IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@zkrystian też bym zagrał 4-4-2 i ofensywnie (na pewno pewnie całego stadionu nie ma zrobionego i masz wyższą klasę pewnie piłkarzy) Mam nadzieję, że znasz dobrze taktyki, gdyż jeszcze przy takiej różnicy można zmienić taktyką wynik(błędy taktyczne). Jeśli to dobry gracz można zagrać lekko ofensywnie lub lekko defensywnie. (warto wiedzieć z kim się gra)
-
@Damiś27 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@kuba-fala Przy takich różnicach warto stosować taktyka na taktykę i trochę bardziej ofensywnie. Np. on strzały -Ty podania lub skrzydła
Jak mnie wkurza to że nie można edytować po pewnym czasie -
@zkrystian Ale jak chcesz dokładnie na jakiegoś przeciwnika to lepiej pokazywać składy, gdyż jest większa szansa LEPSZEJ pomocy. Tak jest tylko na domysły
-
@zkrystian said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Panowie przy wartościach zespołu grającego u siebie 90 mln a przykładowo moim 135 mln grając na wyjeździe myślicie ,że taktyka ofensywna przy takiej różnicy czy już defensywna?
Śmiało możesz zagrać 433A ofensywnie skrzydłami, ale tylko w przypadku, gdy masz 3 bardzo dobry napastników. 442A jaki i 442B ofensywnie, ale podaniami w tym przypadku też się może sprawdzić. Jak masz najmocniejszą formację w pomocy to zdecydowanie polecam 4231 strzały:)
-
@Stefan-Joptwojmać
Dyskusję o ustawieniach przenoszę do właściwego tematu :ok_hand_tone1:/@Stefan-Joptwojmać said in Ligi w których gramy:
Dziś ponownie wygrałem na wyjeździe mimo gorszych statystyk z rywalem który jest mega mocny.
@Stefan-Joptwojmać Zauważ, że grałeś 451, które dobrze ustawione, nawet przy nieco gorszych statystykach - wygrya często ze wszystkimi innymi ustawieniami :ok_hand_tone1: 451 i 4231 zaczynają dominować coraz bardziej. Chodzi tu pewnie o pięciu pomocników w środku pola.
-
@Didierluk Ma. Można zrobić tak żeby nie wiedział że wziąłeś na niego zgrupowanie. Czyli trochę przed meczem: -tajny i później zgrupowanie.... Jeśli weźmiesz wcześniej na pewno będzie wiedział że idzie na niego zgrupowanie, jeśli przed meczem jest szansa że nie zauważy. Zależy też jak często gracz jest aktywny.
-
@kuba-fala Napisałem o szansach zgrupowania. Jeśli weźmiesz szybciej zgrupowanie rywal na pewno będzie wiedział że idzie na niego zgrupowanie. Dopisałem do Twojego żeby wiedział @Didierluk jak zwiększyć szansę na wygranie meczu. Zawsze większa szansa wygrania jeśli rywal ma mniejszą wiedzę o meczu i co go czeka(może nie zauważyć zgrupowania). Wiadomo zależy też od szczęścia, ale w tej grze to normalka.
-
@kuba-fala
@Damiś27
Dzięki za odpowiedzi, właśnie o to chodzi że chce wyczekać do ostatniej chwili przed meczem, on pewnie wyśle szpiega. Na krótko przed meczem daje tajny trening, zmieniam taktyke i biore zgrupowanie - koniecznie w tej kolejności -
@Didierluk Jak zawsze staram się pomóc Tak jak napisałeś właśnie tak się często robi. Nieraz plan się uda i przeciwnik nie wie jak zagrasz, a nieraz się domyśli
-
Cześć wszystkim! Jestem nowym graczem, swoją przygodę zacząłem tydzień temu, aktualnie jestem w 6 dniu ligowym, strasznie się wkręciłem, wybrałem ligę portugalską, prowadzę klub Vitoria de Guimares, cel : utrzymać się na 6 miejscu. Udało mi się złożyć całkiem niezły skład, taktykę widzę, że stosuję podobną jak menadżerowie na tym forum polecają, chociaż nie jestem jeszcze w tym elastyczny i często gram tym samym ustawieniem na wszystkich przeciwników. Za mną już 5 meczy, 2 wygrane, 2 remisy (z Porto i Bragą, które mają wyższy cel ode mnie oraz 1 porażka z Rio Ave (ten sam cel co ja). Ale borykam się z pewnym problemem, w 2 pierwszych meczach mój gwiazdor (Mbape 18 lat 99 ataku) strzelił 3 bramki, był blisko hat tricka w 2gim meczu ale... kontuzja. Po powrocie do zdrowia tego zawodnika moja drużyna kompletnie przestała grać. A głównie Mbape, jeżeli ma jakiekolwiek sytuacje to żadnej nie wykorzystuje (już 3ci mecz), praktycznie niewidoczny na boisku, a teraz dzięki niemu zremisowałem mecz, ponieważ dostał czerwoną kartkę przy prowadzeniu 1:0 i przeciwnik przejął inicjatywę. Ja rozumiem, że na drodze stanęły mocniejsze drużyny ale jeszcze z Porto mecz był w miarę przyzwoity. Czy możliwe jest to, że po kontuzji mój zawodnik nadal boryka się z problemami i musi minąć kilka meczy aby wrócił do pełni zdrowia? A może zawodnik gra o wiele gorzej, ponieważ jest na liście transferowej? Wystawiłem go za no śmieszną kwotę, bo za tyle mógłbym mieć 3 takich samych zawodników i mogłem przypłacić to pięcioma straconymi punktami. Jutro niestety gram z słabszym klubem więc nie sprawdzę jak zespół się spisuje z równym rywalem pod jego nieobecność. A towarzyskie mecze nie dają żadnego rozeznania.
-
@Cobra1974
Musisz brać pod uwagę także kondycję i morale jakie zawodnik ma :slight_smile: A zresztą czasem tak bywa, że zawodnik strzela, a potem przestaje na kilka meczy, niekiedy ciężko cokolwiek na to poradzić. -
@Cobra1974 Ładnie piszesz.... Nie zrażaj się tym, że nie wszystko wygrywasz. W OSM nawet boty potrafią niezłe manto sprawić. Patrz jakiego masz sędziego i nie graj agresywnie jak jest czerwony albo pomarańczowy. W domu graj 433, 442 - wyjazdy: 451. Na pierwszej stronie masz wskazówki jak zawodników poustawiać. Jak grasz z doświadczonymi menadżerami, to nie wiem jaki by mieli zespół - powinieneś z nimi przegrać. W OSM nie to z jakim zespołem grasz - decyduje o wyniku meczu, lecz to z jakim menadżerem grasz. Najlepsi menadżerowie grają najniższymi celami, bo wtedy można zdobyć najwięcej punktów menadżerskich. Powodzenia i głowa do góry. Co cię nie zabije, to cię wzmocni :thumbsup_tone1: .