OSM Taktikleri
-
@Hasalite Merhaba, çoklu hesap kullanmak kurallara aykırıdır. Kullanmak istediğiniz hesap haricindeki hesapları silip kullanıcı adınızla beraber sorununuzu tr.support@onlinesoccermanager.com adresine mail atmalısınız.
Maillere yoğunluğa bağlı olarak ortalama 72 saat içerisinde bakılmaktadır. Bu süre zarfında sabırlı olunuz.
Sorularınızı Destek bölümünde başlık açarak sorabilirsiniz burası taktiklerin konuşulduğu bölüm. -
@TalhaÖkte 451 iş görür evet, kapalı oynarsanız rakip için işler zorlaşır.
@Amigo-Yücel evet dengeli oyun gider bu kadro denkliğiyle bir de evde. 442 de olsa orta sahayı kalabalık kullanın ne olur olmaz, rakibe göre denksiniz ama 100m kadar fark var. 442 denk belki riskli kaçar ama 451 denk daha uyumlu olur gibi -
@TalhaÖkte rakip iki kat fark atmış ve saha tarafsız galiba kupa maçı olacak. Macera aramaya gerek yok 451 kaleyi görünce vur defansif oynayın düşük sayılarla (30-59 gibi hepsi). Orta sahayı defansa göndermek yararınıza olur. 451 kadroya uymuyorsa 5311, 532, 523 kontra da defansif olarak iş görecektir. Yalnız kontra yüksek tempo isteyecektir
-
@Gülami-Barbaros-Salgın benim görüşüm şu:
Dengeli çıkmak için rakibe kadro gücü olarak 2 kat vermemek lazım. Diyelim biz 300myiz rakip 600m. Burada istesek de istemesek de defansif oynamak zorundayız çünkü 2 kat fark yemişiz. Bu fark daha az oldu diyelim mesela biz 400m olduk rakip 600m bu durumda defansif de oynayabiliriz ya da kalabalık orta sahayla dengeli oynayabiliriz o da kurtarır. Benim ölçüm böyle iki kattır. Macera aramam. Farkı yediysem defansif, fark attıysam ofansif, tam anlamıyla bu farkı atamamış ya da yememişsem denk oynarım.@TalhaÖkte maç kimin sahasında?
-
@TalhaÖkte hmm deplasman maçı ve rakip önde. Hiç düşünmeye gerek yok defansif oyun gerekli. Kamp işi belki olabilir. İstiyorsanız basın, ben kampsız çıkıp yenilsem de defansif oyunumun bana sağlamış olduğu istatislikle şerefimle yenilmeyi tercih ediyorum.
-
@erenex3 baskı ve tempo bence çok, sonuçta kontra atak oynamıyorsun 80 70 tempo çok kaçar. 0 seviye saha yine de avantaj sağlar. Bu kamp bonusun üstüne eklenince sen daha üstün çıkarsın çok korkmana gerek yok. Tüm sayıları dengeli kullanabilirsin. Benim formülüm şu: saha %4 avantaj verir, fullersen 4+6=10. Kamp da 20 bonus verir. Yani %24 koy oyuncuların gücüne öyle hesap yap. 100lük oyuncun 124lük gibi oynar mesela, ben böyle hesaplıyorum.
Orta sahayı defansa göndermeyi de, bu hesap sonrasında defansın rakip forvetlere göre sayı olarak denk gelemiyor eziliyorsa kullan. Bence maçı alırsın istatistiklerde üstün çıkarsın ama bugünlerde saçma olaylar sık yaşanmaya başladı. 14 şuta 4 şut önde oynuyorum mesela ama 1-0 yeniliyorum bunun gibi sonuç da çıkabilir yani oyun motorunun son davranışlarını kestirmek imkansızlaştı.
-
Merhabalar herkese rakip kadro değeri 800m e yakın benim ise 500m. Maç onun evinde. 4-5-1 oynama olasılığı yüksek. Yada 4-3-3 de oynayabilir tam kestiremiyorum. Sizce iki taktiği de göz önünde bulundurursak karşı taktik olarak ne çıkmam gerek?
