Politiek
-
@suiz-luárez_nl said in Politiek:
https://www.ad.nl/politiek/jetten-wil-miljonairstaks~a4db0dc6/ Kan iemand Robot Jetten uitleggen dat ie bij D66 zit en niet bij GroenLinks?
Past toch geheel bij d66 aka meewaaien met alle winden?
-
Als nou zou blijken dat deze kosten voor energietransitie een eenmalige uitgave zouden zijn, zou ik er nog wel achter staan. Maar het lijkt me niet dat de doelen gehaald zullen worden en dan wordt het maar de vraag of dergelijke kosten te verantwoorden zijn.
Wel baart het me zorgen dat sommige mensen wel erg klakkeloos het "argument" van Baudet reproduceren 'dat andere landen tóch niet meedoen'. Is totaal geen relevant argument in deze discussie.
-
@timeenennaam_nl Je geeft Baudet wel erg veel credits; de gedachte dat het pas zin heeft om in actie te komen als een behoorlijk aantal (grote) landen het gezamelijk doet is zo oud als de discussie zelf.
Het kan overigens best zijn dat je gelijk hebt. Je wilt een significant resultaat behalen en als de rest niet meedoet is dat onhaalbaar.
Als alle andere landen dezelfde maatregelen als Nederland zouden nemen is lukt dat misschien nog steeds niet (daar komen veel factoren bij kijken en durf ik geen oordeel over te geven). In dat geval is het inderdaad niet relevant.
-
@timeenennaam_nl said in Politiek:
Is totaal geen relevant argument in deze discussie.
Die andere landen wonen toch op dezelfde aarde of niet?
-
Ik heb "ja maar hij" altijd een heel zwak argument gevonden. In alles. Dus ook in deze discussie.
Neemt niet weg dat je véél meer garantie/informatie moet hebben voordat je zo'n enorme investering en transitie doet.
-
Het kan een relevant argument zijn, maar de mensen die het argument aanvoeren zullen hun mening ook niet bijstellen als grote vervuilers (zoals de VS en China) volledig zouden overgaan op duurzame energie.
-
@suiz-luárez_nl
Ja, maar het beleid in andere landen op dit gebied is niet relevant voor je eigen verantwoordelijkheid voor een transitie naar duurzame energiebronnen. Ten eerste blijven Xi Jinping en Trump niet eeuwig aan de macht en heeft elke machtswisseling een potentie voor een ander energiebeleid. Ook in Amerika en China heb je linkse klimaatdrammers.
Ten tweede is het onmogelijk om dit soort landen aan te spreken op hun energiebeleid als we zelf geen moeite hebben gedaan mbt energietransitie. Zou hetzelfde zijn als we China aanspreken op kinderarbeid en zelf kinderen van 6 jaar gloeilampen in elkaar laten zetten Eindhoven. -
@kagchelland_nl
Wat voor soort garantie/informatie moet je hebben dan? Of de mens met een transitie naar duurzame energie in staat zal zijn de opwarming van de aarde te beteugelen? Of wat de beste/meest rendabele vorm van duurzame energie is? -
@timeenennaam_nl Ja beide eigenlijk wel. De investering is (mijns inziens) te groot om geen garantie te hebben op een substantiële verbetering. Het is een andere vraag of je die garantie kunt krijgen. Ik zou zelf alle mogelijkheden uitputten om zo'n transitie te verantwoorden. Natuurlijk is global warming een issue, maar ik denk je niet dat je de economische groei te veel moet belasten.
Voor je het weet ben je te druk met het redden van banken om bezig te zijn met milieu. Al weet ik dat dat ook weer als dooddoener klinkt. Zo bedoel ik het niet.
-
@timeenennaam_nl said in Politiek:
Of de mens met een transitie naar duurzame energie in staat zal zijn de opwarming van de aarde te beteugelen?
Lijkt me vrij relevant om te weten, voordat we onszelf arm gaan maken ja. En áls deze vraag dan al beantwoord is met een ja, dan kun je je ook afvragen of je de wetenschap niet eerst wat langer de tijd moet geven om "duurzame energietechnieken" verder door te ontwikkelen. Warmtepompen werken bijvoorbeeld in veel gevallen lang niet zo fijn als cv-ketels, en gaan al helemaal niet werken in huizen ouder dan 25 jaar (en dat zijn er nogal wat).
