🚫 ⚽ Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną
-
Obstawiam final Clippers - Raptors
-
19-letnia Iga Świątek pokonała w finale French Open Sofię Kenin 6:4, 6:1 zostając pierwszą Polką z wielkoszlemowym tytułem w singlu.
-
Chabib Nurmagomiedow kończy karierę!
Mistrz UFC w wadze lekkiej pokonał kilka dni temu Justina Gaethje. Po zakończonym pojedynku ogłosił, że była to jego ostatnia walka w karierze.
- To była moja ostatnia walka. Nie ma możliwości, żebym tu wrócił bez ojca. Obiecałem, że to będzie ostatnia walka, a jeśli daję słowo, to się go trzymam. Z najbliższych mi osób została mi tylko mama i muszę się nią zaopiekować. To jej dałem słowo, że nie wrócę do oktagonu - powiedział po walce Nurmagomiedow.
Chabib Nurmagomiedow pozostał niepokonany w MMA! Jego bilans to 29 walk, wszystkie wygrał.
-
-
Polacy zdominowali Klasyfikację Czterech Skoczni w sezonie 2020/2021.
W czołowej 6 mamy 4 Polaków
Polacy zdominowali ostatnio turniej Czterech Skoczni
-
-
-
-
Już w ten weekend do octagonu wyjdzie Janek Błachowicz. Na gali UFC 259 będzie bronił pasa w kategorii półciężkiej w starciu z Israelem Adesanyą.
Transmisja gali UFC 259: Błachowicz - Adesanya w Polsacie Sport w nocy z soboty na niedzielę. Początek o godz. 02:30. Wg FlashScore walka Polaka ma zacząć się w okolicach godziny 6 rano.
-
Jan Błachowicz (28-8) pokonał Israela Adesanyę (20-1) w walce wieczoru gali UFC 259 w Las Vegas.
Nasz rodak wygrał walkę na punkty. Sędziowie punktowali następująco: 49-46, 49-45, 49-45! Polak obronił pas mistrza wagi półciężkiej!
-
Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Zenit Kazań 2:3 (17:25, 25:16, 25:21, 28:30, 18:20), złoty set: 15:13
-
Dziś Iga w 3r wta Miami o godz. 16 gra z Konjuh. W 1/8 czeka nie kto inny jak Simona...
-
Jutro Hubi Robert w 1/4 z Tsiatsiapisem czy jak mu tam o półfinał...
Bilans Hurkacza z Grekiem 1-7 ale może powalczyć. Awans dalby mu powrót na miejsce okolo 24 w rankingu... zwycięstwo w turnieju juz obliczylem 15-16 w rank Atp
Jak nasza Iga -
Brawo Hurkacz! Największy jak dotad sukces Polaka, ktory po raz kolejny odmienił losy meczu z Grekiem Tsitsipasem rozstawionym z nr 2 przegrywajac pierwszy set 2:6 ale kolejne wygrał 6:3 6:3. W półfinale turnieju atp 1000 Miami zagra z rozstwionym z czwórką rosjaninem Rublevem.
-
@maziu90 said in Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną:
Brawo Hurkacz! Największy jak dotad sukces Polaka, ktory po raz kolejny odmienił losy meczu z Grekiem Tsitsipasem rozstawionym z nr 2 przegrywajac pierwszy set 2:6 ale kolejne wygrał 6:3 6:3. W półfinale turnieju atp 1000 Miami zagra z rozstwionym z czwórką rosjaninem Rublevem.
Jest jeszcze lepiej! Polak zagra w finale Hubert Hurkacz we wspaniałym stylu awansował do finału turnieju ATP 1000 Miami Open. W półfinale w godzinę i 26 minut pokonał 6:3, 6:4 rozstawionego z numerem 3. Andrieja Rublowa. Zdominował rywala bardziej, niż wskazuje na to suchy wynik. W pojedynku o tytuł na Florydzie w niedzielę o godz. 19 czasu polskiego zmierzy się z Włochem Jannikiem Sinnerem, który ma 19 lat i partnerował mu w niedawnych turniejach deblowych w Melbourne i Dubaju. Dla obu tenistów będzie to mecz życia.
-
@dovco_handf ogladalem dzis z powtórki nagranej, mialem napisać. Uprzedziłes mnie zyciowy sukces Hubiego