IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
Dziś zaprezentuję wam dobre, mocne, ofensywne ustawienie. To:
442b podania
I mam dla was 2 warianty wyrżnięte z Przewodnika OSM w moim telefonie. Oto one.
Sparing z moimi kolegami z grupy w turnieju CCWE (grupa 7A). Nie widziałem, co i jak mieli ustawione:
i
oraz to drugie ustawienie przy warunku, że nasze drużyny są wyrównane. Nie wiem czy moja drużyna jest faktycznie silniejsza, ale przyjąłem, że grając u siebie mam przewagę boiska nad wypasionym z celem nr 1 Liverpoolem huzara, co nam równoważy siły:
Oczywiście są to tylko poglądowe mecze. Aby wyrobić sobie zdanie na temat danej taktyki/ustawienia należało rozegrać nią ze 100 meczów w domu na wyjeździe, dopiero wówczas można wyrobić sobie jakąś zbliżoną prawdzie opinię: czy to jest dobre, czy nie .
Ja preferuję przy ustawieniu 442b grę skrzydłami, ale Poradnik OSM radzi grę podaniami. Sami oceńcie, co jest lepsze.
-
@Dovco_HandF czy mogę prosić o przesłanie taktyki 541A lub 541B z przewodnika na Androidzie w odpowiedzi do tej wiadomości? Ewentualnie proszę o porady dotyczące grania tą taktyką, bo bardzo dawno nią nie grałem. Jutro walczę z Shakhtarem o krajowy puchar i moi przeciwnicy mają dużo droższy podstawowy skład (Shakhtar- 267,5 mln; ja- 134,5 mln w przeliczeniu na podstawową, najlepszą 11), więc muszę postawić na silną defensywę.
PS. Sprawdziłem na słabszych przeciwnikach taktykę 433A skrzydła z przewodnika OSM na Androidzie i potwierdzam, że daje radę. Wygrałem 5 ostatnich meczów tą taktyką:
-
@Denzelon Oczywiście, sam często na wyjazdach używam 541 a lub b, to bardzo dobre ustawienia. A co nam serwuje w tym temacie Osm Przewodnik na Androidzie jak nasza drużyna przynajmniej teoretycznie jest słabsza od rywala? Zobaczmy najpierw:
541a kontra
-
A poniżej to drugie ustawienie i taktyka na życzenie @Denzelon, ze strzałami z każdej pozycji:
541b Strzały
-
@Dovco_HandF said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
541b Strzały
Mecz pokazowy w lidze AMP #2 z potencjalnie silniejszym rywalem:
-
Rywal szykuje na was zgrupowanie i dylemat co teraz? Zużyć swoje czy ryzykować bez? A może jest "coś" co zneutralizuje rywala bez wydawania monet? Otóż Osm Przewodnik na Androidzie proponuje nam takie cudeńko, podobno działające na zgrupowania rywali:
4231 Strzały
-
@Dovco_HandF said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Rywal szykuje na was zgrupowanie i dylemat co teraz? Zużyć swoje czy ryzykować bez? A może jest "coś" co zneutralizuje rywala bez wydawania monet? Otóż Osm Przewodnik na Androidzie proponuje nam takie cudeńko, podobno działające na zgrupowania rywali:
4231 Strzały
Nadarzyła się mi dzisiaj okazja sprawdzenia w praktyce tej taktyki ponieważ rywal odpalił na mnie obóz. Statystyki z tego spotkania przedstawiają się następująco :
Wartość kadry przeciwnika 325 mln , mojej 424 mln , zatem przewaga wartości kadry była po mojej stronie. W sumie jak na mecz na wyjeździe przeciwko obozowi to rezultat całkiem dobry, więc zapewne użyję jeszcze tej taksy przy kolejnej okazji.
-
@Cezarro said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
W sumie jak na mecz na wyjeździe przeciwko obozowi to rezultat całkiem dobry, więc zapewne użyję jeszcze tej taksy przy kolejnej okazji.
Można nawet pokusić się o tezę, że był to pechowy remis przy tak mocnych statystykach w wywiadowym meczu w dodatku przeciwko zgrupowaniu
-
Dostaję od was na poczcie wiele zapytań o Długie piłki, i wiecie co, mam coś dla was:
424b Długie Piłki
Wypróbujcie, szczególnie jak gracie na wyjazdach przeciwko liderom lig lub celom nr 1 z silniejszymi od was wyjściowymi 11-tkami.
-
Zmorą dla wielu menadżerów jest mocne 451. Jak je pobić? Osm Przewodnik na Androidzie ma i na to radę!
523A Długie piłki
-
Na wasze życzenie (czemu na piszecie na forum, tylko spamujecie mi pocztę ) - alternatywna taktyka dla 433a:
433b Podania
Zagram tak dziś z ciekawości z botem w bitwie rankingowej, przy czerwonym sędzi jednak zmienię wejście w przeciwnika na normalne. -
Zapytacie, a co jeśli drużyny są wyrównane?
433b Podania
-
Dzień dobry Panowie. Co polecilibyście zagrać u siebie przeciwko 443 A. To samo zagrać co przeciwnik czyli 443A skrzydłami czy może zagrać 451 defensywnie strzały z kazdej pozycji . Siły są bardzo wyrownane w wyjściowej 11 może gorszego mam jednego grajka. Jedyna moja przewaga to stadion rozbudowany na drugim poziomie czyli +4%
-
@Didierluk said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
U siebie z podobnym składem zdecydowanie graj ofensywnie 433, jesli masz sprawdzone. Te 4% to tylko murawa, własne boisko daje dużo więcej
Zgadza się w 100% , ciśnij u siebie 433 , a jak jakiś ważny mecz to odpalaj obóz
-
@Cezarro A co jesli gram u siebie ale nie wiem jakim ustawieniem gra przeciwnik? tez grac 433? Sklady mamy zblizone stadion mam na 1 wiec tylko 2%
-
@MatekBezGatek said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@Cezarro A co jesli gram u siebie ale nie wiem jakim ustawieniem gra przeciwnik? tez grac 433? Sklady mamy zblizone stadion mam na 1 wiec tylko 2%
Przecież możesz użyć szpiega , wtedy się dowiesz , a gdy przeciwnik odpalił tajny trening czyli zablokował możliwość podglądu swojego ustawienia na mecz, zobacz jakimi ustawieniami grał najczęściej w poprzednich meczach.
-
Ciekawy temat na forum angielskojęzycznym się pojawił: OSM Tactics Guide - Request/Info
-
Przeciwnik gra 4-5-1 . Ja gram u siebie składy mamy podobne żeby nie powiedzieć takie same.
Zagram również 4-5-1 z tym ,że jak byście polecili ustawić pomoc?
Napastnicy "Tylko atak" Pomoc "Trzymanie swoich pozycji" Obrona " Głęboko cofnięta".
Tak myślałem żeby wyjść -
@zkrystian said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Napastnicy "Tylko atak" Pomoc "Trzymanie swoich pozycji" Obrona " Głęboko cofnięta".
Jak tak wyjdziesz, to znaczy, że grasz na remis i jeśli to cię satysfakcjonuje, to OK.
Ale jeśli chcesz powalczyć o wygraną to wszyscy na swoich pozycjach lub jak masz napastnika z defem +30 to Napastnicy "Wspieranie drugiej linii" wg mnie oczywiście. ja tak gram jak chcę powalczyć o wygraną. Suwaki między 20 a 35% te pierwsze dwa, a ostatni ustawiam na szybkie podania, im lepszy zespół tym wyżej