IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
-
Istotnie ja W końcu trzeba było powrócić na łono managerów
-
@Vip3r94
A kto Ci powiedział, że jak masz lepsze statystyki to wygrasz mecz
Te czasy już dawno minęły Kolego :slight_smile: -
Witam wszystkich Zwracam się do Was o poradę, gdyż gram ważny mecz pucharowy i bardzo zależy mi na zwycięstwie. (http://scr.hu/6pw5/lzgtl) (http://scr.hu/6pw5/bxqdw). Czy receptą na to wszystko będzie gra: 3-4-3 skrzydła, krycie strefowe, bez spalonych,
wszyscy na nominalnych pozycjach,pressing: zamykanie przeciwnika. ofensywnie, szybkie podania?
Co o tym myślicie? Jest szansa na pokonanie go, i wolałbym nie wyjeżdżać na zgrupowanie. Pozdrawiam bardzo serdecznie Liczę na Wasze cenne wskazówki ! -
@Farba101 Jeżeli twój rywal planuje grać 433a to przeciwstawiłbym mu twoje 451. Masz je już dobrze opanowane, graliśmy wczoraj w mojej lidze i zremisowałeś ze mną u siebie co prawda, ale z przewagą po twojej stronie. 451 radzi sobie z 433a bardzo często.
Co do zgrupowania to osobna kwestia. Jeżeli rywal weźmie zgrupowanie i ma dobrą taktykę to na 99% wygra. Po to są zgrupowania, po to się za nie płaci, żeby mieć przewagę w meczu. Inaczje jaki sens byłoby płacić za zgrupowania? Oczywiście zdarza się wygrać i ze zgrupowaniem jakieś raz na dziesięć razy. :thumbsup_tone1:. -
Ok rozjaśniła mi się wizja , to jednak wolę wziąć zgrupowanie i być spokojniejszym
-
@Farba101 Powodzenia. Daj znać jak ci poszło. Pamiętam moją pierwszą ligę w Polsce i od razu finał. Grałem Widzewem Łódź i przegrałem 1:0 z botem, który prowadził Lech Poznań. To była jeszcze wersja 1.0. Zamiast zagrać 4231, które wtedy kosiło wszystko jak kostucha, wymyśliłem swoje jakieś 422 i poległem .
-
@Dovco_HandF Nie ma sprawy, poinformuje, hehe musiało zaboleć
-
@Farba101 No pewnie, że bolało. Zresztą to nie był jedyny raz, kiedy przegrałem finał pucharu. Jak w sporcie/grze: raz z tarczą, raz na tarczy - życie toczy się dalej, a to jest tylko gra .
-
@Dovco_HandF I takie podejście szanuje
-
Witam Panowie, jestem początkującym graczem, ale chciałem się pochwalić zwycięstwem nad dużo mocniejszym rywalem. Moja drużyna 160M, przeciwnik 290M. Gracz jest aktywny, zagląda na OSM dwa razy dziennie, jego bilans to 100% zwycięstw i 1 miejsce w lidze. Ja jestem drugi, mam dwa remisy i reszta zwycięstw. Klejka 16, mecz pucharowy, ustawił najmocniejszy skład. Zalogował sie zaraz po meczu, pewnie mocno się zdziwił Formacja 3-4-3 mocno ofensywna, taktykę podpowiedział mi @tristan1982 za co tu na forum chciałem przekazać wielkie podziękowania kolego.
-
@havsky 343 umiejętnie ustawione potrafi złoić skórę wielu formacjom. Gratulacje wygranej :clap_tone2:.
-
@Dovco_HandF dzięki bardzo Ale to zasługa tristana, odkąd dał mi kilka rad i wskazówek nie przegrałem meczu, mimo że gram średnimi drużynami. Wcześniej grałem 4-4-2, lub 4-3-3 i zdarzały się remisy i porażki choć nie zawsze. Polecam też robić dużo transferów, moja Pogoń w ciągu 18 kolejek zrobiła 400% wartości, prawie cały czas mam wystawionych 3-4 zawodników w oknie transferowym tak jak było to opisane na pierwszej stronie tego poradnika.
-
@havsky Świetnie. ten "Poradnik" + rady doświadczonych graczy w OSM i wymiatasz :clap_tone1:.
-
@Dovco_HandF Ostatnio wygrywam wszystkie mecze, w 2 slotach jestem na 1 miejscu w tabeli, w kolejnym 2 miejsce i 4 w ostatnim dzięki radom bardziej doświadczonych kolegów. W każdym przypadku awans w pucharze, jak wyżej widać nawet z dużo mocniejszymi rywalami Podpatrzyłem przy okazji jak najlepiej transferować graczy, dzięki temu szybko ulepszam kadre. Zaczynałem drużynami z połowy stawki, teraz pnę się do góry z każdym meczem. W trzecim slocie są same boty więc to żaden wyczyn, ale reszta jest w miarę aktywna. Potwierdzam @tristan1982 to świetny zawodnik. Jest w TOP1000 więc o czymś to świadczy
-
Witam
@havsky cieszę się, że mogłem w jakiś sposób pomóc i moje rady okazały się skuteczne... dzięki za uznanie:)
Nie uważam się za eksperta. W OSM jestem samoukiem. Nigdy nie korzystałem z poradników itp. Wypracowałem sobie 2 formacje z odpowiednimi poleceniami 3-4-3A i 3-3-4B. Mam subiektywne wrażenie, że na nowej wersji OSM lepiej się to sprawdza niż wcześniej.. choć przed tą wersją nie byłem aż tak aktywnym graczem i nie przykładałem się zawsze.
Zawsze zaczynam grę drużynami z celami na środek tabeli lub poniżej. gram w ligach o różnej trudności i też z przewagą botów. obecnie na 3 lotach mam 1 miejsce a na 4 slocie 2 ( choć tu zaczynałem od 3 kolejki z 1 porażką na koncie)
pozdrawiam -
@tristan1982 może kiedyś jak już nabiję trochę doświadczenia trafimy na siebie w MPG Obiecuję wtedy wystawić inną formację heh