-
@suiz-luárez_nl Precies ja. Zou toch gek zijn als vrienden van mij min of meer over MOETEN op een waterpomp omdat ze in een nieuwbouw wijk zijn gaan wonen en ik niet omdat ik in het centrum woon. Of dat ik daarom iets voorgeschoteld krijg wat totaal niet werkt.
Het lijkt nu een beetje op 'kijk maar wat je doet, maar doe effe iets'
-
Idd, de overheid neemt door die klimaatdrammers allerlei overhaaste beslissingen, alles onder het mom van het braafste jongetje van de klas zijn.
-
Die transgenders zijn echt niet goed bij hun hoofd. Je wordt geboren met een lul of met een kut en daar kan je niks aan veranderen. Als je dan anders gedraagt dan ben je niet goed en als je je wil laten ombouwen dan zit er helemaal een steekje los.
-
Heb jij er last van dat mensen zich laten ombouwen.
-
Ik heb er last van dat die mensen bestaan. Ik maak me er zorgen om dat ze rechten krijgen.
-
Ja maar weet je wat het probleem is ik heb er weer last van dat mensen zo als jij bestaan. Maar ja daar kunne we ook niks aan doen zulken memsen zo als jij bestaan nu eenmaal ook en dat moet we gewoon accepteren. net zo als jij gewoon moet accepteren dat transgenders gewoon mensen zijn met de zelfde rechte als iedereen.
-
@scheeftand_nl said in Politiek:
Ik heb er last van dat die mensen bestaan. Ik maak me er zorgen om dat ze rechten krijgen.
Ik ben het wel met je eens wat betreft de rechten. Ik vind het schandalig dat zoiets uit onze basisverzekering wordt vergoed en bv bepaalde ziektes niet . Onze zorg is duur zat en ik vind het idioot dat er van mijn premie geslachtsoperaties worden gedaan.
-
@timeenennaam_nl said in Politiek:
@suiz-luárez_nl
Ja, maar het beleid in andere landen op dit gebied is niet relevant voor je eigen verantwoordelijkheid voor een transitie naar duurzame energiebronnen. Ten eerste blijven Xi Jinping en Trump niet eeuwig aan de macht en heeft elke machtswisseling een potentie voor een ander energiebeleid. Ook in Amerika en China heb je linkse klimaatdrammers.
Ten tweede is het onmogelijk om dit soort landen aan te spreken op hun energiebeleid als we zelf geen moeite hebben gedaan mbt energietransitie. Zou hetzelfde zijn als we China aanspreken op kinderarbeid en zelf kinderen van 6 jaar gloeilampen in elkaar laten zetten Eindhoven.Opzich heb je gelijk met dat er ook in China linkse klimaatdrammers zijn maar die zullen nooit worden verkozen tot zo'n hoge positie.
-
@timeenennaam_nl Dat eerste is een goed punt, maar ik zie de transitie naar duurzame energiebronnen als een net iets anders onderwerp dan het huidige klimaatakkoord.
Sommige voorstanders van nucleaire energie koppelen hun argumentatie ook juist los van de verhitte klimaatdiscussie omdat er daarnaast nog meer dan genoeg redenen overblijven om daaraan te werken. Wat dat betreft vind ik dat je gelijk hebt.
Bij het klimaatakkoord speelt de factor tijd in mijn beleving vooral een grote rol. Bij het beperken van de uitstoot binnen zoveel jaar met zoveel procent door halsoverkop allerlei kolencentrales dicht te gooien en van het gas af te gaan vind ik dat argument dan weer wel een rol spelen.
-
@scheeftand_nl said in Politiek:
dan zit er helemaal een steekje los
Dit gaat vast verkeerd begrepen worden, maar er zit ook 'een steekje los' bij die mensen. Als alle draadjes goed waren aangesloten dan pasten hun gevoelens wel bij het geslachtsdeel dat ze bij geboorte hebben meegekregen. Betekent niet dat die mensen minderwaardig zijn en zeker niet dat we ze niet zouden moeten helpen. Transgenders kunnen perfect functioneren in onze maatschappij, waarschijnlijk beter dan meneer Scheeftand die alles wat afwijkt raar vindt en zich daar met felle bewoordingen van moet afzetten.