ÖNERİ
-
Biliyorumki böyle bir öneri daha önce de bir çok kez sunuldu ama "Osm basit bir oyundur" denilerek bir çok defa olumsuz olarak bakıldı.Ama artık şunu kabul etmeliyiz ki her şeyin paraya dönüştürüldüğü bu oyun artık basitliğini yitirmiştir (Dediğimde bile yine basit denilecektir).Son büyük güncelleme ile birlikte kullanıcı adına oyuna renk katacak, heyecan verici hiçbir yenilik yapılmadığını görüyoruz.Yeniliklerin sadece gb nin daha çok para kazanmasına yönelik yapıldığını da görüyoruz.Oyunun hâlâ eksik olan taraflarını da görüyoruz.Oyunun bir süre sonra bir yerde tıkanıp kaldığını, uzun süre oynayan bir çok menajerin sıkılıp bıraktığını da görüyoruz.Evet bazı menajerlik oyunlarında olmayan cazip taraflarını da görüyoruz.Ama bazı oyunlarda olup bu oyunda olmayan ve keşke olsa dediğimiz bazı özellikler de var.Mesela; bu oyundaki "ekip" olma özelliği oyuna ayrı bir heyecan katmakta. Ama oyun ekipler konusunda gelişime açık olmadığı için bir çok menajer ekiptende sıkılıyor.Aslında bu öneri ekip olmayı, birlik beraberliği daha heyecanlı hale getirecektir...
Öneri ise tabi daha önce bir çok kez sunulmuş olmasına rağmen reddedilen maç sırasında taktiğe müdahale etme konusu...Artık maçlar canlı olsa ve maç sırasında oyuna müdahale de bulunma şansı bu kullanıcı ya verilse.Oyuncu değiştirme, taktik değiştirme imkanı olsa iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bazı menajerlik oyununda olduğu gibi taraftar özelliği eklenmiş olsa yani ben maçımı oynarken benim ekibimde bulunan arkadaşım maçı izliyor olsa ve taraftar olarak bana destek verse iyi olacaktır diye düşünüyorum.Maçımız bittiğinde de ekip olarak maç esnasındaki hatalarımızı yada eksiklerimizi görüp tartışabilsek. Yani artık bu oyun motoru da coins olayı gibi bir takım değişimlere uğramalı bence.Hem ekipler için birlik ve beraberliği daha çok arttıracaktır.Ve ekipler için iyi bir heyecan olacaktır.Aslında olabilitesi düşük bir öneri değil, gayet makul bir öneri diye düşünüyorum.
Sanırım uzun bir yazı oldu.Uzun süredir de yazmamıştım. Ama artık bu konuda bir takım çalışmalar bekliyorum.İNŞAALLAH olumlu düşünceler geleceğini umuyorum.Herkese kolay gelsin.İyi oyunlar.
-
@GS_METECAN kardeşim önerini destekliyorum oyunda yenilikler her zaman oyuna renk katar
-
Olumlu yenilikler senin de vurguladığın gibi abi hep gb nin kendi çıkarları doğrultusunda gerçekleşti ama şöyle bir gerçek varki böyle oyunlar bu oyuna para verenler sayesinde dönüyor ki hepimiz az yada çok vermisizdir coins için bilet için umarım öneri desteklenir.
-
@GS_METECAN Olumlu.
