🚫 ⚽ Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną
-
Dziś konkurs indywidualny w zakopanym aż 11 polaków skacze oto kadra:
Aleksander zniszczoł
Klemens murańka
Andrzej stękała
Paweł wasek
Paweł kantyka
Każdy z polaków zakwalifikował się do konkursu
Tabelka pucharu świata:
1.Ryoyu kobaiashi:1092 pkt
2.Kamil stoch:624 pkt
3.Piotr żyła:591 pkt
4.Dawid kubacki:532 pkt
5.stefan kraft:481pkt:flag-at:
6.Stephan layhe:469 pkt
7.karl geiger:418 pkt
Jak widać jest ciasno w czołówce
Zapomniałem napisać o maćku i stefanie
Maciek kot:: miejsce 49:13pkt
Stefan hula: miejsce 38: 29 pkt
Jakub wolny: miejsce 30:88pkt -
I skacze oczywiście nasi najlepsi
Kamil stoch
Piotr żyła
Dawid kubacki zapomniałem dopisać -
O Maćku i Stefanie nie musiałeś pisać.Zasadniczo od początku sezonu za wiele o nich nie słychać
-
@huzar-shakir ale jakub wolny jak na jego pierwszy sezon
-
Dziś 16.00 skoki w zakopanym indywidualny konkurs jak myślicie kto wygra?
-
Holej: tabela plh
1 miejsce GKS Tychy
2 miejsce GKS katowice
3 miejsce Podhale
4 miejsce JKH GKS
5 miejsce Comarch Cracovia
6 miejsce Toruń
Pierwsza szustka awansuje do ćwierć finału
Kolejne miejsca:
7 miejsce Unia oświęcim
8 miejsce MH automatyka
9 miejsce Zagłebie sosnowiec
10 miejsce Orlik Opole
Te cztery miejsca awansują do półfinału
Do końca pozostało nie wiele kolejek -
@szpilka134 należy mieć pojęcie o regulaminie danych rozgrywek.tu bzdury napisałeś.
-
W sezonie 2018/2019 drużyny rozegrają w sezonie zasadniczym cztery rundy spotkań w systemie „każdy z każdym” oraz dwa mecze z Kadrą PZHL - łącznie 42 spotkania. Po zakończeniu sezonu zasadniczego drużyny z miejsc 7, 8, 9 i 10 rozegrają spotkania rundy wstępnej Pre-Play-off w systemie: 7 miejsce - 10 miejsce, 8 miejsce - 9 miejsce do dwóch zwycięstw. Gospodarzem pierwszych i ewentualnie trzecich meczów rundy Pre-Play-off będą drużyny, które zajmą wyższe miejsca po sezonie zasadniczym. Zwycięzcy Pre-Play-off przystąpią do fazy Play-off - zwycięzca wyżej sklasyfikowany po rundzie zasadniczej z pozycji 7, zwycięzca niżej sklasyfikowany z pozycji 8. Z kolei kluby, które zostały pokonane przystąpią do barażu o utrzymanie w lidze. W meczach barażowych o utrzymanie w PHL do tych drużyn dołączy drużyna z miejsca 11 po sezonie zasadniczym oraz zwycięzca rozgrywek I ligi w sezonie 2018/2019. Rozegrają one cztery rundy spotkań systemem „każdy z każdym” - 12 spotkań. Zespoły z dwóch pierwszych miejsc utrzymają się w PHL, natomiast dwa najsłabsze kluby będą występować w I lidze w sezonie 2019/2020. Mecze rundy play-off w ćwierćfinałach, półfinałach i finale będą rozgrywane do czterech wygranych spotkań. W rywalizacji o brązowy medal drużyny rywalizować będą do dwóch wygranych meczów. Gospodarzem pierwszego i ewentualnego trzeciego meczu będzie klub wyżej sklasyfikowany po sezonie zasadniczym.
-
@huzar-shakir no jest to mój drugi w sezon od kąt interysuje mnie ten sport więc przepraszam za pomyłki a sam chodze na hokeja czasami
-
@szpilka134 kiedyś chodziłem na Towimor Toruń jak jeszcze grali pod tą nazwą stare dobre czasy
swego czasu w polskiej lidze w bramce jednej z ekip ekstraklasy stał...ksiądz
-
@huzar-shakir Ksiądz na bramce, to logiczne, nigdy nie przepuścił krążka między nogami
-
Ks.Paweł Łukaszka,też stare dzieje
-
@mati-colchoner tego akurat to nie byłbym pewny
-
Do 2 serii nie zakwalifikował się kamil stoch
-
@szpilka134 Niema formy to nie awansował.Na warunki pogodowe,które według komentatorów są złe raczej bym nie zganial winy.Zauważ że Kobayashi też gdzieś tam daleko z tyłu jest w klasyfikacji.
-
@huzar-shakir masz racje
-
Koniec konskursu w zakopanym nasi średnio kubacki dopiero 11
Oto najlepsza 3
Forfang
Kobaiashi
Johansson
Nic tylko pogratulować norwegą że mają wreście dobre kombinezony -
@szpilka134 said in Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną:
@huzar-shakir no jest to mój drugi w sezon od kąt interysuje mnie ten sport więc przepraszam za pomyłki a sam chodze na hokeja czasami
Dzińdybry