może być tylu, ilu uczestników przystąpiło do rozgrywek w 2 rundzie IMP. Gorąco wierzę, że będzie to któryś z chłopaków z rodziny PAM – mamy dość silną reprezentację w tej fazie rozgrywek.
Ruszyliśmy z kolejną rundą IMP. Którą grupę uważasz za grupę śmierci? I dlaczego nią?
Grupa C moim zdaniem może śmiało walczyć o miano grupy śmierci. Chociażby dlatego, że gra w niej niemal połowa naszej PAM-owskiej reprezentacji – 4 osoby, a miejsca do awansu są tylko 2. Jest to też grupa o chyba największym stężeniu szefów polskich grup w przeliczeniu na metr kwadratowy Jest też tu paru reprezentantów Polski U-21 i kadry seniorskiej. Będzie się działo
To strzel kto awansuje z grup do finału. Po dwie osoby z grupy mogą wyjść.
W strzelaniu byłem zawsze słaby. Powiem więc wymijająco – awansują najlepsi w danym momencie
Zaczęliśmy Puchar Polski Grup. Czy którąś grupę uważasz za murowanego kandydata do zwycięstwa? Dlaczego akurat ten zespół?
Jesteśmy po pierwszej rundzie. Już teraz można powiedzieć, że 4 grupy, a w sumie to 2 rodziny wystartowały z bardzo wysokiego C. Polish Legends i Polish Patriots wraz ze swoimi Akademiami zanotowały mocne wejście w 1 rundę, wygrywając bardzo wysoko swoje spotkania i jestem przekonany, że w dalszej części nie będą zwalniać tempa. Do grona kandydatów nieskromnie dodałbym także PAM, które zanotowało bardzo dobry start, niestety mocno przyćmiony przez nałożone kary. Zapewniam, że to nas tylko motywuje i w kolejnych rundach mamy zamiar to udowodnić.
Czy któryś rezultat/rezultaty bitwy w pierwszej rundzie cię zaskoczyły?
Jako wychowanek, były kapitan i szef Akademii Menadżerów PL (AMP) nie mogę przejść obojętnie obok ich bitwy przeciwko Polish Patriots. Wiedziałem, że Patrioci są mocni i będą bardzo trudnym rywalem na start turnieju, lecz nie sądziłem, że zawieszą aż tak wysoko poprzeczkę naszym „Rzeźnikom z AMP” – wierzę, że chłopaki z naszej akademii pokażą pazur i oprócz klasyfikacji kartek zaczną dominować w punktowych statystykach
Czy byś coś zmienił w organizacji turniejów takich jak MPP, MPG, PPG czy IMP?
Zmieniłbym wiele rzeczy. Jako nowy moderator forum mam głowę pełną pomysłów, które na bieżąco będę się starał proponować pozostałym członkom polskiego Personelu. Na wszystko potrzeba jednak czasu, wymiany spostrzeżeń i bardzo dokładnego przemyślenia. Staramy się przyglądać temu, co dzieje się na polskim forum i wsłuchujemy się w głosy graczy – zarówno te pozytywne, jak i te krytyczne. Będziemy dążyć do tego, aby turnieje były jak najbardziej atrakcyjne, angażujące, a przy tym bardzo przejrzyste.
Kim jesteś, czym się zajmujesz poza OSM?
Mam na imię Michał. W tym roku skończyłem 30 lat. Na co dzień mieszkam i pracuję w Toruniu. Pracuję w branży elektroenergetycznej w koncernie z Północy.
Mam cudowną i wyrozumiałą żonę, która wspiera mnie w tym co tu robię
Interesuję się fotografią. Gdzie tylko mogę, zabieram swoją lustrzankę i cykam fotki - amatorsko, niezarobkowo.
Dodatkowo, jak każdy tutaj już chyba zdążył zauważyć, lubię sobie poklikać w programach graficznych i tworzyć różne obrazki - mniej lub bardziej efektowne.
Razem z żoną uwielbiamy górskie wędrówki, ale i nadmorski wypoczynek.
Skąd się wziąłeś w OSM?
Moja przygoda z OSM ma dwa rozdziały. Konto założyłem w 2012 roku - szukając alternatywy dla hattrick.org, w którego gram o kilka lat dłużej. Przez ok. 5 lat do roku 2016/17 grałem czysto indywidualnie lejąc boty i nie wiedząc nawet o istnieniu forum. Wówczas odkrył mnie Surykates, który zaproponował mi grę w jego nowo utworzonym projekcie - SS Mafia (Ssyntetyczna Mafia?). Moja przygoda była tam krótka i bardzo mnie zniechęciła do gier w grupach. Stwierdziłem, że to nie dla mnie, i że nigdy więcej tego nie powtórzę. W 2017 roku po którejś z kolei aktualizacji gry fala frustracji się we mnie przelała i z dnia na dzień przestałem grać. Na ponad 2 lata!!!
Pod koniec 2019 roku wyświetliła mi się reklama OSM na Instagramie, więc z ciekawości zainstalowałem, okazało się, że stare konto dalej istnieje. Zagrałem kilka luźnych lig i pucharów. Los tak chciał, że w jednym pucharze - bodajże lidze Mistrzów trafiłem swoją Borussią Dortmund na Real Madryt lub Juventus (już nie pamiętam) prowadzony przez naszego wspaniałego @Dovco_HandF i... co by tu dużo nie pisać – ograłem go w fazie pucharowej, po czym wygrałem cały puchar. Jerzy do mnie wówczas napisał, że właśnie stworzył AMP i szuka nowych graczy. Pierwotnie, zniechęcony wcześniejszymi doświadczeniami, stawiałem silny opór, ale po kilku namowach dałem się przekonać i… dalszą historię to już chyba wszyscy znacie Chciałem chwilę pograć, potestować, co się zmieniło podczas mojej nieobecności, a jestem tu już trzeci rok, jako szef drugiej najlepszej grupy w Polsce - wg polskiego rankingu grup.
Zdradź nam komu kibicujesz?
Visca el Barca (po tej odp. trochę mniej go lubię )
Niedługo zaczynają się XXII MŚ w piłce nożnej. Kogo uważasz za faworyta tego turnieju?
Anglia. -
Today I'm talking with ... @jeffro-davies
Jeff is the boss of Idios Assassins and one of the best players in OSM. Ok let's started.You broke the dominance of Revenge and won the CCW for the second time. Please accept congratulations to you and the entire team. How do you feel as one of the best players in the world?
Thank you so much for the congratulations and also the interview. Everyone who plays CCW knows how hard this competition is especially with RVN being so consistent so to win it twice feels great, I couldn’t do it without my crew so they deserve just as much praise as me. As for one of the best players I have my moments, I also have poor leagues too just like everyone else. I’m losing love for the game with all recent updates unfortunately.
What are your plans for the development of your team (Idios)? Maybe some player transfers?
No plans really, I’m always Interested in good managers but they do have to be really good and active to stay. Nationality of the manager has never bothered me, but understanding English and WhatsApp is needed.
Tell us the story of your group.
My crew has been around for a very long time, around a decade. I wasn’t the boss until a few years ago (can’t remember how many years ago) @Deak1975 offered me it due to having an easy job and having lots of time for OSM. Deak is still in the crew now. We have a very active group especially in competitions. We talk daily on WhatsApp and lots of banter. Had lots of managers been and gone over the years.
Tell about yourself. Who are you, what do you do outside OSM?
I’m 39 years old, have a girlfriend I’ve been with for around 16-17 years and have 2 children with her, boy at 13 years old and a girl at 9 years old. They’re my life outside of OSM. I work full time, have mortgage and 2 dogs. House, car and family take most my money nowadays but we’re all happy and healthy that’s the main thing.
Where did you come from at OSM?
I played in only public leagues for around 2 years when I started playing OSM, crews wasn’t as popular as they’re now. If you only used the app and not desktop people didn’t even know they existed like me. Another one of my crew mates (BIG DAVE 78) found me and introduced me to Deak and decided to join . Dave ended up being vice moderator shortly after and we all ended up in the same crew and have for years. I’ve never been in another crew, was tempted once but glad I didn’t leave. I’m a one crew man, very rare these days.
Tell us whose team you are a fan of?
Leeds United, supported them since I was about 10 years old. My dad supports them and from Leeds, got me supporting them and now I’m doing the same to my son
The XXII World Cup in football begins soon. Who do you consider to be the favorite of this tournament?
ENGLAND!! It’s coming home!! That was a joke If I had to pick one, Brazil. But there are lots of nations that could win it, England will be one of the favourites but we won’t win it. Brazil or France I think but there is always an underdog that performs higher than expected.
You ever been in Poland?
Unfortunately I’ve never been to Poland. I have been to Prague on a stag do, that’s as close as I’ve been. No plans to go Poland, sorry. I don’t go abroad much. If I ever become single for a few months, I will be going Thailand 100% though
Finally, your favorite tactic is?
Used to love 433, all I ever played. Now I mostly play 523 unless against weaker opponents then 433.I rarely go on the forums nowadays but everytime I do there is lots of notifications from the polish community. Your forums are a lot more active than most countries so well done all for keeping the polish community alive.
@jeffro-davies , thanks a lot for the interview. Good luck in the game and in your life outside the game.
@language-AR @language-DE @language-EN @language-ES @language-FR @language-HU @language-ID @language-IT @language-PL @language-PT @language-RO @language-RU @language-TR @language-NL
-
This post is deleted!
-
Dziś rozmawiam z... @tristan1982
Czyli wielokrotnym reprezantem Polski w OSM i jednym z najlepszych graczy w naszej społeczności.
Jesteśmy po 1/2 rozgrywek drugiej rundy IMP. Czy możesz zdradzić kto według Ciebie jest głównym kandydatem do zdobycia tytułu Indywidualnego Mistrza Polski?
Takich kandydatów do zwycięstwa jest sporo. Poziom jest wysoki i bardzo wyrównany. Zadecydują detale, doświadczenie i kwestia po prostu szczęścia.
Rok temu i w latach wcześniejszych typowałem @Mati-Colchoner , także jeśli mam wskazać, to na jego osobę po raz kolejny.
Patrząc na historię rozgrywek jak i na obecny wysoki i wyrównany poziom, możliwe, że pojawi się kolejny Aled Smith.
Spróbujesz trafić kto awansuje z grup do finału. Po dwie osoby z grupy mogą wyjść.
Na pewno trafią na ten moment najlepsi. Teraz nie chciałbym bawić się w typowanie bo gra jest zbyt mocno nie przewidywalna.
Zaczęliśmy Puchar Polski Grup. Czy którąś grupę uważasz za murowanego kandydata do zwycięstwa? Dlaczego akurat ten zespół?
Murowanych faworytów nie ma. Tak jak wspominałem jest zbyt wiele detali, które mogą zadecydować. Na pewno moja obecna grupa Polish Legends jest uważana za jednego z faworytów choć patrząc na potencjał to PLP ma wszystko aby zdominować te rozgrywki.
Czy byś coś zmienił w organizacji turniejów takich jak MPP, MPG, PPG czy IMP?
Wierzę, że organizatorzy każdego z turniejów wybierają najlepsze na ten moment rozwiązania. Nie ma złotego środka, zawsze są uwagi lub coś wychodzi w trakcie co można by poprawić.
Kim jesteś, czym się zajmujesz po za OSM?
Mam na imię Tomek. Mieszkam w Krakowie. Pracuje jako projektant elektryk w branży automotive. Nie dawno przeszedłem „magiczną” barierę 40 lat ( póki co bez kryzysu). Po za tym jestem mężem oraz ojcem 4 wspaniałych dzieci. Interesuje się sportem, szczególnie piłką nożną i sam też staram się co nieco poruszać.
Skąd się wziąłeś w OSM?
Do Osm trafiłem przeszło 11 lat temu. Szukałem menagera który zajmie mniej czasu niż football menager itp.
Zdradź nam jakiej drużynie kibicujesz?
Od dziecka kibicuję Wiśle Kraków. Klubami zagranicznymi którym kibicuję to Fiorentina i AS Roma ( duże znaczenie tu ma osoba Gabriela Batistuty, który grał w tych klubach i od nastolatka był moim piłkarskim idolem ).
Niedługo zaczynają się XXII MŚ w piłce nożnej. Kogo uważasz za faworyta tego turnieju?
Faworytów jest wielu. Moim typem jest Brazylia. Są głodni sukcesu. Bodajże 20 lat czekają na tytuł. Mają świetną passę 29 meczów w których zanotowali 1 porażkę. Choć ta porażka dość bolesna bo w finale Copa America i to z Argentyną.
