🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
Rozumiem, że rodzina, ale niestety z całym szacunkiem dla Kuby - skoro nie ma Grosickiego, nie powinno i go tutaj być. Nawet na ławe się nie łapie w klubie.
Troche mnie dziwi powołanie byłego ucznia mojej żony, mianowicie młodego Dzwigały. Niczym sie nie wyróżnia, to samo Reca, w klubie siedzi, a nie powolujemy chyba za forme w sezonie poprzednim? No ale rozumiem, że kazdy musi kilku swoich powołać, tak samo było z Nawałka i Milikiem np. - Swoja droga, mysle, ze jak juz powoluje z Wisly Plock, to powinien powolac Furmana;) Mimo, że osobiscie goscia nie lubie to w piłke gra dobrze.
-
@rusewicz said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Rozumiem, że rodzina, ale niestety z całym szacunkiem dla Kuby - skoro nie ma Grosickiego, nie powinno i go tutaj być. Nawet na ławe się nie łapie w klubie.
U Brzeczka bedzie Blaszczykowski mial zagwarantowane powolania do kadry nawet gdyby mial chodzic po boisku o kulach W koncu rodzinie trzeba pomagac ,nie ?
-
Selekcjoner Roberto Mancini ogłosił kadrę reprezentacji Włoch na mecze grupy 3 dywizji A Ligi Narodów przeciwko Polsce (7 września, godz. 20:45, Bolonia) i Portugalii (10 września, godz. 20:45, Lizbona).
Kadra Włoch na mecze Ligi Narodów przeciwko Polsce i Portugalii:
Bramkarze: Alessio Cragno (Cagliari Calcio), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Mattia Perin (Juventus FC), Salvatore Sirigu (Torino FC).
Obrońcy: Cristiano Biraghi (ACF Fiorentina), Leonardo Bonucci (Juventus FC), Mattia Caldara (AC Milan), Giorgio Chiellini (Juventus FC), Domenico Criscito (Genoa CFC 1893), Emerson Palmieri (Chelsea FC, Anglia), Manuel Lazzari (SPAL 2013), Alessio Romagnoli (AC Milan), Daniele Rugani (Juventus FC), Davide Zappacosta (Chelsea FC, Anglia).
Pomocnicy: Nicolò Barella (Cagliari Calcio), Marco Benassi (ACF Fiorentina), Bryan Cristante (AS Roma), Roberto Gagliardini (FC Internazionale Milano), Jorginho (Chelsea FC, Anglia), Lorenzo Pellegrini (AS Roma), Nicolò Zaniolo (AS Roma).
Napastnicy: Mario Balotelli (OGC Nice-Côte d'Azur, Francja), Andrea Belotti (Torino FC), Domenico Berardi (US Sassuolo Calcio), Federico Bernardeschi (Juventus FC), Giacomo Bonaventura (AC Milan), Federico Chiesa (ACF Fiorentina), Ciro Immobile (SS Lazio), Lorenzo Insigne (SSC Napoli), Pietro Pellegri (AS Monaco FC, Monako), Simone Zaza (Torino FC).
-
@pawelzylicz szykuje się lańsko z makaroniarzami.inny wynik jak zwycięstwo Włochów będzie sukcesem nowej polskiej reprezentacji.
-
@huzar-shakir Też tak sądzę
-
Będzie piekielnie ciężko zatrzymać zero z tyłu
-
@dovco_handf
Myślę, że będzie bardzo ciężko o cokolwiek biorąc pod uwagę fakt, że będzie to dopiero pierwszy mecz pod wodzą nowego trenera. -
Selekcjoner reprezentacji Irlandii Martin O'Neill ogłosił kadrę na mecz Ligi Narodów przeciwko Walii (6 września) oraz towarzyskie spotkanie przeciwko reprezentacji Polski (11 września, 20:45, Wrocław).
Kadra reprezentacji Irlandii na mecz przeciwko Polsce:
Bramkarze: Colin Doyle (Heart of Midlothian FC, Szkocja), Sean McDermott (Kristiansund BK, Norwegia), Darren Randolph (Middlesbrough FC, Anglia).
Obrońcy: Séamus Coleman (Everton FC, Anglia), Cyrus Christie (Fulham FC, Anglia), Matt Doherty (Wolverhampton Wanderers FC, Anglia), Shane Duffy (Brighton & Hove Albion FC, Anglia), Richard Keogh (Derby County FC, Anglia), Ciarán Clark (Newcastle United FC, Anglia), Kevin Long, Stephen Ward (Burnley FC, Anglia), John Egan, Enda Stevens (Sheffield United FC, Anglia).
