🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
-
@damiś27 Czyżby moje predykcje mogły się spełnić? Powołanych jest 3 napastników, a więc niemal na pewno dowołany zostanie jeszcze jeden z Ekstraklasy(być może Świerczok), plus tylko 4 defensorów więc jest szansa dla Sadloka
-
@pepguardiola-fcb Zobaczymy Na pewno Pazdan, może Jędza też zostanie powołany chociaż ostatnio jest kiepski Nie zdecydował się dać szansy Kownackiego, Salamonowi, Lewczukowi, Olkowskiego czy Januszowi Golowi Widać dużo dedykowałem, ale nie tak jak trener Szkoda mi najbardziej tej pierwszej dwójki, Dawida i Bartka, bo myślałem, że powołanie dla nich powinno być priorytetem patrząc na to, jaki poziom ostatnio prezentują. Zobaczymy, do Mistrzostw zostało jeszcze trochę czasu.
-
@pawelzylicz Kownacki jest kapitanem U-21, grają bardzo ważny mecz z Danią więc jest bardziej potrzebny tam
-
@pepguardiola-fcb said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Kownacki jest kapitanem U-21, grają bardzo ważny mecz z Danią więc jest bardziej potrzebny tam
Dokładnie tak, w tej chwili dla Nawałki pod nieobecność Milika to jest partner do gry w ataku dla Lewandowskiego :ok_hand_tone1:.
-
Listopadowe powołania Nawałki:
-
-
@damiś27 Szykuje się arcyciekawe spotkanie z Urugwajem :ok_hand_tone2:.
-
-
-
Z powodu kontuzji Robert Lewandowski :flag_pl: i Michał Pazdan :flag_pl: nie wystąpią w piątkowym meczu towarzyskim z Urugwajem :flag_uy:. Lekarz reprezentacji Polski Jacek Jaroszewski zadecydował o konieczności całkowitego wyleczenia kontuzji Lewandowskiego, w związku z czym najprawdopodobniej kapitan reprezentacji nie zagra również w poniedziałkowym meczu towarzyskim z Meksykiem :flag_mx:. Pazdan nie zagra w meczu z Urugwajem z powodu urazu stawu skokowego odniesionego w meczu ligowym z Pogonią Szczecin. Istnieje możliwość, że 30-letni obrońca wystąpi w spotkaniu z Meksykiem.
-
Ktoś zaskoczony składem Reprezentacji Polski :flag_pl: ? Ja trafiłem, jedynie liczyłem na innego napastnika.
-
Do przerwy nie za wesoło, oczywiście rozumiem eksperymentalne ustawienie ale brakuje nam zawodników w ofensywie, być może przesunięcie Kuby na wahadło oraz wprowadzenie Makuszewskiego rozruszałoby grę naszej kadry.
-
@pepguardiola-fcb Jedni i drudzy jak na razie grajÄ… bez polotu, taka gra na remis z obu stron .
-
Krychowiak, Glik i Grosicki opuścili zgrupowanie Reprezentacji Polski :flag_pl: .
Z Meksykiem :flag_mx: zagrajÄ… zmiennicy. -
Glik, Grosicki, Krychowiak oraz Lewandowski nie wystąpią w starciu z Meksykiem, zostali odesłani do domu.
Skład na Meksyk wg Pepa(zakładając, że trener postawi głównie na ligowców)
Szczęsny-Jach, Pazdan, Cionek/Jędrzejczyk-Rybus, Zieliński, Linetty/Mączyński, Kędziora/Wszołek-Makuszewski, Wilczek, Frankowski
-
@pepguardiola-fcb Dobrze, niech Nawałka da pograć innym zawodnikom, ja chętnie zobaczyłbym w akcji Kurzawę i Kądziora.
-
@toomanyways IMO to ciężko będzie dla Kurzawy znaleźć miejsce w 3-4-3, albo lewe skrzydło albo środek pola kosztem Zielińskiego. Kądzior raczej zacznie na ławce
-
@pepguardiola-fcb Wiadomo przecież że będą zmiany