IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość
-
A i na koniec jeśli kogoś uraziłem to oczywiście przepraszam bo nie mam zamiaru toczyć z nikim wojny . Moim zdaniem jesteśmy tu wszyscy by sobie pomagać, rozwijać to forum i umiejętności wszystkich graczy . Wiec proponuję zakopać topór i zacząć współpracę o to chyba wszystkim tutaj chodzi . Wojna nikomu nie wyjdzie na dobre bo żadna ze stron nie ustąpi.
@Matti Colchoner
Czekam na odpowiedź jakie jest Twoje stanowisko. Szukasz rozwiązania jako moderator czy dalej masz zamiar iść w zaparte ?
-
@Mati-Colchoner ja zapytam inaczej, gdzie w takim razie byli moderatorzy gdy zaczął się problem?
Był kontakt wyłącznie z Dovco i oczekiwanie na odpowiedź bo nie miał czasu.
Naprawdę przymykacie oko na nasze wybryki? Oczywiście nie słuszne, nawet wspomniałeś MPG i nasz "bojkot".
Powinniśmy grać trzema celami 13 i jedną jedynką...
Czekać na koniec i cieszyć się że sobie zagraliśmy.
Dziękuję bardzo za wyrozumiałość moderatorów forum że są tak dobroduszni.Każdy z nas broni swoich, postawy godne naśladowania choć zwyczajnie normalne.
Każdy z nas ma swój punkt widzenie, dla was odbył się bojkot, nie pierwszy a dla nas najzwyczajniej w świecie nie chce się grać dalej w takich rozgrywkach.
Do tego organizator IMP który sam grał w finale i sam decydował o wszystkim. Na pewno bezstronny.Ja jako szef grupy Polish Patriots biorę wszelkie podjęte przez nas działania na siebie. Była to wyłącznie moja inicjatywa.
Cieszę się że chłopaki darzą mnie zaufaniem oraz poparciem w wszystkich decyzjach.
W związku z tym proponuję nałożyć na mnie bana na wszelkie rozgrywki Polskiego OSMu na czas wybrany przez was i zakopać ten topór wojenny na zawsze.
Z pełną odpowiedzialnością oświadczam że jestem jedyną osobą odpowiedzialną za zaistniałe sytuację.
Jednocześnie żądam tego samego dla organizatora IMP za edytowanie regulaminu w trakcie rozgrywek co jest równie absolutnie niedopuszczalne.
Zaznaczę tylko aby dokładnie sprawdzać uczestników którzy mimo bana mogą grać w turniejach.Na koniec proszę o jasne stanowisko w tej sprawie oraz termin decyzji aby zapobiec dalszemu rozwojowi burzy która rozpętuje się na forum.
-
@grzechu111 poproszę abyś nie wypowiadał się za mnie bo ja mam zamiar grać w IMP bez znaczenia jak ta sytuacja się zakończy. A członkiem POL nie jestem a tym bardziej ich przyjacielem
-
@jasiuk88 jak najbardziej masz rację...
Tylko mi chodzi konkretnie o tę edycję...
Wszystko zostało zniszczone przez organizację od początku do końca była zła.
Dlatego uważam że powinno się zakończyć temat. Za niedługo będzie kolejna edycja i tyle.
Na przykład rozegranie teraz finału z jakimiś innymi uczestnikami,czy jednak uznanie wyników. To był jeszcze gorzej wyglądało.Natomiast, co do kary. Skoro uznano turniej za anulowany. Nie ma za co kogoś karać, bo tego nie było. Więc tak trochę kolegom z PLP się upiekło. Niestety czy stety uważam że chłopacy postąpili słusznie z taką decyzją o anulowaniu turnieju.
I ja już się udzielać nie będę o tym IMP.
Miłej rozmowy życzę państwu dalej. -
Haha jasne ze tak. Wiesz o co mi chodzi.
Problemem naszych moderatorow i od razu mowie że nie wszystkich jest to ze nie potrafia wyjsc ze swojej strefy komfortu i zapominają ze pełnią tutaj inna funkcje jak prezentowanie interesu swoich grup. Powinni byc neutralni i bezstronni a jacy są to sami sobie możecie odpowiedzieć.
Jeśli to się nie zmieni to przy każdym kolejnym turnieju takie sytuacje będę się pojawiać.
Każda wypowiedź czy zdanie które różni się od grupy trzymajacej władze jest od razu traktowana jako bunt , rebelia i należy nałożyć na takiego delikwenta tylko bana bo mysli inaczej niż my .
Wprowadzamy zasady że jest limit czasowy na zgłoszenia nieprawidłowości a w druga stronę to dziala bez żadnych limitów , przeciągając się w dni , tygodnie i wiecie co wtedy jest oke .
Reszta musi się do tego dostosować, siedziec cicho bo takie są reguły- La kabaret
-
Napiszę jeszcze raz, nie mam zamiaru z nikim wchodzić w wojenki i reagować na zaczepki które mają przysłonić fakty, które są nie do podważenia.
Nie rozumiem również burzy wokół ewentualnego rozpatrzenia sprawy restartu ligi. @grzechu111 @maniek_56 Niestety możemy się przekomarzać jeszcze przez pół roku, ale moim zdaniem nie macie punktu zaczepienia który Was przywróci do finału taka jest niestety prawda, skreśliliście się z takiego rozwiązania... przykro mi. Podkreślam, ja krupski i Kuba nie jesteśmy za tym żeby Was wykluczać z restartu, bo sami się z niego formalnie wykluczyliście, nie ma odwrotu. My chcemy tylko sprawiedliwego traktowania, a nie anulowani ligi żeby nie poruszać tematu.
