IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@Cobra1974 Niestety nie można edytować po 5 minutach. Zależy to od szczęścia i zgada się że piłkarz drogi schodzi dłużej, ale można na nim więcej zarobić. Oczywiście nieraz zdarza się, że piłkarz drogi chodzi, a piłkarz tani nadal jest na liście transferowej.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania staraj się pisać w odpowiednich tematach, będzie wszystkim łatwiej i czytelniej oraz będzie porządek w tematach
np. https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/500/pomoc-osm/411 -
@Cobra1974 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Miałem zadać pytanie odnośnie listy transferowej w poście wyżej ale nie można edytować po 5 minutach.
Czy jest określone działanie transferów? Na przykład zawodnicy są skupowani przez kluby z innych lig tylko do określonej sumy? Czy to po prostu już zależy głównie od szczęścia i im droższy zawodnik tym dłużej wisi na liście?
Jest kilka niuansów, które mocno wpływają na transfery. Musisz uważnie obserwować listę transferową i to za jaką maksymalną cenę zawodnicy zostali sprzedani dotychczas. Czasami jest tak, że za "maksa" nie chcą schodzić, więc trzeba ustawić mniejszą - jeśli przez cały dzień nie zejdzie Ci nawet piłkarz to wiedz, że coś się dzieje. Jak korzystasz ze scouta to tam masz lepsze oferty jeśli chodzi o fundusze klubowe, niestety to kosztuje sporo monet. Zwróć uwagę na czas, kiedy w danej lidze kupowani są zawodnicy. Jeśli nie posiadasz aplikacji na telefonie to jak już ustalisz sesje transferowe w Twojej lidze to zerkaj po nich i wystawiaj nowych zawodników, bo najważniejsze jest mieć 4 wiszących na liście transferowej:)
-
Dzięki za dotychczasową pomoc i nie wkurzanie się na moje zapewne banalne pytania.
Zaryzykuję i zadam jeszcze jedno. Grając wczoraj mecz wyjazdowy z przeciwnikiem, który ma ten sam cel w lidze co ja oraz jest wyżej ode mnie, lecz ma słabszą drużynę padł wynik na 1:0 w 16 minucie meczu i do końca nic więcej się nie wydarzyło. Doszedłem do wniosku, że zagrałem zbyt defensywnie ale wolałbym przeczytać opinię ekspertów o ile ktoś będzie chciał zerknąć na to okiem. Przeciwnik zagrał formacją 442A a ja wybrałem 451.
Kadra przeciwnika, która grała w tym meczu :
A to moja kadra oraz taktyka na ten mecz :
Tak myślę, że gdyby pomocnicy nie cofali się tak mocno a styl gry oraz pressing dałbym o 10/15 w prawo to mecz byłby ciekawszy. -
Od tego jesteśmy, każdy kiedyś zaczynał i zadawał pytania. Gdybyś wkleił statystyki pomeczowe można by powiedzieć więcej.
Jeśli byś to zrobił na pewno mecz by się otworzył i tak naprawdę nigdy nic nie wiadomo. Pamiętaj, że w 451 najważniejszą formacją jest pomoc i ona powinna być najsilniejsza. Nie możemy też zapominać o bramkarzu. Wypracowanie swojej taktyki sprawia największą frajdę
-
-
- Twój pech i jego fart, ale takie mecze się zdarzają
- Mogłeś zagrać tak jak on 4-4-2
- Szkoda, że nie wziąłeś do taktyki Janssena i Tomkins
- Sprzedawaj tych najsłabszych
-
@Cobra1974
Mogłeś dać pomocników wspierających atak, bo tak najczęściej się gra w formacji 4-5-1. A szczególnie, że miałeś lepszą kadrę mogłeś zaryzykować i zagrać o pełną pulę w tym meczu. Ale to nic w tym meczu się nie udało to w następnym się uda. Głowa do góry i pamiętaj, że każda porażka czegoś uczy :slight_smile:. -
@Cobra1974 ja bym zagrał pomoc na swoich pozycjach atak do przodu. Sprzedawaj tych lepszych za najwyższą cenę kupujesz następnych i tak ciągle aż zbudujesz super skład...
-
Ktoś mi może podpowiedzieć dlaczego przegrałem ten mecz ?
Ustawienie było:
atak tylko atak
pomoc neutralna
defensywa wspierać tyły. -
strzeliłeś mniej bramek niż przeciwnik:)
-
@Vip3r94 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Ktoś mi może podpowiedzieć dlaczego przegrałem ten mecz ?
Ustawienie było:
atak tylko atak
pomoc neutralna
defensywa wspierać tyły.Często się tak zdarza. Strzeliłeś mniej bramek,miałeś gorszą skuteczność do rywala
-
-
Istotnie ja W końcu trzeba było powrócić na łono managerów
-
@Vip3r94
A kto Ci powiedział, że jak masz lepsze statystyki to wygrasz mecz
Te czasy już dawno minęły Kolego :slight_smile: