[Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup
-
-
13 kolejka
-
@AC-Bubol @Stefan-Joptwojmać Pytanko. Po dzisiejszej, 15 kolejce, można kupować już następnych 2 zawodników?
-
@Dovco_HandF said in [Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup:
@AC-Bubol @Stefan-Joptwojmać Pytanko. Po dzisiejszej, 15 kolejce, można kupować już następnych 2 zawodników?
Po 15 ligowej kolejce. Czyli jeszcze nie po dzisiejszej, nie po jutrzejszym pucharze, dopiero kolejkę po pucharze.
-
@Stefan-Joptwojmać Precyzując: po 17 rundzie, wliczając w to puchar?
-
@Dovco_HandF said in [Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup:
@Stefan-Joptwojmać Precyzując: po 17 rundzie, wliczając w to puchar?
Dokładnie.
-
@Stefan-Joptwojmać
Po tej kolejce:
-
@Dovco_HandF Dokładnie:)
-
Rozumiem, że to co teraz piszecie, to jaja Prima aprilisowe
i to dalej obowiązuje:
@Stefan-Joptwojmać said in [Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup:@pimus1910 said in [Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup:
@Stefan-Joptwojmać
Czyli rozumiem,że w sumie mogę kupic 6 od razu,ale wystawiać ich dopiero po 15 kolejce?Nie zostaniesz za to ukarany, ale logicznie myśląc jest to głupotą. Lepiej uzbierać przez te 15 ligowych kolejek + 2 kolejki pucharowe kasę za rozegrane mecze i kupić lepszych grajków, niż kisić tych słabszych ponad limit?
-
To nie żart. Nie żartuje się z zasad, pisałem do kapitanów by was poinformowali o tym. -15 punktów kary za kupno zawodnika ponad limit, jest w pierwszym poście w zasadach.
-
@borynos Dlatego się upewniam, bo dziś będzie 15 kolejka wg naszego grafiku, ale liczmy bez pucharu, a więc 15 kolejka ligowa będzie dopiero 3 kwietnia :thumbsup_tone1:.
-
@Stefan-Joptwojmać W takim razie ja zarobiłem karne punkty dla grupy
-
@mihau1878 said in [Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup:
@Stefan-Joptwojmać W takim razie ja zarobiłem karne punkty dla grupy
wkręcają nas dziś przecież wyrażnie Stefan odpisał Pimiemu, że nie ma za to kary
-
@mihau1878 Zrobiłeś transfer przed symulacją 15 rundy? Czy już po meczach?
-
@Dovco_HandF dzisiaj, czyli przed
-
@mihau1878 no to kara XD
-
@Stefan-Joptwojmać said in [Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup:
@borynos said in [Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup:
@Stefan-Joptwojmać said in [Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup:
- limit kupionych zawodników: 4 do 15 kolejki i 2 po 15 kolejce - razem 6;
- w przypadku przekroczenia liczby kupionych zawodników grupa dostaje karę -3 pkt za każdy mecz w którym wystąpił 7 kupiony w kolejności gracz(analogicznie za 2 graczy kupionych i wystawionych ponad limit -6 pkt itd.). Mecz kwalifikowany jest jako walkower;
czyli można kupić 5 i następnego grajka, w pierwszej połowie sezonu, nie grając nimi, na handelek?
Limit to 4 do 15 ligowej kolejki włącznie z nią. To chyba logiczne. Jeśli kupisz 5 i 6 zawodnika przed 16 ligową kolejką to nie dostaniesz punktów karnych, ale od 16 ligowej kolejki Ci zawodnicy są liczeni jako pozostałem 2 transfery i możesz ich wystawić. Jeśli ich sprzedasz i zakupisz nowych będą to transfery ponad limit i za ich występ będzie kara. Chyba prościej było wpisać powiedzmy -15 punktów karnych za każdego zawodnika ponad limit:P
-
@mihau1878 Żartujesz .
-
@borynos said in [Turniej] Puchar Ekstraklasy Grup:
zaczynają mi się podobać Wasze żarty
Spójrz na 7 stronę i przejrzyj moje wiadomość. Jasno i wyraźnie napisane jest, że dodaliśmy karę by nikogo nie kusiło. Już widzę, że mihau dokonał 5 transferu w 14 kolejce.
@Dovco_HandF @ToomAnyWays
Nie wiem w zasadzie dlaczego tak się stało, ale ze względu, że jest to nowy turniej i zasady mogą być nie do końca zrozumiałe dla każdego to jeśli zgodzą się pozostali kapitanowie na zawieszenie kary pod warunkiem, że zawodnik kupiony ponad limit nie będzie wystawiany do meczowej 18 oraz nie będzie trenowany do otwarcia okienka transferowego tak też zrobimy. Kapitanów proszę o poinformowanie reszty załogi by uniknąć dalszych nieporozumień. Jeśli macie jakieś pytania odpowiemy!