Ekipler Güncellemesi
-
bu yeni savaş sistemine bence birde 2 ekip arasında anlaşıp o ekip ile savaş yapılabilme özelliği de eklenmeli. mesela red devils olarak şuan sadece tecrübe açısından eski savaş sisteminde arab crew ile savaşa başladık. bunu yeni sistemde yapmayı açıkçası çok isterdik.
-
Sıralama ve klasman ligleri güncellenmiş. Sanırım en son güncel hali bu..İşleyiş konusunda detaylı bir yazı paylaşılmış olsaydı güzel olabilirdi. Ekip sıralaması mantığı ilk bakışta güzel duruyor..Emeği geçenleri tebrik ediyorum..Galiba savaş galibiyeti başına 12 yıldız veriliyor amatör klasmanda..Savaşlardaki maç içi galibiyetler için verilen 3 puanın değişmiş hali değil dimi bu? Ayrıca bütün ekipler 50 yıldız ile sabit olarakmı başlatıldı? Güncel bir ilk 100 sıralaması var ve bu sıralama başlangıç için formalite mi? Son olarak ekipler kısmının en son ki güncel hali bumudur?
Tekrar emeği geçenleri tebrik ediyorum..Kolay gelsin
-
@gs_metecan said in Ekipler Güncellemesi:
Sıralama ve klasman ligleri güncellenmiş. Sanırım en son güncel hali bu..İşleyiş konusunda detaylı bir yazı paylaşılmış olsaydı güzel olabilirdi. Ekip sıralaması mantığı ilk bakışta güzel duruyor..Emeği geçenleri tebrik ediyorum..Galiba savaş galibiyeti başına 12 yıldız veriliyor amatör klasmanda..Savaşlardaki maç içi galibiyetler için verilen 3 puanın değişmiş hali değil dimi bu? Ayrıca bütün ekipler 50 yıldız ile sabit olarakmı başlatıldı? Güncel bir ilk 100 sıralaması var ve bu sıralama başlangıç için formalite mi? Son olarak ekipler kısmının en son ki güncel hali bumudur?
Tekrar emeği geçenleri tebrik ediyorum..Kolay gelsin
Tesekkür ederim Metecan.
Anlatilacak/açiklanacak pek sey yok aslinda. Iki puanlama sistemi var. Biri her zamanki gibi maç basina aldigin 3, 1 veya 0 puan. Bunlar Savas'i yenip yenmedigini belirliyor. Orada birsey degismedi. Digeri ise maç basina aldigin Madalyalar.
Maç basina verdigi Madalyalar Siralamadaki Ligine göre degisiyor. Su an mesela Amatörler Liginde yendigin maç basina (yani savas degil, her oynadigin maç) 12 Madalya veriyor. Mesela Ekibinde o gün 5 maçin 3'ünü aldiysan Ekibin 36 Madalya kazaniyor.
Ayriyetten Savas sonunda yenen Ekibe ek olarak bonus Madalya veriyoruz. Bu Bonus da oldugun Lig'e göre degisiyor.
Bugün yayinladigimiz için de herkese esit sans vermek için sifirladik (daha dogrusu elliledik ). Yarindan itibaren, yani ilk maçlar oynandiktan sonra, top100 zaten tamamen degisik olacaktir.
Son ki güncel hali mi soruna geleceksem; hayir. Sürekli gelistirmeye çalisiyoruz. Simdiye kadar çogunuzdan mail, discord, app store olmak üzere çogu yerden öneriler aldik ve bunlari Ekiplere katmaya düsünüyoruz.
-
Android üzerinden görünümü olsun, 10 maçlık kısa bir mücadele olması olsun, lig kurma derdinin olmaması olsun çok güzel özellikler. Ancak moderatör araçlarının kullanımda olmaması nedeniyle zamanlayıcılar yani coin kullanarak kadro kurmak, hızlı antrenman vs açık ve bu da büyük ekiplere ve coin sahibi menajerlere inanılmaz bir fayda sağlıyor. Bunun kullanımının önüne de geçmek olanaksız şu halde. Eşleşilen rakipler ilk zamanlar çok gerilerde kalmış ekipler olacak bu da bir nevi zaman kaybı olarak gözüküyor. Kendi ekibim adına sistemi denemek üzere girdiğimiz savaşta 32.000. sırada bulunan bir ekiple eşleştik. Rakibimiz adına büyük dezavantaj, bizim için ise haksız bir eşleşme oldu ne yazık ki. Umuyorum tüm eksiklikler giderilir ve kullanımı yaygınlaşır.
