(L)egia Warszawa
-
@dovco_handf tak spojrzałem na tabelę, sezon jeszcze na 4 miejscu może zakończyć.. wyżej raczej nie. Choć 4 miejsce to i tak byłby sukces,bo rywale muszą sporo pomóc.
-
@dooshek patrząc na forme drużyn które walczą o te 4te miejsce to jestem w stanie uwierzyć że tak się moze skończyć. Na 3ke szans nie ma ale na puchary jak najbardziej (bo myślę że finał PP to będzie Rakow i Lech) więc 4te miejsce da puchary. Minus to terminarz bo skończyły się mecze z dołem tabeli i teraz się zaczną schody
-
@cezarro 2:1, moje przewidywania , Legia rozpędza się.
-
@dovco_handf said in (L)egia Warszawa:
a ja optymistycznie postawię 2-0
-
trafiłeś wynik idealnie. Brawo Ty
-
@cezarro - tyle meczów z rzędu w lidze nie przegrała Legia Warszawa. Chociaż w kontekście mistrza Polski taka cyfra nie powinna robić wrażenia, to inaczej jest w przypadku zespołu, który jesienią przegrywał niemal każde spotkanie. Ja nadal uważam, że Legia Warszawa i Lech Poznań to dwa czołowe zespoły z ogromnym zapleczem finansowym, które powinny walczyć co roku o mistrzostwo kraju i grę w Pucharach. Brawa dla Pogoni Szczecin i Rakowa Częstochowa - oby drużyny dalej trzymały tak wysoki poziom, co zaostrzy walkę o mistrzostwo Ekstraklasy oraz o prawo gry w europejskich Pucharach.
-
@dovco_handf said in [(L)egia Warszawa](/post/1184793
Brawa dla Pogoni Szczecin i Rakowa Częstochowa - oby drużyny dalej trzymały tak wysoki poziom, co zaostrzy walkę o mistrzostwo Ekstraklasy oraz o prawo gry w europejskich Pucharach.
Też bym sobie tego życzył , będzie to z korzyścią dla wszystkich ,bo im konkurencja do tytułu większa tym większe emocje i zainteresowanie kibiców.
-
@cezarro said in (L)egia Warszawa:
Mecz o dużą stawkę. Półfinał Pucharu Polski ,do tego na wyjeździe z obrońcą trofeum Mecz o godz. 18.00
Można wręcz określić ten mecz - meczem sezonu dla Legii .
-
@dovco_handf mecz szonu to będzie finał z Lechem jak coś... chociaż znając Lecha i ich gen przegrywu (ciężko to pisać jako fanowi Lecha ale taka prawda) to w finale łatwiej by miała Legia niż z Rakowem....
-
@jasiuk88 Na razie to choć minimalnie Legia przeważa, więc akcji kreują Czestochowianie i to oni prowadzą do przerwy 1:0 po golu już w 5' autorstwa 26-letniego Mateusza Wdowiaka, rozgrywającego Rakowa.
-
@jasiuk88 Na razie to choć minimalnie Legia przeważa, więc akcji kreują Czestochowianie i to oni prowadzą do przerwy 1:0 po golu już w 5' autorstwa 26-letniego Mateusza Wdowiaka, rozgrywającego Rakowa.
Raków zasłużenie awansował do finału PP , gdzie będzie miał okazję obronienia trofeum zdobytego przed rokiem.
Dla Legii porażka oznacza tylko że nie zdobędzie w tym roku Pucharu Polski ,ale może także oznaczać brak udziału w europejskich pucharach. -
@cezarro myślę że w tym roku odbędzie się bez pucharów. Mniejsze zyski i sądzę że w tym roku będzie znowu wyprzedaż zawodników. Pekhart już zapowiedział że odejdzie, Josue sprzedadzą bo to jeden z niewielu zawodników na którym mogą coś zarobić, Nawrocki wróci do Werderu, Wszołek do Unionu, Boruc sądzę że odejdzie lub zakończy karierę, może którego z młodych się uda sprzedać, Kastrati to nieporozumienie i też będą chcieli się go pozbyć. Ciężkie czasy przed Legia...
-
@cezarro said in (L)egia Warszawa:
Raków zasłużenie awansował do finału PP , gdzie będzie miał okazję obronienia trofeum zdobytego przed rokiem.
Dla Legii porażka oznacza tylko że nie zdobędzie w tym roku Pucharu Polski ,ale może także oznaczać brak udziału w europejskich pucharach.Zawodnicy z Lecha Poznań będą gryźli trawę, żeby na 100-lecie zdobyć Puchar Polski tym bardziej, że mistrzostwo w lidze nie jest takie pewne. Pytanie jak PZPN potraktuje czwartego uczestnika Pucharów. Nie wiem jak to jest zapisane. Jeżeli finaliści mają zagwarantowany start w Pucharach za miejsca w lidze, to kto zagra z Pucharów: najlepsza drużyna z półfinałów (zielone światło dla Legii czy czwarta drużyna ligi: czerwone światło dla ligi).
-
@dovco_handf niestety czerwone światło bo wtedy przez ligę zagra 4ta drużyna w tabeli. Podobnie jak rok temu przez to że Raków wygrał puchar a w tabeli był na miejscu premiujacym europejskie puchary, prawo gry wywalczył Śląsk który był 4ty w tabeli
-
@jasiuk88 said in (L)egia Warszawa:
@cezarro myślę że w tym roku odbędzie się bez pucharów. Mniejsze zyski i sądzę że w tym roku będzie znowu wyprzedaż zawodników. Pekhart już zapowiedział że odejdzie, Josue sprzedadzą bo to jeden z niewielu zawodników na którym mogą coś zarobić, Nawrocki wróci do Werderu, Wszołek do Unionu, Boruc sądzę że odejdzie lub zakończy karierę, może którego z młodych się uda sprzedać, Kastrati to nieporozumienie i też będą chcieli się go pozbyć. Ciężkie czasy przed Legia...
Jak dla mnie to można się pozbyć wszystkich obecnych graczy, generalnie to nie chciałbym oglądać żadnego z nich w składzie Legii w przyszłym sezonie.