IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość
-
@Dooshek śmiechłem
-
@Majkelowich Jurek pozwolił.
Prawda jest taka, że dokładnie takie wrażenie sprawiasz.Nawet przy samym MPP. Jako jedyny to chyba kilkanaście razy zaznaczyłeś, że dlaczego bez Dovco i jak to tak. Sam mówiłeś że o wszystkim co się dzieje powiadamiasz Jurka. Więc sorka,ale jak Cię inaczej mogę na ten moment odbierać? No właśnie Sam do tego doprowadziłeś.
Oczywiście nie zamierzam czasem podważać twojego wkładu tutaj w forum ogólnie, bo jest on spory. Co widać.
-
@Dooshek cieszę się, że dopisuje Ci dobry humor.
Niestety, w tym wszystkim kuleje czytanie ze zrozumieniem.- Odnośnie MPP, jako jedyny broniłem na discordzie Personelu i jego pieczy nad tym turniejem, a nie jak twierdzisz samego Jerzego. Sam podkreśliłem wielokrotnie, że nie popieram jego niektórych decyzji i zachowań podczas IMP.
- Gdzie napisałem, że wszystko z nim konsultuje? Mam już, co prawda, 30 lat na karku, ale pamięć mam jeszcze dobrą. Kilka razy napisałem na Waszym discord to, co publikował na moderatorskim forum, z racji tego, że sam na dc nie dołączył, przez co byłem bardziej pośrednikiem, aniżeli konsultantem.
- Gwoli ścisłości, z Jerzym bezpośrednio rozmawiam maksymalnie raz w miesiącu, a nawet rzadziej. Na discord kontakt z nim graniczy z cudem, a przez ostatnie 3-4 tygodnie, z racji mojej choroby i później urlopu, na forum prawie nie zaglądałem - za co nawet mi się raz oberwalo w PPG, jak opublikowałem start finału 2 dni później.
Reasumując, to że pochodzę z tej samej grupy co Jerzy, to że mnie "odkrył", przygarnął do AMP, przekazał później tam władzę, w żadnym wypadku nie sprawia, że jestem od niego w jakikolwiek sposób zależny i wszystko z nim konsultuje. Zszokuję Cię, ale w kluczowych sprawach dot. PAM i AMP nie podejmuje on absolutnie żadnych decyzji. Bardzo łatwo przychodzi Ci oceniać ludzi na podstawie szczątkowych informacji i budować pod to narrację, siejąc ją dalej. Równie dobrze mógłbym podważać bezstronność Dino, o którym dzisiaj wspomniałeś, bo pochodzicie przecież z tej samej grupy, więc według Twojej teorii stoi bezgranicznie po Twojej stronie, czyli też PLP (bo chyba ich tutaj właśnie bronisz)? Trochę nonsens, prawda? Nie jestem Tobą, więc tego nie robię.
Bardzo mi przykro to czytać, gdyż mieliśmy, jak mi się wydawało, bardzo dobry kontakt, gry jeszcze byłeś moderatorem i nasza współpraca układała się bardzo dobrze.
Pokłóciliście się z Jerzym, z nim prowadzicie wojnę, nie wciągajcie w to więc osób postronnych, dla jakichś wyższych idei i chęci "zaprowadzenia porządku". Nie ulega wątpliwości, że jedyne do czego dążycie, to upadek Personelu, a wraz z nim całego forum.
-
@Dooshek said in IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość:
W odpowiedzi na twój post na topiku imp gdzie pisać nie można.
Cytuję " narada moderatorów których ta sprawa nie dotyczy " ... Czyli @Dino-Ligenza ma sam ze sobą pertrakcje prowadzić?
Ty odpadasz bo Ciebie to dotyczy.
@Dovco_HandF jest uczestnikiem czyli odpada.
@Majkelowich i @ŁukSal z całym szacunkiem do nich... Ale mam wrażenie że nim podejmą jakąś 'swoją' decyzję to w OSM,to najpierw Dovco o zdanie pytają. I wtedy mają'swoje' zdanie. Czyli dotyczy to ich też.No i na koniec masz @Dino-Ligenza który jest rzeczywiście bezstronną osobą w tym temacie.