Nie będę brał udziału w ewentualnym głosowaniu, ale moim zdaniem zostały tylko dwie opcje:
- pozostanie przy anulowaniu ligi
- restart ligi z wykluczeniem osób które opuściły ligę (to nie jest atak na żadnego z graczy, tylko jedyne realne rozwiązanie)
- mimo że moim zdaniem wszystko przemawia za moją propozycją, złożyłem wniosek do moderatorów, żeby o tym czy rozegramy finał zadecydowała narada liderów grup, lub sonda wśród Polskiej społeczności OSM, i raz na zawsze zamknijmy ten temat w dobrej atmosferze
Na koniec zadam tylko jedno pytanie, proszę o argument, który uzasadnia brak restartu finału dla @krupski_96 @Kuba1523 i Johna
Miłego weekendu Panowie i bez żadnych spin proszę
-
Pokaże Wam ciekawostkę...
Jak to coś się kombinuję i kasuje posty.
-
@Dovco_HandF o co chodzi?
-
Haha a to dobre.
Jeszcze chyba wczoraj Matti wnosił o usunięcie Dovco z organizacji turnieju jeśli dobrze pamiętam a dzisiaj już zawiazana współpraca. Brawo chlopaki , ciekawe jak długo jeszcze to forum bedzie istniało dzieki wam. -
@grzechu111 nie wnosisz nic merytorycznego do tej dyskusji, tylko dezinformację i chaos. Tak jak @maniek_56 oraz @Dooshek chce się dowiedzieć o co chodzi.
-
Co do finału rozegrajcie go w piątkę lub zaliczcie tamten to przynajmniej będzie świetne ukoronowanie kariery Jurka jako mistrza Polski
I przy okazji cała piąteczka zagra sobie w MŚ -
@Dooshek powiedz nam proszę kto reprezentuje Polskę na Indywidualnych Mistrzostwach Świata
-
@Mati-Colchoner Czy Dovco również zostanie usunięty z finału? Na jakiej zasadzie będą wybierane osoby za nas jeśli owy finał zostanie powtórzony? Czy będzie to kolejna osoba z trzeciego miejsca oczywiście z ligi w której grała nasza 5?
-
@daroo933 nie będę uczestniczył przy ustalaniu decyzji
-
@Mati-Colchoner tak jak pisałem do Ciebie na priv i reszty panów.
Reprezentantami Polski są uczestnicy poprzedniego finału. Na pewno będzie was 5. Może być że załapać uda się szóstej osobie.
W tym finale zwycięstwo odniosłeś ty Mateuszu. Kolejni gracze to Łysy Bolcownik, Everlast933, czwarte miejsce miał Magic 89 ( zakończył udział dlatego też nie zagra). Lecimy dalej, to Tristan1982 i troczek13.
Jak uda się zrobić tak aby grało sześciu to udział weźmie Kiler1979.
Bardzo dobry skład, mogący odnieść sukces. Śmiem twierdzić że nawet zwycięstwo jest w zasięgu któregoś z graczy.
-
@Dooshek cytuje odpowiedź Dovco z forum personelu:
Który post? Nic nie edytowałem i przez pomyłkę zamieściłem jeden post na forum zamiast tu (forum personelu) to go szybko usunąłem, przecież można wejść w edycję każdego posta i to sprawdzić. -
W odpowiedzi na twój post na topiku imp gdzie pisać nie można.
Cytuję " narada moderatorów których ta sprawa nie dotyczy " ... Czyli @Dino-Ligenza ma sam ze sobą pertrakcje prowadzić?
Ty odpadasz bo Ciebie to dotyczy.
@Dovco_HandF jest uczestnikiem czyli odpada.
@Majkelowich i @ŁukSal z całym szacunkiem do nich... Ale mam wrażenie że nim podejmą jakąś 'swoją' decyzję to w OSM,to najpierw Dovco o zdanie pytają. I wtedy mają'swoje' zdanie. Czyli dotyczy to ich też.No i na koniec masz @Dino-Ligenza który jest rzeczywiście bezstronną osobą w tym temacie.
Więc to trochę słabo wygląda.
p.s
Jak wy koniecznie chcecie tego finału to poprostu to zagrajcie. I nieważne jakim składem uczestników. To i tak będzie już przez większość graczy z uśmiechem i politowaniem przyjmowane. Cała 'szopka' która została stworzona w koło tego jest słaba, jednak kontynuacja całej tej 'dramy' jest jeszcze gorsza. I tylko ma negatywny wpływ na podejście graczy do kolejnych tego typu zawodów.Sam przez to jestem zniechęcony do brania udziału w kolejnej edycji imp, czy mpg.
Miłego i spokojnego dnia panowie
-
@Dooshek śmiechłem
-
@Majkelowich Jurek pozwolił.
Prawda jest taka, że dokładnie takie wrażenie sprawiasz.Nawet przy samym MPP. Jako jedyny to chyba kilkanaście razy zaznaczyłeś, że dlaczego bez Dovco i jak to tak. Sam mówiłeś że o wszystkim co się dzieje powiadamiasz Jurka. Więc sorka,ale jak Cię inaczej mogę na ten moment odbierać? No właśnie Sam do tego doprowadziłeś.
Oczywiście nie zamierzam czasem podważać twojego wkładu tutaj w forum ogólnie, bo jest on spory. Co widać.