EURO Nations Tournament 2018
-
Widać nie każdy z was potrafi spojrzeć na chłodno na wyniki poprzedniej i obecnej bitwy
-
Nie zawsze się wygrywa. A przegrywać też trzeba umieć. Co nas nie zabije, to nas wzmocni.
-
@byku-duma-warmii wiedziałem, że wspomnisz o Matim.. Fakt jest w formie ale takich jak on jest kilku... Stefan wiedział kogo brać i to on zdecydował.. Porażki się zdarzają i tyle gra się dalej.. Gdyby wygrali to byś pisał jaki super skład itd..
-
Nie o to chodzi, a co do wyniku bitwy. Spodziewałem się porażki patrząc na to jak mocni są Włosi co pokazali w poprzednich bitwach, a nasz skład i jego obecna forma.
-
@byku-duma-warmii być może potrzeba małych korekt w kadrze .w większości pojedynków gra ta sama stara gwardia , od czasu do czasu szansę dostanie inny menago,jednak wystarczy że w danej bitwie mu nie wyjdzie i zostaje skreślony.brak świeżej krwi.może kiedyś to się zmieni.
-
Rozumiem Cię i krótko wyjaśnię kilka spraw. Łukasz powierzył mi ten turniej, więc za powołania biorę pełną odpowiedzialność. Po jednej bitwie nie można nikogo skreślać i jeżeli chodzi o mnie to poprzednia bitwa nie wyszła mi najlepiej, jednak cel osiągnięty, a w jeszcze wcześniejszej bitwie(chociaż rywal był zdecydowanie słabszy) wygrałem wszystkie swoje mecze ligowe oraz pucharowe(zdobywając go i eliminując 3 rywali).
Włosi po prostu byli od nas lepsi. Miałem plan na ten turniej i pewne założenia. Nie uważam, że Ci co zagrali są za słabi, @sniki26 jest świetnym menadżerem i wg mojej subiektywnej ocenie umieściłem go w top3 Polski menago podobnie jak @Łukasz-Kowalski. Wraz ze mną tworzyliśmy trzon kadry, do których dobierałem 2 menadżerów i z założenia mieli być to inni menadżerowie z wąskiej grupy którą wyselekcjonowałem aż do finału(bądź walki o 3 miejsce). Nie chciałem zamykać się tylko na jedną piątkę stąd te zmiany. Nie chciałem też co bitwę grać całkiem innymi piątkami. Z @mihau1878 i @Mati-Colchoner rozmawiałem po ostatniej bitwie i wcale nie byli skreśleni tak jak i inni! Mamy wielu świetnych menadżerów i tak jak bitwa w kadrze nie wyszła dla @Damiś27 tak grając równolegle w MPG dał czadu. Może komuś nie pasować mój plan przyjęty na ten turniej, ale każdą decyzję starałem się przemyśleć od początku do końca.
-
@huzar-shakir said in EURO Nations Tournament 2018:
@byku-duma-warmii być może potrzeba małych korekt w kadrze .w większości pojedynków gra ta sama stara gwardia , od czasu do czasu szansę dostanie inny menago,jednak wystarczy że w danej bitwie mu nie wyjdzie i zostaje skreślony.brak świeżej krwi.może kiedyś to się zmieni.
Nikogo nie skreśliłem miałem swoje założenia na ten turniej i nie chciałem ich zmieniać. Wciąż jesteśmy w grze o 3 miejsce!
-
@stefan-joptwojmać Jasne że tak.3 pozycja też będzie mile widziana.Nie byliśmy faworytami imprezy,jedynie mogliśmy sądzić że można coś ugrać.Miejsce w pierwszej "4" turnieju to
przecież sukces reprezentacji.Opinię każdy z nas obserwatorów czy samych grających może sobie wystawić.My kibice podpatrujący wasze poczynania ,a wy grający mamy całkiem inną, z wiadomych powodów.O tym zresztą napisałem -
@stefan-joptwojmać
Zgodzę się z Tobą, tylko czy nie lepiej na przykład było dać komuś szansę jak widziałeś, że Tobie nie idzie. Poprzednia bitwa była słaba w Twoim wykonaniu, a równocześnie graliście z nami bitwę w MPG. Tam też słabo wyglądałeś, więc czasem może warto poświęcić swoje założenia dla dobra reprezentacji. -
@byku-duma-warmii said in EURO Nations Tournament 2018:
@stefan-joptwojmać
Zgodzę się z Tobą, tylko czy nie lepiej na przykład było dać komuś szansę jak widziałeś, że Tobie nie idzie. Poprzednia bitwa była słaba w Twoim wykonaniu, a równocześnie graliście z nami bitwę w MPG. Tam też słabo wyglądałeś, więc czasem może warto poświęcić swoje założenia dla dobra reprezentacji.Dobrze by było gdybyś takie sprawy poruszał albo na pw, albo po zakończeniu turnieju. Jednak jeśli tak bardzo czujesz się skrzywdzony to uzupełnię wcześniejszą wypowiedź.