Kısa vadede turnuvaların eskiden olduğu gibi yine belli kurallara bağlı kalınarak aynı haliyle oynanacağını düşünüyorum.
Buradan ekiplerimize tavsiyem 10 maç olduğu için hızlıca birkaç savaş yaparak sıralama elde etmeleridir. Can sıkıcı bir kaç özellik var ama yapacak birşey yok. İlerleyen zamanlarda bu sıralamalar oturduğunda düzgün rakiplerle oynama fırsatını elde etmeleri açısından diyorum. Taktik geliştirme özelinde faydalı olacaktır.
Yazılımcıların işinin de kolay olduğunu asla düşünmüyorum. Dediğim gibi belirttiğimiz eksiklikler giderilirse, eşleşmeler ayarlanarak yapılabilirse, moderatör araçları kullanıma açılabilirse her ekip bunu kullanacaktır. Her daim yeniliklere açığız. Hayırlısı olsun.
-
@galipcaliskan1907 Merhaba. Nasılsıniz?
Uygulamada ekip içi sohbet kısmında mesaj yazıldığı vakit ekipte bulunan diğer üyelere bildirim gelirse daha da güzel olacağı kanaatindeyim. -
@bayram-karakuş said in Ekipler Güncellemesi:
@galipcaliskan1907 Merhaba. Nasılsıniz?
Uygulamada ekip içi sohbet kısmında mesaj yazıldığı vakit ekipte bulunan diğer üyelere bildirim gelirse daha da güzel olacağı kanaatindeyim.Merhaba iyiyim, sizi sormali?
Bunu düsündük, hatta yaptik da sonra kapattik. Kapatmamizin nedeni de söyle; oyuncular bildirimilerin yogunlugundan rahatsiz oluyordu. OSM normalde günde 5/10 bildirim gönderirken simdi 50 tane (atiyorum) bildirim geliyordu Ekip Sohbetinden dolayi. Bu da gelen diger bildirimlerin (antrenman, maç oynandi, oyuncu satildi vs) önemini düsürüyordu ve altta birakiyordu, ki oyunun en önemli bölümünü kapsayan bildirimler bunlar.
Ikinci, ve belki de daha önemli, nedeni ise bizi teknik açidan zorlayan çift bildirimlerdi. Ekipler Sohbeti bölümünde maç sonucu, üye gelmesi/ayrilmasi gibi 'sistem mesajlari' var (sohbetin içinde ortadaki mavi mesajlar). Bunlar da telefonuna bildirim olarak geliyordu ve çift bildirimden ('Maçin oynandi, acaba ne yapti takimin?' ve 'Savasi yendin!') yanisira, oynadigin maçin/savasin sonucunu sen daha oyunu açmadan ögrenmis olurdun. Teknik sorun ise bu sistem mesajlarin normal kullanici mesajlardan ayirt edememiz, yoksa sadece sistem mesajlarini kapatabilirdik tabi.
Bu iki nedenlerden dolayi anlarsin ki bildirimleri açmamaya karar verdik. Umarim anlatabilmisimdir
-
@galipcaliskan1907 ben de iyiyim teşekkür ederim.
bunu sormadan önce ben de düşündüm açıkçası, bu sistem olsaydı rahatsız olurmuydum olmazmiydim diye. Ki buna cevap olarak da rahatsız olursam eğer bunu önlemek için ekip yöneticilerinin yetkisi dahilinde ekip bildirimini açıp kapama seçeneği olabilir noktasinda karara vardım. Tabi bu sizlerce teknik olarak mümkün mü onu bilemiyorum. Eğer teknik olarak bu mumkunse uygulanabilir bence -
@bayram-karakuş Bu mümkün, ama bununla sadece ilk problemi çözmüs olursun.
Bildirimi açanlar yine hem bizden 'Maçin oynandi, sonucu ögrenmek için OSM'i aç!' bildirisini alir ve ayni anda Ekip Sohbetinden 'Savasi kazandin!' bildirisini alir. Bu Ekip Sohbetindeki sistem mesajlarini ayirt edemedigimiz sürece de bu problem olacaktir. -
@galipcaliskan1907 Her klasmanın ilk 100 ayrı mı? Yoksa sadece tek ilk 100 mü var? Öğrenebilir miyim?
-
@gs_metecan tek ilk 100 var
-
@galipcaliskan1907 Teşekkürler
-
@GalipCaliskan1907 merhabalar. mobil kısmında ekip için yapılan tüm düzeneği web sürümüne ne zaman aktarılacak acaba? çünkü orada gördüğümüz sıralama ile şuan gördüğümüz sıralama haliyle farklı
birde yeni savaş sistemi her ne kadar beğensem de tek düşündüğüm birşey var. o da the best of turkey ekibi yıllarca çalıştı çabaladı sıralamada 1. olabilmek için ve o kadar emek yok oldu. ama yinede yeni sistem çok iyi oldu. emeği geçen herkese teşekkürler. sadece şuan android ve ios da olan tüm ekip güncellemelerinin web de olması. bunu oraya aktarabilmek belki daha zordur tahmin edebiliyorum. yinede başarılarınızın devamını diliyorum. iyi çalışmalar.
-
@cassano90 Savaslari en yakin zamanda Web'e de eklemeyi düsünüyoruz. Mobil sürümlerde Ekiplerle ilgili ne varsa hepsini Web'de de olmasini hedefliyoruz
Güzel mesajlarin(iz) için tesekkür ederim. Umarim Best of Turkey ekibi de tez zamanda yine üst silara çikacaktir
-
@galipcaliskan1907 Zor artık Galip
-
@galipcaliskan1907 Galip bey günaydın, nasılsınız?
Sormak istediğim bi konu var. ve sorum da şu; herkesin de bildiği üzere oyunda hem bireysel hem de ekipsel anlamda türlü türlü hileler yapan veya da yapanlar var. Şahsen ben bu bi oyun sonuçta ve oyun bile olsa bu tür hilelere karşı biriyim. Ki uzun bi aradan sonra yaklaşık 1.5 yıla yakın bir zamandır da kurucusu olduğum ekipten ayrılıp bireysel oynamayı tercih ettim. ve ekip düşünmüyordum. Yeni sistemi an itibariyle beğendim. ve bana gelen ısrarlı teklifler sonrası doğru yönetildiğine inandığım bir ekibe dahil oldum.Fakat tespit edebildiğim kadarıyla yeni sistem ekip güncellemesinin bazı eksik yönleri de mevcut. Bu eksik yönler konusunda GB yetkililerine öneri yada tavsiye sunabilmem için de sorduğum soru yada sorulara yanıt alabilmem gerekir ki şahsımca doğru olacağına inandığım konu yada konularda Gb ekibine destek olabileyim.Sorum şu; bu yeni sistemde ekip bazında olması muhtemel hile yada hilelere karşı ne gibi önleyici tedbirler aldınız? Bizlerle paylaşabileceğiniz ölçüde paylaşırsanız memnun olurum. Çünkü ona göre siz Gb yetkililerine tavsiyelerim yada önerilerim illa ki olacaktır. Tavsiye ve önerilerimi dikkate alıp uygulamaya geçirmek de elbetteki siz Gb yetkililerin insiyatifindedir.
Teşekkür ederim.
-
@bayram-karakuş GB yetkilileri de Bayram bey ve müthiş soruları nerede diye merakla bekliyorlardı
-
@di̇ço55 forum cezası alacak bir şey yok derdim ama kendim o kadar basit bir nedenden aldım ki hazırlıklı ol derim sana da bu ceza yüzünden dş de olmayacağım
Gayet yüksek mp topladığım halde bu arada söylediklerinin hepsi çok mantıklı gb coins satacam diye oyundaki tüm rekabeti öldürdü parayı veren düdüğü çalar oldu.sayin yetkililer buradaki menejerlerin isteği eşit sartlarda rekabet orta mi ve gb kontrolünde ekip ve bireysel turnuvalar ne kadar dikkate almayacak olsanizda görüşümüz bu -
@galipcaliskan1907 Merhaba
Yeni güncellemenin özellikle de büyük liglerde olmasi bence en doğru karar. Tebrik eder, teşekkürlerimi sunarım.
Ayrıca suan mevcut olan lig/Liglere İtalya ligi nin de eklenmesi gerektiğini düşünmekteyim çünkü takımlarda ki hedefler arasındaki kadro değerinin ligin başında neredeyse birbirine yakın olması yanlış bi karar olacaktı. Ki o şekilde olsaydı hedef 1 i alan menajer lig başında kadro değeri olarak çok büyük dezavantaj yaşardı -
@bayram-karakuş Bayram karakuş beğenmiş ise herkes beğenmiştir nokta ...