MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016
-
Miałbym taką prośbę, podając przykłady gdybyście mogli zrobić jeszcze SSy statystyk meczowych to byłoby super, nie każdy ma podgląd w terminarz, a padają konkretne oskarżenia.
-
@mihau1878
Mogę wtrącić słówko? Ja bardzo chcę przeprosić Rafała znanego jako ciamajda. Bardzo chciałem chociaż zremisować z Łukaszem w tym meczu tak często przytaczanym przez snikiego, żeby on mógł się cieszyć z wygranej. To świetny gracz i człowiek. Był moim faworytem. Statystyki mojego meczu z Łukaszem przy sędzim czerwonym (cud, że nie było żadnej czerwonej kartki):
Jak widać na załączonym obrazku: mecz wyrównany. Oczywiście nie zagrali zawodnicy z zajechaną kondycją na poziomie 50%. Ale skład i tak był dobry, żeby osiągnąć dobry wynik. Troszkę zabrakło niestety. Teraz żałuję, że nie zrobiłem screenów kondycji zawodników. Zawodnik nieco słabszy skillowo, ale ze 100% kondycją gra lepiej niż lepszy skillowo bez kondycji. (Tak nawiasem mówiąc). Po pierwsze ja nigdy nie poddałem nikomu meczu i osoby, które mnie o to posądzają... hm, zapamiętam sobie. Po drugie...typowe poddanie w tej lidze to raczej miało miejsce w rundzie 25, gdzie niejaki mihau1878 gra 422 B na u siebie przeciwko koledze z grupy: sniki26, używający klasycznie mocnego 451. Sędzia niebieski, gra bez ryzyka.
I co mówią statystyki? Typowe poddanie, jakie w bitwach często się stosuje i żadnego czerwa w meczu... Strzały na bramkę wskazują, że jeden zagrał najprawdopodobniej fair play, a drugi agresywnie. I zapewne dla niepoznaki jeszcze ustawili niby najsilniejsze składy, bo przeciez styl gry jest niewidoczny. sniki niszczy na wyjeździe reprezentanta Polski jakby ten był początkującym graczem? Rozumiem u siebie, ale na wyjeździe? Do śmiechu warte się nadaje.Można tak to wałkować i wałkować, bez końca przytaczać wybrane mecze i wymyślac kolejne wielkie historie.. A prawda jest taka, że w Mistrzostwach Polski Par 2016 wystąpiło 9 z Polish Eagles menadżerów na 12 biorących udział w grze . Finał indywidualny Mistrzostw Polski to trzy pierwsze miejsca dla menadżerów z Polish Eagles. I czepianie się tego czy tamtego meczu tego nie zmieni.
Panowie, przegrywać to trzeba umieć. Tyle tytułem mojego komentarza.
Gratulacje Łukasz wygrania tej szalenie długiej ligi Pokemonów :clap_tone1: -
@Dovco_HandF to może Ty Dovco skomentujesz wystawianie grajków na nie swoich pozycjach, bo chciałbym opinię kogoś z PE jeśli można
-
@cogito said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
@Łukasz-Kowalski mógłbyś mi jako organizator odpowiedzieć co z wystawianiem grajków na nie swoich pozycjach ? jak Ty to widzisz ?
konkret proszę
@mihau1878 @sniki26
jeśli tak skrupulatnie powyklejaliście forum screenami to jednak było to zrobić sprawiedliwie... brak screenów składów przed meczem....
ale jak pisałem poniżej, wszystko jest do sprawdzenia... każdy piłkarz który nie zagrał w tym meczu, miał w nogach minimum 3-4 mecze i zielony lub żółty pasek kondycji, zapraszam do prześledzenia... -
@Łukasz-Kowalski said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
@Łukasz-Kowalski mógłbyś mi jako organizator odpowiedzieć co z wystawianiem grajków na nie swoich pozycjach ? jak Ty to widzisz ?
konkret proszę
Pytam o Twoją opinie, co sądzisz o czymś takim ?
-
@Łukasz-Kowalski said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
konkret proszę
Pytam o Twoją opinie, co sądzisz o czymś takim ?
nie rozumiem kontekstu Twojego pytania... pytasz i przypadek z MP czy o sens ogólnie takiego manewru w kontekście taktycznym?
bo jeśli to drugie to zapraszam na priv lub odpowiedni dział na forum -
@cogito Jak mnie pytasz to uważam, że lepiej grają na swoich nominalnych pozycjach. Czasem jak jest problem w związku z kartkami lub kontuzjami to w pojedynczych przypadkach stosuje się pomocnika za napastnika, napastnika lub obrońcę za pomocnika czy pomocnika za obrońcę.
