IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@pimus1910 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@zkrystian
Ja bym zagrał agresywnie reszta wygląda w porządku,chociaż możesz cofnąć pomoc aby wspierała obronę przy takiej różnicy w składzie.Niemniej najważniejsze są suwakiPrzy pomarańczowym duże ryzyko gry w osłabieniu prawda?
Suwaki myślę ,że ustawiłbym takTo jest:
Pressing 30%
Styl def 25%
Tempo szybkie 60% -
@zkrystian
Jest w porządku. Myślę,że możesz tak zagrać. Co do stylu gry-na sędziego pomarańczowego(poziom 4) spokojnie możesz grać agresywnie,nie powinieneś dostać czerwonej aczkolwiek-wszystko się może zdarzyć. Możesz dostać czerwo grając nawet Fair play bo i takie cuda się zdarzały podsumowując-taxa w porządku i według mnie gra agresywnie daj znać jak Ci poszło -
Zastanawiam się też bo nie mam tylu dobrych pomocników brakuje mi jednego grajka. Czy dobrym rozwiązaniem na pomocy będzie ustawić do takiej taktyki napastnika, który ma 100 atk czy poprostu wstawić słabego pomocnika mającego 77 ovr
-
@zkrystian
Wielu Ci powie,że napastnik zagra lepiej na swojej pozycji itd bla bla bla jak masz napastnika ze skillem 100 a pomocnika ze skillem 77 to ja bym dał napastnika w pomoc. Jednak widzę,że ten napastnik ma tylko 9 obrony,więc lipa trochę..drugi najlepszy ma obrone 11,też nie ma szału...jeśli już to daj w pomoc Penarande albo Kane,Martiala ustaw na szpicy -
@pimus1910 tak o ten mecz chodzi. Pierwszy mecz na wyjeździe z nim wygrałem 2:0
-
Tak pomyślałem, może podzielę się z wami częścią mojej analizy. Dziwnie mi te ligi retro wychodzą, więc staram się przygotować do MP. Uczestniczyłem w turnieju u Turków i niestety odpadłem zajmując 5 miejsce. Przeanalizowałem po swojemu zwycięzcę grupy, wnioski zachowam dla siebie, a Wy wyciągnijcie swoje:
http://pl.onlinesoccermanager.com/Users/555287785/Profile
-
Piękne opracowanie :ok_hand_tone1:.
-
Wracając do meczu z Romą zakończył się wynikiem 1:1 wcześniejszy 2:0 dla mnie.
No niestety nie udało się. Oto statystyki -
@zkrystian To, że masz remis przy tych statystykach to generalnie twój pech. Miałeś zdecydowaną przewagę w statystykach i powinieneś to wygrać jedną, dwoma bramkami. Jednak remis w takim meczu już nie dziwi. Trzeba to przełknąć i zapamiętać. Jak to mówią, jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jeżeli zagrasz 10 meczów z podbnymi statystykami i z tego będzie większość remisów to znaczy, że cos trzeba zmienić. Po jednym meczu - nie można takich wniosków wyciągać zgodnie z zasadą, że nie da się wszystkich meczów wygrać :thumbsup_tone1:. I dobrze, bo gra wtedy nie miałaby sensu.
-
@kuba-fala Nieprawda. Wyższe umiejętności są często decydujące o sukcesie lub porażce jak gra dwóch dobrych menadżerów. Po to są wyścigi z progresami wartości składów klubów, bo często ten niuans decyduje o wygranej lub przegranej w lidze i osiągnięciu celu. Aczkolwiek jak w życiu realnym to, że masz skład dwa czy trzy razy lepszy nie da ci nigdy gwarancji wygranej. Dlaczego? Bo to jest gra i zawsze musi być jakiś czynnik niepewności. Inaczej gra... nie byłaby grą :ok_hand_tone1: .
-
No tak racja to był pech aczkolwiek jest większe prawdopodobieństwo ,że mistrzostwo jeszcze wpadnie po jutrzejszym meczu Interu z Milanem. Wystarczy tam remis a Inter wydaje się być silniejszy przynajmniej na papierku dodatkowo gra u siebie
@pimus1910 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@zkrystian
Jaka formacja rywala? Obozu nie odpaliłeś?Obóz odpalony a przeciwnik formacja 4-4-2A
-
Panowie przy wartościach zespołu grającego u siebie 90 mln a przykładowo moim 135 mln grając na wyjeździe myślicie ,że taktyka ofensywna przy takiej różnicy czy już defensywna?
-
@zkrystian To też zależy czy słabszy przeciwnik(gracz i poszczególni piłkarze) i jak on gra i czy na samym początku ligi czy kiedy.
-
Grający od początku ligii , jeden grajek max dwóch lekko silniejszy pozostali lekko słabsi od mojej podstawy. Przy np jego taktyce ofensywnej 4-4-2