LOTTO Ekstraklasa
-
@Byku-Duma-Warmii Widzew wg mnie w tym sezonie nie da rady awansować z tym składem, ale po małych wzmocnieniach do nowego sezonu - będzie wymiatał i zobaczymy go ponownie w Ekstraklasie :ok_hand_tone1:.
-
@Dovco_HandF
Na to czekam, bo zdecydowanie za silny jest na grę w III lidze -
@Byku-Duma-Warmii Łyknie II ligę w sezon i wróci do Ekstraklasy, ale jeszcze nie w tym sezonie . Są kibice, jest stadion, są sponsorzy, jest dobra otoczka wokół odrodzonego Widzewa - pozostało tylko czekać na sportowe sukcesy :ok_hand_tone1:.
-
Panowie, byłem wczoraj na meczu i przeżycia nie do opisania. Wspominki wielkich sukcesów, wzruszenie... Cieszy ta dobra otoczka jaka jest wokół Widzewa. To przyciąga sponsorów i daje przewagę nad innymi zespołami na tych poziomach rozgrywkowych. Powrót na Piłsudskiego to było coś na co czekaliśmy z utesknieniem przez te 2 lata tułaczki po obcych boiskach. Napięcie w ostatnich tygodniach i to wielkie wyczekiwanie meczu otwarcia było niesamowite! Może jesteśmy w 3 lidze i może w tym sezonie nie uda się awansować, ale z taką rzeszą wiernych kibiców, sponsorów i z obecnymi ludźmi którzy zarządzają Widzewem i mają głowy na karku, możemy osiągnąć wiele
-
@Michal_ACM said in LOTTO Ekstraklasa:
z taką rzeszą wiernych kibiców, sponsorów i z obecnymi ludźmi którzy zarządzają Widzewem i mają głowy na karku, możemy osiągnąć wiele
Dno to upaść i nie umieć się podnieść. Widzew był już na dnie, ale teraz się podniósł i z każdym sezonem będzie większy i mocniejszy - to pewne jak dzień po nocy :thumbsup_tone2:.
-
-
Kuchy okazał się świetnym napastnikiem, aż do teraz nie mogę uwierzyć że w około 45 minut strzelił 2 bramki.
Mecz Lechia Gdańsk 1-2 Legia Warszawa
Pierwsza połowa to była taka nuda... W drugiej połowie dopiero się mecz zaczął. -
@Damiś27 Jaki tłok w pierwszej czwórce tabeli . Grupa spadkowa - jeszcze ciekawiej .
-
@Dovco_HandF Będzie walka do ostatniej kolejki.
Liczba kibiców na meczach 26. kolejki Ekstraklasy:
Bruk-Bet Termalica Nieciecza – Śląsk Wrocław: 3 526
Wisła Kraków – Wisła Płock: 12 123
Piast Gliwice – Arka Gdynia: 4 154
Zagłębie Lubin – Ruch Chorzów: 5 479
Pogoń Szczecin – Jagiellonia Białystok: 3 486
Korona Kielce – Cracovia: 6 328
Lech Poznań – Górnik Łęczna: 40 324
Lechia Gdańsk – Legia Warszawa: 37 220
Łącznie na meczach: 112 640 widzów
Piękny widok na Lechu i Lechii, tylu kibiców na meczu Ekstraklasy :clap_tone2: -
@Damiś27 Świetna frekwencja jak na polskie warunki :clap_tone2:.
-
@Damiś27 Jeszcze kończąc temat Widzewa w nawiązaniu do frekwencji z ekstraklasy... Na meczu w Łodzi były 17 443 osoby, czyli praktycznie komplet, brakło części właścicieli karnetów. Przypominam, to czwarty poziom rozgrywkowy w Polsce.
-
@Michal_ACM said in LOTTO Ekstraklasa:
@Damiś27 Jeszcze kończąc temat Widzewa w nawiązaniu do frekwencji z ekstraklasy... Na meczu w Łodzi były 17 443 osoby, czyli praktycznie komplet, brakło części właścicieli karnetów. Przypominam, to czwarty poziom rozgrywkowy w Polsce.
Trochę smutne że w 3 lidze (czwarty poziom rozgrywkowy w Polsce) Widzewa Łódź z Motor Lubawa, czyli 4 w tabeli z ostatnią drużyną w 3 lidze, a kibiców było 17 443 osoby.