Więc to trochę słabo wygląda.
p.s
Jak wy koniecznie chcecie tego finału to poprostu to zagrajcie. I nieważne jakim składem uczestników. To i tak będzie już przez większość graczy z uśmiechem i politowaniem przyjmowane. Cała 'szopka' która została stworzona w koło tego jest słaba, jednak kontynuacja całej tej 'dramy' jest jeszcze gorsza. I tylko ma negatywny wpływ na podejście graczy do kolejnych tego typu zawodów.Sam przez to jestem zniechęcony do brania udziału w kolejnej edycji imp, czy mpg.
Miłego i spokojnego dnia panowie
Całe szczęście że to jest tylko wrażenie niepoparte niczym. Fajnie się ocenia innych, co nie? Mam wrażenie, że Ty tak oceniasz tylko ze względu na to, kto w danej grupie jest. W ogóle szkoda, że robisz takie podziały. No ale cóż, wychodzi Twoja natura. Nie chcę się z wami kłócić, ponieważ cenię was jako grupę a poza tym Dino Ligenza jest jedną z moich ulubionych postaci w OSM ale... przemyśl chłopie czasem co piszesz, ok? Moje zdanie to moje zdanie. I na tym zakończę swój wywód.
-
Wiecie co, winni się tłumaczą.
Dziękuję.@Majkelowich i @ŁukSal coś wam na priv napiszę. Bo ok może być że źle zrobiłem ruszając temat na forum. Może być że to niestosowne zachowanie. Choć lepiej chyba tak niż jak za plecami się opierdala komuś dupę.
-
@Dooshek Czepiasz się chłopaków, a może Nam lepiej opowiesz jakim ty byłeś wspaniałym drużynowym kolegą, i bez konsultacji z kompanami z Personelu sam wyszedłeś przed szereg i sam postanowiłeś że najpierw odbędą się MPP a nie tak jak we wstępnym harmonogramie MPG:) Później sam jeszcze założyłeś serwer na discord, a przecież każdy byłby za takim rozwiązaniem, ale mieliśmy to zrobić wspólnie jako zespół, a przynajmniej ja się o tym dowiedziałem po fakcie.
-
Dziękuję.@Majkelowich i @ŁukSal coś wam na priv napiszę. Bo ok może być że źle zrobiłem ruszając temat na forum. Może być że to niestosowne zachowanie. Choć lepiej chyba tak niż jak za plecami się opierdala komuś dupę.
Właśnie na priv sam mi się wytłumaczyłeś. Chcesz coś dodać? Ja przynajmniej miałem jaja, by zrobić to publicznie
A co do całej sytuacji, ja akurat wszedłem do moderatorów w momencie już całej tej akcji, nie znam dokładnie tej sytuacji dlatego od początku moje stanowisko było takie że nie obstawałem za żadną stroną konfliktu. -
Dziękuję.Swoją drogą to jest tak piękne stwierdzenie, zupełnie pozbawione sensu.
Idziesz do sądu, tłumaczysz przebieg zdarzeń, ktoś z sali powie ,,winni się tłumaczą", sędzia mówi ,,faktycznie" i cyk, dożywocie -
@Mati-Colchoner tego ty nie wiesz jeszcze. Chłopaki już tak.
Owszem to przez ciebie teraz i chłopaków wtedy było słusznie powiązane. Bo nie wiedzieli jak było.
A było tak że z Adrianem znacznie wcześniej rozmawiać zaczęliśmy o takim projekcie na DSC. Jak dobrze kojarzę chyba bez konkretnego wyboru turnieju. Ale mniejsza o to.
Skąd MPP. To świadomy wybór. Wiedziałem że będzie najmniej jakichkolwiek zmian.
Byłem pewien że nie będą szefowie chcieli grać zawodnikami na pozycjach. I może coś jeszcze wpadnie. I tak było. Jednak to taka nazwijmy kosmetyka. Chyba Majkel użył takiego sformułowania które dobrze tu pasuje.A że to zbiegło się w tym momencie z kwasem o imp... To przypadek... A może i był to jakiś impuls... Już nie wiem nawet.
Nie tylko ty dowiedziałeś się po fakcie. Tylko każdy gdyż wstałem rano, zakręciłem się dwa razy na pięcie i było a ch... robię to, będzie na mnie. Wtedy zaproszenie poszło do Adriana. Jak już mieliśmy w miarę możliwości coś tam ogarnięte, to zaproszenie dostał Docent na tzw. królika doświadczalnego aby wszystko po sprawdzał. Nie minęło parę godzin i dostali też szefowie grup. Tak stworzyć to udało się w parę godzin. Szefom udało się dogadać bardzo szybko co do jakiś tam zmian. I było no to zapraszamy dalej. Jak już powiedziałem A i B to C też musiałem.