Bu teknik olarak mümkün değilse de şöyle olabilir; nasıl ki yedek oyuncular mevcut, yedek taktikler de mevcut olabilir ki kırmızı kart yada sakatlık olduğunda bu yedek taktikler devreye girebilsin. Lakin bu yedek taktiklerin devreye girmesi seçeneğinin açık yada kapalı olmasından yanayım ki, nasıl ki yedek oyuncular bazen absürd şekilde oyuna giriyor ve bunu istemiyorsak yedek taktikte de bu absürdlüğün olmaması için yedek taktik seçeneklerinin açık yada kapalı olması taraftarıyım. -
Guzel oneri, ve dedigin gibi bunu bize oneren ilk kisi de degilsin. Yanliz bu oneriyi gerceklestirmek icin OSM'in mac simulasyon motorunu komple yeniden yazmamiz lazim. Bu, kabul edersin etmezsin, basit olan oyunumuzu artik basitliginden cikarip, gunde bir iki defa giren cogu insani da oyundan sogutacaktir kanimca. Bu tur onerilerde oyunu farkli sekilde oynayan oyuncularimiz icin orta yol bulmak zordur. Ki zaten (iyiki :)) yazilimci olarak bu karari ben vermiyorum, dolayisiyla da onerini yetkili kisilere iletecegim. Sadece sahsi fikrimi belirteyim dedim : ) Bence cok guzel bir fikir ve oyunu basitlikten ziyade daha cok FM tarzi oyun olmasini cok isterim.
Ayrica her yeniligin sadece Gamebasics'e daha fazla para kazandirma amacli oldugu fikrine katilmiyorum. Ornegin en son yaptigimiz, son aylardaki en buyuk yeniligi, Mac Deneyimi, icin en az 1,5 ay ugrastik ve bunu herkese ucretsiz sunduk. Ve onumuzdeki aylarda daha nice bedava yenilikler katmayi dusunuyoruz
-
@GS_METECAN kesinlikle olumlu bir öneri
@GalipCaliskan1907 dediği gibi belki basitlikten çıkaracak bir öneri ama benimde şöyle bir önerim olacak (mutlaka daha önce söylenmiştir) taktiklerde biraz daha detay olsa, mesela 4-4-2 taktiğini ayarlarken orta sahadan istediğimiz oyuncuyu defansa istediğimiz oyuncuyu forvete yardım ettirebilsek ya da 2 si sabit durabilse 2 side forvete yardım etse, defans ve forvet içinde geçerli, yani taktiklerde biraz daha ayrıntı. -
Olumlu abi. Köklü bir yeniliğin zamanı çoktan geldi.
-
@GalipCaliskan1907 Görünen o ki oyunun basit olan kısmı sadece simülasyon bölümü.Son büyük güncelleme ile birlikte genel anlamda halen oyunun basitliğini kaybettiği kanaatindeyim.Evet GB nin oyunun bazı özelliklerinden para talep etmediğini biliyoruz.Ama bu özellikler kullanıcıya heyecan veren, fazla somut nitelikte özellikler olmadığını kabul etmemiz gerekir.Önceki bilet sistemiyle oynanan, lig başına paranın talep edilmediği, kaşif özelliği gibi vb. özelliklerden paranın talep edilmediği oyunun basit olmasını kabul etmemle birlikte; lig başına en az 2 TL gibi bir ücret(sadece 1 örnek) talep etmenin yada bunun ödenmesini istemenin yada beklentisi içine girmenin de o kadar basit olabileceğini düşünmek bütün basitliği ortadan kaldırıyor(Yani; GB nin ben basit bir oyun programladım ama karşılık olarak herşeyden para talep ediyorum diyor olması bu kadar mı basit).Amacım fazla eleştirmek değil sadece herkesin şapkasını önüne koyarak biraz düşünmesi ve artık bir takım doğruları görerek, klişe olmuş cümlelerden artık uzaklaşıp oyun üzerinde birtakım gerçeklerin konuşulabilmesidir.
"Bu, kabul edersin etmezsin, basit olan oyunumuzu artik basitliginden cikarip, gunde bir iki defa giren cogu insani da oyundan sogutacaktir kanimca"...Bu konuya gelince de; zaten son büyük güncelleme günde 1-2 defa oyuna giren ve 4 hesapla oynayan ve oyuncu gelişimine önem verip 4 hesaplada oyuncularını antrenmana alıp, bitirmesini ve tekrar antrenmana almaları için oyuna girme zorunluluğunda bulunmalarını düşünürsek; 4 hesaptaki antrenmanları takip etmek için günde kaç kez oyuna girmek gerekiyor bunu bi hesaplamak gerekir.O yüzden eski sürümde günde sadece 1-2 kez giren bir menajerin bu antrenman sistemiyle sadece antrenman için 7-8 kez oyuna girmeye zorlanması zaten menajeri oyundan soğutacaktır.
