Drużyna
-
Moja drużyna ma ogólnie 99 rating mój przeciwnika 102 czy mam możliwość że z nim wygram za 11 godzin gram rewanż 4-1 na , n korzyść mojego rywala jego zawodnik ma kontuzje a gra 3 napastnikami a ma 2 Screenshot_2022-11-05-11-34-04-654_com.gamebasics.osm.jpg
To jego drużyna -
@jakubswi45 z każdym można wygrać, skoro rywal ma mocniejszy zespół, musisz go przechytrzyć
-
@jakubswi45 oczywiście że mazz szansę jak wybierzesz dobra taktykę
-
-
@jakubswi45 no ok i czego oczekujesz się dowiedzieć?
-
@jasiuk88 po prostu pokazuje drużynę według mnie za słaba
-
@jakubswi45 to tylko 3 pkt overalla różnicy więc nie jest to jakaś znacząca różnica. Przy takiej różnicy wystarczy że grasz u siebie, dodatkowo masz bonus za narodowośc oraz za pozycję i już Twoja drużyna jest w teorii mocniejsza (zakładając że przeciwnik tego nie ma). Poza tym w tej grze nie chodzi tylko o to aby mieć większą wartość ale i sama taktyka jest bardzo ważna. Przy dużo słabszej swojej drużynie grasz np 541SOS lub 532CA lub nawet 631CA (przy bardzo dużej różnicy). Poza tym przy różnicy takiej jak masz to dobrze dobrana taktyka (nawet ofensywna) z odpowiednio dopasowaymi suwakami może dac Tobie wygrana. Sam nie raz czy to w zwykłych ligach czy chociażby mistrzostwach Polski grałem z przeciwnikiem który ma lepszą kadrę i udawało mi się wygrać (A jednak zwłaszcza w MP poziom przeciwnika był dużo wyższy).
Więc przy dobrze dobranej taktyce masz spore szanse na zwycięstwo -
@jakubswi45 Mamy wątek z taktykami, do koloru, do wyboru z cennymi poradami od wielu graczy, z których możesz skorzystać. Jak np. to:
@Dovco_HandF said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@bartek087 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Witam Wszystkich, jestem nowy w rodzinie OSM i mam pytanie czysto hipotetyczne jak grać drużyna silniejszą na wyjeździe? Po przeczytaniu tutejszego forum i innych ciekawych stron, wnioskuję że sprawdzi się 451. Pytanie jak ustawić suwaki? Jak miałbym słabsza drużynę to ustawił bym defensywnie np w okolicach 35 i strzały z każdej pozycji. Jak mam silniejszą to też grać defensywnie bo mecz wyjazdowy czy zaryzykować ofensywnie?Witaj! Może spróbuj tego na początek i nam napiszesz jak się sprawdza. Wielu graczy to 451 z Poradnika próbowało
@dovco_handf said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@Dovco_HandF said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
A teraz chcę wam pokazać 451, kiedy drużyny prezentują zbliżony poziom czyli powiedzmy, że różnica pomiędzy nimi nie wynosi więcej niż 100 mln na początku ligi. 451 to klasyka wersji OSM 3.0 bije wszystko i wszędzie, jest damka w szachach, dobra na wszystko, ale i 451 można zaszachować, choć nie jest o to łatwo. Wytłuszczam: to nie moja propozycja tylko Poradnika OSM z mojego Androida. Nie wiem czy to jest dobre, czy złe - przekonajmy się.451 Strzały
I pamiętaj o bonusach:
1/Ustawienie wszystkich zawodników na ich nominalnych pozycjach. Jak dobrze ustawisz to ci się podświetle na zielono:
2/Bonus narodowościowy:
@dovco_handf said in Ważny bonus w grze! 6 i więcej zawodników z tego samego kraju...:Krótko, dla tych co nie znają angielskiego:
Od teraz jak masz w składzie wyjściowym 6 i więcej zawodników tej samej narodowości otrzymasz dodatkową premię, co znaczy, że twój zespół zagra lepiej niż jakby nie miał tego bonusu. O ile lepiej będzie taki zespół grał, to już chciałbym, żebyśmy współnie doszli do tego wniosku w tym wątku -
-
Zamykamy nieaktywny temat od jakiegoś czasu