Sam Adrian ci może powiedzieć że w pewnym momencie miałem wątpliwości. Jednak z drugiej strony za daleko już byliśmy aby przestać to robić.
W chwili obecnej uważam że wyszło dobrze. Wygląda to znacznie lepiej niż tutaj.
-
@ŁukSal said in IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość:
Dziękuję.Swoją drogą to jest tak piękne stwierdzenie, zupełnie pozbawione sensu.
Idziesz do sądu, tłumaczysz przebieg zdarzeń, ktoś z sali powie ,,winni się tłumaczą", sędzia mówi ,,faktycznie" i cyk, dożywocieTak masz rację...
To się tylko prosiło o tak komentarz mój bez sensu. To było silniejsze i niepotrzebne.A s sądem nie masz racji. Bo winny może się nie tłumaczyć. Ba może kłamać. Może mieszać w faktach. Robić to oczywiście celowo by kary uniknąć.
A takich właśnie haseł na sali niejednokrotnie słyszałem.
-
Tak ten komentarz jest zły, niepotrzebny itd.
Ale jak tu pasował
@Dovco_HandF pisz do Albino aby mnie zablokował, będzie spokój tutaj
Jak spyta o powód, to powiedz że prośba samego gracza. -
@ŁukSal said in IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość:
Idziesz do sądu, tłumaczysz przebieg zdarzeń, ktoś z sali powie ,,winni się tłumaczą", sędzia mówi ,,faktycznie" i cyk, dożywocieTak masz rację...
To się tylko prosiło o tak komentarz mój bez sensu. To było silniejsze i niepotrzebne.A s sądem nie masz racji. Bo winny może się nie tłumaczyć. Ba może kłamać. Może mieszać w faktach. Robić to oczywiście celowo by kary uniknąć.
A takich właśnie haseł na sali niejednokrotnie słyszałem.
Skoro sam słyszałeś to nie wypada mi się kłócić ze stałym bywalcem
-
@Dooshek prawda się zawsze sama obroni
-
@Mati-Colchoner tego ty nie wiesz jeszcze. Chłopaki już tak.
Owszem to przez ciebie teraz i chłopaków wtedy było słusznie powiązane. Bo nie wiedzieli jak było.
A było tak że z Adrianem znacznie wcześniej rozmawiać zaczęliśmy o takim projekcie na DSC. Jak dobrze kojarzę chyba bez konkretnego wyboru turnieju. Ale mniejsza o to.
Skąd MPP. To świadomy wybór. Wiedziałem że będzie najmniej jakichkolwiek zmian.
Byłem pewien że nie będą szefowie chcieli grać zawodnikami na pozycjach. I może coś jeszcze wpadnie. I tak było. Jednak to taka nazwijmy kosmetyka. Chyba Majkel użył takiego sformułowania które dobrze tu pasuje.A że to zbiegło się w tym momencie z kwasem o imp... To przypadek... A może i był to jakiś impuls... Już nie wiem nawet.
Nie tylko ty dowiedziałeś się po fakcie. Tylko każdy gdyż wstałem rano, zakręciłem się dwa razy na pięcie i było a ch... robię to, będzie na mnie. Wtedy zaproszenie poszło do Adriana. Jak już mieliśmy w miarę możliwości coś tam ogarnięte, to zaproszenie dostał Docent na tzw. królika doświadczalnego aby wszystko po sprawdzał. Nie minęło parę godzin i dostali też szefowie grup. Tak stworzyć to udało się w parę godzin. Szefom udało się dogadać bardzo szybko co do jakiś tam zmian. I było no to zapraszamy dalej. Jak już powiedziałem A i B to C też musiałem.
Sam Adrian ci może powiedzieć że w pewnym momencie miałem wątpliwości. Jednak z drugiej strony za daleko już byliśmy aby przestać to robić.
W chwili obecnej uważam że wyszło dobrze. Wygląda to znacznie lepiej niż tutaj.
Podziwiam że jesteś z tego taki dumny:) Niech sobie teraz każdy oceni sposób w jaki to zrobiłeś.
