🚫 ⚽ Wiadomości sportowe - wszystko poza piłką nożną
-
@maloba Tak już myśleliśmy i przed turniejem a jednak stało się Ja pamiętam jak Roger wygrywał Wimbledon w 2012 roku (czyli 2,5 roku od ostatniego wielkoszlemowego triumfu) i już wtedy mówiło się że to schyłek Federera, piękne ukoronowanie kariery, tu w Londynie gdzie wygrał również swojego pierwszego Szlema.
Dzisiaj mija 4,5 roku od tamtego momentu a Roger znów wygrywa turniej wielkoszlemowy, po drodze zaliczając jeszcze 3 finały takich turniejów. Tak więc dopóki nie zakończy kariery, to wszystko może się zdarzyć A jeśli chodzi o Nadala to tym bardziej, bo przecież jest o 5 lat młodszy od Federera -
@Michal_ACM Dwie Legendy , Gdyby zagrali jeszcze w jakims finale szlema byloby by to cos niesamowitego
-
@maloba
W świecie sportu wszystko jest możliwe -
Sapporo i wygrana Kota ex aequo z Peterem Prevcem w Pucharze Åšwiata :clap_tone1:
-
Dziś w nocy w drugim konkursie w Japonii było jeszcze lepiej!
Wygrał Stoch, a Kot został najlepszym zawodnikiem weekendu (150 punktów i rekord skoczni pobity w niedzielnych kwalifikacjach - 144 m).
-
Druga próba przedolimpijska w Pjongczangu i druga wygrana w Pucharze Świata Kota! :clap_tone1:
-
Mistzrostwa Świata w skokach narciarskich. Finlandia. 1 dzień skakania. Nasi dobrze, ale tuż za strefą medalową niestety tym razem. :flag_pl:
-
@sniki26 To straszy ból być tuż za podium...
-
@Dovco_HandF Moim zdaniem kwalifikacje też powinny się liczyć. Trzeba pamiętać że skoki to dziedzina gdzie dużą rolę ma wiatr.... Jak by jeszcze się liczyły 3 skoki, a żeby do 30 awansować będzie trzeba minimum 2 skoki oddać.
Powiem szczerze po wczorajszych kwalifikacjach np. skoku Kamila 103,5 metra miałem wielki apetyt na 1 miejsce. Niestety my mamy taki zwyczaj i ja też za wcześnie wieszać medal.
Mam nadzieję że to 4 i 5 miejsce będzie sportowa złość i będą dla nas medale :flag_pl: ::first_place: -
@Damiś27 A był kiedyś w LGP testowany jakiś pomysł z tym żeby kwalifikacje się liczyły. Ale dla mnie to słaby pomysł i dobrze że jest tak jak jest
4 i 5 miejsce to bardzo dobre wyniki, ale wiadomo że na MŚ liczą się tylko pierwsze 3 miejsca - to za nie są namacalne nagrody. Moim zdaniem Kamil powinien być na 3 miejscu, bo noty da Eisenbichlera w wysokości 18,5 pkt, 18 pkt, 18 pkt za takie lądowanie to jest jakieś nieporozumienie -
@Michal_ACM Co do lądowania się zgadzam nie zasłużył ten skoczek na takie oceny.... 16,5 chyba powinien dostać za takie lądowanie przynajmniej moim zdaniem.... Może przy takich notach jeszcze by Kot go wyprzedził.... Sędziowie ogólnie w tym roku nieraz nie wiem czemu dają takie oceny....
-
Piotr Żyła brązowym medalistą MŚ!!! Wszyscy już w niego wątpili, gdyż bez dwóch zdań miał ostatnio jakiś dołek ale odżył w najlepszym momencie! Wielkie gratulacje!
-
@Rusewicz
Taki dobry duszek naszej całej kadry -
Brawo Polacy!! Historyczna chwila i jedna z najpìękniejszych w Polskich skokach zasłużenie zdobyli złoto! Oni dzieś nie skakali a latali
-
Mistrzami Åšwiata w skokach 2017 roku w Lahti