🚫 ⚽ Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną
-
Brawo Polacy!! Historyczna chwila i jedna z najpìękniejszych w Polskich skokach zasłużenie zdobyli złoto! Oni dzieś nie skakali a latali
-
Mistrzami Świata w skokach 2017 roku w Lahti
-
Wierzyłem i marzyłem o takim dniu. Pierwsza seria była według planu, w drugiej pojawił się wiatr i trochę więcej nerwów. Najważniejsze że nasi zrobili co mieli.
Wielka Duma z takich skoczków i że jestem Polakiem.:flag_pl:
Brawa i gratulację dla naszych skoczków i całego sztabu.:flag_pl: :clap_tone2: :flag_pl: -
Z jaką ładną przewagę wygrali! :clap_tone1:
-
@kuba-fala To był nokaut w wykonaniu naszych skoczków, należą im się wielkie brawa !
-
Nasi dali wczoraj czadu. Zacząłem się obawiać o wynik gdy wiatr zaczął kręcić ale Dawid wytrzymał tę nerwówkę! Gratulacje dla wszystkich naszych skoczków. Zaden z nich nie zepsuł skoku w przeciwieństwie do innych nacji
-
@Dovco_HandF
No no sport w Polsce jest na coraz wyższym poziomie. Już można powiedzieć, że prawie w każdej dyscyplinie możemy rywalizować z najlepszymi na świecie, co jest bardzo dobre, patrząc na przyszłość polskiego sportu -
Mnie tylko denerwuje jedno. Jak to jest że jak są mistrzostwa świata czy Europy to często wracamy z workiem medali w różnych dyscyplinach a gdy nadchodzą igrzyska olimpijskie to co 4 lata oglądamy taką mizerię? Stres ich zżera? Z czego to wynika? Lekkoatleci są świetnym przykładem w ostatnich latach. Pozwólcie że wymienie ostatnie występy na MŚ oraz ME na otwartym stadionie.
MŚ:
2015 - 8 medali
2013 - 3 medale
2011 - 1 medal
2009 - 8 medali
2007 - 3 medale
2005 - 2 medale
2003 - 1 medal
2001 - 5 medaliME:
2016 - 12 medali
2014 - 12 medali
2012 - 4 medale
2010 - 9 medali
2006 - 7 medali
2002 - 7 medaliIO:
2016 - 3 medale
2012 - 2 medale
2008 - 2 medae
2004 - 2 medaleNie to że narzekam, bo doceniam zawsze każdy medal, ale zawsze jest to irytujące dla kibica gdy ma się dobrych sportowców zdobywających medale na imprezach mistrzowskich a nie potrafią tego zrobić na najważniejszej imprezie czterolecia Przytoczyłem przykład lekkiej bo mamy tutaj coraz więcej wybitnych sportowców, a nie przekłada się to na medale olimpijskie Oczywiście jest kilka innych dyscyplin które to potwierdzają.
-
Wiadomo każdy turniej jest ważny, ale IO to najważniejsza impreza i każdy mimowolnie koncentruje się na nich bardziej. Taki przykład, grasz turniej i każdy mecz na 100% swoich możliwości.. w końcu trafiasz na znienawidzonego rywala, chcesz za wszelką cenę mu dokopać i dajesz z siebie 102%. Te 2 % to takie wyżyny twoich możliwości w aktualnym czasie, których nie byłeś w stanie wykrzesać w ME oraz MŚ, a skompensowałeś to na IO:)
-
@Stefan-Joptwojmać Zgadzam się do tego dochodzi presja i najlepszym przykładem był Paweł Fajdek i nie tylko podczas Olimpiady.... Dodatkowo podczas Mistrzostw Europy, gdzie w ostatnim czasie sporo zdobywamy medali podczas biegów w rożnych kategoriach nie ma biegaczy z Jamajki i Afryki itp. Pamiętajmy, że sport to dziedzina nie przewidywalna decydują często detale i oczywiście forma w danym dniu.
-
Zmienię trochę temat
Fabregas przejdzie do Barcelony -
Tylko czemu to właśnie nasi spalają się na olimpiadzie? Za bardzo ich chyba przytłacza to że igrzyska są raz na 4 lata. Innych to dodatkowo motywuje, a naszych przytłacza
-
@mihau1878 said in Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną:
Zmienię trochę temat
Fabregas przejdzie do BarcelonyZnowu? Po co on tam?
-
@Michal_ACM
Chodzi chyba o piłkę ręczną -
@Byku-Duma-Warmii said in Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną:
@Michal_ACM
Chodzi chyba o piłkę ręcznąhaha, faktycznie. Nie ma to jak stworzyć tytuł, w który ludzie będą klikali
-
@Michal_ACM said in Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną:
@Michal_ACM
Chodzi chyba o piłkę ręcznąhaha, faktycznie. Nie ma to jak stworzyć tytuł, w który ludzie będą klikali
Dlatego to wrzuciłem
-
@mihau1878 said in Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną:
@Michal_ACM said in Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną:
@Michal_ACM
Dlatego to wrzuciłem
Gdyby dali normalny tytuł to prawie nikt by w to nie kliknął. Ech, to dzisiejsze "dziennikarstwo"...