-
Ja w ustawieniu 4231 często stosuję odpowiedniego napastnika w miejsce środkowego wysuniętego pomocnika, który zdobywa mi gole oraz potrafi nie raz i na 8 zagrać:)
-
Dovco nagle masz wszystkich słabych zawodników na czerwono poniżej 50% wiedząc że grasz wyjazd z liderem to i tak ich wystawiasz nie trzymasz co najleprze na mecz z faworytem ? sorry kiepsko ,a co do meczu z mihem to mogę przedstawić nasze priv obaj byliśmy zaskoczeni statami nie mamy nic do ukrycia i koniec,chcesz tez priv przed i po meczu z rusewiczem u nas wszystkie karty są czyste, a u was mecz z Kloskiem i u Ciebie i Wyjazd także obaj rezerwy i Br i napastnik oraz reszta odpoczywa to przypadek obaj mieliście składy na czerwono tak osłabione czy umówiony mecz gramy rezerwami ,wiem jeden mecz ale w obu przypadkach,przestań cenię Łukasza i uważam że sam by to wygrał bez rozprowadzania go na koniec ligi
-
Ludzie jak chcecie o tym pogadać. Zróbcie temat w pomocy......
-
haha zastanawiam się czemu od razu nikt nie wstawił statystyk z tego meczu, przy takich statystykach podłożenie się można raczej włożyć między bajki.
Teraz kiedy już znamy rezultat to chciałbym serdecznie pogratulować @Łukasz-Kowalski Grał w każdej edycji MP. W każdej był w finale na wysokim miejscu, ale nigdy nie był pierwszy i w końcu oto jest. Mistrzostwo Polski OSM!! Łukasz - jesteś wielki!
Również gratuluję pozostałym dwóm kolegom z PE, którzy ugrali wielkie wyniki zdobywając medale MP @ciamajda oraz @klosek
Na koniec brawa dla wszystkich finalistów, za przebrnięcie przez rundy eliminacyjne i zameldowanie w najważniejszej lidze rozgrywanej w polskim OSM w 2016 roku.
-
@sniki26 Ja ci się nie tłumaczę sniki, ale znam cię nie od dziś. Ty jak przegrywasz to zawsze widzisz podstęp, albo podwójne dno. Taka twoja fajna natura. Ani mój mecz z Łukaszem ani twój mecz z mihau - nie miały znaczenia. W tym roku gracze z PE biją na głowę graczy z H_PL. Taka jest brutalna prawda. To była długa liga i wygrali ją ci, co najlepiej rozplanowali siły.
-
W odpowiedzi na zarzuty Panowie Kowalski i Dovco odpowiedzieli że są czyści jak łza , natomiast jeżeli jakiekolwiek mecze były ustawiane ,to ustawiali je wyłącznie sniki i mihau . A poza tym to grupa PE jest najlepsza i najuczciwsza , a inni to kombinatorzy i oszuści. Czy nie tak ?
-
@Łukasz-Kowalski widzę, że ciężko z Tobą się dogadać ale rozumiem, że to przez emocje spowodowane naklejką Mistrza Polski 2016. Temat zamknięty. Gratuluję Tobie jak i wszystkim finalistom
-
@Cezarro said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
W odpowiedzi na zarzuty Panowie Kowalski i Dovco odpowiedzieli że są czyści jak łza , natomiast jeżeli jakiekolwiek mecze były ustawiane ,to ustawiali je wyłącznie sniki i mihau . A poza tym to grupa PE jest najlepsza i najuczciwsza , a inni to kombinatorzy i oszuści. Czy nie tak ?
Póki co to wszyscy twierdzą dokładnie na odwrót. PE zawsze najgorsze, kombinuje, ustawia i w ogóle jest beee Skąd w ludziach tyle zawiści...
-
@Cezarro Nie. Twoja interpretacja, żeby znowu zrobić zamęt na forum i napisać 50 postów o niczym konkretnym. A wg mnie to trzeba pomyśleć nad formułą, która raz na zawsze wykluczałaby podobne posądzenia jakie maja miejsca w tych MP. Ty już piszesz o historii a ja chcę pisać o przyszłości. Trzeba wspólnie się zastanowić.
-
@Dovco_HandF said in MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016:
@Cezarro Nie. Twoja interpretacja, żeby znowu zrobić zamęt na forum i napisać 50 postów o niczym konkretnym. A wg mnie to trzeba pomyśleć nad formułą, która raz na zawsze wykluczałaby podobne posądzenia jakie maja miejsca w tych MP. Ty już piszesz o historii a ja chcę pisać o przyszłości. Trzeba wspólnie się zastanowić.
Sugerujesz że to ja celowo robię zamęt na forum ?