• Dutch Users

  @bjorn2321_nl said in Tactiek: Discussie:

  @spartacus-vervoort_nl uiteraard kun je zo eenvoudiger je doelstelling halen en je kunt met een lage doelstelling veel meer Managerpunten halen. Niet dat je daar heel veel aan hebt (je krijgt meer bosscoins aan het einde van het seizoen), maar staat ook leuker op de ranglijst. Kampioen met een DS15 levert gewoon 2 x zoveel punten als met DS1.

  heb u tactiek bij 2 nieuwe ploegen toegepast toch nog een uur ervoor alles veranderd, bij 2 ploegen antwerp en osasuna, ik ga geen kampioen spelen 😄 maar ga volgens mij toch wel hoog eindigen, heb geen spijt van verandering van tactiek, bedankt !!

 • Dutch Users

  Hallo mensen,

  Een vraagje,

  Ik heb een aardig verdedigende formatie, 4-5-1, en speel normaal gesproken schiet van afstand hierbij. Ik vraag mij alleen af of ik in wedstrijden waarin ik qua spelers de betere ben niet beter een andere speelstijl kan hanteren. Ikzelf dacht dan aan over de vleugels. Maar Ik vraag me af of over de vleugels spelen alleen geschikt is voor een 3 spitsen systeem of dat dit ook effectief kan zijn bij een 4-5-1 of 4-2-3-1 opstelling?

  Alvast dank.

 • Dutch Users

  heb voor de eerste keer een ploeg waarmee ik eerst moet eindigen, heb de opstelling 343 gepakt over de vleugels tactiek per linie, aanvallers : voorin blijven middenvelders: in positie blijven, verdedigers : achterin blijven en zonedekking gepakt, zou ik met deze opstelling mijn doelstelling halen, of wat kan er beter ... of mss beter een andere opstelling ? zou graag jullie mening horen.

 • Dutch Users

  @spartacus-vervoort_nl Ik speel eigenlijk altijd met ploegen die 1ste moeten worden een 4-3-3 opbouw van achteruit, alle percentages tussen de 75 en 79% en dan een goed team bouwen

 • Dutch Users

  k heb een vraag als je 433 met mandekking speelt tegen een 442/451 team speelt dan dekkken ze 2 of 1 man. Maar wat doen de overige verdedigers dan? Verdedigen ze met zn 4en 2 of 1 man? Zo nee. Wat doen ze dan waar staan ze dan?

 • Dutch Users

  Ik vind het een beetje vreemd dat we in een topic vragen moeten stellen over taktiek waar amper wordt gereageerd. Is het dan niet veel effectiever om een nieuw topic daarvoor aan te maken? Zo veel extra werk zal dat toch niet zijn?

 • Moderator NL

  @dfr666_nl

  Wat voor nut heeft het om een apart topic aan te maken? Je krijgt dan waarschijnlijk ook geen antwoord hoor. Dus wordt je topic dan alsnog gesloten zonder dat je antwoord krijgt. Nu houden we alles mooi in één topic en blijft het forum schoon van tig topics met vragen over tactiek.

  Dat er niet gereageerd wordt kan ik ook niets aan doen. Veel managers vinden dus blijkbaar dat je dit zelf een beetje moet gaan uittesten.


 • @dfr666_nl sluit je aan bij een crew zodat je met medecrewleden taktieken kunt bespreken... want hoe dat ook... niemand laat hier het puntje van zn tong zien

 • Dutch Users

  Hallo,

  Ik vroeg me af of er enkele tips zijn om de winstkansen tov van een team die op elke positie spelers heeft die die een waarde van +30 hoger hebben dan mijn spelers?

  Momenteel speel ik met mijn team ultra-aanvallend. Maar tegen deze tegenstander ga ik daar 200% zeker, de boot mee in.

  Dank!

  OT: Die button die enkel maar verschijnt als je met de cursor eroverheen gaat, heeft volgens mij dat probleem door dit stukje code:

  0_1521802623382_2018-03-23 11_50_42-Developer Tools - https___forum.onlinesoccermanager.nl_topic_17249_tactiek-discu.jpg

 • Dutch Users

  Ik kan me goed herinneren dat je een paar jaar geleden een bonus kreeg als je een aantal wedstrijden achter elkaar dezelfde formatie gebruikte. Ik weet niet of dat nog steeds geldt?
  Ook vroeg ik me af hoe je het beste kan anticiperen op de tactieken van de tegenstanders. Hoe pas je het beste aan de formatie, speelstijl, mandekking of buitenspelval?
  Alvast bedankt!

 • Dutch Users

  de beste tactiek vind ik 442 b en dan opbouw van achteruit buitenspelval aan en mandekking aan alleen aanvallen alleen verdedigen middenveld in positie.

  Jagen 82 Aanval 86 bal 1x raken 84 bijv.

 • Dutch Users

  @azfan77_nl tackelen normaal

 • Community Manager

  @kkillikk_nl
  Je krijgt geen bonus als je een aantal wedstrijden dezelfde formatie gebruikt. Het is alleen wel zo dat als je een aantal wedstrijden achter elkaar wint met een succesvolle formatie je moraal hoog zal blijven en je hierdoor meer kansen hebt om een volgende wedstrijd te winnen. Deze flow is erg belangrijk in je competitie, al biedt dit zeker geen garantie dat je zomaar elke wedstrijd zult winnen.

 • Dutch Users

  @silvester-j_nl

  Kan me niet voorstellen dat er ook maar een respectabele manager is die over spelers beschikt met een slecht moraal. Conditie/fitheid is van vele malen meer invloed. Spelers worden te snel moe, waarom zou ik ze na 3 of 4 wedstrijden op de bank moeten zetten? Er zijn genoeg spelers in de Eredivisie die 33 of 34 wedstrijden spelen.
  Wat ik mijzelf het meest af vraag of ik het goed heb; bij verschillende sterktes van spelers horen verschillende tactieken. Dus ook als bijvoorbeeld binnen het seizoen je gemiddelde spelers kwaliteit zo'n 20 punten omhoog gaat..


 • @m-i-k-e_nl said in Tactiek: Discussie:

  Kan me niet voorstellen dat er ook maar een respectabele manager is die over spelers beschikt met een slecht moraal.

  Helaas hebben ook respectabele managers te kampen met spelers met een slecht moraal, zeker in de wat fanatiekere competities ontkom je er vaak niet aan.

  Wat ik mijzelf het meest af vraag of ik het goed heb; bij verschillende sterktes van spelers horen verschillende tactieken. Dus ook als bijvoorbeeld binnen het seizoen je gemiddelde spelers kwaliteit zo'n 20 punten omhoog gaat..

  Dit kan van invloed zijn, maar hoeft niet persé. Je switcht van tactiek naargelang je tegen een bepaalde tegenstander speelt. Maar als jouw eigen team 20 punten beter wordt en dat van je tegenstander ook, is het aannemelijk dat je dezelfde tactiek aanhoudt als eerder in het seizoen..

 • Dutch Users

  Ik speel in de Belgische competitie en Royal Antwerp FC heeft net 7-1 gewonnen tegen Anderlecht. Morgen moet ik tegen Royal Antwerp FC. Weet iemand een goede manier om zijn stategie te counteren?
  strategie Antwerp:

 • Dutch Users

  @stevesquad_nl

  4-5-1 werkt in thuiswedstrijden doorgaans goed.

  Recept:

  39% pressie
  67% aanvallend
  67% hoog baltempo

  Zonedekking; Buitenspelval: Nee

  Aanvallers voorin laten, middenvelders in positie laten, verdedigers achter in laten blijven..

  'T is geen garantie voor succes, maar misschien kan je er wat mee.

 • Dutch Users

  Win ff 5-1 met een noodgedwongen 334B tactiek in de 2e bekerronde in Spanje.
  Dat nog wel met een ds 16 team hahaha

 • Dutch Users

  @diego-simoene_nl managerservaring telt mee en de opstelling wie waar staat. Hoe beter je spelers in de formatie passen hoe sterker je team is. De tactiek van je tegenstander kan zijn op de counter of afwachten. Dan kun jij betere statistieken hebben, maar kunnen zij weer efficiënter zijn geweest

 • Dutch Users

  Heeft iemand ervaring met een 4-2-4 A lange bal tactiek? Ik hanteer hem nu met Bournemouth en laatste wedstrijden gingen goed. 5x gespeeld 1x verloren.

  Moet je je aanvallers in deze 4-2-4 A zo opstellen dat het centrum een verdedigingswaarde van minder dan 10 heeft en de vleugelspelers een verdedigingswaarde van boven de 30?
  Hoe stellen jullie je aanvallers meestal op?