Sam siebie nie muszę przekonywać.. uważam, że Łukasz wiedział co robi powierzając mi prowadzenie turnieju. Masz dużo racji, że zagrałem dwie bitwy na raz słabo i doszedłem do wniosku, że na tym poziomie mogę grać tylko w jednej bitwie na raz i to było główną przyczyną. Dlatego w MPG póki co nie uczestniczę, a w obecnej bitwie wygląda to dużo lepiej. Gdybyś obserwował uważnie to zauważyłbyś różnicę. Bitwy grane przeze mnie 433a wypadły słabo, dlatego też wróciłem do tego co mi wychodziło czyli 4231 i 451 i jak widać z rywalem zdobyłem od razu więcej punktów.
Damian jest bardzo mocny, co pokazuje w MPG jak i pokazał w MP, ta bitwa mu nie wyszła, ale tak jak pisał na tym etapie jak odstaje się z transferami to nie da się za wiele ugrać.
Z Arturem gram już bardzo długo, radzi sobie bardzo dobrze z trudnymi rywalami jak chociażby ostatnio w WCC z Rumunami i dlatego wziąłem go na bitwę z Włochami. Fakt, że w tej bitwie wypadł słabo, ale teraz to już nie ma znaczenia. Nikomu miejsca nie dam tylko po znajomości.
Włosi mają bardzo mocne 451. Są mega mocni, więc wybrałem osoby które mają największe szanse poradzić sobie z nimi.
-
@stefan-joptwojmać - może @Byku-Duma-Warmii chce Cię wygryźć ze stanowiska selekcjonera kadry ?
-
@stefan-joptwojmać patrząc na tabele i mecze z rywalami to ty i Łukasz zagraliscie najlepiej..
-
@stefan-joptwojmać
Oki, dzięki za wyjaśnienie -
@huzar-shakir said in EURO Nations Tournament 2018:
@stefan-joptwojmać - może @Byku-Duma-Warmii chce Cię wygryźć ze stanowiska selekcjonera kadry ?
Raczej jest wkurzany na to, że nikt z PL nie zagrał, podczas gdy na razie wymiatają w MPG. Nie chcę się powtarzać dlaczego tak, a nie inaczej zadecydowałem. Przy budowaniu kadry musiałem wziąć, więcej czynników niż tylko obecne MPG, uwzględnić rywala. Miałem do dyspozycji też inne bitwy z kadry jak w nich radzili sobie poszczególni gracze, bo przecież presja jest większa, a przez to i decyzje przy dobrze taktyki mogą niekiedy być inne. Kilka bitew rozegrałem pod wodzą Łukasza i też sporo rad mi udzielił, widziałem też jak analizuje. Wybrać odpowiednią "5" nie jest łatwo, ale jest to szczęście mieć taki wybór. Teraz mamy przerwę do przełomu maj/czerwiec dlatego też będę wciąż uważnie obserwował MPG.
@daroo933 said in EURO Nations Tournament 2018:
@stefan-joptwojmać patrząc na tabele i mecze z rywalami to ty i Łukasz zagraliscie najlepiej..
14/15 punktów to takie minimum gdy myśli się o wygraniu bitwy, rewelacji nie było. Dla mnie ważna jest drużyna, a nie jednostka. Czasem ktoś dla dobra innych musi poświęcić swój cel. W tej bitwie nikt z nas nie wskoczył na wyższy poziom stąd tak wysoka porażka.
-
@stefan-joptwojmać otóż to również myślę, że @Byku-Duma-Warmii pisząc o tym że powinni zagrać inni miał na myśli swoich ludzi z PL.. Każdy by chciał zagrać w kadrze ale to @Stefan-Joptwojmać wybiera kadrę. Bądźcie cierpliwi grajcie swoje a każdy z was dostanie szansę na grze w Reprezentacji
-
@stefan-joptwojmać said in EURO Nations Tournament 2018:
Wciąż jesteśmy w grze o 3 miejsce!
I stańmy na pudle! 3 miejsce też jest spoko
-
Finał również dla rywala.
-
To już koniec. Włosi wygrali sporą przewagą.
czerwo dla rywala w 81min
-