⚽ 🇵🇱 Polskie: Niższe Ligi (od Nice I liga do Klasy B)
-
LIGA
WYNIK: 1-1
WYNIK: 2-1
WYNIK: 0-1 -
LIGA
WYNIK: 1-1LIGA
-
LIGA
30-letni napastnik Piotr Grzelczak został nowym piłkarzem pierwszoligowej Chojniczanki Chojnice . Zawodnik związał się z klubem kontraktem do końca czerwca 2019 roku. Grzelczak ostatnio był zawodnikiem greckiego AÓ Plataniá Chaníon . W poprzednim sezonie wystąpił w 14 spotkaniach tamtejszej ekstraklasy, w których strzelił 1 gola.
-
LIGA
Gruzin Nika Kwantaliani podpisał roczny kontrakt z Widzewem Łódź z opcją jego przedłużenia o kolejny sezon. 20-letni pomocnik przechodzi do drugoligowca z Bruk-Betu Termaliki Nieciecza . Wiosną zanotował 1 występ w Lotto Ekstraklasie.
-
LIGA
Omar Monterde podpisał dzisiaj kontrakt z GKS-em Tychy . Umowa będzie obowiązywać do 30 czerwca 2019 roku. 29-letni hiszpański pomocnik wiosnę spędził w gibraltarskim Lincoln Red Imps FC . Zagrał w 13 meczach i strzelił 4 gole w tamtejszej ekstraklasie.
-
LIGA
24-letni islandzki napastnik Árni Vilhjálmsson podpisał kontrakt z Bruk-Betem Termalicą Nieciecza . Mający na koncie 1 występ w reprezentacji Vilhjálmsson wiosną reprezentował Jönköpings Södra IF . W szwedzkiej II lidze w 12 występach strzelił 3 gole. Wcześniej grał również w Breiðabliku oraz norweskim Lillestrøm .
-
LIGA
Dawid Plizga został nowym zawodnikiem czwartoligowego LKS-u Goczałkowice Zdrój . 32-letni pomocnik w minionym sezonie grał w GKS-ie Katowice . Wystąpił w 12 meczach I ligi i strzelił 2 gole.
-
FORTUNA LIGA
LIGA
WYNIK: 0-1, Gryf Słupsk samodzielny lider z 21 pkt w 7 meczach -
FORTUNA LIGA
LIGA
-
LIGA
WYNIK: 0-2 -
LIGA
-
FORTUNA LIGA
Grzegorz Kuświk podpisał roczny kontrakt ze Stalą Mielec . 31-letni napastnik w minionym sezonie zagrał w 13 meczach Ekstraklasy w barwach Lechii Gdańsk . Grzegorz w swojej karierze wystąpił w 210 meczach w Ekstraklasie, w których strzelił 52 bramki oraz zanotował 14 asyst.
-
FORTUNA LIGA
Piotr Żemło podpisał roczny kontrakt z Odrą Opole . Umowa zawiera opcję przedłużenia o dwa lata. 23-letni obrońca w minionym sezonie w barwach Wisły Puławy zagrał w 23 meczach II ligi.
Piotr Żemło w 2015 roku był najgorszym graczem FIFA Pamiętacie?
-
@pawelzylicz
Co z tego, że był najgorszy, ale chociaż był. Nikt z nas nawet czymś takim nie może się pochwalić. -
@byku-duma-warmii Ale z tego go kojarzę, bo wtedy było o nim głośno Myślę, że dzięki temu ludzie zaczęli go kojarzyć, co mogło pozytywnie wpłynąć na późniejszą jego karierę
-
@pawelzylicz
Ale nie ma co się naśmiewać z niego. -
@byku-duma-warmii Tutaj bardziej trezeba byłoby się naśmiewać z FIFY, że tak go ocenili, gdzie jest wiele innych zawodników z gorszych lig, a było lepiej ocenionych Oceny piłkarzy ze słabszych lig to ściema... Czemu najgorszym piłkarzem (według gry) został Polak z Wisły, a nie jakiś Irlandczyk czy Anglik z ligi irlandzkiej, która jest teoretycznie słabsza od naszej? Mi nie chodziło o to, by się naśmiewać z tego piłkarza, źle mnie zinterpretowałeś i nie potrzebny jest ten atak na mnie...
-
-