-
@TalhaÖkte 433te adam markajı mı? Yapıştır sen de 433 paslı oyun madem. Sen 4 forvet kullanmadığın sürece rakibin 4 defansta adam markajı yapması elinde patlar. Kanat oyunu da oynayabilirsin. 433bye daha uygun kadron var gibi.( 2 ofansif orta saha kanatlarda, 1 defansif orta saha ortada geride) 433bde paslı da olur kanat da olur. Kanat oyuncuların hücumu daha iyi olduğu için kanat öneririm. Baskı ve tempo dengeli tut, stil ofansif olabilir. Şüphen varsa stili de dengeli yaparsın. 3lü forvet kullanan rakiplere karşı bekler ileri çıkarmak iş görmüyor diye gözlemledim o yüzden herkes sabit öneriyorum. Alan markajı, ofsayt yok. Turuncu hakeme de agresif çıkıp risk alınacak bir kadro kalitesi farkı yememişsin normal oyna sen. Rakip agresif kalırsa büyük ihtimal kırmızı kart görür
-
@03AFYOKK 532 kontra önermişler ama kontra gibi taktikle yavaş oyun kur uyumsuz kalır. Dengeli bir taktik öneriyorum ben. 451, 4231, 442 dengeli olabilir. Bence 5li defans çok defansif kaçar, yorumcu da bu kadar ddfansif oynamaya gerek yoktu der büyük ihtimalle. Tüm sayılar dengeli (40-59 arası) öneririm bu dediğim dizilişlerde. 451 ve 4231 kaleyi görünce vur, 442 kanat ya da paslı oyun. Herkes sabit, alan markajı, ofsayt kapalı
-
@FATİHTERİM en son bana kontra çıkan güçlü rakip sadece 4 şut çekebildi. İki taraf da defansif oynarsa maç kilitlenir. Kadrodaki güçlü adamları kullanmak istiyorsa dengeli çıkması lazım yoksa defansif çıkıp berabere bitmesini göze alıyorsa çıksın.
@03AFYOKK defansif çıkarsan sana maç sonucu benzeri bir şey vereyim. Topla oynama 50ye 50. Şutlar 4e 4. Maç sonu 0-0. Denk öneriyorum ben. Defansif oynaman için rakip sana 2 kat kadro farkı atmış olmalı. Sayılar 50-59 olur hepsi. Forvet sabit kalsın bence -
yarın kadrolarımızın denk olduğu bir rakip ile evimde oynuyorum nasıl bir taktik ile çıkmalıyım ?
-
@Danqer denk taktik deyince akla denk sayılarla oynanan 442 gelir. Ancak rakibin markaj tarzı, ofsayt seçimi, forvet ve defans sayısına göre 4231, 451, 433, 352, 3322, 343 de dengeli oynanabilir. Ajandan aldığınız bilgileri, saha durumunu, hakem rengini bunları da yazarsanız daha kapsamlı öneri sunabiliriz. Şimdilik 50-59 arası sayılarla herkes sabit 442 öneriyorum. Alan markajı, ofsayt yok. Paslı oyun ya da kanatları kullan olabilir.
-
@Wulkanest 433bye karşı 451 genelde üstün oynuyor. 433a'ya karşı da iyi performans gösteriyor ama 433bnin tam olarak karşı dizilişi bence 451. Kaleyi görünce vur. Orta saha defansa gelsin diğerleri sabit. Baskı dengeli, stil defansif, tempo yavaş oyun kur ya da topa hakim ol. Orta saha kanatlarında defansif orta sahalar olacak. Görevleri de iyi ayarlarsan istatistikte ezileceğini sanmıyorum.
-
@FATİHTERİM uzun topa karşı ofsaytın işe yaradığını sanmıyorum. taa karşı defanstan atılan bir uzun topun neresini ofsayta düşürecek defans bu bana mantıksız geliyor.
Paslı oyun ve kontra atakta pas trafiğinin sonlandığı yer merkez forvet olduğu için bence asıl paslı oyun ve kontra atağa karşı ofsayt iyi gidiyor. Uzun topa karşı işlediğine dair kanıt var mı?
-
@FATİHTERİM şahsen ben uzun top taktiğinde hiç üstün oynayamadım zamanında 523 424 çok denedim ama hep hüsran oldu sonuç. Aynı şekilde bana karşı uzun top çıkan da oldu. Hiçbirine ofsayt açmadım ve çoğunda üstün oynadım yendim(kırmızı kart görmediğim zaman) Bu yüzden ben önermiyorum uzun topu. 523ü bile kontra atakla oynuyorum iyi sonuç alıyorum ama uzun top olmuyor bende. Sıralama olarak 15 binleri görmüş birisi olarak gözlem yeteneğime güvenirim bu arada.
Neyse arkadaş tercihini kendi yapsın bakalım bana silah dayasalar uzun top oynamam ben -
@FATİHTERİM anlaşamadık değil sadece ofsayta takıldım ben. Uzun top ve ofsayt arasında ilişki olduğunu söyleyen birini görünce olaya el atıp gözlemlediğim olaylardan bahsetmek istedim. Sonuçta osm gibi böyle bir oyunda ne efsaneler ne söylentiler dolanıyor. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu kimse bilmiyor çünkü düşündüğü fikir bugün işe yararken ertesi gün elinde patlıyor mesela. Tabi ki uzun top sadece seçeneklerin biri, kontra atak ve kaleyi görünce vur da defansif bir seçenektir. Gözlemimi paylaşmak istedim sadece.