IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@zaklety said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Witam
Wiecie może jak duży wpływ ma teraz ta sama narodowość w zespole na grę ? Opłaca się w to inwestować że tak powiem ?Intensywnie to testuję i muszę powiedzieć, że na 12 kolejek to średnio widać ten wpływ. Przedwczoraj zremisowałem z kompem 0:0.. bardzo dawno mi to się nie zdarzyło.
Kilka przykładów:-
wczoraj grałem z głównym rywalem do tytułu, gość ma mocniejszą kadrę ode mnie, ale różnorodną:
-
wyjazdowy remis mimo lepszych statystyk, zdecydowanie lepszej kadry:
-
porażka w pucharze przy remisowych statystykach przy podobnych kadrach:
-
przy wyrównanych statystykach zdecydowane zwycięstwo:
-
-
@zaklety said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Witam
Wiecie może jak duży wpływ ma teraz ta sama narodowość w zespole na grę ? Opłaca się w to inwestować że tak powiem ?Na razie powiedziałbym/napisałbym, że ma taki wpływ jak mecz u siebie przy rozbudowanej murawie na stadionie o jeden poziom. Oczywiście im więcej zawodników, tym wpływ jest większy. Mało? Mało jak się gra z botem lub ze słabym rywalem, ale.... może mieć znaczenie przy wyrównanych graczach, moim skromnym zdaniem .
-
Dzień dobry wszystkim, mam nadzieję, że tydzień jakoś znośnie mija
Szukam jakiejś ciekawej kontry na 4-4-2 podaniami, prawdopodobnie całkiem ofensywnego i potrzebuje porady, czy 4-5-1; strzały to już jakiś pomysł? Kiedyś, z rok, czy dwa dobrze ustawione dobrze wymiatało, ale nie jestem pewien, czy na to 4-4-2 da radę
(Liga Węgierska, przeciwnik 130 mln kadra, ja 60mln) -
@józefchuck-l Jak masz słabszą kadrę to moim zdaniem tylko defensywne taktyki 451,4231,541...
433 raczej bym nie próbował bo masz słabsza kadrę..
Ale możesz coś pokombinować
Druga sprawa grasz u siebie czy wyjazd? Jeśli u siebie to spróbuj 4231 każdy na swoich pozycjach jeśli wyjazd to 451 z cofajaca pomocą.
Powodzenia -
@daroo933 No i nie zdążyłem odpowiedzieć ://
Grałem wyjazd, niestety przegrana 3:0, ale ważne, że mnie czegoś nauczy -
Oby dwa mecze na boiskach przeciwnika, taka sytuacja.
Zespół YYY przeciwny gra zawodnikami 65,61,60,61
4-4-2B
Nie logował się dziś więc nie mógł zagrać zgrupowania.Moja pomoc środek zawodnicy 83,83
Moja pomoc boki zawodnicy 65,73
3-4-3APosiadanie 60% do 40% na korzyść przeciwnika.
Zespół XXX przeciwny gra zawodnikami 60, 60,53, 53
4-4-2BMoja pomoc środek zawodnik 81
Moja pomoc boki zawodnicy 69,56
4-3-3A
Jeden pomocnik ląduje na prawej obronie, ustawiłem 3-4-3 i prawie na pewno mi zmieniło formacje na 433 i chyba już 2 raz się tak stało.posiadanie 30% do 70% na moja korzyść.
Podsumowanie
W 1 przypadku pomocników 4 na 4, siła 247 vs 304 posiadanie 60% do 40%
W 2 przypadku pomocników 4 na 3, siła 226 vs 206 posiadanie 30% do 70%Czego nie rozumiem?
-
@beyah1985 Wątpie jakieś wskazówki do danej taktyki owszem ale nie gotowca
-
Wytłumaczy mi ktoś dokładniej czym się kierować przy ustawianiu krycia? Kiedy stosować dokładnie strefę, a kiedy indywidualne? Czy jakość naszych zawodników ma na to wpływ? Ustawienie ofensywnych bocznych obrońców lub głębokiej obrony, a wybór krycia? Wybór przy grze z 5 obrońcami lub 3? Granie przeciwko słabszemu klubowi, a granie przeciwko mocniejszym? Dziękuje ślicznie już teraz za wyczerpującą odpowiedz
-
@szeffczenko krycie strefowe dawaj zawsze wtedy kiedy grasz przykladowo 433 przeciwko 451,442 itd, indywidualne mozesz dac wtedy kiedy grasz 451 badz 433 ,ale w przypadku 433 wtedy kiedy Twoi napastnicy wspierają linie pomocy, chodzi szczegolnie o liczbe graczy w obronie i środku pola, masz ich wiecej to dajesz indywidualne nie dawaj indywidualnego grajac 433 przeciwko 451
-
Nie grałem ponad 1,5 roku i proszę o wszystkie podpowiedzi, nowe ustawienia tylko do taktyki ofensywnej od 442, 433 i dalej w górę.Nie chodzi o całe taksy tylko jakieś drobne nowości czy padło nowe światło na grę ofensywną. Dziękuję.
-
Z innej beczki. Może podzieli się ktoś nazwami jakichkolwiek drużyn z słabym celem które dosyć przyjemnie się prowadzi? Jakaś młodzież perspektywiczna w składzie?
-
@szeffczenko jeżeli w lidze są włączone transfery to nie ma co się patyczkować w trenowanie , tylko kupować sprzedawac
-
@emvpe71
Tempo można pokombinować trochę mniejsze, a nastawienie ciut większe. -
@emvpe71 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
3-4-3 A Skrzydłami Kadra: 500 mln
Napastnicy: Tylko Atak, Pomoc: Na swoich pozycjach, Obrona: głęboko cofnieta
Krycie : Strefa
Spalone: Nie
Pressing: 75
Tempo:75
Styl: 65Ja bym to zagrał dla 433a
-
Czy coś się zmieniło w silniku moi drodzy koledzy menadżerowie czy mam takiego pecha ? W 2 ostatnich meczach zdobyłem całe 0 punktów gdzie statystyki wyglądały mniej więcej tak: 13 - 6 w strzałach, posiadanie piłki 68 - 32 % oczywiście wszystko na moją korzyść a porażki nie były jedną bramką.. Dodam tylko że taktykę mam dopracowaną (dawała bardzo dobre efekty już długi czas) a składy były wyrównane lub z moją przewagą już dawno nie zdarzyło mi się takie coś i to pod rząd