Pomocnicy: Alan Judge (Brentford FC, Anglia), Jeff Hendrick (Burnley FC, Anglia), Conor Hourihane (Aston Villa FC, Anglia), Alan Browne (Preston North End FC, Anglia), Shaun Williams (Millwall FC, Anglia), David Meyler (Reading FC, Anglia), Daryl Horgan (Hibernian FC, Szkocja), Callum O'Dowda (Bristol City FC, Anglia), James McClean (Stoke City FC, Anglia).
Napastnicy: Jon Walters (Ipswich Town FC, Anglia), Graham Burke, Callum Robinson (Preston North End FC, Anglia), Aiden O'Brien (Millwall FC, Anglia).
-
What are the expectations for tonight's match, in Poland? I see a clear win for Italy.
-
@casual1948
It is not know how they will play with the new trainer. I hope they will win -
@casual1948
0:0 -
Ja tylko nie rozumiem dlaczego wszyscy są tak ślepo wpatrzeni Pana Roberta, no sorry ale to był jeden z najsłabszych piłkarzy na mundialu, w naszej kadrze nie gra kompletnie nic i te jego tłumaczenia że nie ma z kim grać no sory ale to jest śmieszne i żałosne jednocześnie, albo jest się piłkarzem na najwyższym poziomie i ten poziom prezentuje się zawsze albo robi się z siebie wilka gwiazdę w reklamach, weźmy taka reprezentację Kolumbii w meczu z nami, James czy Cuadrado potrafili przejść w pojedynkę 4 naszych jak dzieci..... A naszemu Robertowi to piłkę chyba należy podać na metr do pustej bramki bo inaczej to stwierdzi że nie ma z kim grać, ktoś mnie może zaraz zacznie hejtowac ale mówię tylko to co widziałem na mundialu i nie tylko, poza tym szkoda Pazdana i Grosicki ego, zobaczymy jak to będzie bez Piszczka, typuje lekko 3:0 w plecy
-
@łukasz-wierzbowski
Łukasz źle to wszystko zinterpretowałeś. Robert ciągnął nas za uszy prawie przez całe eliminacje. A na mistrzostwach to ciśnienia nie wytrzymali pomocnicy zauważ jaka była ich gra. Bali się grać, jacyś przestraszeni byli. Nie wiem czemu tak było, ale nie ma co nas porównywać do Kolumbii, bo to inny poziom w porównaniu do naszej kadry. Tak każdy wytrzymał presję u nas niestety nie. -
@łukasz-wierzbowski no a co wtedy powiesz o Messim i Reprezentacji Argentyny? Słucham 🤨
-
@byku-duma-warmii said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
@łukasz-wierzbowski
Łukasz źle to wszystko zinterpretowałeś. Robert ciągnął nas za uszy prawie przez całe eliminacje. A na mistrzostwach to ciśnienia nie wytrzymali pomocnicy zauważ jaka była ich gra. Bali się grać, jacyś przestraszeni byli. Nie wiem czemu tak było, ale nie ma co nas porównywać do Kolumbii, bo to inny poziom w porównaniu do naszej kadry. Tak każdy wytrzymał presję u nas niestety nie.Z pewnością masz troche racji, jednak uważam że z pomocników najbardziej zawiódł Krycha, a może gdyby tak powierzyć opaskę kapitana Glikowi albo Szczesnemu? Z pewnością jeden i drugi maja do tego wystarczające doświadczenie i charaktery zobaczymy jak będzie dziś
-
@daroo933 said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
@łukasz-wierzbowski no a co wtedy powiesz o Messim i Reprezentacji Argentyny? Słucham 🤨
No więc Darku, podstawowa różnica między nasza reprezentacja a reprezentacja Argentyny jest zasadnicza, oni mimo wszystko obudzili się, fakt w ostatniej chwili ale się obudzili, natomiast nasi niestety ale jakby to powiedzieć przespali te mistrzostwa, co do samego Messiego to przyznaje Ci rację, również nie pokazał nic konkretnego na mundialu, był nieobecny i zdecydowanie bardziej kibicowalem w tej grupie Islandii
-
0:0 w dzisiejszym meczu biorę w ciemno
-
-
@łukasz-wierzbowski
Mi się wydaje, że najbardziej nie zawiódł Grzesiek tylko cała pomoc, a jak dla mnie Zielu, bo wobec niego były oczekiwania były największe, a zagrał każdy widział jak. A co do Grzesia tylko niestety jego błędy były najbardziej widoczne.