IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@szeffczenko podejrzewam że słaby cel ma Paderborn
-
Witam wszystkich. Najbliższy mecz gram przeciw drużynie ustawionej w formacji 3-3-4 grającej skrzydłami. Sam gram zazwyczaj formacją 4-5-1, ale nigdy nie grałem przeciw 3-3-4. Dodam, że poziom zawodników obu drużyn jest podobny (z wyjątkiem mojego bramkarza który jest lepszy od bramkarza przeciwnika jak i jego napastników). Zastanawiam się nad zdominowaniem środka pola gry z wysokim presingiem (w okolicach 85) stylem defensywnym (30-35) i z szybkimi podaniami (70-75). Oczywiście ustawione strzały z każdej pozycji. Ma to szansę zadziałać przeciw 3-3-4?
-
@Darayaharus Graj 433 .Najlepsze rozwiązanie
-
@huzar-shakir said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@Darayaharus Graj 433 .Najlepsze rozwiązanie
Też bym tak polecał .
-
@Dovco_HandF Zagrałem tą formacją która znam najlepiej (4-5-1) i wygrałem 2-1 przy czym bramkę straciłem po karnym. Troszkę źle dobrałem dodatkowe parametry (przestraszyłem się surowego sędziego więc zagrałem mniej agresywnie niż zazwyczaj) i mimo przewagi w środku za dużo akcji dałem przeciwnikowi. Ogólnie jednak mecz wyszedł na plus, a statystyki zagrały pode mnie. Mimo to dzięki za rady i widzę, że muszę się zainteresować formacją 4-3-3 (na razie do niej brakuje mi napastników w sensownej ilości, ale zmienię to w ciągu najbliższych dwóch dni - w końcu jest fajny sezon transferowy obecnie).
-
@Darayaharus Gratki wygranej 451 też wymiata. Jak opanujesz te dwie formacje w stopniu doskonałym: będziesz mistrzem nad mistrzami
-
Siemka, mam przed sobą najważniejszy mecz w lidze, wyjazd z wiceliderem i szansę na odskoczenie na sześć oczek. Aktualnie po 11 kolejkach mam 33 punkty przy bilansie 40-0. Moja drużyna jest droższa o około 70mln. Gram mecz na wyjeździe. Grać zaufaną taktyką oraz formacją którą leję przeciwników jak leci? (4-4-2B ofensywnie) czy przerzucić się na 5-3-1-1 i nastawić się pod kontrataki? Przeciwnik na 99% zagra 4-4-2A.! Obie formacje
-
@dawidtb said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Siemka, mam przed sobą najważniejszy mecz w lidze, wyjazd z wiceliderem i szansę na odskoczenie na sześć oczek. Aktualnie po 11 kolejkach mam 33 punkty przy bilansie 40-0. Moja drużyna jest droższa o około 70mln. Gram mecz na wyjeździe. Grać zaufaną taktyką oraz formacją którą leję przeciwników jak leci? (4-4-2B ofensywnie) czy przerzucić się na 5-3-1-1 i nastawić się pod kontrataki? Przeciwnik na 99% zagra 4-4-2A.! Obie formacje
To zależy kogo bijesz tym swoim 442a. Jeżeli wszystkich jak leci, to nic nie zmieniaj, zostaniesz mistrzem świata wkrótce. A jeśli tylko boty i słabych graczy, to graj tym tylko u siebie, a na wyjazdach przeciwko dobrym i doświadczonym graczom ustawiaj defensywne formacje takie jak 5311 czy 451. W piłce nożnej nie chodzi o to, aby wygrać różnicą kilku bramek w każdym meczu, wystarczy jak wygrasz różnicą jednej bramki, a jak liderujesz i walczysz o mistrzostwo ligi, to w meczu z wiceliderem remis na wyjeździe też będzie sukcesem .
-
No dobra a z innej beczki, jak grać przeciwko takiej osobie grającej 5-3-1-1 na wyjeździe u siebie przy ustawionej mocno defensywnie taktyce?
-
@dawidtb Grać ofensywnie 433 lub 442. Na skrajną defensywę - skrajna ofensywa, inaczej trudno będzie o gole i mecz z dużym prawdopodobieństwem może zakończyć się 0:0... albo wygraną przez przyjezdnych przez "przypadkowy" gol.
-
Git, mam nadzieję że się nie skończy marnym 0:1 po jedynym kontrataku w meczu
-
@krzychu22_1 said in TAKTYKA NAJLEPSZA:
CZEŚĆ. WIE KTOŚ JAKA TAKTYKA I FORMACJA BĘDZIE PASOWAŁA DO VITESSE?
-
@krzychu22_1:
CZEŚĆ. WIE KTOŚ JAKA TAKTYKA I FORMACJA BĘDZIE PASOWAŁA DO VITESSE?Każda będzie dobra. Zależy jakich masz zawodników ty, a jakich rywale. Zależy czy piszesz o wyjeździe czy o meczu u siebie. Zależy jaki sędzia jest, zależy jeszcze od wielu innych czynników, a jeśli myślisz, że jest jedna taktyka na wszystko, to niestety się spóźniłeś kilka lat, gdyż w OSM 1.0 była taka taktyka i formacja, co biło wszystko i wszędzie, ale niestety teraz mamy wersje 3.0 zwaną "wielką niewiadomą", co oznacza, że trzeba szukać taktyk i ustawień pod swoją drużynę .
-
@Dovco_HandF
Kiedyś to jednak było lepiej -
Hej mordeczki słuchajcie grałem Bayernem 4231 podaniami i styl gry z utrzymaniem się przy piłce przeciwnik grał defensywie z kontry ustawieniem 541 wygrałem 1:0 a posiadanie piłki 65/35 na moją niekorzyść tak samo strzały dla przeciwnika ktoś pomoże mi to zrozumieć xd ??
-
@ronaldinho-king-of-pass
Do każdego ustawienia są najbardziej pasujące taktyki, a do formacji 4231 raczej odpadają podania, spróbuj dać strzały to będzie zdecydowanie lepsze rozwiązanie. -
W Akademii Menadżerów PL poznałem wielu fajnych, nowych ludzi, menadżerów z ogromnym potencjałem. Jeden z nich o nicku: skarb1311 nawet nie jest uczestnikiem naszego forum, ale zaproponował, żebym zaprezentował na forum i podzielił się z innymi ustawieniami i taktykami z OSM Przewodnik na Androidzie. I tak się stanie. Nie każdy ma dostęp do tych taktyk. Mama nadzieję, że zachęcę was do wypróbowania tych taktyk jak do dyskusji i zamieszczania waszych statystyk pomeczowych
Na początek najbardziej chodliwa i chyba jedna z najbardziej popularnych i lubianych taktyk: 433a z tego przewodnika.
433a skrzydła
Jak jesteśmy silniejsi:
Jak siły są wyrównane:
Jak drużyna jest słabsza od rywala to OSM Przewodnik na Androidzie nie poleca grać 433a i ja też nie polecam .
-
Raczej każdy z odwiedzających to forum ma już swoje wypróbowane taktyki. Osobiście nie jestem zwolennikiem podawania "gotowców" innym osobom, ponieważ niektórzy będą myśleć że po ich zastosowaniu będą od razu wygrywać 100% meczów. A tak niestety nie będzie. Każda taktyka jest dobra, o ile przeciwnik nie zastosuje lepszej.
-
@Cezarro Co to za podawanie gotowców jak są one na Androidzie, dostępne dla każdego, co sobie ściągnie aplikację. To dla tych, co nie mają smartfonów, niech próbują, zmieniają, kombinują - dlaczego mają być w gorszej sytuacji niż ci co mają dostęp "do gotowców"? Ja też mam swoje taktyki, które chodzą lepiej lub gorzej, ale jestem ciekaw jak te taktyki z Poradnika OSM 2020 chodzą w rzeczywistości