🌍 ⚽ Inne piłkarskie ligi świata
-
@Byku-Duma-Warmii Feyenoord nie jest pierwszym klubem Kuyta. Grał wcześniej w Utrechcie. I to nawet dłużej niż w Feyenoordzie
-
@Michal_ACM
Masz rację, nie znałem początków jego kariery, dzięki za poprawienie błędu :slight_smile:. -
@Byku-Duma-Warmii ja go pamiętam z Liverpoolu najbardziej potem chyba obrał Turcję . Miał to coś , trochę niedoceniany ale swoją pracę wykonywał świetnie
-
@maloba
Ja strasznie uwielbiam takich piłkarzy jak on, nie dość, że gość ma wielkie umiejętności to na boisku zawsze zostawia serce i haruje na całej jego długości dla drużyny. Mój ulubiony typ piłkarza -
@Byku-Duma-Warmii moim idolem był i jest Raul . Nie wiem byłem mały i skądś dostałem koszulkę Bayernu Efenberga następna była Raula i to się zaczyna Miłość do Realu i samego Piłkarza
-
@maloba
Nie ma nic piękniejszego jak uwielbianie jednego piłkarza przez całe życie :slight_smile: -
@Byku-Duma-Warmii odszedł do Schalke kibicowałem choć nienawidzę Niemców potem katar i NY . Dla mnie on jest jak Puyol jedna krew waleczni wierni ale szacunek do przeciwnika nie z tej ziemi . Tak samo wywiady i komercja . Prosty przykład Xaviego który przez głupie wypowiedzi traci cały szacunek jaki zdobył . Przykre
-
@maloba
Niestety taka jest prawda. Niektórzy piłkarze po za boiskiem to już nie te same osoby co na nim -
@Byku-Duma-Warmii kwestia charakteru . Xavi notorycznie wbija szpile Ranoldo pokazując ze to Messi jest najlepszy . Pytanie brzmi co mu to daje ?
-
@maloba
Nie wiem, ale my raczej tego nie rozstrzygniemy. -
@Byku-Duma-Warmii czasami lepiej milczeć polecam na yt filmiki z Puyol em naprawdę niesamowity człowiek przestudiowalem sam wiem co mówię
-
@maloba
Prawdziwe serce i płuca zespołu -
@pimus1910 a ja Maradone uwiebiałem.Za dzieciaka to był bożyszcz nie tylko w Argentynie. Do tej pory uchowały mi się plakaty Diego.Niektóre po 30 lat mają,inne mniej. (Gazeta "Piłka
Nożna"-mało kto z młodocianych geniuszy wie,że coś takiego istniało") Jemu wybaczano wszystko.Czy bramkę zdobytą ręką,czy inne zagrania,które przeszły do historii.Mało kto pamięta rajdy Diego,po których to rywale kładli się jak powalone słupki.Inne czasy...Teraz trudno znaleźć takigo maestro ,z poezją w nodze.Może karanie zielaka i inne specyfiki pomagały Boskiemu w tak znakomitej grze?Kto wie.Ale wiem jedno. Dla mnie to było coś !!! -
Maradona? Dobry był zawodnik palił i pił ale miał pokrętło w nogach tak już jest że grzeczni w sporcie nie wygrywają. Ja pamiętam trochę inną akcję z Diego na mistrzostwach świata podczas meczu Argentyny z Wlochami kiedy to Maradona otrzymał boksa na zęby od brutalnego obrońcy Claudio Gentile podczas gdy sędzia był zajęty ustawianiem muru no i jego bramka w meczu z Anglią gdzie przedryblował 5 zawodników i bramka
-
@maloba
Niestety, nie ma już tak wielu zawodników takich takiego typu, jak oni właśnie, ale jeszcze czasem się zdarzają tacy piłkarze :slight_smile:. -
@Byku-Duma-Warmii Teraz wszedzie sa kamery mikrofony i co dziwne coraz wiecej aktorstwa .. Licze na wprowadzenie powtorek i karanie za wymuszanie dyskusje i symulowanie !
-
@maloba
Też jestem za tym, może dzięki wprowadzeniu tych powtórek tej całej symulacji będzie mniej :fingers_crossed:. -
@Byku-Duma-Warmii a Paolo Maldini? Całe życie i kariera poświęconą AC Milan.nie powiem żebym jakoś szczególnie lubił gościa,jednak kto w obecnych czasach gra dla jednego klubu?Chyba nikt.
-
@huzar-shakir
Totti