W meczu Ekstraklasy Pogoń Szczecin – Jagiellonia Białystok (aktualny lider) było tylko 3 486.
Ludzie w Łodzi są głodni piłki nożnej i chcą żeby kluby (ŁKS Łódź,Widzewa Łódź) znowu były w najwyższej lidze. Dodatkowo na Widzewie Łódź jest nowy stadion, jak każdy pamięta w tedy zawsze są klubowe rekordy. -
@mihau1878
Trochę podobna sprawa co z Ranierim, tylko, że Michniewicz nie zdobył mistrzostwa kraju, ale zrobił wynik ponad normę, bardzo dobra gra w pierwszej części sezonu i świetne miejsce w tabeli. A teraz obniżka formy i słabsze wyniki oznaczają zwolnienie trenera. Bez sensu moim zdaniem, ale zobaczymy co z tego będzie. -
Michniewicz jest jednym z najbardziej niedocenionych trenerów w Polsce. Z całym szacunkiem dla Niecieczy ale na co oni liczyli? Na mistrzostwo Polski?! Siódme miejsce w tej chwili to kapitalny rezultat, który zawdzięczają właśnie Michniewiczowi. Szkoda mi go bo już nie pierwszy raz osiąga wynik ponad stan a potem zostaje zwolniony. Ostatnie lata i podobna sytuacja w:
- Pogoni, z którą był blisko wywalczenia europejskich pucharów (klub nie zdecydował się przedłużyć umowy wygasającej po tamtym sezonie)
- Podbeskidzie, które po rundzie jesiennej było na dnie tabeli z dużą stratą, niemal pogodzone ze spadkiem, a przyjście wiosną Czesia odmieniło ich gre i uratowało w tamtym sezonie ekstraklase dla nich; (zwolnienie na początku kolejnego sezonu)
- No i Widzew. Sezon 2010-2011. Po rundzie jesiennej Widzew znajdował się w strefie spadkowej. Zimą przyszedł Michniewicz i sprawił że Widzew do ostatniej kolejki liczył się w walce o europejskie puchary. (jak w Pogoni - klub nie zdecydował się przedłużyć umowy wygasającej po tamtym sezonie)
-
Konflikt właścicielski w Legii zakończony:Bogusław Leśnodorski: Przestaję być prezesem Legii.
-
Zgadzam się z Tobą @Michal_ACM "Michniewicz jest jednym z najbardziej niedocenionych trenerów w Polsce." Byłem zdziwiony, że Pogoń Szczecin nie przedłużyła z nim kontraktu i teraz też jestem zaskoczony że klub z Niecieczy go zwolnił. Za jego kadencji klub przypominał mi Atlético Madryt (stylem gry) mimo że mają słabszych piłkarzy od części zespołów, potrafili z nimi wygrywać lub remisować (nawet z lepszymi). Myślałem (przed sezonem) że będą walczyć o miejsce w okolicach 10, a tu są w 8(nawet w kryzysie). Dla mnie to by był sukces, ale ambicja polskich prezesów, właścicieli itp. jest zbyt duża. W końcu łatwiej zwolnić trenera niż wymienić pół składu drużyny.
-
@Dovco_HandF Dobrze, że tak się skończyło. Jak tylko usłyszałem o Maciej Wandzel (jak kupował udziały) to wiedziałem że skończy się jakimiś problemami lub kłótniami. Martwi mnie, że tyle ludzi z Legii Warszawa odchodzi. Zastanawiam się czy byli w Legii z miłości do klubu, gdyż np. ja mimo zmiany prezesa to jeśli dałoby się z nim pracować to bym został ...
-
@Damiś27 said in LOTTO Ekstraklasa:
@Dovco_HandF Dobrze, że tak się skończyło. Jak tylko usłyszałem o Maciej Wandzel (jak kupował udziały) to wiedziałem że skończy się jakimiś problemami lub kłótniami. Martwi mnie, że tyle ludzi z Legii Warszawa odchodzi. Zastanawiam się czy byli w Legii z miłości do klubu, gdyż np. ja mimo zmiany prezesa to jeśli dałoby się z nim pracować to bym został ...
Masz coś do Pana Wandzla ? Maciej Wandzel to mój wujek ,i do tego bardzo miły człowiek. Jak mu powtórzę co na niego napisałeś to będziesz miał przechlapane :thumbsdown_tone3: