[Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup
-
@borynos said in [Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup:
@Stefan-Joptwojmać said in [Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup:
- limit kupionych zawodników: 4 do 15 kolejki i 2 po 15 kolejce - razem 6;
- w przypadku przekroczenia liczby kupionych zawodników grupa dostaje karę -3 pkt za każdy mecz w którym wystąpił 7 kupiony w kolejności gracz(analogicznie za 2 graczy kupionych i wystawionych ponad limit -6 pkt itd.). Mecz kwalifikowany jest jako walkower;
czyli można kupić 5 i następnego grajka, w pierwszej połowie sezonu, nie grając nimi, na handelek?
Limit to 4 do 15 ligowej kolejki włącznie z nią. To chyba logiczne. Jeśli kupisz 5 i 6 zawodnika przed 16 ligową kolejką to nie dostaniesz punktów karnych, ale od 16 ligowej kolejki Ci zawodnicy są liczeni jako pozostałem 2 transfery i możesz ich wystawić. Jeśli ich sprzedasz i zakupisz nowych będą to transfery ponad limit i za ich występ będzie kara. Chyba prościej było wpisać powiedzmy -15 punktów karnych za każdego zawodnika ponad limit:P
-
@Stefan-Joptwojmać
Czyli rozumiem,że w sumie mogę kupic 6 od razu,ale wystawiać ich dopiero po 15 kolejce? -
@pimus1910 said in [Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup:
@Stefan-Joptwojmać
Czyli rozumiem,że w sumie mogę kupic 6 od razu,ale wystawiać ich dopiero po 15 kolejce?Nie zostaniesz za to ukarany, ale logicznie myśląc jest to głupotą. Lepiej uzbierać przez te 15 ligowych kolejek + 2 kolejki pucharowe kasę za rozegrane mecze i kupić lepszych grajków, niż kisić tych słabszych ponad limit?
-
@Stefan-Joptwojmać
Z jednej strony masz rację oczywiście,ale z drugiej kupując zawodnika z przedziału 70-79 poniżej 20lat (jeśli się trafi ) i trenując go non stop,plus granie sparingów to do połowy sezonu można go wytrenować tak,że na lepszego raczej nie będzie mnie stać w drugiej części sezonu -
@Stefan-Joptwojmać
Z jednej strony masz rację oczywiście,ale z drugiej kupując zawodnika z przedziału 70-79 poniżej 20lat (jeśli się trafi ) i trenując go non stop,plus granie sparingów to do połowy sezonu można go wytrenować tak,że na lepszego raczej nie będzie mnie stać w drugiej części sezonuNiekoniecznie zauważ, że za zawodników z obecnej kadry uzyskasz ok 20mln-25mln(to jeszcze zależy od klubu). To w sam raz na kupienie i ich trenowanie, trenując 6 zawodników nie osiągniesz takich takich rezultatów jak 4. To się gdzieś tam mniej więcej bilansuje:)
-
Symulacja powinna być tak gdzieś około godziny 20:00. Ustawicie się jak najwcześniej możecie, by obyło się bez zaskoczeń. Powodzenia!
-
@Stefan-Joptwojmać Wzajemnie!Przecieramy szlaki nikt chyba jeszcze nie grał na takich zasadach..
-
Po meczu Jagiellonii wstawię wyniki.
**Póki nikt jeszcze tego nie dokonał i tak by nikogo nie kusiło łamać regulamin dodaliśmy odnośnik do IX zasady 4 punktu mówiącego o karach:
- za każdego zawodnika kupionego ponad limit - 15 pkt**
-
@Stefan-Joptwojmać said in [Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup:
za każdego zawodnika kupionego ponad limit - 15 pkt**
Jasno, zrozumiale i na temat :ok_hand_tone1:.
-
@Stefan-Joptwojmać
Ponad limit w rundzie czy w całości? -
@Stefan-Joptwojmać
Ponad limit w rundzie czy w całości?"za każdego zawodnika kupionego ponad limit - 15 pkt"
-
A kto jeszcze nie dołączył do ligi ?
-
@Stefan-Joptwojmać
wolałem dopytać sorry za upierdliwość,ale uważam,że lepiej doprecyzować w każdym szczególe -
@krystian16061994
ja złe wyliczenie lig niestety jutro po symulacji dołączę,będę miał trudniej na starcie -
@pimus1910 Ok to czekamy
-
@pimus1910 w pierwszym meczu już Twój zespół baty dostał xD