Evet büyük bir kitleye hitap eden bir oyunda, bütün kullanıcıyı memnun etmek yada orta yol bulmak zor olacaktır.Ama öyle öneriler vardırki herkesi memnun eder ve beğenilmesi için tartışmaya açık olmaz.Böyle öneriler hayata geçirilmelidir.
Yapmış olduğum ve daha öncede defalarca istenilen önerinin de oyunun şu anki haliyle teknik anlamda mümkün olamayacağını kabul ediyorum ama bu ve benzeri bir yenilik oyuna iyi bir hava katacak, ekipler için de daha heyecan verici bir hal alacaktır.Ben bu önerinin daha çok ekipler için hayata geçirilmesini istemekteyim. Ekipler arasında savaş yaparken böyle bir özellik olması göz önünde canlandırıldığında iyi bir izlenim oluşturacaktır.Zaten her güncelleme sonunda ekipler konusunda hiç bir yeniliğin olmadığını görüyoruz.Yenilik olmayınca da bir çok ekip üyesi savaşlardan da sıkılıyor ve çok iyi menajerleri ekipte tutmak zor oluyor.Ben ekipteyim ama bu bana hiç bir artı katmıyor aksine bilerek yenilip zararlı çıkıyorum düşüncesi içine giriliyor yada bu durumdan çekinip ekip üyesi olmak istemeyen bir çok menajere rastlanıyor.Oysaki oyunun keyfini ekip halinde çıkarmak daha heyecan verici bir durum.Ama hâlâ ekibin ne olduğunu bilmeyen bir sürü menajer arkadaşımız var..Bu konuda yenilikler geleceğini umuyorum...Herkese başarılar...
-
önerine katılıyorum
-
Olumlu yada olumsuz fikir belirten herkese teşekkürler. Görüyorum ki öneriye şu ana kadar fikir belirtenlerin geneli olumlu yönde düşünüyor.Ama katılım oranı çok az.Sanırım forum kullanımı çok düşük.Burda da bir sıkıntı var gibi.Önceden daha yüksek bir forum kullanıcı kitlesi vardı.
-
@GS_METECAN evet forumu kullanan arkadaşlarımız çok az çoğuda yeni foruma tam olarak alışabilmiş değil
-
@GalipCaliskan1907 said in ÖNERİ:
Guzel oneri, ve dedigin gibi bunu bize oneren ilk kisi de degilsin. Yanliz bu oneriyi gerceklestirmek icin OSM'in mac simulasyon motorunu komple yeniden yazmamiz lazim. Bu, kabul edersin etmezsin, basit olan oyunumuzu artik basitliginden cikarip, gunde bir iki defa giren cogu insani da oyundan sogutacaktir kanimca. Bu tur onerilerde oyunu farkli sekilde oynayan oyuncularimiz icin orta yol bulmak zordur. Ki zaten (iyiki :)) yazilimci olarak bu karari ben vermiyorum, dolayisiyla da onerini yetkili kisilere iletecegim. Sadece sahsi fikrimi belirteyim dedim : ) Bence cok guzel bir fikir ve oyunu basitlikten ziyade daha cok FM tarzi oyun olmasini cok isterim.
Ayrica her yeniligin sadece Gamebasics'e daha fazla para kazandirma amacli oldugu fikrine katilmiyorum. Ornegin en son yaptigimiz, son aylardaki en buyuk yeniligi, Mac Deneyimi, icin en az 1,5 ay ugrastik ve bunu herkese ucretsiz sunduk. Ve onumuzdeki aylarda daha nice bedava yenilikler katmayi dusunuyoruz
:thumbsup_tone1: