IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
-
@havsky
Niestety, teraz już tak nie ma, że jak masz lepsze statystyki to wygrasz mecz, to już nie te czasy Kolego. OSM teraz przypomina coraz bardziej realną piłkę, gdzie statystyki z meczu nie są aż tak ważne. Także coraz częściej będzie Ci się to pewnie przytrafiać, ale to nie tylko Tobie się to przytrafia, tylko każdemu z nas. Po prostu jeszcze bardziej musisz popracować nad swoją taktyką. -
@havsky Ja znam tych menadżerów, z którymi nie wygrałeś. To żadne ogórki i mają pojęcie o grze . Statystyki nie strzelają bramek. Wczoraj też wygrałem na wyjeździe mecz, pomimo gorszych statystyk z bardzo dobrym menadżerem. Teraz tak już jest, że trzeba wziąć porażkę na klatę jak Beyern Monachium wczoraj po meczu u siebie z Borussią Dortmund w półfinale Pucharu Niemiec. Mieli lepsze statystyki, a przegrali jedną bramką. Na tym polega piękno futbolu i... OSM< .
-
Dzięki Panowie za wsparcie, tego mi było trzeba, trochę się wyżalić jaki to zły silnik :d heh żartuję oczywiście. Pozdrawiam
-
@havsky Głowa do góry i graj swoje. Co cię nie zabije, to cię wzmocni :thumbsup_tone1:.
-
@Dovco_HandF Tak jak mówisz, dzięki i wzajemnie powodzenia
-
Hejka, to znowu ja
Mam do Was pytanie. Na środek obrony, gdy obrońców mam ustawionych na mocno cofniętych to kto będzie lepszy? Obrońca 5 ataku i 96 obrony czy Obrońca 40 ataku i 100 obrony? Nie wiem czy ten z 40 ataku nie będzie grał zbyt ofensywnie na środku obrony. -
@Cobra1974
Dokładnie tak jak w realistycznej piłce. Ofensywniejsi lub lepiej grający obrońcy z przodu grają na bokach, a ci mniej na środku. -
Witam ,gram w OSM dopiero od kilku dni dlatego mam pare pytań.
Czy warto kupować samych młodych graczy skoro po sezonie rozstajemy się z klubem ?
Co najlepiej rozwijać w zakładce "stadion"?
Czy starsi gracze szybciej się męczą niż młodsi ?
Czy ciągle transfery w celu zwiększania wartości klubu nie powodują ze skład nie jest zgrany ? -
@Qbinio
Warto kupować samych młodych zawodników, młodsi lepiej się rozwijają w sparingach i treningach, starsi gracze szybciej się męczą niż młodzi,.W stadionie mając młodych zawodników warto jest rozwijać "trening", jeśli masz doświadczoną kadrę warto jest rozbudować "murawę". Tutaj nie ma "zgrania" i lepiej jest ciągle transferować w celu ulepszania wartości zespołu . -
@mihau1878
Dzięki !
A w sparingach gracze rozwijają się tak samo jak w treningu ? I czy sparingi wpływają na poprawę morali tych mniej zadowolonych graczy ?
Czy kondycja spada poprzez trening lub sparing ?
Czy na wyjazdach nawet na dużo słabsza drużynę lepiej wyjść defensywnie "bo wyjazd" czy to aż tak dużego znaczenia nie ma ? -
@mihau1878
A jeśli chodzi o kondycję w sparingach i morale ?
I czy da się jakos zminimalizować szanse na kontuzje w meczach ligowych lub sparingach ?
Z góry dziękuje za odpowiedz -
@Qbinio said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@mihau1878
A jeśli chodzi o kondycję w sparingach i morale ?
I czy da się jakos zminimalizować szanse na kontuzje w meczach ligowych lub sparingach ?
Z góry dziękuje za odpowiedzW sparingach nie można odnieść kontuzji. Po sparingu kondycja nie spada. Możesz rozegrać masę sparingów lecz musisz mieć na uwadze to, że im więcej sparingów grasz tym mniej masz z tego profitu.
Co do kontuzji w meczach ligowych ma na to wpływ kilka czynników. Przede wszystkim im grasz agresywniej tym ryzyko się zwiększa, tak samo musisz zwrócić uwagę na pressing oraz tempo. Dlatego też warto zwrócić uwagę na to jak zawodnicy są zmachani. Co do morale to najlepiej podnieść je wygrywając albo stopniowo wymieniając kadrę. W trakcie sezonu trwającego 34 kolejki jesteś w stanie wymienić zawodników kilka razy, mając wystawionych 4 zawodników na liście transferowej przez cały czas.
-
Tak jak mówił przedmówca @Byku-Duma-Warmii nie ma czegoś takiego już w OSM, że wygrywają statystyki. Sam osobiście się o tym przekonałem niedawno. Możesz zresztą sprawdzić kilka stron wcześniej. Miałem dużo lepsze statystyki a przegrałem 1:3. Ta gra pod tym względem i wbrew pozorom stała się przez to ciekawsza. Pozdrawiam i życzę powodzenia w grze
-
Dzieki wielkie !
-
Jak widzicie dziś to ja zginąłem od swojej broni..
-
@Stefan-Joptwojmać znakiem tego rywal ma świetne 433. Swoją drogą ta taksa w ostatnim czasie zaczyna znów smigać