Co się stało, że nagle zmieniłeś grupę Polish Eagles na Polish Legends? I jeszcze ze sobą zabrałeś Bangello.
Decyzja o zmianie grupy dojrzewała tak z rok czasu. Była przemyślana i najlepsza na ten moment jaką mogliśmy podjąć. Nie ukrywam też, ze decyzja była ciężka bo długie lata byłem związany z PE
Co sądzisz o ostatnich zmianach w grze?
Nie podobają mi się ostatnie zmiany. Póki jeszcze nie ma opcji „kup sobie zwycięstwo” gram dalej
Jesteś uważany za jednego z najlepszych graczy w Polsce. A czy ty uważasz kogoś za lepszego niż ty? Z PL? Z zagranicy?
Sam siebie nie uważam za jakiegoś wybitnego gracza. Jest wielu menagerów choćby z mojej obecnej grupy, jak i pozostałych czołowych grup polskich, którzy wg mnie prezentują lepszy poziom niż ja.
I na koniec Twoja ulubiona taktyka to?
Dominująca taktyką u mnie jest 433A/B.Dzięki wielkie za poświęcony czas nam..
-
Today I'm talking with ... @Rafelmaz
Rafel is the boss of Revenge and one of the best players in OSM. Ok let's started.
Idios Assassins defeated you this year in CCW ... It's rare that you lose ... Were you surprised by your defeat?
I would not say this year IDAS defeated us, would say just they won last edition and I’m not surprised because they are one of the greatest crews of the world and then this time @Jeffro-Davies was really on fire. Two wins against him hasn’t been enough because his performance has been really impressive. In next edition “the war” will continue and who knows maybe other crews will take part to this infinite challenge.What are your plans for the development of your team (Revenge)?
We always look for great managers coming from all over the world. Thanks to this meltin pot we reached the level of a world class crew, just mixing the acknowledgment of managers coming from Serbia, Russia, Portugal Turkey Belgium Italy and from Singapore too. Sorry if I forgot someone.Maybe some player transfers?
Yes of course, as I just said we are always open to good managers. We never had someone from Poland as example, and Poland is full of great managers. I have to say one time we was very close to take a Polish manager but in the end he refused to transfer.Tell us the story of your group.
The History of my Crew? Pff…great history I would say…we started as a little Italian crew who wanted to challenge the EMT Tanks and on the first attempt we won Italian Crews Champions League, ICCL in 2015 and that was something very similar to Leicester winner of the Premier League. Nobody gave us a single Chance to prevail but in the end we won. Since that moment the Crew started to grow up first with the come of some managers from an old Italian crew called La Taverna, maybe oldest managers will remember them, and @Prof.Consy was one of them. A very important moment was when I knew @MenagerBL at that time WNT Champion with Serbia and future Twice World Champion in singular game. We decided not to be simply a normal crew and promised to be first in World Ranking, thing that we finally did in 2022. With the help of my friend @Nenad we met @Triarius, then @Mr.Oronzocanà one of the smartest managers I’ve ever met, @Yozora17, then Moltensky and many others that helped us to become one of the most winning crew of all times. We’re still looking for a world crew title, but who knows, maybe will be next to come…Tell about yourself. Who are you, what do you do outside OSM?
A good Husband, great SSC Napoli fan, music lover, my favourites are Pink Floyd and Metallica also if I’m really addicted to the music of the Eighties. Love to travel…to watch Sci-Fi movies…Where did you come from at OSM?
One day in 2013 a friend of mine told me to download the app…the rest is history…Tell us whose team you are a fan of.
Just one club: SSCNAPOLI! I hope this year will be the right year…The XXII World Cup in football begins soon. Who do you consider to be the favorite of this tournament?
I guess Brazil has something more than the others. Maybe France could face them.You ever been in Poland?
Unfortunately I’ve never been to Poland but never say never again…Finally, your favorite tactic is?
My favourite tactic? I love 631a ca…don’t ask me why…@Rafelmaz thanks a lot for the interview. Good luck in the game and in your life outside the game.
@language-AR @language-DE @language-EN @language-ES @language-FR @language-HU @language-ID @language-IT @language-PL @language-PT @language-RO @language-RU @language-TR @language-NL
-
@Swirecki jest temat do rekrutacji. Zerknij sobie tutaj na forum albo na discordzie