Nie podpiszę się pod MPP2023 jako organizator, i znając kulisy zniechęciłem się do udziału w turnieju. -
@Mati-Colchoner tak samo jak ty zniechęciłeś się do udziału w turnieju tak większość tej społeczności ma wyj3b*ne w IMP przez te całe kwasy i niedociągnięcia i robienie z graczy debili, takie kilka słów ode mnie.mialem nic nie pisać ale to co się dzieje ostatnio na forum wymaga interwencji góry lecz nie mówię tutaj o Polskim staffie. pozdrawiam
-
@Mati-Colchoner wg mnie nikt się nie musi podpisywać bo i po co?
Ważne dobrze się bawić.
A co do zniechęcenia? Ten cały kwas z IMP zniechęcił wielu do dalszej gry, a kiedy wydawało się że temat powoli zostawiamy w tyle trzeba go odgrzewać od nowa.Rozumiem chęć wygrywania, ale nie do tego stopnia.
-
@maniek_56 chyba tylko waszą grupę zniechęciło, ale co się dziwić, skoro teraz skończy się wasze bezkarne opuszczanie lig. I jeszcze jedno, czepiasz się, że postanowiliśmy walczyć o swoje, ale niby dlaczego mieliśmy siedzieć cicho, skoro zostaliśmy potraktowani niesprawiedliwe? Zauważ, że chcieliśmy jedynie restartu ligi i nikt z nas nie domagał się, aby was banowano. Mimo to od początku nas atakujecie i zachowujecie się, jakbyśmy wam chcieli wyrządzić niewiadomo jaką krzywdę.
-
@maniek_56 said in IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość:
@Mati-Colchoner wg mnie nikt się nie musi podpisywać bo i po co?
Ważne dobrze się bawić.
A co do zniechęcenia? Ten cały kwas z IMP zniechęcił wielu do dalszej gry, a kiedy wydawało się że temat powoli zostawiamy w tyle trzeba go odgrzewać od nowa.Rozumiem chęć wygrywania, ale nie do tego stopnia.
Ten cały kwas zaczął się od Waszego łamania regulaminu i samowolnego wyjścia z ligi finałowej, tak więc jeśli szukasz winnych tej niechęci do gry to gratuluję, są bliżej niż myślałeś. Jeszcze jak się okazało, że zasady jasne i zrozumiałe dla pozostałych uczestników dla Waszej grupy sprawiły problem to udawaliście wielce zaskoczonych i pokrzywdzonych. Już pomijając nawet fakt, że większość z was dostała kary za punkt regulaminu, który był zapisany od początku (ograniczenia kadr w trakcie okresu przygotowawczego).
-
@Kuba1523 bezkarne opuszczanie lig?
A ile ich było? Trochę widzę że się zapędzasz.
Trudno się dziwić że bierzesz wszystko na wyrost z takim tokiem rozumowania.
Walczycie o swoje? Cóż, my o swoje...
Ale wasze ważniejsze.
Zauważ że chcieliśmy jedynie opuszczenia ligi, dla nas możecie grać, restartować, co wam się tam podoba? Ktoś był przeciwny? No nie.
Nam krzywdę wyrządzić? Czym?Dla nas każdy z was może zostać MP. Nie mamy z tym problemu. Nie patrzymy na innych tylko na siebie.
Nie rozumiesz naszego problemu z organizacją?
Pisz do Dovco, zbieraj podpisy czy co tam, grajcie, dobierzcie resztę ekipy i jazda. Niech wygra lepszy.
I nie ma się co tak spinać.
Orderu za to nie dostaniesz. -
@maniek_56 said in IMP 2022- słuszność czy niesprawiedliwość:
A co do zniechęcenia? Ten cały kwas z IMP zniechęcił wielu do dalszej gry, a kiedy wydawało się że temat powoli zostawiamy w tyle trzeba go odgrzewać od nowa.
Rozumiem chęć wygrywania, ale nie do tego stopnia.
Powiedz to Krupskiemu Kubie i Johnowi którzy nic złego nie zrobili, że mają siedzieć cicho i nie walczyć o sprawiedliwe rozpatrzenie sprawy, tylko po to żeby reszta była zadowolona i nie było kwasów... kto myśli racjonalnie widzi że nie zostaliśmy potraktowani sprawiedliwie tylko sprawę wyciszono Naszym kosztem.
Mów za siebie, o tym czy społeczeństwo akceptuje restart Finału IMP2022 nie decydujesz Ty @maniek_56 Przekonamy się po ostatecznej naradzie liderów grup i moderatorów, którzy rozpatrzą sprawę jak wygląda sytuacja. Jeśli nie zaakceptują, ja nie zagram.