XXII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej
-
@Majkelowich said in XXII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej:
@Dooshek said in XXII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej:
To już tylko Australia wygra z Francją i będzie super 🤪
póki co po 13 minutach są na dobrej drodze
Stety bądź niestety, ale ta bramka tylko podjuszyła Francuzów. Wynik meczu 4-1. Dwie bramki Oliviera Giroud, który jest ex aequo najlepszym strzelcem reprezentacji Francji. Razem z Thierrym Henrym mają po 51 bramek
-
Dziś grają mecze:
Maroko z Chorwacją
Niemcy z Japonią
Hiszpania z Kostaryką
Belgia z Kanadą
I generalnie powinno być bez oporów dla europejskich drużyn. -
@Dooshek said in XXII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej:
Dziś grają mecze:
Maroko z Chorwacją
Niemcy z Japonią
Hiszpania z Kostaryką
Belgia z Kanadą
I generalnie powinno być bez oporów dla europejskich drużyn.I prawie wszyscy faworyci uważam, że dali ciała... Nijaka Chorwacja... Niemcy hmmm , no właśnie Dalej Hiszpania która w pył niszczy Kostarykę, i na koniec Belgia, która co prawda wygrała 1-0, ale niezasłużenie Kanada grała super.
-
Faza grupowa była niesamowicie emocjonująca. Przed ostatnią kolejką tylko dwie reprezentacje (Katar i Kanada) nie miały szans na dalszą grę.
W 1/8 finału dojdzie do wielu ciekawych spotkań, będziemy się emocjonować nie tylko rywalizacją Polski z Francją i liczyć na sprawienie niespodzianki przez Polaków i wyeliminowanie aktualnych jeszcze Mistrzów Świata. Na zielono moi faworyci (i większości bukmacherów). A wy jak myślicie @language-pl?Sobota, 3 grudnia
Holandia – USA (godz. 16.00)
Argentyna – Australia (godz. 20.00)
Faworyci: Argentyna i Holandia.Niedziela, 4 grudnia
Francja – Polska (godz. 16.00)
Anglia – Senegal (godz. 20.00)
Faworyci: Francja (obrońca tytułu) i AngliaPoniedziałek, 5 grudnia
Japonia – Chorwacja (godz. 16.00)
Korea Południowa – Brazylia (godz. 20.00)
Faworyci: Chorwacja i BrazyliaWtorek, 6 grudnia
Maroko – Hiszpania (godz. 16.00)
Portugalia – Szwajcaria (godz. 20.00)
Faworyci: Hiszpania i Portugalia -
@Dovco_HandF wyżej dobre typy
Ostani zestaw Maroko i Szwajcaria przejdą dalej
Teraz się dla mnie wyłania czarny koń
MAROKO -
@kiler-1979 plus może Japonia
-
Mamy szansę zagrać w półfinale z Anglikami, jak przejdziemy Francuzów .
-
-
@Dooshek Niezła statystyka Tylko co z tego, skoro lider tej statystyki czyli Niemcy już nie grają, a najgorsza drużyna, dzięki 50% skuteczności, gra w fazie play off?
-
@Dovco_HandF nie wiem... Nie ja to robiłem...
Wrzuciłem jako ciekawostkę. -
@Dooshek Oczywiście. Bardzo ciekawa statystyka z tymi strzałami w światło bramki. A poniżej inne zestawienie o szansach na awans do ćwierćfinału MŚ. Przed meczami 1/8 finału serwis The Analyst opublikował zestawienie przygotowane przez firmę Opta, zajmującą się analizami sportowymi na podstawie ocena wartości zespołu i dotychczasowych meczów w fazie grupowej MŚ:
Argentyna (86 procent) - Australia (14 procent)
Holandia (85,3) - USA (14,7) - mecz skończył się wynikiem 3:1
Brazylia (83,9) - Korea Południowa (16,1)
Francja (82) - Polska (18)
Anglia (74,6) - Senegal (25,4)
Hiszpania (73,4) - Maroko (26,6)
Portugalia (65,1) - Szwajcaria (34,9)
Chorwacja (60,2) - Japonia (39,8) -
Kolejne ciekawostki z MŚ. Po sobotnim meczu Argentyna - Australia (2:1), Leo Messi pobił dwa rekordy mistrzostw świata. Po pierwsze, został piłkarzem z największą liczbą dryblingów w historii mundialu. Po drugie, ma na swoim koncie najwięcej dobrych okazji stworzonych swoim kolegom. A to jeszcze nie oniec jego występów na tym turnieju.
Mecz Argentyny z Australią był 1000. spotkaniem w karierze Leo Messiego. 35-letni Argentyńczyk uczcił ten wspaniały jubileusz znakomitym występem. Strzelił gola, napędzał kolejne ataki "Albicelestes" i poprowadził ich do zwycięstwa w 1/8 finału mistrzostw świata w Katarze, zostając MVP tego spotkania.
-
Zamykamy nieaktywny temat od jakiegoś czasu
-
-
-